• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yiyip bitiren yalnızlığım bıktım artık

Ne sevgili ne yakın arkadaş ne aile olmayınca doyumlu bir hayat mümkün olmuyor malesef. İnsanı ayakta tutan şey kurduğu bağlar ve sevgi.
sevgiliden ayrıldınız diye
ne arkadaş ve aile kıvamına neden geldiniz yahu

ben 41 yaşında insanım bayram diyerek kalktım anne babamın yanına geldi gayet çaylarını verip bilgisayar başına geldim şimdi burada laf yetiştiriyorum :D

ailem kalabalık aslında ama şu anda anne babamın yanında sadece ben varım. ben de kalkıp gelmesem ne aile ne arkadaş desem olur muydu? o kalabalıklar kendiliğinden olmuyor ki gayret edeceksiniz.

Ne sevgili ne yakın arkadaş ne aile olmayınca doyumlu bir hayat mümkün olmuyor malesef. İnsanı ayakta tutan şey kurduğu bağlar ve sevgi.
Anne babanız hayatta değil mi? Niye aile yokmuş?

Hayatınızı bir erkeğin etrafına kurar, arkadaşlık ilişkilerinizi dengede tutmazsanız adam gidince böyle kalırsınız. Burada en yakın dostum eşim, başka arkadaşa ihtiyacım yok diyenlere o yüzden kızıyoruz. Hayatınızdaki erkeğin garantisi yok ama iyi bir dost ömür boyu hayatınızda kalabilir.

sevgiliden ayrıldınız diye
ne arkadaş ve aile kıvamına neden geldiniz yahu

ben 41 yaşında insanım bayram diyerek kalktım anne babamın yanına geldi gayet çaylarını verip bilgisayar başına geldim şimdi burada laf yetiştiriyorum :D

ailem kalabalık aslında ama şu anda anne babamın yanında sadece ben varım. ben de kalkıp gelmesem ne aile ne arkadaş desem olur muydu? o kalabalıklar kendiliğinden olmuyor ki gayret edeceksiniz.
Sevgiliden ayrıldım diye de değil aslında tam.onunla beraberken de ara ara bu duyguları yaşıyordum bu kadar sık olmasa da tabi.bazı insanlar öyle,kendisiyle mutlu ne olursa olsun ben onlardan değilim ne yazık ki illa ki birileri olacak hayatımda çevremde vs
Siz de mi evlenmediniz hiç?

Sevgiliden ayrıldım diye de değil aslında tam.onunla beraberken de ara ara bu duyguları yaşıyordum bu kadar sık olmasa da tabi.bazı insanlar öyle,kendisiyle mutlu ne olursa olsun ben onlardan değilim ne yazık ki illa ki birileri olacak hayatımda çevremde vs
Siz de mi evlenmediniz hiç?
hayır hiç evlenmedim.
ama evet, ben kendi kendime de mutluyum. ya da mutsızsam da her türlü mutsuzum. kendimle yaşarım çoğu şeyi.

ki gayet kalabalık ailede büyüdüm gayet sosyal çevrem vardı benim 30dan sonra hayatım kalabalık olmaktan çıktı.

Nişanlınızdan ayrılma sebebiniz nedir düzeltilmeyecek durumlar mı vardı? Ayrıldıktan sonra size ulaşmaya düzeltmeye çalışmadı mı ? Zamana bırakın zamanla hersey yoluna girer ınsallah Rabbim hayırlı kapılar açsın 🎀🎀🫶

Daha 6 ay olmuş hazırda bekleyen yoksa bu kadar kısa sürede ilişki olmaz zaten. Diğer yalnızlık için anne baba hala yaşıyormuş. Her kardeş arasında mükemmel bağ yok. Arkadaşlık bağı kardeşlikten daha fazla olabiliyor. Onda da sorun ne bilemeyiz hayatında bi erkek varken arkadaşlarını boşlamışsan arkadaşlık dostluk bağı kuramıyorsan pek düzelmez bence. Kocam var annem babam var bir sürü kardeşim var arkadaşım var kuzenlerimle hatta kuzenlerimin kuzenleri babamın annemin kuzenlerinin çocukları vs var hepsiyle de aram iyi ama yine de mutsuz ve yalnız hissediyorum. Bu kişisel bir duygu durumu çünkü. Çevredekilerin çokluğu kafanı susturmuyor en sonunda yine kendinle beraber kalıyorsun. Arkadaşlık kurmaya çalış. Ben insan biriktirmeyi seviyorum sürekli görüşmesem bile görüşünce mutlu olacağım bir sürü insan var. Adım atın insanlara

