üst komsuyla sonunda polislik olacağız sanırım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani bazı arkadaslar nasıl oluyor demis de beni anlamanıza cok sevindim. Aynen ben de ses kaydı aldım. Odamı kac kez değistrdim. Ama ben de caresiz kalınca gittim artık. En azından rahatsız olduğumuzdan haberleri olsun diye. Kavga cıkarmaya da gitmemistim
Ozellikle yeni nesil anneler cok hassas çocukları konusunda. Uyarınca özguvensiz olunacağını falan sanıyorlar o yüzden dur sus diyemem diyorlar. (bizim yan komşuda "artık çocukları döveceğim sizin yüzünüzden" dediği için cocuk eğitiminden ne kadar anladığını farkedince başka oda da uyumaya başlamıştık eşimle)

Bizlerde çocuk olduk ama evde koşulmayacagini bisiklet sürülüp top oynanmayacagi ogretildigi icin ne biz birilerine şikayete gittik, ne de bize geldiler. Çünkü 90 lar ve öncesi kuşağına başkasına saygıyı, rahatsiz etmemeyi öğretirlerdi. Yeni nesil annelerin korktuğu gibi psikolojimizde bozulmadi veya ozguvensiz olmadık :) çocuklara başkalarını rahatsiz etmemek öğretilmeli aslında.
Tekrar giderseniz sesini epey yükseltecek biri var malesef karşınızda. O yuzden kiracılarsa ev sahiplerini arayabilirsiniz

Son düzenleme:
Şuan üst komşum salonda yürüme bandında spor yapıyor. Bu saat onun spor rutini. Ritmik bir ses ve titreşim var. Yandakilerin salonda ki iri iri konuşmalarını da duyuyorum. İnsan sesine duyarsızım. Ama yürüme bandının sesi beni biraz rahatsız ediyor ama yapacak birşey yok. Apartmanda yaşıyoruz. Altlı üstlü yaşadığımız için sesten izole bir hayatı dilemek, çölde kutup ayısını görmeyi dilemekten farksızdır.

Benim de üst komşuyla derdim var evde 2cocuk ama ne koşma... çocuğa birşey diyemiyorum zira benim de oğlum alta gürültü yapıyor, elindekini yere vuruyor sabah 8de mesela. Elinden alıyorum ağlıyor, dikkatini dağıtmaya başka birseye yönlendirmeye calisiyorum; bazen oluyor bazen olmuyor 🤷‍♀️

Akşam en gec 9da uyuyor dolayısıyla sabah 7bck gibi kalkıyor, gece ses yapmadigim için ben de gün içini fazla umursamıyorum açıkçası yoksa üst kat alt kat birbirimize gireriz vallahi... gece 3-4te çamaşır makinesi calistiriyorlardi ona cemkirdim o ayrı, ama çocuklara birşey diyemiyorum benzerinden bende olduğu için insan gerçekten bazen birşey yapamıyor inanın 🤷‍♀️ bu haftasonu bi kurabiye yapıp alt komşuma gotureyim sesten rahatsız mi bi yoklayayım diye düşünüyorum hatta bakalım.

Yahu koca cocuk dediginiz 8 yasindaymis hey allahim 🤦🏻‍♀️

Benim de üst komşuyla derdim var evde 2cocuk ama ne koşma... çocuğa birşey diyemiyorum zira benim de oğlum alta gürültü yapıyor, elindekini yere vuruyor sabah 8de mesela. Elinden alıyorum ağlıyor, dikkatini dağıtmaya başka birseye yönlendirmeye calisiyorum; bazen oluyor bazen olmuyor 🤷‍♀️

Akşam en gec 9da uyuyor dolayısıyla sabah 7bck gibi kalkıyor, gece ses yapmadigim için ben de gün içini fazla umursamıyorum açıkçası yoksa üst kat alt kat birbirimize gireriz vallahi... gece 3-4te çamaşır makinesi calistiriyorlardi ona cemkirdim o ayrı, ama çocuklara birşey diyemiyorum benzerinden bende olduğu için insan gerçekten bazen birşey yapamıyor inanın 🤷‍♀️ bu haftasonu bi kurabiye yapıp alt komşuma gotureyim sesten rahatsız mi bi yoklayayım diye düşünüyorum hatta bakalım.
Düsünceniz bile cok ince :KK200: böyle komsum olsun bir trilyon borcum olsun :KK70:

Erken :) suan okullar tatil. Sesten dolayı 1 2de uyudum. Namaza da uyandım. Ben uyanmak istemiyorum mesela. Size göre gectir bana erken. Çocuktur oynasın kimse bir sey demiyor. Ama kosuyorlar. Ve 5 dkda bir sürekli.Sonra yarım saat susuyorlar yine aynı
şu an okullar nasil tatil ya? 8.30 da dersler başlıyor uzaktan. bizim evde hayat en geç 8.00 debaşlıyor. cocuklar buyuk pata küte ses yapmıyorlar ama, evin olağan hayati başlıyor yani.

bir de minnoş var 11 aylik, çat çat ellerini vura vura emekliyor ama Allahtan alt katimiz boş, eskiden ısınma yönünden biri gelse diye istiyordum ama buradaki konuları okuya okuya korktum bebek valla büyüyene kadar insallah kimse gelmez

Dünyanın en zor ama en güzel şeyi onlar. Biz bile evde çok kalsak patlayacak gibi oluyoruz. Sürekli elimden tutup götürüyor oynayalım diye. Yan tarafımdaki komşu geceleri uyandığı zaman çocuğun ağlıyor ağlayınca başk odaya götür dedi bana oldu dedim bantlayayım mı birde ağzını nasıl istersin? Konu sahibi polislik olacakmış asıl zaten bunalmış anneyi sürekli taciz eden komşuları şikayet etmek gerek. Biraddan bizide linçlerler chickennova ahahhaha 😂
Çocuklara aşırı yukleniyorlar artık.
Hani küçücük çocukların gündüz sesinden rahatsız olunmasın artık.
Tamam ok saat 22:00 den sonra hoplama, zıplama, koşma vs bende karşıyım.

Ben çocuk ağladı mı hemen salona getiriyorum.
Hatta salonda iki battaniye bı yastık emzik var. Bı çekmeye koydum.
Gece gelirce hemen onları kullanıyorum

Yatak odası ve çocuk odasında tutmuyorum.
İnsanlar uykusundan olmasın, çocuklar kalkmasın uykuları bölünmesin diye.

Bı söylemek var bı söylemek en çok problem konuşmayı bilmemekten.

24 yaşım da hayattan soğudum bu gürültüden dolayı. 1 ay önce ev aldık içini güzelce yaptırdık üsttekilerin gürültüsünden gece 1-2 ye kadar uyuyamıyoruz. Biz 1 kere polis çağırdık, polis dedi ki ne yapsınlar çocukları bağlasınlar mı idare edeceksiniz. Ben de dedim ki kaç gün idare edeyim sürekli oluyor dedim. O zaman mahkemeye vereceksin dedi. Tabi mahkeme aylar sürecek. Kulak tıkacı aldım şimdilik öyle uyuyorum ama kulakta acı oluyor. Allah yardımcımız olsun.

24 yaşım da hayattan soğudum bu gürültüden dolayı. 1 ay önce ev aldık içini güzelce yaptırdık üsttekilerin gürültüsünden gece 1-2 ye kadar uyuyamıyoruz. Biz 1 kere polis çağırdık, polis dedi ki ne yapsınlar çocukları bağlasınlar mı idare edeceksiniz. Ben de dedim ki kaç gün idare edeyim sürekli oluyor dedim. O zaman mahkemeye vereceksin dedi. Tabi mahkeme aylar sürecek. Kulak tıkacı aldım şimdilik öyle uyuyorum ama kulakta acı oluyor. Allah yardımcımız olsun.
Bir ekleme daha yapayım polis çağırdıktan sonra gürültünün şiddetini daha da artırdırlar. Şimdi şöyle düşünüyolar polis sadece uyarı yapıyor işlem yapmıyor diye.

Bir ekleme daha yapayım polis çağırdıktan sonra gürültünün şiddetini daha da artırdırlar. Şimdi şöyle düşünüyolar polis sadece uyarı yapıyor işlem yapmıyor diye.
İste insanı anlamıyorlar. İnsan evinde de rahat edemeyecekse Allah yardımcımız olsun gercekten. Ben yukarı cıktıktan sonra ses eskiye göre azaldı. Uslubu hic hos değildi kadının. Halbuki biraz dikkat edin demistim. O kadar tartısmadan sonra gürültüyü kestiler gerek yoktu yani

