Komşu müsveddesi

Yada polis tanıdığınız varsa yollayın kapısına böyle yapan arkadaşlarımda olmuştu.abla ben misafirliğe geldim ama sizden oturup konuşamıyoruz illa kapınıza ekip mi yollayayım demiş ondan sonra ses soluk kesilmiş 😬

Ne biçim insanlar var yahu. Bu tip aileleri toplayıp müstakil evlere yerleştireceksin orada ne yaparsa yapsınlar.

Çöplerini topla kendi kapısına at.
Sorarsa da senin çöpün dersin.

bu öneriyi hayata geçirmiyoruz :halay: :halay:

Kv üst komşusunun çöplerini toplayıp onun kapısına götürmüş

sonuç, dayak yiyip dönmüş

bunun üzerine Kp polis çağırmış, polise o da bize hakaret etti demişler, evde iki kişi daha varmış onlar da şahit

ikisi de yargılandı, hakim ikisine de ceza verip 5 yıl denetim verdi

benzer o kadar çok olay var ki

bu öneriyi hayata geçirmiyoruz :halay: :halay:

Kv üst komşusunun çöplerini toplayıp onun kapısına götürmüş

sonuç, dayak yiyip dönmüş

bunun üzerine Kp polis çağırmış, polise o da bize hakaret etti demişler, evde iki kişi daha varmış onlar da şahit

ikisi de yargılandı, hakim ikisine de ceza verip 5 yıl denetim verdi

benzer o kadar çok olay var ki

Apartman da yaşayıp, apartman da yaşayamayanlar işte.
Nefret ediyorum böyle insanlardan ama ben olsam yapardım damdan :KK70:

Apartman da yaşayıp, apartman da yaşayamayanlar işte.
Nefret ediyorum böyle insanlardan ama ben olsam yapardım damdan :KK70:

yaparsan gelirsin kapıma :KK12::KK12:

şakası da hoş değil de ama gerçek bu

o kadar çok var ki alt kattaki ile üst kattaki kavgaları

hatta ben anlatayım da sen gül

geçenlerde Eylül gibi üst komşu halı çırpıyor

kadın eski tip bir kadın, beni sever hemşehrim vs vs muhabbeti var benimle

çıkayım da yapma X abla diyeyim dedim

bir baktım ki oğlu çırpıyor 30 yaşlarında eğitimli vs

dedim ki hadi annen olsa neyse de ben şimdi sana ne diyeyim dedim

işte annem gelecek de temizleyemedim de vs vs girdim içeri

geçen diyorum bu delikanlı evlenirken bana sorarlarsa çok temiz titizdir halıları çıkarıp tepemden silkelerdi diyeceğim

karşı taraf ne anlarsa artık

Havladi gitti ne demek ya? Ya ben cok sinirliyim ya sen cok sakinsin. Yavuz hirsiz ev sahibini bastirirmis o hesap seninki. Sanirim bulundugun apartmanda egitimli gorgulu bi aile de yok. Apartmanda yasamayi bilmeyen bu tipler icin gecekondular yikilmamali diyorum bunlarin yeri oralar yani.

Kesinlikle polise sikayet et durumunu acikca izah et kisacik bi meseleymis gibi bahsedersen polis de sallamaz. Yaptiklari pislikleri sana edilen hakareti vs herseyi anlat ve sikayetci ol.
Bugun onlara misafir geldi diyelim kisitlama saatinde, kacirma firsati polise ihbar et guzel bi ceza yesinler. Sorarlarsa da evet ben sikayet ettim diyeceksin. Bi suru de masraf yapmissin bu cahiller yuzunden sen niye magdur olacaksin?

yaparsan gelirsin kapıma :KK12::KK12:

şakası da hoş değil de ama gerçek bu

o kadar çok var ki alt kattaki ile üst kattaki kavgaları

hatta ben anlatayım da sen gül

geçenlerde Eylül gibi üst komşu halı çırpıyor

kadın eski tip bir kadın, beni sever hemşehrim vs vs muhabbeti var benimle

çıkayım da yapma X abla diyeyim dedim

bir baktım ki oğlu çırpıyor 30 yaşlarında eğitimli vs

dedim ki hadi annen olsa neyse de ben şimdi sana ne diyeyim dedim

işte annem gelecek de temizleyemedim de vs vs girdim içeri

geçen diyorum bu delikanlı evlenirken bana sorarlarsa çok temiz titizdir halıları çıkarıp tepemden silkelerdi diyeceğim

karşı taraf ne anlarsa artık

Deli çok deliii :KK70:
Ben zaten üstte oturup da o halı, kilim silkelemeyi bir türlü anlayamadım.
Yukardan izmarit mi dersin, saç mı dersin hiç bitmiyor ama ben ev alırsam en üst kattan alacağım valla KK da da öyle diyorlar En Büyük KK
Benim de üst kattaki yaptığı sesler yetmiyormuş gibi evde darbuka çalmaya başladı.
Ya çıkıp kafasına geçirecektim yada evde delirecektim.
Bende evde delirdim.

