üst komsuyla sonunda polislik olacağız sanırım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keske uyuyabilsem. Resmen hastalanacağım. İrkiliyorum resmen. İki yasındaki cocuğun cıkardığı ses değil ama eminim. Büyük 8 9 yasında bir cocuk var o ses yapıyor.
Kadın belki doğru söylüyor olabilir yalnız. Demiş ya bizim üstten de çok ses geliyor diye. Adettendir her üst komşu sesi konusuna yazıyorum, şu an bu mesajı da iki üstümdeki veletin durmak bilmeden koşma sesiyle yazıyorum. Üst katım boş olmasa gider biraz sessiz olun derdim ama üst kattakiler almanya'da yaşıyor 1 yıldır gelmediler.

Eski evde de her sabah 6.30 da çalan bir alarm sesi vardı, normalde 8e kurulu benim alarm ama her sabah 6.30da yataktan titreşimli melodi sesiyle zıplıyordum. Sanki telefonu tuğlaların içine sokmuşlar o kadsr tepemden geliyor ses. Bir sabah artık uyku sersemi yeter be yeter diye bagirmisim üst kattaki kız duymuş. Kapıda karşılaşınca söyledi, alarm sesini siz de duyuyorsunuz dimi nolur yanlış anlamayın vallahi bizden gelmiyor dedi. Ben o söyleyene kadar onlardan olduğuna emindim. O da bıkmış kocasiyla her sabah o sese zipliyorlarmis ki onların da üst katı boştu. Muhtemelen yan blokta üst çapraz dairelerden birinden geliyordu tespit edemedik.

Yani demem o ki çok geç saatlerde, benim bu tepedeki gibi durmak bilmeden koşan bir çocuk gibi haddini aşan durumlar yoksa pek yapacak bir şey yok yeni dairelerin duvarları aşırı kalitesiz. Bendeki gece 3te bile koşuyor direkt tepemde olsa polislik olurduk ama çok net 😑

Hahhaahaha ben ne yapıyor sana söyliyim.
Bak güzel kızım ayağını böyle yere vurursan hem ayağın acır hem de komşu amca rahatsız olur sessiz olalım ayağını yere vurma tamam mı diyorsun

O da gözleri parlayarak ve kahkaha atarak hayııııır yapmak istiyorum diye bağırıp gözünün için bakarak o hareketi 10 kere daha yapıyor :KK70:

Her yapma demen x10 tersi olarak geri dönüyor
Çünkü "terrible twos" denen meşhur iki yaş sendromu gerçekten varmış yaa.....
ya kusura bakmayın gürültüyü savunmuyorum ben de böyle konularda genelde mağdur olan taraf oluyorum ama bir yandan da komik geliyor. hani laftan sözden anlamıyorlar ya. düşünüyorum, karşımdaki 2 yaşında. yani 2, yazıyla da iki. dünyada sadece 2 senedir insanlık kariyeri olan bir tip :KK70: 2 sene önce yoktu ya düşünsenize :KK70: zaptedebilen varsa helal olsun, tebrik ediyorum. 2 yaşında ya, 2. velet. 2 yaşındasın ve komşuların hayatını, uykusunu mahvediyorsun. alıp karşıma, seni gidi gürültücü minnoş, bak devam edersen seni polise şikayet ederim desem güler herhalde. neye güldüğünü de bilmez. yani hakikaten şu süreç bitse de küçüğü büyüğü normale dönse artık.

Kadın belki doğru söylüyor olabilir yalnız. Demiş ya bizim üstten de çok ses geliyor diye. Adettendir her üst komşu sesi konusuna yazıyorum, şu an bu mesajı da iki üstümdeki veletin durmak bilmeden koşma sesiyle yazıyorum. Üst katım boş olmasa gider biraz sessiz olun derdim ama üst kattakiler almanya'da yaşıyor 1 yıldır gelmediler.

Eski evde de her sabah 6.30 da çalan bir alarm sesi vardı, normalde 8e kurulu benim alarm ama her sabah 6.30da yataktan titreşimli melodi sesiyle zıplıyordum. Sanki telefonu tuğlaların içine sokmuşlar o kadsr tepemden geliyor ses. Bir sabah artık uyku sersemi yeter be yeter diye bagirmisim üst kattaki kız duymuş. Kapıda karşılaşınca söyledi, alarm sesini siz de duyuyorsunuz dimi nolur yanlış anlamayın vallahi bizden gelmiyor dedi. Ben o söyleyene kadar onlardan olduğuna emindim. O da bıkmış kocasiyla her sabah o sese zipliyorlarmis ki onların da üst katı boştu. Muhtemelen yan blokta üst çapraz dairelerden birinden geliyordu tespit edemedik.

