Üst Komşu sorunu

Gidip gelip şaşırıyorum ya beklentiye bak ev dubleks olacak ara kat sesten koruyacak demek çok ilginç normal eve yetiştiler dubleks eksik kaldı

şu zamanda o kadar kolay ki ev değiştirmek çatır çatır kafana cebine göre ev buluyorsun kolayca (!)
Olabilir ama özel bir çocuğu olan insanlar bunu da dusunmeli insanlarin hastasi olabiliyor küçük bebegi olabiliyor isten gelip yorgun olabiliyor bir süre idare edilebilir peki daha sonrasi kusura bakmayin herkesin düşünmesi gereken birsey üst katta degil zemin katta oturmalari lazim öyleyse

normal daire kiraları bile uçmuşken dubleks daire kiralarını düşünemiyorum
maddi imkanı yoksa böyle bi çözüm üretemez
evet ters veya çatı dubleks mantıklı olurdu, arakat dubleks de olmazdı ama
iş günün sonunda maddiyata dayanıyor ...

zeminde oturmak da çözüm değil o zaman da üst katı yan dairesi falan duyar
alttan üste de ses gidiyor çünkü hemde bayağı bi gidiyor

Gidip gelip şaşırıyorum ya beklentiye bak ev dubleks olacak ara kat sesten koruyacak demek çok ilginç normal eve yetiştiler dubleks eksik kaldı
Otizm sadece zengin çocuklarında olur falan sanıyorlar sanırım. Benim çoğu öğrencimin ayağında ayakkabı, üzerinde mont yok, okula aç geliyorlar.

Otizm sadece zengin çocuklarında olur falan sanıyorlar sanırım. Benim çoğu öğrencimin ayağında ayakkabı, üzerinde mont yok, okula aç geliyorlar.

Ya aslında öyle bir uye değil ama şaşırttı beni
Birde secemeyecegimiz şeyler için fikir vermek bana korkunç geliyor bu yaklaşım çok değişik geliyor

Yok ses yalıtımı düşünmüyoruz çünkü 3,4 seneye kadar taşınacağız eşim masraf yaptırmak istemiyor
Ozaman soylenmeyin. Apartmanda cocuklu aile ne kadar kosmayin etmeyin desede ses oluyor.
Biz apartmanda otururken oyleydi. Turkiyede degilim. Kapiyi kapasalar duyulurdu. Cocugun sesi cok gelirdi, ama ses yalitimi kotu oldugundandi. Kimse sikayetci degildi sebebi belliydi cunku

Rica ediyorum engelli kelimesini değil Özel kelimesini kullanın.Otizmli bireyler özeldir
Ki benimde kısmen engelim var rapor almadım az ama var yani bir çok şeye engel oluyor. Özürlü ile engelli aynı şey değil.

Ama oğluma anlatırken hep özel dedim. Dikkat ederim. Kırdıysam kusura bakmayın.

İki taraf da haklı bence. Ailenin çaresi yok, ama sürekli hiç bitmeyen bir sesle yaşamak da kolay değil.
özel çocuğun ailesi yalıtım yaptırmayı veya yalıtım ücretine katkı sağlamayı teklif etmeli.
Polis çağırmayın çok ama çok çirkin.
Ben olsam ne yapardım peki ? Ben sizin yerinizdeyim üst kat komşumun otizm değil ama down sendromlu 2 yetişkin çocuğu var. Ben şimdiye kadar hiç şikayet etmedim. Edemem de zaten.
Ama özel bir çocuk ailesi olsam yalıtım konusunda destek olmayı teklif ederdim sanırım komşuma.

Asıl ben kırdıysam kusura bakmayın amacım bu değildi.Benim kızımda otizmli bir birey.Ay yazıkkkk engelli mi vah vah nasıl bakacaksın gibi tepkileri hiç sevmediğim için kullanılmaması tarafındayım sadece.Üzüyor

Ben otizmli bir bireyin annesiyim.Bu dediğinizi de yaptım zamanında.Çocuklarım hasta oldu sürekli malum zemin katın yerleri soğuk oluyor evi sıcak tutmaya çalıştık hem terlediler hem yerden soğuk yediler.Yaşamayana konuşmak o kadar kolay ki

Kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil. Tamam çocuğu otizmli olabilir ama bu onların sorunu o gürültüyü çekmek zorunda değilsiniz. Gerekirse çocuğun başına nöbet tutup o sesi çıkarttırmayacak. Çocuğu özel çocuksa huyunu suyunu bilir orta katta oturupta kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok gidecek giriş katta oturarak o zaman

YUH.

Kimse geçmediği kapının gıcırtısını bilmezmiş.

Özel çocuk bu huyu suyu, anı anına, günü gününe tutmaz ki .

Kaldı ki biz yeri geliyor normal çocuğa bile anlatamıyoruz.

Siz iyi misiniz ?

Sanki çocuğun ailesi ilgilenmiyor gibi itham da bulun muşsunuz.

Konuşun büyük büyük, aynen devam.

Emredersiniz !

Polisi ara konu sahibi. Gelip çocuğu götürüyorlar, tutuklu olarak yargılanıyor. Sonra da hapis cezası falan. Allah akıl fikir ve kalbinize merhamet versin.

Sizinle empati yapan mesajların da hiçbirisine katılmıyorum, bir de duvarlara vuruyormuşsunuz. Ayıp! Hariçten gazel de okumuyorum. İki ayrı evde yaşadım bu durumu. Biri de şu anki evim. İlkinde üst kat komşumun ergenlik çağında zihinsel engelli bir çocuğu vardı. Sesleri tahmin edersiniz. Şu anki komşum da yeni boşanmış, çocuğunun boşanma sebepli psikolojik problemleri var. Hatta şu an bir de bebeğim var. Ses geliyor tabii ki. Ama değil şikayet etmek, iki durumda da komşular ses geliyordur kusura bakmayın dediğinde “yoo hiçbir şey duymuyoruz, zaten uykumuz ağır, tv sesinden bir şey duyulmuyor” vs. diyip geçiyoruz. Yapılması gereken tam olarak bu çünkü.

Zorunda değilse çağırsın polisi göndersin çocuğu. Yapamıyor mu? O zaman zorundaymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…