Üvey anne olmak

Amin insallah dediginiz gibi zamanla hersey yoluna girer. Daha fazla kırıp dokmeden tabi.

Bir de doktormus kocaniz. Aklim almiyor cidden. Cocugunu cok sevebilir ama sizi hamile halinizle surukleyip disari atmak ne demek? Cocugunuz olduktan sonra sorunlariniz muhtemelen daha da buyuyecek. O zaman daha beterini yapmayacaginin garantisi var mi? Yok. Bu adam icin fedakarlik yapmaya degmez. Siddetin her turlusu kotu, ne sekilde oldugu da onemli degil ama hamileyken bunu yapmasi kabul edilemez birsey. Hadi hamile olmasaniz belki zamanla tolere ederdiniz dicem. Ama siz de yasadiklarinizi hicbir zaman unutmayacaksiniz. Adam karninizdaki bebegi hic dusunmemis. Onu kaybetme endisesi, size bir zarar gelme endisesi hic ama hic tasimamis. Bence bu yuzden de yrniden baba olmayi haketmiyor. Okumus meslegi olan birisi oldugunjz icin bosanin dedim size. Kendi hayatinizi bu adam olmadan da devam ettirebilirsiniz siz. Butun bunlari uvey cocugunuzun durumundan bagimsiz olarak soyluyorum ben. Zaten sizin sorununuz o kizcagiz degil kocaniz. Malesef.

gitgide sizi haksız görmeye başlıyorum. Benim kızım da 6.5 yaşında ve çoğu şeyde fikrini alıyoruz. Çok da güzel fikirleri var. Asla da şu şöyle olmaz diye talimat vermiyoruz.yapılmayacak şeyi veya yapılması gereken şeyi nedenleri ve sonuçlarıyla anlatıyoruz ve hak veriyor. Hatta hiç hoşuna gitmeyen bişeyse ya tamam yaa diyo:) çok hoşuma gidiyo..yani hoşuna gitmediğini ama doğrusunun da anlattığımız gibi olduğunu anladığını böyle belli ediyor. Siz bence fazla kuralcısınız ve bunun doğru olduğuna yürekten inanmışsınız.

8 yaşındaki bir çocuğun böyle bir haberi aldıktan sonra onu öldüreceğim demesi gerçekten tahammül edilmesi zor bı durum..okadarda küçük değil 8 yaşında ya..Gerçekten şaşırdım.birazda ben onun rahatlığını almış olduğu kültüre de bağlıyorum.nereliler??

Harikasiniz ...Yorumunuzu iki kere okudum. .dolu...donanımlı. ..Burayı sevmeme sebep sizin gibi hanımlar! Sevgiler...

Merhaba. ..sizi gayet aklibasinda gördüm ama inanin fazla iyi niyetlisiniz ya da beklentiyi yüksek tutmussunuz sanırım. ..ben hep merak ederdim özlük uveylik bizde mi bu kadar batar diye meğer başka kültürlerde de böyleymis sayenizde fikrim oldu...ben sizin yerinizde olsam doğacak olan evladıma yogunlasirim. ..Bu süre zarfında eğer birseyler yoluna girerse ne ala .yok olmazsa ve aynı sıkıntılar devam ederse ona göre yol yön cizerim. ..sorun asla küçük çocukta degil;eşinizin tavrı yanlış sadece ...AMA Söyle düşünün ;nacizane; bu çocuk gitgide kuculmeyecek, büyüyecek. ..birkaç yıl sonra o zaten babasini yaninda istemeyecek ve bu kadar bağlı bağımlı olmayacak. ...genis pencereden bakın ve doğacak olan evladiniz in hakkını mutluluğunu yemeyin...eşiniz vijdan yapıyordur ve babalı gi ogrenememis belki oglunuzla taşlar yerine oturur. ..ha olmadı oturmadi bir daha degerlendirin. ..gayet güçlü ve akıllı bir kadinsiniz. ..merak etmeyin...sadece bebeğe odaklanın ve kendinize güvenin. ...sevgiler Türkiye Aydından. ..mutluluklar. ..