Yani demem o ki çok geç saatlerde, benim bu tepedeki gibi durmak bilmeden koşan bir çocuk gibi haddini aşan durumlar yoksa pek yapacak bir şey yok yeni dairelerin duvarları aşırı kalitesiz. Bendeki gece 3te bile koşuyor direkt tepemde olsa polislik olurduk ama çok net 😑
Lucy ben en üst katta oturuyorum ama bizim tepemizde de vallahi biri koşuyor :KK70: kocam bu işin peşine düştü bulucam diye ama ses bizim apartmandan bile değil. Burada apartmanlar birbirine bitişik. Muhtemelen yan apartmanın dairelerinden birinde bu koşan arkadaş.

Lucy ben en üst katta oturuyorum ama bizim tepemizde de vallahi biri koşuyor :KK70: kocam bu işin peşine düştü bulucam diye ama ses bizim apartmandan bile değil. Burada apartmanlar birbirine bitişik. Muhtemelen yan apartmanın dairelerinden birinde bu koşan arkadaş.
Ay çok korkunç 😂 ama açıklaması var tabi. Bizim eskiden oturduğumuz bir ev 3 katlı binaydi. Üstümüze öğrenci bir kız taşınmıştı, memlekete giderken anahtarı bırakıyordu kedisi için. Bir gün bıraktı gitti yine 3 gün sonra tepede biri koşuyor. Aradım bunu dedim sen döndün mü birileri koşturuyor senin evde. Nasıl ya dedi kız da korktu. Ne bileyim dedim baya tepemde bi çocuk koşuyor. Onun üstü de yok yani üstten gelsin. Yok dedi ben h.sonu gelicem. Anamm ben de evde yalnızım o gece. Sonra meğer yandaki binadan geliyormus öğrendik. Nasıl binalar yapmışlarsa o koşan çocuk sesinden kaçış yok, üstten olmasa da sağdan soldan bir yerden buluyor seni 😄 bak benimki hala koşuyor vallahi şu pandemi geçsin kekimi alıp cikicam, bu çocuk nereye koşuyor nerede koşuyor çok merak ediyorum

ya kusura bakmayın gürültüyü savunmuyorum ben de böyle konularda genelde mağdur olan taraf oluyorum ama bir yandan da komik geliyor. hani laftan sözden anlamıyorlar ya. düşünüyorum, karşımdaki 2 yaşında. yani 2, yazıyla da iki. dünyada sadece 2 senedir insanlık kariyeri olan bir tip :KK70: 2 sene önce yoktu ya düşünsenize :KK70: zaptedebilen varsa helal olsun, tebrik ediyorum. 2 yaşında ya, 2. velet. 2 yaşındasın ve komşuların hayatını, uykusunu mahvediyorsun. alıp karşıma, seni gidi gürültücü minnoş, bak devam edersen seni polise şikayet ederim desem güler herhalde. neye güldüğünü de bilmez. yani hakikaten şu süreç bitse de küçüğü büyüğü normale dönse artık.
Çok güldüm.:KK70:
Yani çok gürültü mağduru biri olarak yazıyorum.
İki yaş gerçekten anlamaz.
Yapma dersin inadina yapar.
İstediği olmaz tepinir.
Koşma dersin idrak edemez felan.
Çok inatlasmamak lazım iki yaşla pisman olur insan jahdhbdj.

Dur nazar etme

Çocuğum evde dura dura ev kadını gibi oldu

Temizlik yemek vs

Biraz önce de börek yaptı 😂😂
Ben kahve makinesi almaktan vazgeçtim.
Hadi oğlum annene bir kahve yapiver çok yoruldum, senin o güzel ellerinden o lezzetli bol köpüklü kahvenden içmek istiyorum diyorum. Zıplaya zıplaya gidip yapıyor. :KK70:

Bu da bişey mi bizim üstte çocuk paten kayıyor ta bizim alttakine gidiyormuş ses,bizden sanmış yöneticiye şikayet etmiş,Allahtan yönetici geldiğinde de paten sesi vardı da adama dinlettik.

