Otizmli oğlum ve komşu

Merhaba herkese
Eşimle boşandık ve oğlumla yalnız yaşıyoruz ev sahibiyiz yeni taşındık bir sitede oturuyoruz sitenin çoğunluğu bekar öğrenci veya çalışan insanlar aile çok az , oğlum otizmli ve davranış problemleri var ve bu ara çok yoğunlaştı akşamları genelde Anneme bırakıp gece alıyordum bu hafta öyle olmadı .
Neyse hiç konuşamıyor o yüzden kendi kendine sinirlendiğinde sürekli bi yerlerini yere vuruyor örneğin kafasını ayak tabanlarımı dirseklerini falan. Sürekli kontrol halindeyim ama olmuyor başa çıkamıyorum iki gündür saat 20:00 21:00 gibi oğlum bi yerlerini vurunca zaten bir kaos olayında oluyoruz durdurmaya çalışıyorum alttan komşu duvara bi kaç kere vurdu.
Yarın gidip durumu izah etmeyi deneyeceğim.
Haklılar evlerinde rahat olmak istiyorlar ama öyle hoplayan zıplayan sürekli gürültü yapan bir çocuk değil . Elini kolunu bağlayamam zaten ev 1+1 ve hep salondayız uyuyana kadar oturuyoruz oyunlar oynuyoruz koltukta kartlar vs Tv izliyoruz falan .
Komşuya “üst kay komşunuzum otizmli bir oğlum var davranış problemleri var maalesef engel olamıyorum kafasını vuruyor ses oluyor kusura bakmayın diye açıklasam özür mü dilesem ne desem zaten her yerde çok tedirginim evde dahi öyle çok hareketli biri birşey demesin diye ekstra çaba sarfediyorum kaygı bozukluğu oldu artık bende de çok bunalımdayım böyle şeyler iyice tetikliyor
Böyle birşeyle komşum gelse bana bende elimden gelen ne varsa yardımcı olmak isterim ona ve vurduğum için ( ki ben vurmam karşılaşınca kibarca sorarım) özür dilerim..Onun dışında ses geçirmez yalıtım yaptırabilirsiniz hem kendi eviniz..Ben de düşünüyorum çünkü ..Çocuklu evlerde genelde olan birşeydir ses...

İnsan evladıysa eğer hoş görecektir..

Bence hiçbir şey yapmayin, insan gibi gelip konussaydi duvara vurmak nedir, insan görünümlü ayı komşunuz. Ayrıca duvara vurarak çocuğunuzu da korkutmustur.
1+1 diyorsunuz o evlerde öğrenciyken kaldım duvarlar kağıt gibidir, onun da sesi size geliyordur. Gece yarısı değil bir şey değil gün boyu ev boş gibi mi duracaksiniz rahatsizsa ses sorunu olmayacak eve ciksin