Evet aslında aranızda ki en önemli konu bu. Siz en önce bu duruma çözüm bulmalısınız.

Dediginiz gibi yasadıklarım malesef surekli zihnimin bir kosesinde duruyor, ama ofke ve nefret biriktirmek yerine asmayı deniyorum. 1 sene bir evliligi test etmek icin kısa bir sure diyorlar. Bir de parcalanmıs aile cocuklarını gorunce kendi oglumun bu sekilde buyumesini kesinlikle istemedigime karar veriyorum. Ama hep kendimle bir tartısma halindeyim, dogru olanın ne oldugu konusunda. Profesyonel destek alma fikrini dile getiren bircok arkadas olmus. SAnırım bu bircok seyde belirleyici olacak.

Evet aslında aranızda ki en önemli konu bu. Siz en önce bu duruma çözüm bulmalısınız.
Ofke kontrol seansları ve aile danısmanlıgı gibi profesyonel desteklerden sonra da aynı hal devam ederse baska bir cocum dusunmek zorunda kalacagım sanırım. Avrupa ulkelerinde kadına hele de hamile bir kadına siddet kabul edilemez bir durum. Eger yetkili mercilere sikayetci olursam esim ne uvey kızımı ne de oglumuzu gorebilir. Ayrıca isini de kaybeder. Durumun kendi acısından bu kadar ciddi oldugunun farkında. Yine de devam ettirirse kesinlikle patolojik bir durum olduguna kanaat getirecegim.

Keske sikayetci olsaydiniz o zmaan. Ayni seyi dort kere yapmis. Artik bilincli yapilir hale gelmks. Gerizekali yaptiginin kendisine nelere mal olacagini biliyor ve buna ragmen yapmaktan da geri durmuyor. Sizin hicbirsey yapmayacaginizdan o kadar emin ki. Cok ama cok sinir oldum kocana. Bir de sunu merak ettim. Kocaniz da istedi mi hamile kalmanizi? Boyle futursuzca siddet uygulamasi acaba bebegi istemiyor mu dusuncesini akla getiriyor.

Dediklerinize katılıyorum,biri hariç.Konuşurken çocuk,sözümü kesme denmemeli fakat,diğer bir zamanda biri konuşurken bekle,söz kesmek doğru değil diye öğretilmeli.Ben çocuklarıma bunu söyler ve kestikleri zaman dinlemez, dikkatimikarşıdakine verirdim.Öyle öyle öğrendiler...

Bu surecte beni en cok uzen sey hamileligimin bu kadar stresli gecmesi oldu. Anne karnındaki bebeklerin anne psikolojisinden dogrudan etkilendigine dair ciddi arastırmalar var ve benim yavrum daha dunyaya gelmeden bu kadar uzuntuyu hissetti malesef.
Çocuğu benden cok esim istedi. Ben yasim 30 ustu oldugu icin gebe kalmamin zaman alacagini varsaydim ama bekledigimden daha erken bir donemde hamile kaldim. Esim cocuklari gercekten cok seviyor ve 4-5 cocuk sahibi olmak istiyor. Gerekirse calisma saatlerini azaltip bana yardimci olacagini soyluyor. Ama ben bu kez herşey yoluna girene kadar ikinci cocugu kesinlikle düşünmem.

Aslinda burda soz kesmekten ziyade ucumuz birarada oldugumuzda esimle hicbir sekilde sohbet edememeyi kastediyorum. Kizi konusmaya basladiginda esim beni duymamaya basliyor. Ben ortami terketmeye kalkarsam da sinirlenip cocuksu davrandigimi soyluyor.

Ama bu haksızlık...Erkekler bu hataya düşüyorlar demeyeyim,böyle planlıyorlar.
Siz daha yeni eş,anne ve bir çocuğa abla olmaya çalışırken ve farklı bir ülke yadırgaması varken,eşiniz herşeyin tıkırında hatta mükemmel ilerlemesini bekliyor,bence de asıl sorun eşiniz...

