Komşu müsveddesi

Sabırlar dilerim, ses anlaminda hic bir sey yapamazsiniz güzellikle zaptetmediğiniz sürece, sadece pandemi zamani misafir agirliyorsa polise onu sikayet edebilirsiniz, polis gelir yasaklara uymadigi icin ceza yazabilir. Bir tanıdığım üstündeki komşusu ile bu konudan papaz oldu kendi evi olmasına rağmen başka eve geçmek zorunda kaldı. Yerinizde olsam biran önce durumumu toparlar o evden taşınırdım. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi.

Bir an okurken ben yazdım sandım konuyu. Benim üst kat komşum da öyleydi. Karpuz kabuğu, ceviz, saç, yemek artığı, izmarit ne ararsanız bizim balkona silkeliyordu. Evine çıkmadım ama balkonda olduğunu bildiğimden söylenerek temizledim duyar yapmaz belki bir daha diye. Sonra hamileyken bir gün bir baktım ki bizim balkon hep tırnak. Gerçekten sinirlerim bozuldu. Ben de şöyle bir şey yaptım, beyaz yalan diyelim yalan söyledim. Bunlar çok pinti insanlar. Sizi şikayet etsem bin lira para cezası var yazık değil mi şimdi o kadar paraya, ısrarla her pisliği aşağı atıyorsunuz ben neden sizin çöpe attığınız tırnağı temizleyeyim ki dedim. Pandemiden dolayı telefonla aramıştım. Komşuluk var aramızda ceza gelince niye söylemedin demeyin diye aradım artık çaresiz kaldım teyze bir daha yapmam dese neyse dedim. Telefonu kapatır kapatmaz evdekiler kadına kızdı niye silkeliyorsun inatla nasıl verelim şimdi o kadar parayı diye. Kaç yaşında kadın ayaklarını yerlere vurdu, bağırdı, çağırdı ama on dakika sonra beni arayıp kusura bakmayın konuştuk daha yapmayacak dediler. Vallahi o oldu daha da silkeleme yok. Deneyin isterseniz ama bizim komşu tehlikeli biri gibi değildir yani. Ben bu şekilde çözdüm para cezası caydırdı.

Önce fotoğraflayarak başlayayım ben artık nereye kadar gidersem çünkü yazık ya o kim ki ben onun pisliğini gürültüsünü çekeyim
Muhattap oldukça laflı sözlü dalaşa girdikçe inanın artık inada biniyor. Ben de kibarca 100 kere uyarmıştım üst komşumu, aynı sizin yaşadığınız gibi çöp, pislik, gecenin 2'sine kadar kavga dövüş, çocuk gürültüsü evde sinir krizleri geçiriyorduk. Uyardıkça inadına 10 katını yapıyorlardı, inadına balkonlara şişme havuz kurdurup balkon tavanımızın sıvalarımızı döktürdüler su taşmalarından. Artık onlarla hiç muhattap olmayıp nereden yasal yolla ceza kestirirsiniz ona odaklanın.
Fotoğraflarla, videolarla zabıtayı çağırarak bezdirdik taşınıp gittiler. Çöp atmaları büyük avantaj, kesinlikle oradan bir ceza yazdırırsınız, yasal değil çünkü.

Ben eski evimde de yaşamıştım benzerini ust kat komsum gece 12den 3e kadar esya cekip gacur gucur ses cikartir sabah 7:30da da süpürge açardı bir sabah ciktim ablacim lütfen sabahin bu saatinde süpürge mi acilir uyuyoruz dedim senin evde ne isin var isin gucun yok mu ise gitsene dedi 15 yaşındaki oglunu saldi üstüme ne apartman yöneticisi ne site yöneticisi ise yaradı birkac kez polis çağırdım hatta polisi acmadilar dedim simdi ses geliyordu kapi gozunden sizi gorup acmamislardir diyince mecbur açıp polisle konuştular
En sonunda ev sahibini saldi üstüme durumu anlatinca ev sahibi bana hak vermisti ben fotoğraf da çektim video da. Bir kere kapisina gidip konuşun ve ondan sonra da belediyeye ses cihazi icin, zabitaya çöp icin, polise de rahatsiz ediyor diye sikayet edin. Ayrıca dun de yazdim apartman yönetmeliğine göre hafta ici aksam 19:00 sabah 07:00 arasi gürültü yasak, oglen de 13:00-15:00 arasiydi sanırım ses yasak, haftasonu komple yasak gürültü/tadilat vs. Çağırın polisi ugrassinlar

