Üst Komşu sorunu

Yok ses yalıtımı düşünmüyoruz çünkü 3,4 seneye kadar taşınacağız eşim masraf yaptırmak istemiyor
Siz masraf yapmayın nihayetinde problem üst komşunuzun, siz bence çocuğu bağlaması yönünde tavsiye verin. Paranız cebinizde kalır, huzurunuzu da geri kazanırsınız

Siz masraf yapmayın nihayetinde problem üst komşunuzun, siz bence çocuğu bağlaması yönünde tavsiye verin. Paranız cebinizde kalır, huzurunuzu da geri kazanırsınız
Ay yapmayın Allah aşkınıza konu sahibinin ironi yaptığınızı anlayabileceğini sanmıyorum. Ciddiye alır o sizi. Komşuya çocuğu bağla der🤬 Huzur kalplerde ymiş bir de nicki kalbin kötü olursa merhametsiz olursan huzur hiçbir yerde olmaz..

Merhaba arkadaşlar ben 1.ci katta oturuyorum üst katımdaki komşunun otizmli çocuğu var doktora gidip geliyorlar diğer çocuklardan farklı olağanüstü gürültü yapıyor güm güm güm güm ama görmeniz lazım evet rahatsızlığından ötürü anlıyorum bir kaç kez konuştuk onlar bize hak veriyor biz de onlara hak veriyoruz ama maalesef bazen tahammül sınırımız kalmıyor ve evin iç kapılarının kenarına vuruyoruz ki rahatsız olduğumuzu anlasınlar diye şusn taşınamam maalesef başka planlarımız var eşim eşiyle ben kadınla bir kaç kez konuştum ama çözülmüyor kiracılar ev sahibi ile hiç konuşmadım polis vs çağırmak istemiyorum ne yapmalıyım hanımlar ya valla kafayı yemek işten değil
Çocuğun özel durumu olmasaydı haklı olabilirdiniz ama özel bi çocuk. Annesi yeteri kadar ilgileniyordur zaten ama yetmiyordur. Siz kapı kenarlarına vurarak o insanları daha çok strese sokuyorsunuz. Anlayış göstereceksiniz, başka yapabileceğiniz bi şey yok bu durumda.

Oğlum engelli değil çok şükür. Ama sinir halinde sesi yükselir. O halde bağırma desem daha çok bağırır. Ki komşunuzun çocuğu engelli... Normal çocuk bile çok ses yapar... Apartmanın en kötü tarafı bu, komşunu seçemezsin... Ses istemiyorsanız ya villada oturun, ya da ses yalıtımı yapın. Başka yolu yok...

Taşının.
Ev sahibini aramaktan bahsetmişsiniz bir yerlerde,öyle bir vebal de almayın,ev sahibi evden çıkarsa bu insanları,huzurla uyuyabilecekmisiniz siz?
Özel bir durum var yani burada. Kapılara vurmak,şikayet etmek çözüm değil,taşınmayı düşünüyormuşsunuz 3-4 seneye ,erkene çekin taşının bence. Kimseyi de evinden etmeyin.
Bu insanlar her zaman zorlanıyorlar,yıpranıyorlar hayatta zaten, sizde buna çanak tutmayın.
Biraz anlayış

İki tarafta haklı fakat otizmli çocugu olan aile ara kat daire yerine alt katlarda ev tutması gerek diye düşünüyorum.
Ters dubleks bir daire gayet işlerini görürmüş oysa.
Konu sahibesine de yüklenmenin de alemi yok.
Gürültüyü çekmek kolay iş degil.
Özel çocukları olan aileler bu tip durumlarda kendilerine kolaylık sağlayan çözümleri de baştan üretmeliler.

Merhaba arkadaşlar ben 1.ci katta oturuyorum üst katımdaki komşunun otizmli çocuğu var doktora gidip geliyorlar diğer çocuklardan farklı olağanüstü gürültü yapıyor güm güm güm güm ama görmeniz lazım evet rahatsızlığından ötürü anlıyorum bir kaç kez konuştuk onlar bize hak veriyor biz de onlara hak veriyoruz ama maalesef bazen tahammül sınırımız kalmıyor ve evin iç kapılarının kenarına vuruyoruz ki rahatsız olduğumuzu anlasınlar diye şusn taşınamam maalesef başka planlarımız var eşim eşiyle ben kadınla bir kaç kez konuştum ama çözülmüyor kiracılar ev sahibi ile hiç konuşmadım polis vs çağırmak istemiyorum ne yapmalıyım hanımlar ya valla kafayı yemek işten değil
Biraz insanlık mesela

engelli insanlara ve ailelere ne zaman bu kadar anlayışsız olduk ben anlam veremiyorum
benim mahallede ne zaman çöp atmaya çıksam binanın birinin balkonunda yaşlı bi amca var
adam gelene geçene hakaret ediyor saydırıyor
ben daha ilk yaptığında anladım durumu . çok kısa bi gözlem yetti
adam yaşlı, aklı yerinde değil belli ki
yoksa insan neden mahallede gelene geçene hakaret ve küfür etsin durduk yere ?
ne yapsaydım yani gidip ailesine mi şikayet etseydim biraz halden anlamak gerek
Aynen öyle tek yapabileceğimiz şey ailesine sabır dilemek...

Çocuğunuz var mı ya da düşünüyor musunuz?

