Komşu derdi

Ben haksız olduğunuzu düşünmüyorum.
Ama olur böyle şeyler, haklı da değilsiniz yani.
Sizin bebek de koşacak seneye güm güm, hatta oyuncak da fırlatacak.
Uyarmaya çıktığınızda akşam gideceğiz dendiğine göre gündüz uyardınız. Yani gündüz uyarmak ne münasebet, matkap olsa ses çıkaramazsınız o saatte.
Abartıyorsunuz ve ne yazık ki kat be kat fazlasıyla uğraşacaksınız ileride gürültü sebebi olarak.
Ablacım sabahın köründe kalkıp uyardım neden insanları anlamak size bu kadar zor geliyor neden bısi diyince sizin ki de yapar diyosunuz biraz kabullenin belki ben çocuğumu o şekilde yetistirmicm yani burda bisj denince sizin ki de yaoar böyle şöyle

Merhaba hanımlar buraya içim dokeyim dedim.gercekten bu komşu sorunlarından sıkıldım diğer evimde daha beteri vardı neyse ki ordan taşındık şu anda oturduğum evde üst komşum gayet iyidi zaten kalabalık değillerdi torunu felan da gelince pek ses olmazdı ama ne yazık ki taşındılar üst katıma yaklaşık bir aydır yeni bir aile gelmiş sözüm ona kadının tek çocuğu var ama ben iki defa uyardım kendilerini yeni doğmuş bebeğim var zaten huzursuz eşim yardımcı olmasına rağmen baş edemiyoruz ayağı pevli ayakkabı giyiyor gazı sürekli var ve bu ayakkabı gazını tetikliyor daha fazla uyuma saatimiz belli değil klima açık sürekli kapı pencereler kapalı o sebeple sesi kolayca alıyoruz.dunden beri de yine gum gum koşma sesleri deprem oluyor gibi düşünün dayanamadım balkonda oturuyorlardi abla diye seslendim zaten hanımefendi çıkmaya tenezzül etmedi misafiri ile konuştum ama hiçte kibar bir şekilde konuşmadım geçen de çıktım çünkü kardeşi kapıyı açtı benim çocuklarım ses yapıyor idare edin zaten akşamı gidecez ki idare etmek zorunda da değilim ama bu çahil düşüncesiz insanlardan bıktım kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok .çocuğunuz olabilir bu insanları rahatsız etme hakkı vermiyor şu anda bile pazar ve sabah 7.30 dan beri başladılar geceye kaldı misafirleri hani çıkıp kavga ederim hiç sıkıntı değil eşim o konuda hassas çünkü zaten bebeğim durmuyor psikolojik olarak da biraz cokuntudeyim .. velhasıl yazımı okuyup bu durumda olan anneler varsa rica ediyorum çocuklarınıza sahip çıkın evet koşarlar ederler ama bu kadar değil inanin ki paramiz olsa müstakil eve gecerdik ama maalesef ki yok hani bazıları diyor ya çekemeyen apartman dairesinde oturmasin bu zamanda kimsenin hele ki benim gibi komşulardan rahatsız olanların oturmaya meraklı olduğunu düşünmüyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın 🫤
Bence siz takintilisiniz herkes sinir bozucu bı siz mi normalsiniz yani? Sizin ne hakkınız var milletin kapısına dadanmaya? Cok rahatsizsaniz özel mülkiyet olanı kurur oturursunuz. Bı bebek sizde mi var?

Yani buradaki hanımlar dediğim gibi çocukları olup ses cikramayanlarla doldu ayrıca benim bahsettiğim bebek değil benim bebeğimi örnek göstermeye çalışıyorsunuzda benim gördüğüm okul çağına gelmiş (balkonda gördüm) çocuklardı okula gidip de hala bu denli insanları rahatsız edebiliyorsa ben aileyi suçlarım dmeek ki hiçbir şey katamamis.benim amacım burda bu denli insanlar varsa aileleri az da olsa bilinçlendirmek ama bizler bu şekilde düşündüğümüz müddetçe birbirimizi ancak rahatsız ederiz

İlk doğum yaptığımız sene biz de dünyaya bu kadar bilinçli bakan harika annelerdik.
Sonra noldu biliyor musun?
Diğerinin de normal olduğunu fark ettik.
Geçecek arkadaşım, geçecek.

