Üst Komşu sorunu

Bizim aile evinde de alt komşunun sanırım çocuğu rahatsızlığı var. Geceleri haykırarak ağlıyor 12’den sabah 5’e kadar. Geçen kalmaya gittim uyku haram oldu kaç gündür. İnsanlar işe gidiyor artık tahammül kalmıyor. Aile de rahatsızlığı oldugunu kabul etmiyor ben ne yapayım diyormuş bir de. Gel de sorun olmasın yani.
Birinizden biri taşınmadan çözülmez çocuğun sonucta rahatsızlığı var. Bilerek yapılan bir eylem de değil.

Merhaba arkadaşlar ben 1.ci katta oturuyorum üst katımdaki komşunun otizmli çocuğu var doktora gidip geliyorlar diğer çocuklardan farklı olağanüstü gürültü yapıyor güm güm güm güm ama görmeniz lazım evet rahatsızlığından ötürü anlıyorum bir kaç kez konuştuk onlar bize hak veriyor biz de onlara hak veriyoruz ama maalesef bazen tahammül sınırımız kalmıyor ve evin iç kapılarının kenarına vuruyoruz ki rahatsız olduğumuzu anlasınlar diye şusn taşınamam maalesef başka planlarımız var eşim eşiyle ben kadınla bir kaç kez konuştum ama çözülmüyor kiracılar ev sahibi ile hiç konuşmadım polis vs çağırmak istemiyorum ne yapmalıyım hanımlar ya valla kafayı yemek işten değil
Su konuyu açmaya gerçekten utanmadiniz mi?

Otizmli çocuklarla çalışmış biri olarak böyle düşünen herkesin Allah belasını versin diyorum. Allah başınıza da vermesin çünkü yine masum bir çocuk çekmiş olacak. Zaten kadının çocukla sürekli zor bir yaşamı var bir de baskı yapıyorsunuz ya Allah gerçekten belanızı versin. Zaten böyle bir ahh alarak sonra gorcem sizi citinizi bile çıkaramadiginiz gerçek bir bela olan komşuya denk gelirsiniz inşallah. Sanki radyo ya bu çocuğun sesini kısacak.
Özellikle bahar geçişlerinde bu çocuklar bize şiddet bile uygulardi. O yüzden iki öğretmen sınıfta durur. Biz dayak yerdik yine sakın kalırdık. Çünkü biz Mak. 5-6 saat bir arada olurduk. O ailesi sürekli bir arada. Bir de sizin gibi dengesiz insanlardan laf duyuyorlar.
Öyle sinirlendim ki üslup falan umrumda değil. Ban falan umrumda değil.
Kocaman bir Allah belanızı versin diyorum. Öyle de içten diledim.

Yazip yazip sildim Allah sizin kalbinize merhamet versin. Otizmli yakinim var ilgilenilse bile ses cikartir bu komsunuzun sucu degil ama bu merhametsizlik sizin sucunuz. Ya yalitim yaptirin ya kulaklarinizi kapatin. Kadincagizin yapacagi hic birsey yok.
Bir de böyle manyaklar tek bir sese odaklanır. Sokaktan bir dünya ses geliyor. Araba sesi, çocuk sesi, konuşma sesleri. Hepsine tahammül ederler. Ust katta otizmli çocuk ses yapmasınmis, polis çağıracakmis. Bir de duvara vuruyormus. Gel de delirme

Kimse geçmediği kapının gıcırtısını bilmezmiş.

Özel çocuk bu huyu suyu, anı anına, günü gününe tutmaz ki .

Kaldı ki biz yeri geliyor normal çocuğa bile anlatamıyoruz.

Siz iyi misiniz ?

Sanki çocuğun ailesi ilgilenmiyor gibi itham da bulun muşsunuz.
Konu sahibi sürekli gürültü yapıyor demiş arada dememiş. Demek ki yeterince ilgilenmiyorlar

Siz masraf yapmayın nihayetinde problem üst komşunuzun, siz bence çocuğu bağlaması yönünde tavsiye verin. Paranız cebinizde kalır, huzurunuzu da geri kazanırsınız
90 larda vardı böyle zincire vurulmuş çocuklar. Çevre baskısından cahil insanlar sonunda bu yola basvuruyordu demekki. Yıl 2024 hala bu konuda duyarsız insan varsa o yıllarda normalmis demekki bunlar.

