Komşu derdi

Ben burdan çocuktan okul cagundaki çocuktan siz iki yaşındaki çocuk demişsiniz gerçekten tuhafsiniz umarım sizin de kolik beneginiz olur
Hayır hanımefendi ben 3 aylık çocuğuma güzel dille anlattım davranışlarımla da örnek oldum (!) Benim bebeğim asla kolik sancıları çekmiyor. Sizin gibi bebeği kolik olan ebeveynleri de kınıyorum misafirleri gelince de ayrıca kapıda gözdağı veriyorum (!) nasıl böyle iyi mi?

Yani buradaki hanımlar dediğim gibi çocukları olup ses cikramayanlarla doldu ayrıca benim bahsettiğim bebek değil benim bebeğimi örnek göstermeye çalışıyorsunuzda benim gördüğüm okul çağına gelmiş (balkonda gördüm) çocuklardı okula gidip de hala bu denli insanları rahatsız edebiliyorsa ben aileyi suçlarım dmeek ki hiçbir şey katamamis.benim amacım burda bu denli insanlar varsa aileleri az da olsa bilinçlendirmek ama bizler bu şekilde düşündüğümüz müddetçe birbirimizi ancak rahatsız ederiz

Okula gidiyor olması onun çocuk olmadığı anlamına gelmiyor. Büyük konuşuyorsunuz. Çocuk yetiştirmek ile bitki bakmak arasında fark var. Ben şahsım adına sessiz olmaları için elimden geleni yapıyorum. Ama durmuyorlar bazen.

Geçen yazlıktaydık beş saat denizde kaldılar. Eve gelince yorgunluktan bayılmak yerine yemek yiyip kapı önünde oynadılar. Sonra da kavgada ettiler. Çocuk bitmeyen bir enerji var. Kullandıkça artıyor. Sabah erken yada gece geç saatlerde gürültü olmuyorsa sabretmek gerek. Komşunun birisi kapınıza gelip gece bebek ağlıyor ben uyanıyorum dese ne hissedersiniz. Bu da onun gibi birşey.

NOt: alt kat komşumun da ikizleri var. Halimden anlıyor. Komşularımla bir sıkıntım yok.

Evet ama kadın ikidir benimle muhatap bile olmuyor tek sıkıntı o da değil yukardan sofra çırpıyor ve cadde üzerinde otiruyurz hadi beni geçtim insanlar geçiyor ben kadının da vurdumduymaz olduğunu düşünüyorum

Yani kusura bakmayinda pek muhatap olunacak bir insana benzemiyorsunuz. Cocugu uyarmiyormus, nerden biliyorsunuz? Yanindamisiniz? Kac yasina bu cocuk, belli bi yasa kadar baglasan yine durmaz. Cok fenasiniz belli

Yani buradaki hanımlar dediğim gibi çocukları olup ses cikramayanlarla doldu ayrıca benim bahsettiğim bebek değil benim bebeğimi örnek göstermeye çalışıyorsunuzda benim gördüğüm okul çağına gelmiş (balkonda gördüm) çocuklardı okula gidip de hala bu denli insanları rahatsız edebiliyorsa ben aileyi suçlarım dmeek ki hiçbir şey katamamis.benim amacım burda bu denli insanlar varsa aileleri az da olsa bilinçlendirmek ama bizler bu şekilde düşündüğümüz müddetçe birbirimizi ancak rahatsız ederiz

Ay simdi bisey dicem, bilmem nerem Baska aileleri bilinclendirecekmis. Cok merak ettim, kac yasindasin, kac yasinda dogurdun, meslegin ne

Çok terbiyesizsiniz ayıp ya bide beddua ediyo birazdan üyelik iptali yapicak hajwjajaka
Konu sahibi yaşadıklarım normal mi, ben mi yanlış düşünüyorum, doğrusu nedir bu işin diye öğrenmeye gelmemiş ki. Onay bekliyor, olur mu böyle? Güzel güzel yazmış insanlar. Eleştiriye açık olmak lazım biraz.