Ablacım sabahın köründe kalkıp uyardım neden insanları anlamak size bu kadar zor geliyor neden bısi diyince sizin ki de yapar diyosunuz biraz kabullenin belki ben çocuğumu o şekilde yetistirmicm yani burda bisj denince sizin ki de yaoar böyle şöyle
Misafir kaçta gelmişti? Yani sabahın köründe günlük misafir olur mu? Büyük konuşmamak lazım. Kolik bebeği olanlar var. Sabahlara kadar ağlıyorlar yazık.

Bence siz takintilisiniz herkes sinir bozucu bı siz mi normalsiniz yani? Sizin ne hakkınız var milletin kapısına dadanmaya? Cok rahatsizsaniz özel mülkiyet olanı kurur oturursunuz. Bı bebek sizde mi var?
Senin de kapına gelecem merak etme 😅 Allah'ım yarabbim arkadaş begenmiosan niye kendini bu kadar sinir edip yorum yapiosn değer mi benim için kendini bu kadar sinir etmeye 😍

Para ver özel mülkiyetimiz olsun paramız yok iban atayım mi?bunu zaten konumu açınca demiştim düzgün okuyun lütfen ya da kursa gidin

Merhaba hanımlar buraya içim dokeyim dedim.gercekten bu komşu sorunlarından sıkıldım diğer evimde daha beteri vardı neyse ki ordan taşındık şu anda oturduğum evde üst komşum gayet iyidi zaten kalabalık değillerdi torunu felan da gelince pek ses olmazdı ama ne yazık ki taşındılar üst katıma yaklaşık bir aydır yeni bir aile gelmiş sözüm ona kadının tek çocuğu var ama ben iki defa uyardım kendilerini yeni doğmuş bebeğim var zaten huzursuz eşim yardımcı olmasına rağmen baş edemiyoruz ayağı pevli ayakkabı giyiyor gazı sürekli var ve bu ayakkabı gazını tetikliyor daha fazla uyuma saatimiz belli değil klima açık sürekli kapı pencereler kapalı o sebeple sesi kolayca alıyoruz.dunden beri de yine gum gum koşma sesleri deprem oluyor gibi düşünün dayanamadım balkonda oturuyorlardi abla diye seslendim zaten hanımefendi çıkmaya tenezzül etmedi misafiri ile konuştum ama hiçte kibar bir şekilde konuşmadım geçen de çıktım çünkü kardeşi kapıyı açtı benim çocuklarım ses yapıyor idare edin zaten akşamı gidecez ki idare etmek zorunda da değilim ama bu çahil düşüncesiz insanlardan bıktım kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok .çocuğunuz olabilir bu insanları rahatsız etme hakkı vermiyor şu anda bile pazar ve sabah 7.30 dan beri başladılar geceye kaldı misafirleri hani çıkıp kavga ederim hiç sıkıntı değil eşim o konuda hassas çünkü zaten bebeğim durmuyor psikolojik olarak da biraz cokuntudeyim .. velhasıl yazımı okuyup bu durumda olan anneler varsa rica ediyorum çocuklarınıza sahip çıkın evet koşarlar ederler ama bu kadar değil inanin ki paramiz olsa müstakil eve gecerdik ama maalesef ki yok hani bazıları diyor ya çekemeyen apartman dairesinde oturmasin bu zamanda kimsenin hele ki benim gibi komşulardan rahatsız olanların oturmaya meraklı olduğunu düşünmüyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın 🫤

Düsman basina dicem diyemiyorum. Ta sanal alemden hissettim ne cekilmez bir dert oldugunuzu
Milletin misafiriyle kavga Eden bir komsu allahim sakinsin
Allah komsulariniza sabir versin

Para ver özel mülkiyetimiz olsun paramız yok iban atayım mi?bunu zaten konumu açınca demiştim düzgün okuyun lütfen ya da kursa gidin
Yorum sahibi kötü birşey yazmamış. Fikrini söylemiş. Sizin istediğinizi yazmak zorunda değil. Farklı fikirlere açık değilseniz foruma konu açmamalısınız. Yazılanları anlamaya çalışırsanız sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Yoksa faydası olmaz ki.