6 ay zaten bence oldukça erken bir süre yeni biri için ama nasıl çok yakın arkadaşınız yok onu pek anlayamadım
arkadaşlık ilişkilerinde alıcı konumda mı olmak istersiniz genelde ? Veya sevgili bulunca arkadaşlarınızı arayıp sormaz mısınız? Önce sorunu bulmak gerekiyor çözmek için, arkadaşlık can dostluğu öylesine gelip bulmaz çünkü kimseyi

Nişanlınızdan ayrılma sebebiniz nedir düzeltilmeyecek durumlar mı vardı? Ayrıldıktan sonra size ulaşmaya düzeltmeye çalışmadı mı ? Zamana bırakın zamanla hersey yoluna girer ınsallah Rabbim hayırlı kapılar açsın 🎀🎀🫶
Yok malesef kötü şeyler oldu asla düzeltilecek şeyler de değil.kesin bitti yani.onun travması da beni çok yıprattı çok bel bağlamıştım onunla bir hayata onunla bir sürü çocuğum olmasına falan.ayrıldıktan sonra bir kere bile iletişim kurmadık hayat sen plan yaparken başına gelenlermiş gerçekten

Yok malesef kötü şeyler oldu asla düzeltilecek şeyler de değil.kesin bitti yani.onun travması da beni çok yıprattı çok bel bağlamıştım onunla bir hayata onunla bir sürü çocuğum olmasına falan.ayrıldıktan sonra bir kere bile iletişim kurmadık hayat sen plan yaparken başına gelenlermiş gerçekten
Genelde erkekler belli bi zaman geçince pişman olup geri dönmeye barışmaya çalışır ya o yüzden sordum demek ki iki taraf içinde tamamen bitmiş hayırlısı buymuş. O boşluk hissini çok iyi bilirim insan kurduğu hayallerin yarım kalmasını hazmedemiyor.

İlla ki var arkadaşlarım. Ama öyle grup halinde takıldığım insanlar yok. Can dostum diyebileceğim kimse yok sanırım belli bir yaştan sonra olmuyor
Olur neden olmasın.Benim annem 40 lı yaşların başında ve her gittiği yerde neredeyse arkadaş edinebilir kendine öyle bir potansiyeli var.
Sizin bahaneniz yaş olmasın Allah aşkına.

Gönül işleri kısmet olabilir ama hiç arkadaşınızın olmaması, sosyalliğinizin olmaması bir seçim sonucu değilse ( yakındığınıza göre de değil) sıkıntı. Kimler kimlerin arkadaşları var. İlla kafanızın uyduğu sohbet edebileceğiniz birileri oluyordur. Neden sürdüremediğinize bir bakın.
Ben yalnız olduğum dönemleri değerlendirdiğimde insanlarla ilişkime emek vermediğimi görmüştüm mesela. Kendinize objektif bir değerlendirme yapın. Sosyal ilişkilerinizi çözüm erkek sonra gelir.

Hayatınızın tek rengi erkek arkadaş mı? Ayrılık üstünden 6 ay geçmiş daha, sevgili olanlar bile hemen birini bulmuyor bi toparlanma süreci oluyor. İnsanlar ayrılır barışırda bi insanın nasıl hiç arkadaşı olmaz bu kısmı anlamıyorum.
Arkadaşınız yoksa sorun sizdedir.

Gönül işleri kısmet olabilir ama hiç arkadaşınızın olmaması, sosyalliğinizin olmaması bir seçim sonucu değilse ( yakındığınıza göre de değil) sıkıntı. Kimler kimlerin arkadaşları var. İlla kafanızın uyduğu sohbet edebileceğiniz birileri oluyordur. Neden sürdüremediğinize bir bakın.
Ben yalnız olduğum dönemleri değerlendirdiğimde insanlarla ilişkime emek vermediğimi görmüştüm mesela. Kendinize objektif bir değerlendirme yapın. Sosyal ilişkilerinizi çözüm erkek sonra gelir.
Sanırım biraz şanssızlık boyutu da var çalıştığım yerde insanlar genelde evli ve kafama göre kimse yok bir tane çok yakın arkadaşım vardı onla farklı şehirlerdeyiz aynı şehirde olduğum çok yakın bi arkadaşım vardı doğum yaptı falan filan. Yani ben hadi perizat bu akşam şuraya gidelim yaz tatiline şu ülkeye gidelim vs diyen arkadaş hatta bir grup arkadaş istiyorum sanırım