Gerçekten yazık diyorm size burda derdimi açıp bişi yazıyorum kadın olarak anne olarak çocuğum rahatsız zor dönemden geciyorum.duzgun bir şekilde konuyu anlatıyorm tekrar tekrar yani asıl ben sizin çekilmez bir kadın eş iseniz eş anne iseniz anne olduğunuzu düşünüyorum.burda bı nebze olsun benim durumumda olup rahatsız olan insanlar varsa ki vardır komşu derdi çekmeyen bilemez ben öyle ayak sesine felan da gitmedim insanı yorumlarınızla çileden çıkarıyorsunuz ev sahibini çağırdım kadın ısrarla çıkmadı misafiri çıktı diyorm ne cümleler kuruyorsunuz yazık valahi yazık burayı dertleşme platformu diye bilirdim ama insanlar hesaplarına geldikleri gibi davranıyorlar yazıyorlar .zorla beni burda saçma sapan konuşmaya ittiniz ne diyebilirim ki

Yani surda kac kisi yazmis, biride dememis ki haklisin cok dogru yapmissin, hepsi cocuk dur desen de durmaz, ev sabibi misafire sikayet edilmez demis ama sen Hala israrla kendini hakli buldurmaya calisiyosun. Degilsin, kösesinden kiyisindan hic bir acidan hakli degilsin. Desen ki gece 23 de cocuk zipliyor haklisin, Sabah 5 de desen yine haklisin.
Buraya miletin gelenine gidenine karisma kavgaci gibi yansiyosun iste

Ben burdan çocuktan okul cagundaki çocuktan siz iki yaşındaki çocuk demişsiniz gerçekten tuhafsiniz umarım sizin de kolik beneginiz olur
Benim de bebegim kolikti 3 saat kesintisiz ağlıyordu susturamıyordum tvden çamaşır makinesi sesi açıyordum sakinlessin diye çok zor olduğunu biliyorum ama o da bi cocuk annesi ne kadar uyarsa bile durmaz hatta inat edip daha cok ses bile çıkarabilir bunu anlamanız lazım

Yüksek sesin her türlüsünden nefret ederim. 3 yaşında oğlum var, parka götürüyoruz, gezdiriyoruz ama yok... Balkonlar fileli, sıcakta cam açamıyoruz. Sabahın köründe kalkıyor ve çok hareketli. Yere bozuk para düşse onun sesinden bile rahatsız olan birisiyim. Konusuyorum, oynayarak anlatıyorum ama nafile. Çocuğumu dövemem, engel olmaya çalışırım ama bağlayamam. Diğer çocuklarım böyle değildi ama bu çok fena. Ben bile dayanamıyorum sese. Alt komşumun çocukları olmuyor (çocuk sesine ve yaramazlığına aşina değiller) buna rağmen bir defa kapıma gelmedi. Her seferinde binlerce kez özür diliyorum ama ses oluyor. Buna istinaden depremden önce giriş kat tercih ediyordum ama şu an en üst kattayım. Sanmayın ki ses olmasından çok memnun ve rahatız. Şimdi değil ama çocuk buyunce siz de anlarsınız.

Tavrınız asiri saldirgan. Gunduz olan sese karisamazsiniz. Onlarda sizin bebeğinizin aglamasindan rahatsiz oluyodur, susturabiliyor musunuz? Hayir. Simdi banada gelip "insallah seninde bebegin kolik olur" bedduasini bosuna etmeyin, zaten benim bebegim kolikti. Siz su an uykusuz ve yipranmis oldugunuz için uçan kuştan bile rahatsiz olma potansiyeliniz var. Bebegi sakinlestirmesi icin babasina verip gidip bikac saat uyursaniz sakinlesirsiniz

Merhaba hanımlar buraya içim dokeyim dedim.gercekten bu komşu sorunlarından sıkıldım diğer evimde daha beteri vardı neyse ki ordan taşındık şu anda oturduğum evde üst komşum gayet iyidi zaten kalabalık değillerdi torunu felan da gelince pek ses olmazdı ama ne yazık ki taşındılar üst katıma yaklaşık bir aydır yeni bir aile gelmiş sözüm ona kadının tek çocuğu var ama ben iki defa uyardım kendilerini yeni doğmuş bebeğim var zaten huzursuz eşim yardımcı olmasına rağmen baş edemiyoruz ayağı pevli ayakkabı giyiyor gazı sürekli var ve bu ayakkabı gazını tetikliyor daha fazla uyuma saatimiz belli değil klima açık sürekli kapı pencereler kapalı o sebeple sesi kolayca alıyoruz.dunden beri de yine gum gum koşma sesleri deprem oluyor gibi düşünün dayanamadım balkonda oturuyorlardi abla diye seslendim zaten hanımefendi çıkmaya tenezzül etmedi misafiri ile konuştum ama hiçte kibar bir şekilde konuşmadım geçen de çıktım çünkü kardeşi kapıyı açtı benim çocuklarım ses yapıyor idare edin zaten akşamı gidecez ki idare etmek zorunda da değilim ama bu çahil düşüncesiz insanlardan bıktım kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok .çocuğunuz olabilir bu insanları rahatsız etme hakkı vermiyor şu anda bile pazar ve sabah 7.30 dan beri başladılar geceye kaldı misafirleri hani çıkıp kavga ederim hiç sıkıntı değil eşim o konuda hassas çünkü zaten bebeğim durmuyor psikolojik olarak da biraz cokuntudeyim .. velhasıl yazımı okuyup bu durumda olan anneler varsa rica ediyorum çocuklarınıza sahip çıkın evet koşarlar ederler ama bu kadar değil inanin ki paramiz olsa müstakil eve gecerdik ama maalesef ki yok hani bazıları diyor ya çekemeyen apartman dairesinde oturmasin bu zamanda kimsenin hele ki benim gibi komşulardan rahatsız olanların oturmaya meraklı olduğunu düşünmüyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın 🫤
Bina yapisından kaynakli bu. Ayak sesini bile duyiyorsaniz onlarda degil suc. Tasinirken yalitimı sorsaydiniz keske. Bebeğe ninni falan açık uyuturken. Bebekler sese alisiyor zamanla. Bence uykususzluk bebek bakimi vs ek sinir stres yapmis sizde. Misafiri gelmiş arada bir olan bisey zaten gidup misafire de şikayet etmissiniz hoç hoş değil