Sene 2017, aylardan Ocak. Elimde 40'ı yeni çıkmış bebekleyim. Mükemmel ana olduğum için her sese takılıyorum.
Üst katta var bir tane 4-5 yaşında erkek çocuğu, evde bisiklete biniyor.
Sinir oluyorum, dünyanın sonu gibi geliyor o ses.
Bayağı söyleniyorum ediyorum çünkü hiç TV olmayan/müzik açılmayan cenaze evi gibi bir evde yaşamayı tercih ediyorum.

Şimdiki bakınca da evet evde bisiklete binilmez. Haklıyım.

Ama hayır ya hu, kışın ortasında o çocuk ne yapacak evde tabi binecek bisiklete. Eski evimizin orada park falan da yoktu ki enerjisini atsın. Bir de kim çıkartacak kışın günde 3 saat parka ki gerçekten yorulsun çocuk. Hepsini geçiyorum iyi kötü evde sürmeyi öğrenecek tabi çocuk. Açsam bir TV bir müzik bir ses, duymam zaten onu ama haftalarca o sese taktım psikopat gibi. E kime yaptım, kendime yaptım.

Olayın bundan ibaret konu sahibi. İleride kendine güleceksin.

Düsman basina dicem diyemiyorum. Ta sanal alemden hissettim ne cekilmez bir dert oldugunuzu
Milletin misafiriyle kavga Eden bir komsu allahim sakinsin
Allah komsulariniza sabir versin
Gerçekten yazık diyorm size burda derdimi açıp bişi yazıyorum kadın olarak anne olarak çocuğum rahatsız zor dönemden geciyorum.duzgun bir şekilde konuyu anlatıyorm tekrar tekrar yani asıl ben sizin çekilmez bir kadın eş iseniz eş anne iseniz anne olduğunuzu düşünüyorum.burda bı nebze olsun benim durumumda olup rahatsız olan insanlar varsa ki vardır komşu derdi çekmeyen bilemez ben öyle ayak sesine felan da gitmedim insanı yorumlarınızla çileden çıkarıyorsunuz ev sahibini çağırdım kadın ısrarla çıkmadı misafiri çıktı diyorm ne cümleler kuruyorsunuz yazık valahi yazık burayı dertleşme platformu diye bilirdim ama insanlar hesaplarına geldikleri gibi davranıyorlar yazıyorlar .zorla beni burda saçma sapan konuşmaya ittiniz ne diyebilirim ki

Hareketli bi cocugunuz oldugunda aksama kadar 1766388366 kere de uyarsaniz o cocugu durduramayacaginizi anlayacaksiniz. Durmuyorlar kardesim. Anne baba kizsa da cezalandirsa da durmuyolar. Tek cozum eline tablet verip mal gibi oturtmak. Alt komsuma gurultu gitmesin diye de ben cocugumu tablete baglayip oturtmam. Aksam 8 den sonra bizim evimizden tek bi ses duymazlar ne terlk giyerim ne de cocuklarim uyanik olur. Ama gun icinde olan sesleri de malesef idare etmek zorunda binada oturanlar. Sizin de dediginiz gibi idare edemeyecek durumdaysaniz bahceli bi ev bulmaniz gerek

Bunun yetiştirmekle ilgisi yok çocuklar ilk 4 yıl kurallara uyma konusunda başarılı değillerdir. 2 yaşındaki çocuğa istediğin kadar dur koşma de dinlemez ki tam sendromlu zamanları zaten. Ayrıca misafiri uyarmak nedir çok ayıp. Haksızsınız. HemBelki sizin komşularınız da bebeğinizin kolik ağlamalarından rahatsız oluyorlardır.

