Hazır konusu varken ayrı bir başlık açmak istemedim. Evvelsi gün çok ilginç bir olay yaşadım.Üniversitede aynı sınıfta okuduğum ama benden 4 yaş büyük olan Cem'le çok yakın arkadaş olduk.Aramızda duygusal hiç bir şey geçmedi. Sadece arkadaş kaldık. Sırlarımızı paylaştık. Bazen o bana bazen ben ona akıl hocalığı yaptık. Benim erkek,onun kız arkadaşları oldu vs.. Mezun olduktan sonra da görüşmeye devam ettik. Ben eşimle tanıştığımda onun yanına da gittik beraber,eşimi (o zaman nişanlıydık) Cem'le de tanıştırdım. İyi anlaştılar. Daha sonra Cem nikah şahidim bile oldu. Ailesini bile tanıyorum,o da benim ailemi bilir vs..
Cem kpss ile atandı ve atandığı yerde bir bayanla tanıştı. Hatta bana "evlenmeyi düşünüyorum,onu seviyorum" diye haber vermişti ve ben çok sevinmiştim onun adına. 6-7 ay boyunca görüşemedik.o aramadı ,ben de çok sık çalıştığım için arayamadım. 2 gün önce evdeydim, canım sıkılınca arayayım bir dedim. Öğlen saatlerinde Cem telefonu açtı ve "müsait değilim,ben seni arıcam" dedi.Akşam 7 gibi aradı.Biz hep telefonda 40 dak falan konuşurduk. 3-4 ayda bir görüştüğümüz için anlatacak çok şey olurdu. Bu defa Cem'in sesi sıkıntılı geldi.Birkaç dakika konuştuktan sonra "Meltemcim halden anlarsın sen,ben artık evli bir erkeğim,aramanı istemiyorum" dedi.Düğününe davet etmemesi bir tarafa bir de bu konuyla yıkıldım.Ne söyleyeceğimi bilemedim. Ardından Cem bunları söylerken karısı da "istemiyorum kimsenin aramasını,aramasın!" diye bağırıyordu.Telefondan duydum sesini.İnanamadım.Eşimle paylaştım hemen konuyu.O da şaka yapmışlardır olmaz öyle şey falan dedi.
5-10 dakika sonra mesaj geldi telefonuma : Meltem hnm.ilişkimizi seviyeli tutalım,artık aramayın diye..Bende : "Güvensiz eşinle mutluluklar dilerim.Tabi başarabilirseniz... Nikahına şahitlik yaptığın Meltem" diye cevap yazdım. Nasıl bir kafadır,anlamadım. Ama 8 senelik bir arkadaşlık öylece bitti.Annem "bir kadın bir aileyi eğer isterse yıkabilir" derdi.Gerçekten haklıymış