Merhaba hanımlar buraya içim dokeyim dedim.gercekten bu komşu sorunlarından sıkıldım diğer evimde daha beteri vardı neyse ki ordan taşındık şu anda oturduğum evde üst komşum gayet iyidi zaten kalabalık değillerdi torunu felan da gelince pek ses olmazdı ama ne yazık ki taşındılar üst katıma yaklaşık bir aydır yeni bir aile gelmiş sözüm ona kadının tek çocuğu var ama ben iki defa uyardım kendilerini yeni doğmuş bebeğim var zaten huzursuz eşim yardımcı olmasına rağmen baş edemiyoruz ayağı pevli ayakkabı giyiyor gazı sürekli var ve bu ayakkabı gazını tetikliyor daha fazla uyuma saatimiz belli değil klima açık sürekli kapı pencereler kapalı o sebeple sesi kolayca alıyoruz.dunden beri de yine gum gum koşma sesleri deprem oluyor gibi düşünün dayanamadım balkonda oturuyorlardi abla diye seslendim zaten hanımefendi çıkmaya tenezzül etmedi misafiri ile konuştum ama hiçte kibar bir şekilde konuşmadım geçen de çıktım çünkü kardeşi kapıyı açtı benim çocuklarım ses yapıyor idare edin zaten akşamı gidecez ki idare etmek zorunda da değilim ama bu çahil düşüncesiz insanlardan bıktım kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok .çocuğunuz olabilir bu insanları rahatsız etme hakkı vermiyor şu anda bile pazar ve sabah 7.30 dan beri başladılar geceye kaldı misafirleri hani çıkıp kavga ederim hiç sıkıntı değil eşim o konuda hassas çünkü zaten bebeğim durmuyor psikolojik olarak da biraz cokuntudeyim .. velhasıl yazımı okuyup bu durumda olan anneler varsa rica ediyorum çocuklarınıza sahip çıkın evet koşarlar ederler ama bu kadar değil inanin ki paramiz olsa müstakil eve gecerdik ama maalesef ki yok hani bazıları diyor ya çekemeyen apartman dairesinde oturmasin bu zamanda kimsenin hele ki benim gibi komşulardan rahatsız olanların oturmaya meraklı olduğunu düşünmüyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın 🫤
aynı dertten muzdaribim ama benim üst katımda ruh hastası bir çift ve ergen çocukları var,kadın gece saat 2 demez 3 demez yatak odasında yere bişeyler fırlatır,sürekli mobilya çekme sesi,16 yaşında ergen çocuğu sürekli tepiniyor işin enteresanı şikayet ettikçe gürültü artıyor,sesim nereden geliyorsa takip edip orada gürültü yapıyorlar,atıyorum balkondayım hemen balkona gelip gürültü yapıyorlar,allah biliyor hayatımda hiç beddua etmedim bi tek bunlara ettim,o kadar olay yaşadım bi kez beddua etmişliğim yoktur,taşınamam kiralar çok pahalı,mecburum bu daireye,polis çağırsam kocası çirkef sürekli dedikodu yapıp geziyor allah bilir neler anlatıyor millete,komşular son zamanlarda tuhaf tuhaf bakıyorlar adamın işi yok gücü yok sürekli milletle muhabbette,allah bu tip hastalardan herkesi uzak tutsun ne diym.