Ben otizmli bir bireyin annesiyim.Bu dediğinizi de yaptım zamanında.Çocuklarım hasta oldu sürekli malum zemin katın yerleri soğuk oluyor evi sıcak tutmaya çalıştık hem terlediler hem yerden soğuk yediler.Yaşamayana konuşmak o kadar kolay ki
Siz üzerinize alınmayın. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın... Ses yalıtımı ve ısınma için alttan ısıtma iyi oluyor. Tavsiye ederim. Ev alacak vs olursanız iyi olur. Hem çocuklarınız üşümez...

Ben büyük konuşmadım ki sadece kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değiliz dedim. Allah esirgesin ilerde çocuğum otizmli olursa ben giriş kat tercih ederim çünkü çocuğumun huyunu bilirim insanları rahatsız etmek istemem.
Evdeki hesap, carsiya uymaz herzaman

Ben ne okudum dedim.. Yazdım yazdım sildim.. Yani özel oldukları için olabilir mi bu sesler falan.. Yani hani elden gelen bişey yok ya.. O anne ne yapabilir ki..

Ya siz ya onlar duvardan duvara ses yalıtımı yaptırırsanız sorun çoğu ortadan kalkar her iki taraf yaptirirsa bayağı yok olur ancak maliyetli iş tabiki. Valla çok zor her iki taraf içinde :/

Apartman dediğin kalabalıktır sestir. Taşınanı var temizlik yapanı var şarkı söyleyeni dinleyeni çocuğu olanı yaşlısı olanı var. İnsanlar birbirini çok rahatsız etmediği sürece bu gürültüler olur. Apartman özelliğidir bu önce bunu bir öğrenin. Huzur sessizlik arıyorsanız siz gidin başka ıssız bir yerde ev yaptırın ve ya taşının.

Şimdi 1. O kadın zemin kat ve ya müstakil ev bulamamış olabilir. Bütçesi yetmemiş olabilir. Elinde olsa zaten taşınır.kadın arsız banane rahatsızsanız rahatsız olun dememiş. Napsın kadın zaten bu devirde taşınmak ev bulmak zorluk ötesi olmuşken???

Polis çağırmak istemiyormuşsunuz ayy Allah razı olsun ya ne kadar merhametlisiniz. Çağırsanız nolcak ya nolcak??? Kadını alıp götürsünler mi ya da çocuğu mu götürsünler. Kadının belki çocuk ile ilgili bir sürü masrafı varken ceza yazsınlar da bir de onun yükü mü olsun???

Daha çok şey yazılır da sizin gibilere… Dua edin bir gün o kadından daha çaresiz duruma düşmeyin…

Ben otizmli bir bireyin annesiyim.Bu dediğinizi de yaptım zamanında.Çocuklarım hasta oldu sürekli malum zemin katın yerleri soğuk oluyor evi sıcak tutmaya çalıştık hem terlediler hem yerden soğuk yediler.Yaşamayana konuşmak o kadar kolay ki
Herkes de ses dinlemeye ikna olmaz yani yapacak birseu yok bende sürekli tepemde ses olsun istemem

Napmalarini istersiniz mesela? Agzini mi bantlasinlar, elini kolunu mu baglasinlar?

O insanlarin yapabilecegi hicbir sey yok. Yapabilseler emin olun yaparlar. Siz kendi cozumunuzu kendiniz bulacaksiniz.

Maalesef yapılacak bir şey yok bu konuda. Aile de size hak veriyormuş yüzsüz de değiller. Ama ne yapabilirler ki çocuk öyle olunca..

Herkes de ses dinlemeye ikna olmaz yani yapacak birseu yok bende sürekli tepemde ses olsun istemem
Sizin gibi anlayışsız insanlar için bende çocuğumu feda etmedim gittim en üst kattan ev aldım.Umrumda bile değilsiniz.Benim masumumun çıkardığı ayak sesine bile tahammülü kalmamışsa kimsenin benimde şeyimde değil açıkçası hiçkimse! 😏

X