Arkadaşlar da sevgili yerini tutmuyor ki.haftada bir buluşuyorsun iki saat oturuyorsun sonra yine yalnızsın.sevgili gibi sahiplenip sürekli ilgilenmiyor yani kimse.o yüzden ilişki eksikliğini de çok hissediyorum sanırım bu ara.sevilmeye layık olmama eksiklik gibi hisler de var ve bu hisler çok uzadı. Ne yapicam bilmiyorum
sanki sevgilinizmiş ailenizmiş gibi kendinizle ilgilenmeniz lazım bu ilgiyi dışarıdan beklemek maalesef sağlıklı değil evet güzel ilişkiler insanın ruhunu bir parça doyurabilir ama onların yanından ayrıldığımızda içimizde yalnızlık hissediyorsak dönüp içimize bakmamız lazım neden ben içimde bu yalnızlığı sanki yokluk ve keder haline getirmişim diye
sonuçta yalnızız zaten, kimse kimsenin iç dünyasını bilemez asla, her an her koşulda zaten yalnızız ama bu olumsuz bir şey değil, aksine şahsiyetimizle biricik insanlar olarak birbirimizden apayrıyız ama kocaman bir bütünün parçasıyız ve o bütünle ilişki kurmanın yolu bütüne hizmet eden yollar bulmaktan ve kendi içimizle kalınca da ruhumuzu nasıl doygun hissedebiliriz bunu keşfetmekten geçiyor
inanmak çok güzel bir yol mesela, yalnız hissetmemek için ve burada bulunduğumuz vakti iyi şeyler yaparak bütüne katkıda bulunarak geçirmek
nefes aldığımız ve sahip olduklarımız için şanslı olduğumuzu fark etmemiz gerekiyor, hikayemizin bize özel olduğuna uyanmak gerekiyor
bütünle olan ilişkinize bir bakın, kimlerin hayatına dokunduğunuza, nelere vesile olduğunuza ve henüz sonu gelmemiş bir hikayenin hangi parçasında, yolun neresinde olduğunuza bir bakın ve içinizde boşluk yerine doygunluk hissedeceksiniz

Merhaba 29 yaşındayım 6 ay önce nişanlımdan ayrıldım. 3 senelik bir ilişkiydi.Ve artık unuttum sayılır onu tamamen.ama bu yalnızlıktan içimdeki boşluktan kurtulamıyorum her yerde yalnızım sokakta cafede yolda arabada. Ya inanır mısınız bir yakın kız arkadaş whatsap grubum bile yok dedikodu yapılan. Günlerce telefonum çalmaz sadece annem babam arar. Onlarla da farklı şehirlerdeyiz kardeşim de yok tek çocuğum.cok yalnız hissediyorum hayatta keşke olmasaydım diyorum bazen.kendi ailemi kurmak çocuk şahini olmak çok istedim o da olmadı bu saatten sonra da olmaz gibi geliyor kimse beni sevmeyecek gibi sanki.birilerinin düğün gebelik fotoğraflarını görünce artık kahroluyorum,maşallah diyorum tabiki inşallah nazarım değmez. Ama bana neden nasip olmuyo 6 aydır karşıma bırakın birini çıkmayı tanışmadım bile kimseyle. Sosyal medyadan bile kimse yürümüyor o derece. Bu arada çok iyi bir mesleğim ve bence o kadar güzel olmasam da insanlar çok güzel olduğumu söylerler,maddi durumum yerinde ve gerçekten iyi niyetli bir insanım. Ama tatile çıkacak bir yakın arkadaşım bir sevgilim bile yok gerçekten çok çok mutsuzum. Nden bu kadar kısmetsizim kafayı yiycem artık
Seni cok iyi anlıyorum. Gerçekten yalnızlık çok zor bir şey, yaşamayan bilemez. Bu maalesef bazı insanların sınavı diye düşünüyorum ben. Biraz da belki ahir zamanda yaşıyor olmamızın da etkisi var. Artik vefa vb degerler eskisi gibi yok. Kim kime dum duma hesabi. Özellikle de tabii büyük şehirde insanlar daha yalnız oluyor.