Arkadaşlar merhaba , oturduğum binaya 6 ay oldu taşınalı .. nasıl bir apartmana düştüm diye yanıyorum ..
İlçe tarzı bi yerdeyiz ,apartmandakiler aşırı pis insanlar bebek bezini bile yukarıdan aşağıya fırlatan ,merdivene tüküren ,sigara izmariti atan ,çocuklar yediği her türlü yiyecek meyve kabuklarını atan anlayışsız topluluğunun bulunduğu bi yerdeyiz ..
Üst kattaki komşudan bezdim artık ama her şeye şikayete çıkan bi insan olmadığım için seslenmedim sabrettim .. eve taşındığımızda balkona hep yukarıdan bi dünya çerez kabukları ,parçalanmış kağıtlar ,sebze atıkları ,her türlü pislik vardı ..temizledik yine atmaya devam etti ,bir gün anneme denk geldi annem söyledi mecbur kaldım atmaya dedi bir de aptalca bi savunma yaptı ..
Gece 1,5 da 2 de gelen sesler ceviz kırması , eve gelen yatılı misafir çocuklarının güm güm atlaması ,kocasıyla küfürlü tartışmaları ..
Her gün oğlu kızı evinde misafir ve torunları hep burda ..
asla aşağıdakiler rahatsız oluyor bu saatte bu yapılır mı demez ,sabredin diyor ..
En son dünden beri gece 1,5 da ve bu sabah 10 da güm güm sesleriyle uyandık .. yine çıkmadım anlayışlı olayım dedim ama bugün temizlik yaptıktan sonra balkondan pisliklerini silkelemiş hepsi benim balkonumda .. tepem atttı iyice çıktım yukarıya el insaf ya kaç oldu uyardık sesimizi çıkarmadık ama yeter yani bir daha olursa gelir kapına atarım dedim , sabah sabah da gürültü yapıyorsun biz insan değil miyiz diye uyardım ,öğlen olmuş istediği saatte ceviz kırarmış ,geçen akşamda misafiri varmış gece 1,5 da , biz apartmanda yaşamayı bilmiyor muşuz... bende ağzıma geleni saydım indim ,içeriye girer girmez kendini parçaladı biriyle telefonla konuşuyor anlatıyor havladı gitti diye .. eve girince güm güm evi yıktı desem yeridir inadına bi sürü ses çıkarıyor arttık delirdim ..
ben büyük kavga istemiyorum görüyoruz haberlerde neler oluyor ama kadın da tam çirkefin teki .. taşınma imkanımız yok yeni geldik bi sürü masraf ettik zaten
Ne yapabilirim önerisi olan var mı , artık tahammül edemiyorum uykudan uyanıyoruz seslerine ,hayvan gibi yürüyor bilerek evin içinde ,gece 2 de temizlik yapıyor,saatlerce süpürge açık tam bir manyak ..
O uyurken de sen ses yap çöp mü attı git kapısına dök deli deliyi görünce sopasını saklarmış

Ev sahibine söyleyin illaki sizden öncekide şikayet etmiştir.konuşup halledemezseniz taşınacağım deyin. Her geleni kaçırırsa evsahibinin de işine gelmez. Allah bildiği gibi yapsın böylelerini.

Bir de ev sahibi ile de konusun bakin ben cikarim benden sonraki de aynini yasar sizin ev acikta kalir cevrede duyulur vs gibilerinden soyleyin ev sahibi de muhatap olsun. Biz sizden evden memnunuz ama bu sekilde hic bir kiracı bu evde durmaz yazik degil mi bize de size de seklinde güzelce iletişime geçerseniz belki yardimci olur çünkü bugun siz gidersiniz baska kiraci gelir hepsi ayni sorunu illa.ki yasayacak yaziktir yaa