O çaldı ben oynadım :KK70:

Apartmanda whatshap grubu varsa (haberiniz dışında ise dahil olmaya çalışın) fotoğraflarını çekip gruba atın derim kendisi yüzsüzse bile gruptakilerin yorumlarından sonra psikolojik baskı yaşar en azından. Bir dahakine polise başvuracağım diye de gözünü korkutun hatta mecbur kalırsanız fotoğraf gibi elinizde kanıtlarla polise başvurun bir dahakine polis uyarsın ki gözü korksun. Her apartmanda oluyor böyle insanlar sürekli taşınma derdiyle uğraşamazsınız çözümünüzü kendiniz bulun derim :)

Balkonunuzda silkeledigi pislikleri toplayıp onun kapısına atın, sadece bu tavsiyeyi verebiliyorum onun dışında o ses yaptıkça inatla aşağıdan yukarıya sopayla vs vurabilirsiniz, gözü korksun diye polis çağırabilirsiniz, komşunuz cirkefse hiçbisey olmaya da bilir ama. İmza toplayabilirseniz belki apartmandan attirirsiniz

Komşu kelimesini görmek bile sinirimi zıplatıyor artık.Üst katımızda geceyi gündüz,gündüzü gece gibi yaşayan ve bunu normal kabul eden şahıslar yaşıyor.Kendilerine hemen her gece 12 den sonra misafir gelir.Misafirleri de kendileri gibi medeniyetten nasibini almamıştır,sabahın 3,4 üne kadar oturur,bagıra bagıra sohbet ederler ve çocuklar da bu süre zarfında uyumaz.Gündüz saati gibi koşmaya ve bağırmaya devam ederler.Milyarlarca kez söyledik,uyardık.Sonuç:Cok dikkat ediyorlarmış fakat biz her sesi duyuyormuşuz.Ben bezdim artık.Bunların zili çalınca gece bütün sinirlerim alt üst oluyor.Umarım biz ve bizim durumumuzda olanlar medeniyet ve görgü nedir bilenlerin olduğu bir yerlere taşınabiliriz bir gün.Çekilcek gibi değil.

Ben olsam işimi garantiye alır direkt en üst kattan başka bir ev bulur taşınırım .Çünkü yaşadıklarınız çok sinir bozucu .Ve emin olun sinir hastası olursunuz.Kadında pardon afedersiniz gibi bir üslup yok.Eve harcadığınız para psikoloğa gidecek yoksa iyi düşünün.

Balkondan çamaşır sermiş bizim balkona geliyor ucu ,Allah korkusundan çekip aşağı düşürmedim bunlar nasıl insan gerçekten anlayamıyorum ben
aman yarabbim nasıl tuttunuz kendinizi? o kadar şeyden sonra tutar çekerdim ben aşağı valla. hala asılıysa günahı ben üstleniyorum lütfen çeker misiniz?

Arkadaşlar merhaba , oturduğum binaya 6 ay oldu taşınalı .. nasıl bir apartmana düştüm diye yanıyorum ..
İlçe tarzı bi yerdeyiz ,apartmandakiler aşırı pis insanlar bebek bezini bile yukarıdan aşağıya fırlatan ,merdivene tüküren ,sigara izmariti atan ,çocuklar yediği her türlü yiyecek meyve kabuklarını atan anlayışsız topluluğunun bulunduğu bi yerdeyiz ..
Üst kattaki komşudan bezdim artık ama her şeye şikayete çıkan bi insan olmadığım için seslenmedim sabrettim .. eve taşındığımızda balkona hep yukarıdan bi dünya çerez kabukları ,parçalanmış kağıtlar ,sebze atıkları ,her türlü pislik vardı ..temizledik yine atmaya devam etti ,bir gün anneme denk geldi annem söyledi mecbur kaldım atmaya dedi bir de aptalca bi savunma yaptı ..
Gece 1,5 da 2 de gelen sesler ceviz kırması , eve gelen yatılı misafir çocuklarının güm güm atlaması ,kocasıyla küfürlü tartışmaları ..
Her gün oğlu kızı evinde misafir ve torunları hep burda ..
asla aşağıdakiler rahatsız oluyor bu saatte bu yapılır mı demez ,sabredin diyor ..
En son dünden beri gece 1,5 da ve bu sabah 10 da güm güm sesleriyle uyandık .. yine çıkmadım anlayışlı olayım dedim ama bugün temizlik yaptıktan sonra balkondan pisliklerini silkelemiş hepsi benim balkonumda .. tepem atttı iyice çıktım yukarıya el insaf ya kaç oldu uyardık sesimizi çıkarmadık ama yeter yani bir daha olursa gelir kapına atarım dedim , sabah sabah da gürültü yapıyorsun biz insan değil miyiz diye uyardım ,öğlen olmuş istediği saatte ceviz kırarmış ,geçen akşamda misafiri varmış gece 1,5 da , biz apartmanda yaşamayı bilmiyor muşuz... bende ağzıma geleni saydım indim ,içeriye girer girmez kendini parçaladı biriyle telefonla konuşuyor anlatıyor havladı gitti diye .. eve girince güm güm evi yıktı desem yeridir inadına bi sürü ses çıkarıyor arttık delirdim ..
ben büyük kavga istemiyorum görüyoruz haberlerde neler oluyor ama kadın da tam çirkefin teki .. taşınma imkanımız yok yeni geldik bi sürü masraf ettik zaten
Ne yapabilirim önerisi olan var mı , artık tahammül edemiyorum uykudan uyanıyoruz seslerine ,hayvan gibi yürüyor bilerek evin içinde ,gece 2 de temizlik yapıyor,saatlerce süpürge açık tam bir manyak ..
apartmandakilerin nasıl insanlar olduklarını anlamadan - ev almayın kiralamayın masraf yapmayın ... kıssadan hisse

