- 26 Ağustos 2023
- 1.288
- 2.433
-
- Konu Sahibi Huzur kalplerde
Iyi ki komşum degilsiniz komsu hakki da kul hakkina giriyor bir tek hastasi cocugu olanda siz degilsinizSizin gibi anlayışsız insanlar için bende çocuğumu feda etmedim gittim en üst kattan ev aldım.Umrumda bile değilsiniz.Benim masumumun çıkardığı ayak sesine bile tahammülü kalmamışsa kimsenin benimde şeyimde değil açıkçası hiçkimse!
Komşunuzun evi kendine aitse içten ses yalıtımı yapabilir başka da çözüm yok maalesefMerhaba arkadaşlar ben 1.ci katta oturuyorum üst katımdaki komşunun otizmli çocuğu var doktora gidip geliyorlar diğer çocuklardan farklı olağanüstü gürültü yapıyor güm güm güm güm ama görmeniz lazım evet rahatsızlığından ötürü anlıyorum bir kaç kez konuştuk onlar bize hak veriyor biz de onlara hak veriyoruz ama maalesef bazen tahammül sınırımız kalmıyor ve evin iç kapılarının kenarına vuruyoruz ki rahatsız olduğumuzu anlasınlar diye şusn taşınamam maalesef başka planlarımız var eşim eşiyle ben kadınla bir kaç kez konuştum ama çözülmüyor kiracılar ev sahibi ile hiç konuşmadım polis vs çağırmak istemiyorum ne yapmalıyım hanımlar ya valla kafayı yemek işten değil
@Claire Fraser sizin ulvi fikirleriniz nedir
Bulaşmayın arıza@Claire Fraser engelli insanlara anlayış göstermemiz gerektiğini ifade ettiğim yorumuma neden beğenmedim attığınızı öğrenebilir miyim ?
o yoruma beğenmedim attığınıza göre tam tersini düşünüyorsunuz ?
engelli bireylere anlayışsız mı yaklaşalım yani ?
onu mu ima etmek istediniz ?
Diğer türlü küçük bi çocuğa baskı yapılırken hak hukuk olmuyor değil mi? İyiki değilsiniz iyiki!Iyi ki komşum degilsiniz komsu hakki da kul hakkina giriyor bir tek hastasi cocugu olanda siz degilsiniz
Ben büyük konuşmadım ki sadece kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değiliz dedim. Allah esirgesin ilerde çocuğum otizmli olursa ben giriş kat tercih ederim çünkü çocuğumun huyunu bilirim insanları rahatsız etmek istemem.
@Claire Fraser engelli insanlara anlayış göstermemiz gerektiğini ifade ettiğim yorumuma neden beğenmedim attığınızı öğrenebilir miyim ?
o yoruma beğenmedim attığınıza göre tam tersini düşünüyorsunuz ?
engelli bireylere anlayışsız mı yaklaşalım yani ?
onu mu ima etmek istediniz ?
Kız olsun, sağlıklı olsun, sevimli olsun, zeki olsun, babası ölsün. Bu şartlar sağlanmazsa cami avlusuna bırakılsınÇocuk diye deliren pardon kız çocuk diye deliren üye çocuk beğenmiyor, bosversene yorulduğuna degmez
Kız olsun, sağlıklı olsun, sevimli olsun, zeki olsun, babası ölsün. Bu şartlar sağlanmazsa cami avlusuna bırakılsın
Ankara da bi müstakil evin kirası en az 25 bin tl bakın villa demiyorum bileKonuda müstakil ev öneren arkadaşlar tam olarak Türkiye'nin neresinde yaşıyorsunuz acaba ? Müstakil ev önerisi de her konuda terapi / terapist / psikolog / psikiyatrist önerisi vermenin farklı bir çeşidi olsa gerek.
Önerdiğiniz müstakil ev ilanlarını bulup, lütfen konuda paylaşın; bizler de görelim.
Konuda bir de ters dubleks önerileri var. Hayal edilenle gerçekte olanı görmelerini öneririm. Çoğu müteahhit ters dubleks adı altında alt katı zifiri karanlık, görünürde 3 parmak camı olan evler inşa etti. Kimsenin yaşamaması gereken, sadece kağıt üstünde güzel görünen yüzlerce evle doldu ortalık.Ankara da bi müstakil evin kirası en az 25 bin tl bakın villa demiyorum bileşaka gibiler cidden .Ki bi otizmli bireyin özel eğitimi Ankara gibi bir yerde uygun değil.Haftada 2 gün gönderiyorum çocuğumu 3000 tl.Böyle çocuğu olanlar müstakil eve çıkacakmış ba ba ba çok biliyorsunuz madem koyun cebimize 30 bin çıkalım villaya valla Komedi ya
İyice yerin dibine gömelim yani çocukları aklım hayalim almıyor artık benim bu kadar vicdansızlığı pesKonuda bir de ters dubleks önerileri var. Hayal edilenle gerçekte olanı görmelerini öneririm. Çoğu müteahhit ters dubleks adı altında alt katı zifiri karanlık, görünürde 3 parmak camı olan evler inşa etti. Kimsenin yaşamaması gereken, sadece kağıt üstünde güzel görünen yüzlerce evle doldu ortalık.
Konu sadece çocuklarla sınırlı değil ki. Çok ciddi rahatsızlıklarla boğuşan, yıllarca komşuluk yaptıkları binada komşuları tarafından tuhaf davranışlara maruz kalan onlarca hasta ve hasta yakını da var.İyice yerin dibine gömelim yani çocukları aklım hayalim almıyor artık benim bu kadar vicdansızlığı pes
Ne emmeye ne gömmeye yaniYok ses yalıtımı düşünmüyoruz çünkü 3,4 seneye kadar taşınacağız eşim masraf yaptırmak istemiyor
Kesinlikle, çözüm bulmak ve üretmek aslında engelli bireylerin ailelerini ilgilendiriyor, komşular da tabii ki anlayış göstermeli ve destek olmalılar. Gürültü çilesini çeken bilir. O gürültüyü çeken hasta, yaşlı bir insan, çok yorucu, vardiyalı bir işe sahip eve gelip dinlenmesi uyuması gereken bir işçi, önemli bir sınava hazırlanmaya çalışan bir insan da olabilir. Tabii her zamanki gibi yine tek taraflı yaklaşılıp linç edilmiş. Ayrıca apartmanda yaşamak gürültüye tahammül etmeyi gerektirmez, yok öyle bir şey. Apartmanda takunyayla bile gezemezsin. Düzenli sesler ile düzensiz sesler farklıdır. Pencereyi açtığımızda gelen hayatın olağan akışındaki sesler ile bu gürültü bir değil.İki tarafta haklı fakat otizmli çocugu olan aile ara kat daire yerine alt katlarda ev tutması gerek diye düşünüyorum.
Ters dubleks bir daire gayet işlerini görürmüş oysa.
Konu sahibesine de yüklenmenin de alemi yok.
Gürültüyü çekmek kolay iş degil.
Özel çocukları olan aileler bu tip durumlarda kendilerine kolaylık sağlayan çözümleri de baştan üretmeliler.
nerde bu müstakil evler bana da söylesin biriKonuda müstakil ev öneren arkadaşlar tam olarak Türkiye'nin neresinde yaşıyorsunuz acaba ? Müstakil ev önerisi de her konuda terapi / terapist / psikolog / psikiyatrist önerisi vermenin farklı bir çeşidi olsa gerek.
Önerdiğiniz müstakil ev ilanlarını bulup, lütfen konuda paylaşın; bizler de görelim.