Ev sahibine söyleyin illaki sizden öncekide şikayet etmiştir.konuşup halledemezseniz taşınacağım deyin. Her geleni kaçırırsa evsahibinin de işine gelmez. Allah bildiği gibi yapsın böylelerini.
Kiracıysa şayet bu insanlar kesssinlikle ev sahibine ulaşıp sakince ayrıntısıyla anlatın zaten. Fotoğraflar, çer çöp pislik ev sahibine gösterin. Kul hakkı diye bir şey var, kimsenin kimseye böyle psikolojik işkence yapmaya hakkı yok. Ki gürültüye bağlı sinir bozukluğunu çok çok iyi bilirim.
Ev sahibilerse pek bir yaptırım hakkınız yok maalesef, kanıt toplayıp resmi mercilere ulaştırıp ceza kestirmeye odaklanmanız lazım. Ceza kesmelerde bir sınır yok, aksine şahıslar aynı şeyi yapmaya devam ederse kesilen cezaların miktarı artıyor diye biliyorum.

Yok yok utanmaz bu ,bana böyle bir uyarı yapılsa özür diler bir daha asla sesim çıkmazdı ,kapıyı yüzüme çarptı eve girip eve yıktı yani hala da o konuyu konuşuyor bağır çağır ,sürekli gürültü yapıyor inat olsun diye
Değişmiyorlar biz taşındık öyle kurtulduk 10 yıl önce.

Aynı sorunlar vardı, yukarıdan halı silkeleme, sofra bezi silkeleme bütün çöpleri asağı atmaz yemek artığı, meyve kabukları, çerezler, orkid içilen içecekler vs.

Evin içinde ip atlama, koşma top oynama ki çocukların yaşı küçükte değil.

Yukarı katların borusu tıkanırdı sular bizim evden çıkardı ama iş yaptırmaya gelince biz banyoyu kullanmıyoruz ki evde 1 banyo var.

Tavandan su sızması hatta bir kere evi bile yıkamış olan bize oldu tabi.

Şu an son kattayım en iyisiymiş diyorum

Ben iki kere ev değiştirdim, ilkinde de üst kattaydım, şu anda da öyle. Ve bu konu ile ilgili öyle yazı okudum ki burda, ara katta oturmaktan gözüm baya bi korktu artık öyle diyim, valla Allah sabır versin..
Öneri olarak şunu söyliyim, polisi değil zabıtayı arayın, polis ciddi bi olay olmadıkça müdahale etmiyor ama zabıtayı ikna ederseniz ceza keser. Yukarıdaki de cidden insan değilmiş o nasıl bi edepsizlik yaa. Çöpleri toplayın gidin kapısına bırakın. Vileda vardır illa evde, ters çevir sapı tavana vur, kapına gelirlerse böcek vardı de, boyanın çatlayan yerlerini dökmeye çalışıyorum de.. Kısasa kısas. Ama önce zabıta.

Ev eski mi yalıtım var mi? Sesi icin soruyorum bunu sadece yoksa o kabuklar,pis seyler vs uyariya ragmen devam ediyorsa taşınmak geliyor sadece aklima kolay degil tabi ama o evde de yasamak kolay degildir

Durumunuza üzüldüm ama sokağa çıkma yasağı varken gece 01.30a kadar misafir ağırlamak da neyin nesi? Bunları okudukça bir tek ben evde oturuyormuşum gibi hissediyorum.
Çözüm olarak ne yapılır bilmiyorum. Laftan anlayacak aklı başında bir insan zaten bu davranışlarda bulunmaz. Benim bir çöpüm komşumun balkonuna gitse komşudan önce benim canım sıkılır.

Durumunuza üzüldüm ama sokağa çıkma yasağı varken gece 01.30a kadar misafir ağırlamak da neyin nesi? Bunları okudukça bir tek ben evde oturuyormuşum gibi hissediyorum.
Çözüm olarak ne yapılır bilmiyorum. Laftan anlayacak aklı başında bir insan zaten bu davranışlarda bulunmaz. Benim bir çöpüm komşumun balkonuna gitse komşudan önce benim canım sıkılır.
Benim karsi komsum da öyle haftasonu cocuklari torunları sabahtan gelir aksam giderler bayramlarda da ayniydi hatta alt komsu ile kavga ettiler alt komşu bana cemkirdi neden polisi aramadin diye sen arasaydın madem! Önceden de sikayet edilmisler sen mi ettin demislerdi halbuki ben hiç aramadim.bile
Insanlar dikkat etmiyor maalesef ve şu kkdaki konulardan da anlaşıldığı üzere, toplumumuz apartman kültürünü bilmiyor ya da unutmuş! Ben çok tartistim komsularla ve hepsinin ortak söylediği şey "apartmanda yasamayi bilmiyorsun madem git mustakil evde yasa" 🤣 dedim benim cocuklugum apartmanda gecti biz kosmazdik alt katta insan var kimseyi rahatsiz etmeyin diye yetistik, kapı carpmazdik ses olmasin diye. Aksam hava karardiktan sonra süpürge acmam, 10dan sonra camasir makinesi açmam, halı vs silkelemek zaten köy isi kacinci yuzyildayiz apartman kurallarina aykiri. Yani apartmanda yasamayi bilmeyen bir zahmet ev tutmasin.