Merhaba herkese
Eşimle boşandık ve oğlumla yalnız yaşıyoruz ev sahibiyiz yeni taşındık bir sitede oturuyoruz sitenin çoğunluğu bekar öğrenci veya çalışan insanlar aile çok az , oğlum otizmli ve davranış problemleri var ve bu ara çok yoğunlaştı akşamları genelde Anneme bırakıp gece alıyordum bu hafta öyle olmadı .
Neyse hiç konuşamıyor o yüzden kendi kendine sinirlendiğinde sürekli bi yerlerini yere vuruyor örneğin kafasını ayak tabanlarımı dirseklerini falan. Sürekli kontrol halindeyim ama olmuyor başa çıkamıyorum iki gündür saat 20:00 21:00 gibi oğlum bi yerlerini vurunca zaten bir kaos olayında oluyoruz durdurmaya çalışıyorum alttan komşu duvara bi kaç kere vurdu.
Haklılar evlerinde rahat olmak istiyorlar ama öyle hoplayan zıplayan sürekli gürültü yapan bir çocuk değil . Elini kolunu bağlayamam zaten ev 1+1 ve hep salondayız uyuyana kadar oturuyoruz oyunlar oynuyoruz koltukta kartlar vs Tv izliyoruz falan .
Komşuya “üst kay komşunuzum otizmli bir oğlum var davranış problemleri var maalesef engel olamıyorum kafasını vuruyor ses oluyor kusura bakmayın diye açıklasam özür mü dilesem ne desem zaten her yerde çok tedirginim evde dahi öyle çok hareketli biri birşey demesin diye ekstra çaba sarfediyorum kaygı bozukluğu oldu artık bende de çok bunalımdayım böyle şeyler iyice tetikliyor
Hanımefendi siz ne diyorsunuz farkında mısınız? Ne özrü ne açıklaması ne kötü hissetmesi ne gerilmesi! Çocuğunuz masum bir melek. Okurken ah yavrum başı acır vururken diye içim sızladı. Rahatsız olan insan müsveddesi kıçını kaldırıp gelecek kapınızı çalacak kibarca bazı sesler geliyor rahatsız oluyoruz bir sorun mu var yoksa diyecek sizde dimdik durup çocuğumun durumu bu elimden gelen bu kadar diyeceksiniz. Oğlum otizmli olduğu için özür dilerim demeyi mi düşünüyorsunuz ciddi ciddi! Mahçup olup ezileceğiniz eğilip büküleceğiniz hiçbirşey yok, insanlar terbiye etmedikleri çocuklarının hayvanlarının davranışlarının özrünü kendi özürlerini dilemezken Rabbimin verdiği birşeyin özrünü dilemek nedir. Siz doğurdunuz sizin evladınız ama o çocuklar hepimize emanet
Çocuk zaten sıkıntı çekiyor bunu ifade edemiyor siz sürekli gergin tetikte olunca engellemeye çalıştıkça ya gürültü yaparsa dedikçe alt kattan rahatsız oldular çok suçluyuz biz dedikçe o çocuk sakinleşebilir mi huzurlu olabilir mi? Bunların hepsini hissediyor.
Ortam değişikliği çok etkiliyor bu yavruları, yeni ortama adapte olamamışken bir de siz geriyorsunuz. Bırakın evi yıksın demiyorum tabiki ama sadece çocuğunuzu düşünün alt katı üst katı değil, çocuğunuza uygun şekilde davranın zaten sakinleşecek.
Siz de destek alın daha rahat bir insan olmak için hafif bir ilaç bile kullanabilirsiniz, bu hayatınızı daha kolaylaştıracaktır. Otizmli yada değil “mutlu anne-mutlu çocuk” bunu unutmayın
Allah yardımcınız olsun, evladınızın ve sizin karşınıza hem o masum yavruya lâyık insanlar çıksın İnşaallah
Öperim severim güzel çocuğunuzu ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Hanımefendi siz ne diyorsunuz farkında mısınız? Ne özrü ne açıklaması ne kötü hissetmesi ne gerilmesi! Çocuğunuz masum bir melek. Okurken ah yavrum başı acır vururken diye içim sızladı. Rahatsız olan insan müsveddesi kıçını kaldırıp gelecek kapınızı çalacak kibarca bazı sesler geliyor rahatsız oluyoruz bir sorun mu var yoksa diyecek sizde dimdik durup çocuğumun durumu bu elimden gelen bu kadar diyeceksiniz. Oğlum otizmli olduğu için özür dilerim demeyi mi düşünüyorsunuz ciddi ciddi! Mahçup olup ezileceğiniz eğilip büküleceğiniz hiçbirşey yok, insanlar terbiye etmedikleri çocuklarının hayvanlarının davranışlarının özrünü kendi özürlerini dilemezken Rabbimin verdiği birşeyin özrünü dilemek nedir. Siz doğurdunuz sizin evladınız ama o çocuklar hepimize emanet
Çocuk zaten sıkıntı çekiyor bunu ifade edemiyor siz sürekli gergin tetikte olunca engellemeye çalıştıkça ya gürültü yaparsa dedikçe alt kattan rahatsız oldular çok suçluyuz biz dedikçe o çocuk sakinleşebilir mi huzurlu olabilir mi? Bunların hepsini hissediyor.
Ortam değişikliği çok etkiliyor bu yavruları, yeni ortama adapte olamamışken bir de siz geriyorsunuz. Bırakın evi yıksın demiyorum tabiki ama sadece çocuğunuzu düşünün alt katı üst katı değil, çocuğunuza uygun şekilde davranın zaten sakinleşecek.
Siz de destek alın daha rahat bir insan olmak için hafif bir ilaç bile kullanabilirsiniz, bu hayatınızı daha kolaylaştıracaktır. Otizmli yada değil “mutlu anne-mutlu çocuk” bunu unutmayın
Allah yardımcınız olsun, evladınızın ve sizin karşınıza hem o masum yavruya lâyık insanlar çıksın İnşaallah
Öperim severim güzel çocuğunuzu ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Öncelikle çok teşekkür ediyorum.
Otizmli olduğu için değil ama sizi rahatsız edecek her türlü sese karşı şimdiden kusura bakmayın özür dilerim demeyi düşünmüştüm ama doğru olan beklemek onların sormasını sanırım. Destek alıyorum ilaç alıyorum ama maalesef oda yeterli gelmiyor . Sizin gibi insanların sayısı çoğalsın şnşallah güzel yürekli kadınlar yolunuz çiçek bahçesi olsun 🙏