Hic lise, universiteden gorustugunuz arkadaslariniz yokmu? Isyerinde kafa dengi biri yada birileri yokmu? Belki kurs yada atölyelere katilip yeni insanlar tanıyabilirsiniz.

Merhaba 29 yaşındayım 6 ay önce nişanlımdan ayrıldım. 3 senelik bir ilişkiydi.Ve artık unuttum sayılır onu tamamen.ama bu yalnızlıktan içimdeki boşluktan kurtulamıyorum her yerde yalnızım sokakta cafede yolda arabada. Ya inanır mısınız bir yakın kız arkadaş whatsap grubum bile yok dedikodu yapılan. Günlerce telefonum çalmaz sadece annem babam arar. Onlarla da farklı şehirlerdeyiz kardeşim de yok tek çocuğum.cok yalnız hissediyorum hayatta keşke olmasaydım diyorum bazen.kendi ailemi kurmak çocuk şahini olmak çok istedim o da olmadı bu saatten sonra da olmaz gibi geliyor kimse beni sevmeyecek gibi sanki.birilerinin düğün gebelik fotoğraflarını görünce artık kahroluyorum,maşallah diyorum tabiki inşallah nazarım değmez. Ama bana neden nasip olmuyo 6 aydır karşıma bırakın birini çıkmayı tanışmadım bile kimseyle. Sosyal medyadan bile kimse yürümüyor o derece. Bu arada çok iyi bir mesleğim ve bence o kadar güzel olmasam da insanlar çok güzel olduğumu söylerler,maddi durumum yerinde ve gerçekten iyi niyetli bir insanım. Ama tatile çıkacak bir yakın arkadaşım bir sevgilim bile yok gerçekten çok çok mutsuzum. Nden bu kadar kısmetsizim kafayı yiycem artık
Ben de yalnızlığımdan çok daralan biriydim. Günlük yazmaya başladım. Yazdıkça aslında çok da yalnız olmadığımı, zihnimin yalnız zamanlarıma takılı kaldığını fark ettim. Günlük dediğim de küçük bir defter, çok basit bir şey. Belki size de faydası olur.

Bakin hayirlisini dileyin benim yakin arkadasim yok anan baban varmis Allah uzun omur versin .Benim anam babam yok vefat ettiler. Kocam var olmaz olaydi bir cocgumu qgiz tadiyla nese,sevincini ysayamadim basima hep dert acti genc omrumde kahir kupu oldum tatli canimdan bile bezdirdiler isim.yok benim karsimda ne kadar sayili cok nimetin var keske hayatta olsaydi anam.babam.kanat gererlerdi destekle4di ama Allah bu kadar nasip etmis omurlerini
Sanslisin toksik adamdan kurtulmussun dqglara taslara sevinip sadaka vermen lazim sorunlu kisile4 insanun canina okuyolar keske bende sonsuza kadar bekar kalsqydim kendi cehennemime yavrumu da ortak ettm
Ayrica iyice kendi kendini dinle tani dogru kisi karsina cikana kadar sabret isteypte bekar kalani gormedim ama evli olupta canindan bezp sonsuza dek bekar kalsaydim diye hayiflanan cok gordum bizzati yasiyorum
Gzel kardesim olumlama yap su anin tadini cikar her.nasip vaktine esirdir ama radarlarini acik tut ince ele sik doku yalnizliktan degil yanlis kisiyle evlenmekten kork
Karsina iyi.insanlar cikarsin Rabbim

Hayatınızın tek rengi erkek arkadaş mı? Ayrılık üstünden 6 ay geçmiş daha, sevgili olanlar bile hemen birini bulmuyor bi toparlanma süreci oluyor. İnsanlar ayrılır barışırda bi insanın nasıl hiç arkadaşı olmaz bu kısmı anlamıyorum.
Arkadaşınız yoksa sorun sizdedir.
Kesinlikle katılıyorum
Konu sahibinin iç görüsü yok
Derinlikli ilişkiler olmadan hayatın anlamı yok diyor, E neden yok nitelikli ilişkiniz diyorum, kurun diyorum, cevap yok

Bende arkadaş edinme konusunda sorunlu ve sevgilisi olunca da ona saran bir imaj uyandırdı

Eklentiler

• 1000230106.webp
    1000230106.webp
    27,4 KB · Görüntüleme: 11
Back
X