Deli deliyi görünce sopasını saklar derler.

Ondan daha deli ve gürültücü olacaksınız. Başka yol göremiyorum bu medeniyet seviyesinde.

Bu tip konularda sonuç alındığı görmedin ama biz sonuç aldık.
Karşı dairemizdeki kişiden altındaki şikayetçiydi. Ev sahibiyle de sürtüşmesi son damla oldu. Sonuç olarak apartmanda kimse istemeyince, bizde imza toplamaya başlayınca çıkmam çıkmam dediği evden paşa paşa çıktı. İmza toplamayı düşünmez misiniz? Ya da ev sahibine söyleyin. Polis falan çağırın diyeceğim ama bu tip insanlar tehlikelidir. Son çare onun yaptığını yapın, pislik mi attı, toplayıp kapısına bırakın. Öyle öyle insan olmayı öğrenir belki.

Çok üzüldüm durumunuza. Bende ev satın aldım o kadar masraf ettim üst kattakiler şehir dışındaymış geldiler. 2 haftadır hayatı zehir ettiler bize. Avukat tutayım dedim 15.000 TL istedi. Polis çağırmak maalesef çözüm değil. Polis idare edin, çocukları bağlasınlar mı diyor. Halbuki bu gürültü hafife alınacak birşey değil. Gürültüden dolayı birbirini öldüren insanlar var. Haberler de sıkça görüyoruz. Caydırıcı cezalar gelmeli.

Bir an okurken ben yazdım sandım konuyu. Benim üst kat komşum da öyleydi. Karpuz kabuğu, ceviz, saç, yemek artığı, izmarit ne ararsanız bizim balkona silkeliyordu. Evine çıkmadım ama balkonda olduğunu bildiğimden söylenerek temizledim duyar yapmaz belki bir daha diye. Sonra hamileyken bir gün bir baktım ki bizim balkon hep tırnak. Gerçekten sinirlerim bozuldu. Ben de şöyle bir şey yaptım, beyaz yalan diyelim yalan söyledim. Bunlar çok pinti insanlar. Sizi şikayet etsem bin lira para cezası var yazık değil mi şimdi o kadar paraya, ısrarla her pisliği aşağı atıyorsunuz ben neden sizin çöpe attığınız tırnağı temizleyeyim ki dedim. Pandemiden dolayı telefonla aramıştım. Komşuluk var aramızda ceza gelince niye söylemedin demeyin diye aradım artık çaresiz kaldım teyze bir daha yapmam dese neyse dedim. Telefonu kapatır kapatmaz evdekiler kadına kızdı niye silkeliyorsun inatla nasıl verelim şimdi o kadar parayı diye. Kaç yaşında kadın ayaklarını yerlere vurdu, bağırdı, çağırdı ama on dakika sonra beni arayıp kusura bakmayın konuştuk daha yapmayacak dediler. Vallahi o oldu daha da silkeleme yok. Deneyin isterseniz ama bizim komşu tehlikeli biri gibi değildir yani. Ben bu şekilde çözdüm para cezası caydırdı.
Çok akıllıca yöntem 👏🏻☺️

Maalesef taşınmaktan başka çare yok bende aynı dertle karşılaştım kadına eşimi yollamıştım utansın diye anca öyle duruldu. 3 çocukluydu sürekli yatılı misafir pislikleri bizim balkonda çamaşır bile asamazdım.artık eşim hadi çocuklarını yetiştiremişsin onu anladım sen annem yaşındasın anneliğinden utan diyince edep adap bilmiyorsan abla annemi çağırayım biraz yaşına göre davran demişti bir daha sesini duymadık anca çocuklarıyla eşiyle bağıra bağıra konuşur olmuştu.

X