• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem erkek arkadaşımı istemiyor, ne yapmayalım ?

Aileler elbet fikirlerini söyler ama sizin anneniz abartmış. Bu devirde ev almak kolay gibi. Ayrıca siz 20 yaşında falan değilsiniz. 33 yaşında kendi kararlarınızı kendiniz almalısınız. Eğer erkek arkadaşınız ile sorununuz yoksa tek sıkıntıyı anneniz farklı şehire gideceksiniz diye yapıyorsa. Benim bir arkadaşımın sevgilisi vardı ailesi çocuk başka şehirde diye istemedi. Kız ayrıldı görücü usülü maddi durumu gayet yerinde kendi istedikleri biri ile evlendirdiler. Evlendikten sonra asla mutlu olamadı ve ayrıldı. 2 yıl sonra o eski sevgilisi ile tekrar görüştüler evlendiler. Şimdi çok güzel bir hayatları var. Bazen aileler hiçbir şey görmese de istemiyoruz diyebiliyorlar. Siz partnerinizden eminseniz kendi kalbinizi dinleyin.

Sen dedin ya yorumda kendilerine baksın diye evlendirmeyenler var bende benim basimdada var herkez aynı demek için yazdım.
Vallaha öyle o kadar çok ana baba var ki. Bu bayramda o şekilde evlendirilmeyen bir sürü annem yaşında kadını ziyaret ettim. Yazık günah. Ana baba ölmüş şimdi yalnız çoğu.

Merhabalar , Ben 33 yaşında öğretmenim(atanmamış ) , erkek arkadaşım da öğretmen . Fakat ailem hem uzaklık hem erkek arkadaşımı yanıma yakıştırmadığı için istemiyor . Annem bu zamana kadar hayatıma giren hiçbir erkeği istemedi bende annedir bildiği vardır diye ayrıldım . Fakat bunda öyle yapamıyorum .( konuşuyorum annemle yaklaşık 1 yıldır asla ikna olmuyor . İnsan araya soktum benim evladım diyip kimseyi karıştırmıyor . Bu arada 2 kardeşim daha var. Fakat benimle kurduğu bağ başka o yüzden istemiyor . Diyorum sen benim evlenmemi istemiyorsun diye yok öyle bişey buradan olsun evi olsun istiyor . Erkek arkadaşıma da şart kostu buradan ev alacak ve tayini buraya alacak yoksa olmaz diye ( erkek arkadaşım Artvin de görev yapıyor zaten bittiğin de tayin isteyecek ) kendi memleketlerin de evi yeri var fakat illa ailemin olduğu şehirde olacakmış . İnanın aylardır dua ediyorum Nasip hersey fakat olmuyor . Zamanı vardır illa ki fakat annemin bu tavrı beni çok yordu gözünün önünde ağlıyorum artık sormuyor bile neyin var diye :(
Anneniz size aşırı bağımlı. Hiç sağlıklı değil bu yaptığı şey. Daha önceki ilişkilerinizde de engel olmuş evlenmenizi istememiş. Sizin turşunuzu mu kuracak? Hani 1 kere gerçekten sevgilinizle ilgili olumsuz durum olup anneniz sizi uyarsa anlarım ama bu durum defalarca ,her ilişkide olmuş. Annenize gerektiği yerde sınır koymayı bilmelisiniz. Onun her dediğine tamam der kabullenirseniz mutlu olmanız mümkün değil.

Karşınızdaki insan iyidir kötüdür, evlenince mutlu olursunuz olmazsınız orasını bilemem,
hoş annenizin istediği onayladığı insanla evlenseniz de mutlu olup olmayacağınızın yine garantisi yok da neyse,
annenizin size bağlanma biçimi çok yanlış ve tehlikeli aynı zamanda bu durumu sizin karşılayış biçiminizde sıkıntılı,
ben bu durumda sadece erkek arkadaşınıza üzüldüm kusura bakmayın, bence ayrılın adamın hayatı kararmadan yoluna baksın,
zira evlenirseniz anneniz burnundan getirecek gibi.

Merhabalar , Ben 33 yaşında öğretmenim(atanmamış ) , erkek arkadaşım da öğretmen . Fakat ailem hem uzaklık hem erkek arkadaşımı yanıma yakıştırmadığı için istemiyor . Annem bu zamana kadar hayatıma giren hiçbir erkeği istemedi bende annedir bildiği vardır diye ayrıldım . Fakat bunda öyle yapamıyorum .( konuşuyorum annemle yaklaşık 1 yıldır asla ikna olmuyor . İnsan araya soktum benim evladım diyip kimseyi karıştırmıyor . Bu arada 2 kardeşim daha var. Fakat benimle kurduğu bağ başka o yüzden istemiyor . Diyorum sen benim evlenmemi istemiyorsun diye yok öyle bişey buradan olsun evi olsun istiyor . Erkek arkadaşıma da şart kostu buradan ev alacak ve tayini buraya alacak yoksa olmaz diye ( erkek arkadaşım Artvin de görev yapıyor zaten bittiğin de tayin isteyecek ) kendi memleketlerin de evi yeri var fakat illa ailemin olduğu şehirde olacakmış . İnanın aylardır dua ediyorum Nasip hersey fakat olmuyor . Zamanı vardır illa ki fakat annemin bu tavrı beni çok yordu gözünün önünde ağlıyorum artık sormuyor bile neyin var diye :(
Nickinize baktıkça canım poğaça çekiyor bu arada. 😋😋