kalabalık misafirleri var onların sesi madem bu şekilde rahatsız edeceksiniz kalmayın kimsede yani
Sizin sorununuz kendinizi dünyanın merkezinde sanmanız. Bu dediğiniz mantıklı mı? Bir yere misafirliğe giderken acaba alt komşu nasıl bir ailedir, küçük bebeği var mıdır, bebeği kalabalıktan, sesten rahatsız olur mu, o zaman gitmeyeyim diye kaç kişi düşünür ki? Bebeği varsa kalmayacak bir de. Var mı böyle bir dünya? Benim yan komşuma da çok sık misafir geliyor. Onların misafir odasıyla bizim çocuk odası yan yana. Gürültü resmen bizim evin içinde ama hiç böyle düşünmemiştim. Apartmanda yaşıyorsak abartılı olmadığı sürece bunları göze alıyoruz demektir.
güzel bı uyarı ile çözüm bulunur ama maalesef ki bizim kadinlarimiz bunu denemiyo
“Güzel bir uyarı”dan kasıt nedir mesela? 45 günlük bebeğim var. Anlatıyoruz, davranışlarımızla örnek de oluyoruz ama 4 yaşına girecek oğlum tüm çabamıza rağmen illa ki ses yapıp uyandırabiliyor bebeği. Dikkat ettiği oluyor ama birinde dikkat etse ikincide üçüncüde unutuyor illa ki. Çocuk bu. Koşacak, gülecek, oyun oynarken heyecanlanacak. Bir iki seneye siz de o güzel uyarıların çoğu zaman işe yaramayacağını anlayacaksınız.

Bunun yetiştirmekle ilgisi yok çocuklar ilk 4 yıl kurallara uyma konusunda başarılı değillerdir. 2 yaşındaki çocuğa istediğin kadar dur koşma de dinlemez ki tam sendromlu zamanları zaten. Ayrıca misafiri uyarmak nedir çok ayıp. Haksızsınız. HemBelki sizin komşularınız da bebeğinizin kolik ağlamalarından rahatsız oluyorlardır.
Ben burdan çocuktan okul cagundaki çocuktan siz iki yaşındaki çocuk demişsiniz gerçekten tuhafsiniz umarım sizin de kolik beneginiz olur

Düz duvara tırmanan oglum olmasına rağmen bir kere bile kapıma gelmeyen, dışarıda karşılaştığımızda asla şikayet etmeyen kari koca cocuk doktoru olan alt kat komşularıma müteşekkirim. Hep de özür dileriz... Eski evimizde yeni yürümeyi öğrenen kızımın ayak seslerinden rahatsız olup her akşam kapıma gelip sürekli taciz eden bir komşum vardı. En son bir daha gelirsen polisi arayacağım dedim de gelmedi, sonra da taşındı gitti. Tabi ki apartman hayatı kimseyi rahatsız etmemek gerekiyor ama çocukların yapacak bir şeyi yok. Mesela şimdi yaz mevsimi, her akşam 3 4 saat parka çıkarıyoruz, gezdiriyoruz, eve gelince sızıp kalıyor, kimseyi rahatsız etmiyor. Fakat havalar soğuyunca bu imkan kalmıyor, evde gürültü artiyor. Herkes de birbirine tahammül ediyor. Naçizane fikrim siz de alışın ve kabullenin, yoksa çok mutsuz olursunuz.

Benm üst katım çok gurultuluydu ramazanda özellikle geceleri vs. Küçük cocuguda yok okullu cocuklardi ama zıplayıp yere atarlardı gumburtu olurdu depremde çok sallandigimiz için aniden korkarak uyanirdim ama sabrettim çünkü kendi de gürültülü olduklarını biliyorlardı TV sesleri bile evimin içindeydi matkap ne varsa erken saatte calistirirlar hala yani evime geldiğinde söylemişti gürültülü olduklarını ben uyardigimda gene yapacaklardı ara ara sakinler evde sürekli yoklar mi bilmiyorum ama bosverdim

Son düzenleme:
Lohusa olduğun için herhalde bu kadar saçmaladın. Misafiriyle konuşulur mu ne kadar ayıp! Balkondan seslenmek yerine gidip kapısını çalsaydın kaldı ki misafir varmış ne yapsın. Az önce bir haber izledim iki komşu birbirini bu nedenle vurmuş bıçaklamış falan. Biraz sakin olup konuşarak çözün ama misafirle değil

X