Valla iki yaşındaki çocuğa diyemez haklı pandemide de haklı. Ve heleki erkek cocuksa daha da haklı bilemem. Benim bı bidigim var 20 aylik kız rabbim herkrsin evladını bağışlasın. Alt komşum harika bir insan. Bazen kızım yapma derim anlamıyor sendrom zamanı yere herşeyi fırlatıyor. Üstüne canım komşum bana kızıyor karışma annesi o bebek anlamaz istediğini yapabilir diyor. Ben yarın bı kahveye cagirim 🤣

Valla hanımefendi . Çocuğunuzun olmadığı belli ben kızımı asla bı oyunla 15 dk bile oynatamam. Oyun oynarken bile elindekini pat diye atıyor attiii diyor. Napim misal kizim mi dovim mi siz söyleyin. Gayette güzel koşuyor . Dur deyince dahada koşuyor hatta anne yakala dio. Saklambaçta oynuyoruz . Kosturmacada aktivitede ama çocuk ses çıkarmayı seviyor. Biz sabah 10 dan önce ses çıkarmayız yataktan çıkmayız ciksakta oyun odasına gitmeyiz. Akşam 9 dan sonrada ses yok uyuruz. Uyumasak bile oyun odası kapalı ışıklar kapalı olur o daha uysal takılır. Psikolojik olsa gerek gündüz asla durmaz. Bebek bunlar bebek adı üstünde kimsede çocuğu sustur durdur diyemez k.bakmayin toplum kurallarına aykırı yaşamadığımız sürece kapıma da gelemez. Bu denli narinler de daha kaliteli dairelerde müstakil evlerde yaşasın. 😏

Bu da bişey mi bizim üstte çocuk paten kayıyor ta bizim alttakine gidiyormuş ses,bizden sanmış yöneticiye şikayet etmiş,Allahtan yönetici geldiğinde de paten sesi vardı da adama dinlettik.
benim de üst katımdan gelen sesi benim altımdaki benden geliyor sandı, benden olmadığına ikna etmek için yarım saat dil döktüm :KK70: en sonunda üst katın her gün mutlaka bir tadilat yaptığını söyledim öyle ikna oldu. işin kötü tarafı gecenin 2'sinde parkeye sertçe bırakılan balta, keser tarzı ağır bir cismin sesini duymuş onu kastediyor. allahtan 3 kadınız evde erkek yok, bu yüzden bizim tadilatla pek bir işimiz olmadığına inanmakta zorlanmadı :KK70:

Çocuğum yok.

Çocuğunu basının tepesine çıkaran, şımartan, ve tanıdık tanımadık herkesten de bunu bekleyen insanların karakter sorunu olduğunu düşünüyorum.

Ancak; sizin bu sesi bu kadar büyütmeniz de bana biraz değişik geldi. Iki yaşında bir çocuk bir lafı bir kere dinlese ikincisini dinlemez. O yaşta bir çocuktan tam olarak bunu beklemenize şaşırdım. Öğretmenim ve çok farklı çocuklarla karşılaşıyorum. Öyle sessiz ol deyince her çocuk puta dönmüyor. Benim evinde çıt olmuyor çocuk olmadığı için, yan komşumun birkaç tane çocuğu var. Ve ne yapsın o kadın? Bazen sesleri çok çıkıyor, ama anlayış gösteriyorum. Kpss çalışabilirsiniz, ben de evden iş yapıyorum, ders veriyorum. Ona rağmen idare ediyorum. Azıcık müsamaha kimseye zarar getirmez.

Edit: Ayrıca anneler de çocuklarının dikkatini uyanık oldukları süre boyunca tamamen başka bir şeye veremezler. Bu mümkün değil. Çocuk eğitilir, evet, ama adı üstünde 2 yaşındaki çocuk daha eğitimin en başında. Bunu da göz önünde bulundurmanız gerek.