Böyle konularda ben konuşmaktan çekinirim. İnsanlar nasıl Allah başıma verir diye çekinmiyor?

İki olay anlatayım konu sahibi.
1. İlk evlendiğimde alt komşunun oğlu deli gibi ses yapıyordu. O kadar kızıyordum ki içimden. Tik olmuştu artık. Duvara vurma vs ben de yaptım. Bir gece 2 gibi dayanamadım kapılarına dayandım. Annesi dedi ki oğlum engelli, raporu da var gösteririm, kusura bakmayın. Ay o kadar utandım ki düşündüklerimden, söylediklerimden. Çocuk düşünüyordum. Hamileyken bile aklıma geldi üzüldüm. Çekindim. O günden sonra da o sesler bana hiç batmadı. Kadından da özür diledim.

2. Yeni evimde Apartmanın en üst katına bir aile taşındı. Çocuklarının özel durumu var. Ses yapıyor, bağırıyor. Yönetici whatsap grubuna aileyi almadan bir güzel ifşa etti. Ses yaptığı için site güvenliği sözlü uyarmış. Dün gece yine bağırdı çocuk. Yönetici yine gruba dedi ki yönetim aileyi yazılı uyaracak, aileyi gruba alıyorum, siz de uyarın. Yahu napsın aile? Evet herkese zor ama aile napsın? O kadar kızdım ki yöneticiye. Garantisi var mı engelli olmayacağımızın. Tamam bu saatten sonra down otizm vs olmayız ama ya demans olursak vs. İnsan biraz düşünür.

Bir de defalarca hem kadınla hem eşiyle konuşmuşsunuz. Onların üzerindeki baskıyı düşünemiyorum. Pes.

İki tarafta haklı fakat otizmli çocugu olan aile ara kat daire yerine alt katlarda ev tutması gerek diye düşünüyorum.
Özel çocukları olan aileler bu tip durumlarda kendilerine kolaylık sağlayan çözümleri de baştan üretmeliler.
Led
Yüklenmenin sebebi tamamen üslubu
Tabi ki ses rahatsız eder
Ama kapılara vurmak hem eşiyle hem kadınla defalarca konuşmak,polisi ev sahibini aramayı düşünmek vs. İrite etti insanları

Siz bence ne yapın biliyo musun gündüz hiçç evinize gitmeyin gecede kulağınızı tıkayın yatın ohhh miss hem bu şekilde komşularınız da sizden rahatsız olmaz.

Olur mu öyle şey ya o zaman gürültüden rahatsız olan üst katta otursun niye alt katta
Polis demiş duvarlara vurmuş ki bu çocuk için çok kötü bir uyaran
Ztn yeterince çabalıyorlar birde alt katta oturun baskısı mi kurulsun insanlara ki fazlası ile sınırlar asılmış

Ters dubleks tutacak maddi olanakları var mı acaba? Özel çocuk ailelerinin giderleri çok fazla, tek bir seans bireysel eğitim 800-1000 lira arası. Devletin karşıladığı haftalık 2 saat asla yeterli değil, ücretle ek ders almaları gerekiyor. Materyalleri, beslenmeleri bir ton masrafları var. Zaten herhangi bir şehirde engelli ailelere yetecek kadar dubleks ya da müstakil ev yok. Birileri mecburen apartmanlarda oturacak.

Eski binamizda ust kat komsumuz yetiskin ve fiziksel engelliydi. Dizden asagisi yoktu, bu sebeple bazen dizalti protezini takmaz evde ziplayarak yururdu, ozellikle de geceleri banyoya kalktiginda.

Bir kez olsun uyarmak aklimizdan gecmedi, engel bu en nihayetinde cozumu yok. Ustelik bizdeki protezini taktiginda ses olmadigi halde takmamayi tercih eden zihinsel engeli de olmadigi icin durumun idrakinda olan biriydi ama engelliydi, anlayisli olmak gerek, yaşadıkları sey cok zor.

Evden eve göre de değişiyor ben eskiden sıfır yapılmış apartmandaydım ve yalıtımı berbattı televizyon sesini biraz yükseltseler o bile duyuluyordu. Ama dışardan mükemmel görünüyordu, görüntüye çalışmışlar ful pencere kenarı slikonlar bile adiydi. Şuan 15 yıllık binaya geçtim üst katta iki çocuk var, çok bağırarak ağlamaları dışında birşey duymadım. Evi de kontrol edebilirsinz.

Iki tarafta hakli aslinda üst komşu olmak degil de keske zemin katta otursalar sonuçta apartmanda insanlar hastalar bebekler de oluyor uyuyor oluyorlar vs bunu komsunuzun düşünüp ev degistirmesi gerekiyor Allah yardımcıları olsun
şu zamanda o kadar kolay ki ev değiştirmek çatır çatır kafana cebine göre ev buluyorsun kolayca (!)

Oğlum engelli değil çok şükür. Ama sinir halinde sesi yükselir. O halde bağırma desem daha çok bağırır. Ki komşunuzun çocuğu engelli... Normal çocuk bile çok ses yapar... Apartmanın en kötü tarafı bu, komşunu seçemezsin... Ses istemiyorsanız ya villada oturun, ya da ses yalıtımı yapın. Başka yolu yok...
Rica ediyorum engelli kelimesini değil Özel kelimesini kullanın.Otizmli bireyler özeldir

X