İdare etmek zorundasınız eğer sorunsuz bir yaşam istiyorsanız. Sizin de bebeğiniz büyüsün sizi de göreceğiz. Dilerim aynı kendiniz gibi buluttan nem kapan, anlayışsız, burnundan kıl aldırmayan, empati yoksunu bir alt komşunuz olur. Bir de çok biliyor gibi çocuklarınıza sahip çıkın diye akıl vermişsiniz. Ne yapalım bağlayalım mı? Oturduğunuz yerden konuşmak ne kolay hele bir çocuğunuz büyüsün. Bir de görgü kuralıdır bu aklınızda bulunsun komşuya camdan bağırmak doğru değil. Ayrıca sizin bebeğinizin ağlamasından da başka bir komşu rahatsız olabilir, inanın farkı yok. Gündüz yapılan gürültüye bir şey diyemezsiniz. Apartman hayatına uygun bir insan değilsiniz belli ki.

Sizin gibi komsular insani sinir eder huzur vermez
Asil garip olan sizsiniz
Komsuluk hukuku diye bir sey var
Insanlarin gurultusunden rahatsiz olabilirsiniz ama ifade sekliniz yanlis
Ins tasinirsiniz mustakil bir eve
Baska turlu gecim olmas cunku sizle
Gurultu bitse bile baska seylerden huzursulzuk cikaracak bir enerji aldim sizden
Uyelere beddua etmeniz de cok cirkince ve kotuniyetli

Bir aydır taşınmış daha insanlar iki kere uyarmışsınız, birde misafiri varken alttan ısrarla seslenmek nedir? Ayıp denen bir şey var.
Gündüz olan sese zaten karışamazsiniz,çocuklu evde ses olur ister istemez, sizin bebeğizin kolik olmasından dolayı sinirlerini bozulmuş. Birde insanlara inşallah kolik bebeğinizin olur diye beddua ediyorsunuz. Belli üslubunuz, tarziniz. Komşunuz kolaylıklar diliyorum.
Bebeğiniz büyüyünce put gibi oturtup durdurursunuz bır yerde. :işsiz:

Yani kusura bakmayinda pek muhatap olunacak bir insana benzemiyorsunuz. Cocugu uyarmiyormus, nerden biliyorsunuz? Yanindamisiniz? Kac yasina bu cocuk, belli bi yasa kadar baglasan yine durmaz. Cok fenasiniz belli

Sizi cok iyi anliyorum. Kucuk cocuklari oldugu halde kimseden ses gelmesin diye bile,isteye en ustten ev almis,ses yapmadigini iddia eden,cok dikkatli oldugunu soyleyen ancak kapima gelip ne bir ozur,mahcubiyet belirtmeyen, cok rahatsiz oldugumda cok nadiren vurdugum duvara vurma sesinden bile rahatsiz olan bir komsu musveddesi komsum var . Allah bildigi gibi yapsin . Hani cocugu olup giris katta oturanlara bir sey diyemem. Ancak kucuk cocugun olup ses gelmesin diye da en ustten bile/isteye ev almak nedir ya ? Siz bakmayin buradakilere.Onlarin cocuklari da buyuyecek,yaslanacaklar . Cocuklari sinava hazirlanmak isteyecek,isten gelecek uyumak isteyecekler.Kendi kafalari kaldirmayacak . O zaman anlarlar iste Hanyayi Konyayi ...

Sizi cok iyi anliyorum. Kucuk cocuklari oldugu halde kimseden ses gelmesin diye bile,isteye en ustten ev almis,ses yapmadigini iddia eden,cok dikkatli oldugunu soyleyen ancak kapima gelip ne bir ozur,mahcubiyet belirtmeyen, cok rahatsiz oldugumda cok nadiren vurdugum duvara vurma sesinden bile rahatsiz olan bir komsu musveddesi komsum var . Allah bildigi gibi yapsin . Hani cocugu olup giris katta oturanlara bir sey diyemem. Ancak kucuk cocugun olup ses gelmesin diye da en ustten bile/isteye ev almak nedir ya ? Siz bakmayin buradakilere.Onlarin cocuklari da buyuyecek,yaslanacaklar . Cocuklari sinava hazirlanmak isteyecek,isten gelecek uyumak isteyecekler.Kendi kafalari kaldirmayacak . O zaman anlarlar iste Hanyayi Konyayi ...

Sanirim Beni yanlislikla alintiladiniz, yinede cevap Vermek istiyorum.

Herhangibi biri cocuklarim normal saatde normal seviyede yaslarina göre kosup gülüp egleniyorlar diye duvara vurma cesareti gösteren olursa vay haline. Siz bu saygizligi yapip birde özür mü bekliyorsunuz.

Üst Kata cocuklu aileler tasinamaz diye bir kuralda yok bildigim kadariyla. En nazikcesinden sana ne be derler insana 😉

X