Valla yorumları okumadan yorum yapanlar da ne bileyim :) o anlık sinirle tam anlamıyla yazamadım :) Kadın 3 oğlum var dedi en kücüğü 2 yasındaymıs gördüm de. Diğeri 8 10 yaslarında bir erkek. Diğeri nasıl bilmiyorum. Çıkan gürültüyü 2 yasındaki cocuğun cıkarmadığı cok belli :) Kadın öyle dediği icin söyledim onu. Beklemediğim bir tavırla karsılastığım icin bir sey de diyemedim. Çünkü kadın direk savunmaya gecti. ASla sinirle böyle söyle demedim. Bİraz daha dikkatli olr musunuz dedim.Kadın 2 yasında bu diğerleri ders falan derken beni iceri davet etti sacmaladı yani. Hani dese ki kusura bakmayın cocuktur ses cıkıyor yine sorun değil. Ben onlara dur diyemem dedi :) Böyle diyen birine ne cevap verirsiniz? Gün icerisinde gürültüleri bitmiyor. Beni uyandıracak seviyede hem de. Kulaklık takınca bile ses geliyor kulağıma. Sürekli koşma sesi. Bir yerden bir yere kosuyor cocuklar. Bana üst komsu top oynuyor biz bir sey demiyoruz diyor. Ben de mi susayım yani ? Daha önce rahattılar. Gidip uyardım sesleri önemli ölcüde azaldı. Ne yapayım sus diyemem demekle olmuyormus demek ki. Dur deyince cocuk duruyormus. Benim de 2 3 yasında yeğenlerim var. Bağrma cağırma sesleri vardr. Ama ben kostuklarnı görmedim. Kossa da anneleri bir sekilde oyalıyor. Ki dediğim gibi cıkan gürültü o cocuğun yaptığı gürültü değil. İnanın hic bebek ağlama sesi gelmiyor. Ben insan sesi de duymuyorum ki üst katımda bebekler var. Durum yalıtımla da ilgili değil. Yapılan gürültüyü siz düsünün simdi

Çocuğum yok.

Çocuğunu basının tepesine çıkaran, şımartan, ve tanıdık tanımadık herkesten de bunu bekleyen insanların karakter sorunu olduğunu düşünüyorum.

Ancak; sizin bu sesi bu kadar büyütmeniz de bana biraz değişik geldi. Iki yaşında bir çocuk bir lafı bir kere dinlese ikincisini dinlemez. O yaşta bir çocuktan tam olarak bunu beklemenize şaşırdım. Öğretmenim ve çok farklı çocuklarla karşılaşıyorum. Öyle sessiz ol deyince her çocuk puta dönmüyor. Benim evinde çıt olmuyor çocuk olmadığı için, yan komşumun birkaç tane çocuğu var. Ve ne yapsın o kadın? Bazen sesleri çok çıkıyor, ama anlayış gösteriyorum. Kpss çalışabilirsiniz, ben de evden iş yapıyorum, ders veriyorum. Ona rağmen idare ediyorum. Azıcık müsamaha kimseye zarar getirmez.

Edit: Ayrıca anneler de çocuklarının dikkatini uyanık oldukları süre boyunca tamamen başka bir şeye veremezler. Bu mümkün değil. Çocuk eğitilir, evet, ama adı üstünde 2 yaşındaki çocuk daha eğitimin en başında. Bunu da göz önünde bulundurmanız gerek.
En son yaptğım yorumu okumanızı rica ediyorum :)

22 aylık bir kızım var alt komşuyla sorun yaşadık onlar konuşmak yerine vurmak ve bağırmak yolunu seçtiler kaldı ki öğlen 1 de bile vurduğu oldu ya sabır dedim normal değil dedim.

sonra müzik açtı ban ban zannediyor ki o müzik açınca kızım durucak anlayacak güldüm geçtim.

9 olmadan yatan bir bebek her gün dışarı da çıkarırım mutlaka ama tempolu yürümesi bile sorun oldu 22 aylık bebek de dur demekten anlamıyor kızımı onlar da gördü terbiyesizliğe devam etti.

en son geçen günlerde aşağıdan hoş olmayan bir kelime duydum kaldı ki odada oturuyorduk kızım diğer koltuğa babasına koştu olay bu sonra ben dedim ki şimdi aşağıya insem polislik olacağız ya sabır dedim ama üstten bir şeyler söyledi eşim, kimse çocuğuna laf söyletmez değil mi? Kaldı ki her sesimiz gidiyorsa bizim bu çocukla ilgilendiğimizi dur dedğimizi duymuştur.

sonra başka bir gün saat 18.30 da kızım yine salonjn kapısından babasına koştu diye vurdu sonra bende vurdum.

geçen gün taşındılar güle güle umrumda bile değil Neredeyse evde bizi yürütmeyeceklerdi bu denli sessizlik istiyorlaraa yallah müstakil eve yukarımda abla yürüyor hem de terliksiz duyuyorum kadına yürüme mi diyeceğim? Bu evler bu kadar inceyse bunun sorumlusu çocuklu evler mi? 22 aylık bebeği prangaya mı vurayım? Oyun oynasak bazen 10 saniye sürüyor. İnşallah ilerde sizde anlarsınız bu serbest bırakmak değil hareketli çocuk hareket ediyor

22 aylık bir kızım var alt komşuyla sorun yaşadık onlar konuşmak yerine vurmak ve bağırmak yolunu seçtiler kaldı ki öğlen 1 de bile vurduğu oldu ya sabır dedim normal değil dedim.

sonra müzik açtı ban ban zannediyor ki o müzik açınca kızım durucak anlayacak güldüm geçtim.