Benim de bu tarz bir komşu terörüne maruz kalmışlığım var. Epey araştırıp mücadele etmiş biri olarak söyleyeyim, polisin hiçbir yaptırımı yok. Genellikle kavga kıyamet kopmadıkça gelmiyorlar bile, gelseler bile yarım ağızla uyarıp gidiyorlar. Çöp atmalarından çevre kanunu ile zabıtaya ceza kestirme imkanınız var. Su akıntısı, çöp pislik gibi durumlarda zabıta ceza kesiyor. Attıkları çöplerin fotoğraflarını çekin, balkonunuz apartmanın aşağısı. Onları çöp atarken görüntüleyebilirseniz ne ala. Zabıtayı çağırın hem evinizdeki çöpleri pislikleri gösterin hem fotoğrafları. Bu tarz insanlar para ödemeden akıllanmaz. Gürültü konusunda zabıta yine ceza kesebilir deniyor ancak ben çok çekmeme rağmen kestiremedim, tanıdığınız varsa kesebilir.
Bunun dışında diğer yolların tümü dava açmaya çıkıyor bir diğer bence işe yaramayacak yöntem ise kat maliki yasası. Apartmandaki herkes bu kişi hakkında imza verip yasal yaptırımlar izlenirse o sorumsuz kişinin evinin satılığa çıkarılabileceğini okumuştum.
Allah kolaylık versin inşallah en kısa sürede kurtulursunuz.
Hukuki olarak şikayet edebilirsiniz bilginiz olsun. Net olarak ayrıntılarını bilmiyorum ama biraz araştırın isterseniz para cezası falan var yani.

Havladi gitti ne demek ya? Ya ben cok sinirliyim ya sen cok sakinsin. Yavuz hirsiz ev sahibini bastirirmis o hesap seninki. Sanirim bulundugun apartmanda egitimli gorgulu bi aile de yok. Apartmanda yasamayi bilmeyen bu tipler icin gecekondular yikilmamali diyorum bunlarin yeri oralar yani.

Kesinlikle polise sikayet et durumunu acikca izah et kisacik bi meseleymis gibi bahsedersen polis de sallamaz. Yaptiklari pislikleri sana edilen hakareti vs herseyi anlat ve sikayetci ol.
Bugun onlara misafir geldi diyelim kisitlama saatinde, kacirma firsati polise ihbar et guzel bi ceza yesinler. Sorarlarsa da evet ben sikayet ettim diyeceksin. Bi suru de masraf yapmissin bu cahiller yuzunden sen niye magdur olacaksin?
Hepsi birbirinden beter yeminle .. sanki hiç toplum ve medeniyet görgü görmemiş gibiler .. komşulara da anlatıyor ben bişey yapmıyorum gelip evimi bastı diye :))) kaç yaşında kadın yani ne edep var ne utanma ne bişey .. inadına hala aynı , yani aman kapıma geldiler çekimserliği yok inkar edip yüzümüze baka baka yalan söylüyor , hayvanla bi farkı yok desem ,bazı insandan üstün olan hayvana haksızlık yani .. taşınsam 1,5 yıl kalmış bu şehirden gitmeme .. taşınmasam nasıl baş geleceğim bilmiyorum çünkü utanması yok ,tek istediğim saçından tutup aşağıya atmak ..

Durumunuza üzüldüm ama sokağa çıkma yasağı varken gece 01.30a kadar misafir ağırlamak da neyin nesi? Bunları okudukça bir tek ben evde oturuyormuşum gibi hissediyorum.
Çözüm olarak ne yapılır bilmiyorum. Laftan anlayacak aklı başında bir insan zaten bu davranışlarda bulunmaz. Benim bir çöpüm komşumun balkonuna gitse komşudan önce benim canım sıkılır.
Bunda utanma yok ki ,insan biraz çekinir mahcup olur hala daha inkar edip yalan söylüyor saçını elime dolayıp duvara vurasım geldi yani o derece nefret ettim sanki keyfimizden çıktık yanına

X