Dediğim gibi aynı dert bende de var.
Telefonda konuşuyordum bir ara, vurdular vurdular ben anlamıyorum noluyor. Sonra kadın camımdaki demirlere vurdu, kızlarım uyuyamıyor sessiz olur musun dedi. Keşke o zaman hak ettiği cevabı verseydim.
Şu an ailecek konuşmuyoruz ama odada diken üstünde olmaktan yoruldum ve bu istemsizce olmaya başladı. Aklıma geldikçe çok sinirleniyorum. Bir kez daha vururlarsa kendimi biliyorum patlayacağım artık. Kapılarına gitmiyorum kavga ederim kendime hakim olamam sesim yükselir diye. Vursunlar artık o zaman sanırım kıyamet kopacak. Bu şekilde yaşamak cidden çok zor.
saat kaç gibi yaşandı bu olay ?
benimde alt komşum yeni taşındı , bi kızları var aman allahım yok böyle bi çene
gecenin 2sinde kızın bağıra bağıra telefon konuşmasına uyanıyorum
keşke o da azıcık diken üstünde olsa gecenin 2sini akşam 9 gibi yaşamak değişik bi kafa çünkü :KK70:

bence akşamın sekizi dokuzu için mahçup hissetmeye gerek yok
o saatte atıyorum evinize misafir gelse o zamanda ses olur
yani gayette ses olabilecek hayatın hızlı aktığı saatler
ha gece 11 12den sonra ses yaparsanız o zaman problem
ama akşamın dokuzunda neden duvara vurduklarını anlamadım
kapınıza gelip konuşabilirmiş de aslında saat müsaitmiş
bence bekleyin bi süre , belki onlar kapınıza gelip söyler o zaman durumu izah edersiniz

Öncelikle çok teşekkür ediyorum.
Otizmli olduğu için değil ama sizi rahatsız edecek her türlü sese karşı şimdiden kusura bakmayın özür dilerim demeyi düşünmüştüm ama doğru olan beklemek onların sormasını sanırım. Destek alıyorum ilaç alıyorum ama maalesef oda yeterli gelmiyor . Sizin gibi insanların sayısı çoğalsın şnşallah güzel yürekli kadınlar yolunuz çiçek bahçesi olsun 🙏
Tekrar gidin doktora hem kendiniz için hem de oğlunuzu nasıl sakinleştirebileceğinizi bir daha görüşün, sizin ilacınızı da değiştirir rahatlarsınız. Doktoru izin verirse akşam yemeğinden sonra oğlunuza melisa çayı, papatya çayı, anason çayı vs verebilirsiniz, rahatlatır, size de çok iyi gelir
Bakın sizden bir anne olarak rica ediyorum özür filan dilemeyin, çocuğunuzun bir ayıbı kusuru kasti bilinçli yaptığı birşey yok keza sizin de öyle ki elinizden geleni yapıyorsunuz zaten ve yükünüz çok ağır. Çocuğunuz onun elinde olmayan davranışları yüzünden mahçup olduğunuzu bilseydi nasıl hissederdi sizce?
Sese aşırı hassasiyeti olan bir insanım, çocuğum da öyle ama bu başka bir durum
Amin cümlemizin İnşaallah

Öncelikle Allah oğlunuzu size bağışlasın. Otizmli çocuk nedir iyi bilirim. Sizin yavrunuzun da emin olun özür dilemenize sebebiyet verecek tek hâli, geç saatlerde sebep olabileceği bir gürültüdür.

Eğilip bükülmeden, mahcubiyet duymadan izah edin oğlunuzun durumunu. Anlayış bekleyecek hâldesiniz ama acınacak hâlde değilsiniz bunu sakın unutmayın. Zaten komşularınız insan evladıysa anlayış göstereceklerdir, az biraz gürültü böyle bir durumda dünyanın sonu değil. İnsan evladı değillerse de siz gözünüzü kulağınızı kapayın onlara karşı, bırakın duvara mı vuruyorlar, ne yaparlarsa yapsınlar. Top sizden çıktı ya gerisi önemli değil.

Merhaba herkese
Siz açıklayın inş karşı taraf anlayışlı çıkar benim de alt katta 2 çocuk var yanda iki çocuk var akşamları evde durulmuyor ama ben sorun etmiyorum çünkü bunlar çocuk oynama alanları yokki şikayet kavga etsem ne olacak komşulara dedim ki en gec saat 22 kadar kabul ederim ondan sonra kabul etmem onlarda kabul ettiler zaten saat 22 gelmeden uyuyorlar komşularımda iyidirler gürültülerinden rahatsız olmuyorum yeri geldi bende o saatlerde elektirik süpürgesini acıyorum onlarda anlayışlı davranıyorlar😊

Konudakiler komşuların üstüne çok gitmiş ama burada bahsedilen ses koşma, ağlama sesi değil kafayı yere vurma sesi. Ve normal koşullarda insanların aklına ilk gelen çocuk kafasını yere mi vuruyor acaba değil de bunlar bize bir şey anlatmak için mi yere vuruyor düşüncesi olabilir. ( alt komşunun duvara vurmasınlar aynı mantık) yani duvara vuran komşu karşı atak olarak da duvara vurmuş olabilir. Bence açık iletişimle durumu anlatın.