9 olmadan yatan bir bebek her gün dışarı da çıkarırım mutlaka ama tempolu yürümesi bile sorun oldu 22 aylık bebek de dur demekten anlamıyor kızımı onlar da gördü terbiyesizliğe devam etti.

en son geçen günlerde aşağıdan hoş olmayan bir kelime duydum kaldı ki odada oturuyorduk kızım diğer koltuğa babasına koştu olay bu sonra ben dedim ki şimdi aşağıya insem polislik olacağız ya sabır dedim ama üstten bir şeyler söyledi eşim, kimse çocuğuna laf söyletmez değil mi? Kaldı ki her sesimiz gidiyorsa bizim bu çocukla ilgilendiğimizi dur dedğimizi duymuştur.

sonra başka bir gün saat 18.30 da kızım yine salonjn kapısından babasına koştu diye vurdu sonra bende vurdum.

geçen gün taşındılar güle güle umrumda bile değil Neredeyse evde bizi yürütmeyeceklerdi bu denli sessizlik istiyorlaraa yallah müstakil eve yukarımda abla yürüyor hem de terliksiz duyuyorum kadına yürüme mi diyeceğim? Bu evler bu kadar inceyse bunun sorumlusu çocuklu evler mi? 22 aylık bebeği prangaya mı vurayım? Oyun oynasak bazen 10 saniye sürüyor. İnşallah ilerde sizde anlarsınız bu serbest bırakmak değil hareketli çocuk hareket ediyor
Düzenleme yaptım lütfen okur musunuz?

Düzenleme yaptım lütfen okur musunuz?
Okudum sizde belirsizlik de var tam anlamıyla sesin kaynağını tespit edemediniz burada da anneler çok çektiği için dertli tabii ki anlayan daha büyük çocuklar laftan anlar ama insanlarda gerçekten çok anlayışsız odada vurdu diye mutfağa geçtim orda da vurdu ruh hastası sonra ne oldu karda taşındılar gerçekten apartmanlarda bu ses olayı var maalesef herkes çekiyor bunu

Okudum sizde belirsizlik de var tam anlamıyla sesin kaynağını tespit edemediniz burada da anneler çok çektiği için dertli tabii ki anlayan daha büyük çocuklar laftan anlar ama insanlarda gerçekten çok anlayışsız odada vurdu diye mutfağa geçtim orda da vurdu ruh hastası sonra ne oldu karda taşındılar gerçekten apartmanlarda bu ses olayı var maalesef herkes çekiyor bunu
Benim yatak odam üst kattaki komsunun da yatak odasıymıs. Orada rutubet var diye biz kullanmıyoruz orayı dedi. Yani caprazımdan geldiği kesin. Ben 2 defa odamı değistirdim. Bu kadar rahatsız olmasam emin ol odamı değistirecek kadar da manyak değilim. O kadar yorgunluk cektik annemle. Ve ben odayı değstirirken bile gidip gürültü geliyor demedim caprazdaki komsuya. Artık dayanamadım gittim. Ha sürekli kapılarına gitsem vallahi haklılar derim. İlk defa gittim. Kadının lafından üst katımız gürültü yapıyor ben de yaparım durumunu anladım ki onlar da top oyunuyor dedi :) yani herkes herkese cektirecek

Ben normalde çocuklu aileleri haksız buluyorum ama 2 yaşındaki çocuğa hükmetmek gerçekten zor.büyük çocuk yapıyorsa ayrı tabi.onlar ancak gürültüyü azaltabilirler sürekli takip etme imkanları varsa çocuğu.kreşe falan gidicek illaki pandemi bitince ötekide okula gider rahatlarsınız biraz.apartmanda malesef gürültü sorununu çözmek çok zor oluyor.bizim üstteki aynı bende bıkmış durumdayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X