Sizinkisi çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane bilmecesine dönmüş.Bu sorunların her biri insanı zorlayacak cinsteyken(farklı ülke,çocuk,evliliğe alışmadan gebelik)en kötüsü şiddet var.Nasıl cesaret edebildiniz bu hayata atılmaya,hiç kolay değil...

Üzüldüm. Daha bir sene önce adını bilmediğiniz, üstelik dil problemi yaşadığınız tam anlamıyla yabancı adamın teki tarafından şiddet görmeyi nasıl hazmediyorsunuz? Öfkeden eser yok sizde?

Çok kısa sürede ve tanımadan evlenmişsiniz şiddet de hemen başlamış buna nasıl ayak uydurdunuz alıştınız da böyle soğukkanlısınız? Yani şimdiden alışmışsınız. Açtığınız konu gördüğünüz şiddetle ilgili olmalıydı. Siz çocuğun buna sebep olduğunu düşünüp çocuğa içten içe çocuğu suçladığınızı söylemişsiniz. Çok yanlış, dahası şiddeti normalleştiren bir bakış açısı. Sanki bunun bir sebebi-bahanesi olabilirmiş gibi. Şiddet bir çeşit hakarettir bunu anlayın lütfen. Öfke kontrolü ile ilgisi de yok.
İngilteredeymişsiniz orada bunun büyük yaptırımları var ayrıca lütfen bi silkelenin. Bu arada adam İngiliz mi?

Aslinda burda soz kesmekten ziyade ucumuz birarada oldugumuzda esimle hicbir sekilde sohbet edememeyi kastediyorum. Kizi konusmaya basladiginda esim beni duymamaya basliyor. Ben ortami terketmeye kalkarsam da sinirlenip cocuksu davrandigimi soyluyor.
Eşiniz kendini kızına karşı suçlu ve borçlu hissediyor. Onu incitmekten ekstra çekindiği için sizi yok sayıyor kızına ona hala ön planda sen varsın mesajı veriyor. Bunu yaparken sizi kırıyor ama bunu umursamıyor ve üstüne sizi suçluyor. Bu da şiddetin psikolojik hali işte.

siz hem fiziksel hem psikolojik şiddete maruz kaliyorsunuz benim icn affedilemeyecek belli basli seylerin en tepesinde yer alir üstelik de hamilesiniz yazik etmeyin kendinize tarapi de denemissiniz olmamiş ben sikayet eder terk ederdim ama bebek icin denemek istiyorsaniz ciddi bi uyari aile terapisti psikolog esliginde devam edin ve birdaha asla kendinize bu muameleyi reva görmeyin

velhasıl çocukları seviyorum yaaa onlar melek melek
iyiki varlar cocugun olunca anlarsın diyecegm kızma ne olur seni kırmak degil niyetim vallahi
O yaptığını anlattığın güzel şeyler var ya,o çocukların üvey annesi olsan da,aynı şeyleri yapsan,bu defa batar emin ol.Bak burada sasyy gibi bir adı olan bir arkadaş,evde öncelik hep bendim,tatiller bile bana sorulurdu.Ama kadını sevmiyorum,çünki hep mıç mıç sevgi gösterisi,ama samimiyet yok demişti.Zor olan ne biliyormusun,paylaşmak.Aynı kişiyi..Bu ister gelin kayınvalide,ister kardeş kıskançlığında,ister böyle üveyliklerde olsun,değişmiyor.Herşeyin yolu,sabır,insaf merhametten geçiyor.Ve emeği takdirden.
Babaannem babamları büyüttü.Sevgisini bizde doya doya yaşadık.Elbette aralarında anlaşmazlıklar olmuştur.Fakat çok ta emek verdi.Anlaşmazlıkları ben dünyaya getirdiğim çocuklarımla da yaşıyorum.Bundan kaçınılamaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…