Merhaba herkese
Benim üst Komşum un kızı da engelli o da çok gürültü yapardı. İlk evlenip taşındığımda eşim anlattı durumu bende ondan sonraki gürültülerini çok normal karşıladim tabii ki. şuan büyüyüp genç kız oldu tabii yine oluyor arada ama alıştığımız için garip gelmiyor artık. Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin. Duvara vuran komşunun oğlunuzun durumundan haberi yok mu. Bilerek vurduysa tuhaf geldi bana

Dediğim gibi aynı dert bende de var.
Telefonda konuşuyordum bir ara, vurdular vurdular ben anlamıyorum noluyor. Sonra kadın camımdaki demirlere vurdu, kızlarım uyuyamıyor sessiz olur musun dedi. Keşke o zaman hak ettiği cevabı verseydim.
Şu an ailecek konuşmuyoruz ama odada diken üstünde olmaktan yoruldum ve bu istemsizce olmaya başladı. Aklıma geldikçe çok sinirleniyorum. Bir kez daha vururlarsa kendimi biliyorum patlayacağım artık. Kapılarına gitmiyorum kavga ederim kendime hakim olamam sesim yükselir diye. Vursunlar artık o zaman sanırım kıyamet kopacak. Bu şekilde yaşamak cidden çok zor.
Bizim apartmanda bir tane sorunlu insan var o da ne yazık ki benim alt katımda oturuyor. Birgün gündüz vakti saat ikiyken evi süpürüyorum tavana vuruluyor GÜM GÜM. Çocukların sesi de yok benim ev süpürmemden rahatsız olmuş yani. Aşağı indim güzelce konuşmaya çalıştım ama adam görgüsüz elini AÇA AÇA konusuyor benimle uyuyamıyormus haspam. O günden sonra ne zaman evi süpürsem kulağıma GÜM GÜM sesler geldi hep. Bir sure onun travmasını yaşadım. Adam apartmandaki bütün ev sahipleriyle tartıştı ufak tefek sebeplenden olayı. Simdi hayalet gibi girip çıkıyor evine

Merhaba herkese
Özür dilenecek bir durum yok bence. Sadece durumunuzu izah edin. İnşallah "insan"lardır ve halden anlarlar.
Genelde otizmde bir sıkıntıları, ağrıları, sancıları olduğunda bu tarz davranış sergiliyor bireyler. Yere kalın sünger tarzı bir şeyler oluyor adını bilmiyorum onlardan döşeyebilirsiniz. Hem çocuğunuz için güvenli olur hem sesi biraz azaltır.

Sizin özür dileyecek bir şeyiniz yok o yavrunun da suçu yok. Sürekli yapılan bir ses de yokmuş. 1 kere çıkan sesten rahatsız oluyorlarsa gitsinler dağda bayırda yaşasınlar. Anlam veremediğim beni çok rahatsız eden bir ses olsa ilkel yollara başvurmam giderim böyle böyle derim durumu öğrenirim. Çok isterlerse gelsinler konuşsunlar siz de sesin nedenini açıklarsınız

Gidiyoruz yoğun bi şekilde normal kreşe de rehabilitasyon grup eğitimine de
Gittiği özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde psikolog yok mu? Haftada bir psikologla görüşmesi (görüşmeniz) gerekir. Dil terapisi almanız gerekir. Bunların hepsi devletin size ücretsiz sağladığı imkanlar. Bireysel eğitim öğretmenlerinin davranış problemleri üzerine çalışması gerekir, size yol göstermesi hatta ödevler vermesi gerekir. Eğer gittiğiniz kurum size bu imkanları sağlamıyor, bu şekilde yaklaşmıyorsa lütfen kurumunuzu değiştirin.

Benim de üst katımda zihinsel engelli erkek çocuğu olan aile oturuyor ,çocuk çoğu zaman elindeki cisimleri yere vuruyor bazen çok sert bir şekilde kalorifer borusunu sallıyor eski bina olduğu için o boşluklardan eve kum taş vs dökülüyor normalde bu durum hiç tahammül edilecek birşey değil ama birgün olsun onları kötü hissettirecek bir eylemde ve söylemde bulunmadık hatta çocuğun hırçınlığınin arttığı dönemler de dua ediyoruz Allah yardımcıları olsun diye lakin bu durumu bilmeseydik çok kızardık haklı olarak .Komşularımızın da bilmeye hakkı var umarım anlayışla karşılarlar

X