Annenizin istekleri çok fazla bence. Eminim ki annenizin olduğu şehirde eşinizle yaşasanız, anneniz yine başka bir sorun bulur. Bana kalırsa, iki taraf da ailesinden uzak farklı şehirde yaşasa daha güzel olur. Sevgilinizin ailesiyle tanıştınız mı? Müdahaleci yapıları var mı? Sevgilinizle ailesi arasındaki bağlar nasıl?

Erkek arkadasınla ilişki dinamiginizde bi toksikliginiz yoksa size tavsiyem ya senin memlekete yada onun memleketi yasamayın :)
Anneniz sizinle bi bag sorunu var. Babanız yok mu? Ağlamayın dik durun karşısında
Var tabiki de , onunla ilk konuştuğum da sen istersen bana bişey demek düşmez kızım dedi ama şimdi oda annem gibi düşünüyor yani annemin dediği o , baban da istemiyor diyor

O zaman sen atansaydin da annen seni gondermeyecekti. Ya da seninle gelecekti. Ben annenin derdinin sevgilin olduğunu düşünmüyorum. Seni elinin altında tutma çabası sadece. Evlensen de eminim huzur vermeyecektir. Surekli seni yönetmeye çalışacaktır. Sevgilinle ne yapıp yapmayacağına sen karar verirsin ama öncelikle 33 yaşında kendi kararlarını verebilecek bir kadın oldugunuzun farkinda olup annenize de böyle yaklaşmayı öğrenin

Bence de es memeleketinde yasamayin. Evi de birlikte aliriz diyin hala karsi cikiyorsa onu dinlemeden evlenin. Babaniz ne diyor bu ise?
Annem yokken babamla konuştum kaç yaşına geldin tabiki de bişey diyemem diyen adam şimdi annemin demesiyle istemiyormuş , ilk ben söylediğim de şok olmuş o yüzden bişey dememiş yani annem böyle diyor

O zaman sen atansaydin da annen seni gondermeyecekti. Ya da seninle gelecekti. Ben annenin derdinin sevgilin olduğunu düşünmüyorum. Seni elinin altında tutma çabası sadece. Evlensen de eminim huzur vermeyecektir. Surekli seni yönetmeye çalışacaktır. Sevgilinle ne yapıp yapmayacağına sen karar verirsin ama öncelikle 33 yaşında kendi kararlarını verebilecek bir kadın oldugunuzun farkinda olup annenize de böyle yaklaşmayı öğrenin
İnanın çok doğru söylüyorsunuz , her konuda kendimi yetiştirmeye çalışıyorum fakat annem beni öyle yetiştirmiş ki ona bişey diyemiyorum

Sizin ve kardeşlerinizin birer evi var mı ? Suçu annenize atıp; siz de erkek arkadaşınızın sizin memleketinize gelip, ev almasını mı bekliyorsunuz ?
Hayır yok , ben zaten bu zihniyette olmadım . Evi olsun olmasın ben bu niyetle yola çıkmadım ki öyle şey olsa bu ilişkiyi sürdürmezdim . Aslında iş şu olmayacağını biliyor o yüzden zora sokuyor

Nickinize baktıkça canım poğaça çekiyor bu arada. 😋😋

Annenizin istekleri çok fazla bence. Eminim ki annenizin olduğu şehirde eşinizle yaşasanız, anneniz yine başka bir sorun bulur. Bana kalırsa, iki taraf da ailesinden uzak farklı şehirde yaşasa daha güzel olur. Sevgilinizin ailesiyle tanıştınız mı? Müdahaleci yapıları var mı? Sevgilinizle ailesi arasındaki bağlar nasıl?
Evet tanıştım , şimdilik gayet sıcak kanlı iyi niyetli insanlar Rabbim daim etsin . Herkes aynı şeyi söylüyor yani benim çevrem uzak oturmam gerektiğini .

Karşınızdaki insan iyidir kötüdür, evlenince mutlu olursunuz olmazsınız orasını bilemem,
hoş annenizin istediği onayladığı insanla evlenseniz de mutlu olup olmayacağınızın yine garantisi yok da neyse,
annenizin size bağlanma biçimi çok yanlış ve tehlikeli aynı zamanda bu durumu sizin karşılayış biçiminizde sıkıntılı,
ben bu durumda sadece erkek arkadaşınıza üzüldüm kusura bakmayın, bence ayrılın adamın hayatı kararmadan yoluna baksın,
zira evlenirseniz anneniz burnundan getirecek gibi.
Bende inanın ona üzülüyorum çünkü hiç hoş muameleyle karşılaşmıyor . Ya tabiki de evlilik nasip işi bilemeyiz sonuçta nasıl olur Rabbim hepimizi mutlu etsin .

Back
X