Merhaba arkadaslar. Sonunda üst komsuyla kavga ettik. Çaprazda oturuyorlar. Gürültüleri eksik olmuyordu. Sadece bir kez yöneticye söyledim daha da konusmamıstık. Her gün ses kaydı alıyordum belki inanmazlar diye. Kötü niyetten de değildi.Gittim lütfen biraz Daha dikkatli olur musunuz diye. Kadın siz alt kattaki öğretmensiniz değil mi dedi. Benim üç oğlum var pandemiden dolayı Dısarı cıkamıyorlar ne yapayim dedi. Tabi bunu nasıl söylüyor size anlatamam. Eve girin bir dedi. Odaları gösterdi burası böyle burada oğum ders calısıyor burda kpss calısan biri var vs. Dedim kosturma sesi var ben 9da ayaktayım. Diyor bizim üst komsu da top oynuyor. Dedim git sen de uyar ne yapayım. İstersenz ses kaydını dinleteyim size dedim. Diyor bizden geldiği ne malum. Üst komsu da biz yatak odasını kullanmoruz demisti. Diyor baana oğlum iki yasında ben ona kosma diyemem. Düsünsenize. Kosturuyor cocuk kosma diyemezmis. LAftan anlaamaz diyor. Ben ne yapayım o zmaan dedim. Polisle mi geleyim kapınıza. Dİyor ben polisi cağırdım :KK70: Allahtan ses kayıtları var. Yani ben nefret ettim bu insanlardan. Dedim bari kusura bakmayın daha dikkat ederiz diyin. Ben kosma diyemem nedir yani ? Ben süpürge bile calıstırmıyorum size ne oluyorrrrr
Öyle çok haklısınız ki yakınmakta. Bizde de sorumsuz, anlayışsız 3 çocuklu bir üst komşu var. Çocuklarının terbiyesizliği edepsizliği ayrı kendilerininki ayrı. Küçükte değil çocukları ve koşmalarını geçtim evde ip atlarlar top oynarlar. Anneleri de balkonda halı yıkar aşağı sarkıtır benim balkona olan pislikleri sökülür ki yıkanmış halıdan çıkan sudan öyle bir leke olmuştu ki çamaşır suyu bile zor geldi hakkından.
Çocuktur komşudur diye idare ettim ettim en son patladım o gün bugündür rahatım elhamdülillah. Güzellikle olmuyor o işler bilginiz olsun.
Herkes aynı saatte yatıp kalkmıyor ve kimse kimsenin pisliğini temizlemek zorunda değil. Diyeceğim tek şey susmayın. Allah yardımcınız olsun.

Valla seni cok iyi anlıyorum dün de ben benzer bir konu açtım suçlu çıktım inan. Yallah git villada yaşa, takıntılı kadın, senin bebegin de olacak sana da gelsinler, bebeğin sabahlara kadar ağlayacak, empatiden yoksun bir annesin yazık sana falan dedi bana bir ruh hastası sadece yazdığım yukarı çıkıp komşumla konuşsam mı demek oldu 🤣 Burada bir gürültü savunucu hakaret edici tim oluşmuş anladığım kadarıyla. Arkadaşlar bebek ağlama sesine kimse bişey yapamaz bu ayrı. Ama köy ortamında değiliz bahçeye salalım koştursun modu evlerde olmuyor. Elbet çocuk oynar zıplar ama bi saatten sonra artık dur demeli, durmayı bilmeli, durmayı öğretmeli. Çocuklar hatta bebekler her şeyin farkında oluyor. Uyarıdan da, serbest bırakmadan da anlıyorlar. Kolik çocukları ya da biraz sıkıntılı olanları saymiyorum tabi özel durumlar hep vardır ben genel konuşuyorum. Kontrol büyük ölçüde bizim elimizde. Şu pandemi bitse de herkes bi rahatlasa artık.

Arkadaşım vallahi billahi 2 yaşındaki çocuğa koşma diyince bunu sadece 15 sn yapmadan durabiliyor. Unutuyor çocuk kendini kontrol edemiyor yürürken yarı yolda başlıyo yine koşmaya.
Oturarak Etkinlik yaptırmak için sürekli başında dursan bile odaklanma süresi çok kısa maksimum 5-10 dk falan yani.
Bir de evde 2 erkek çocuk daha varmış onlar oradan oraya giderken bu da onların peşinden koşuyodur. Bunu engellemek için yapılacak şeylerin edeceği etki %10 anca olur.
Sabah 9 evdeki seslerin başlaması için normal bir saat. O evde hayat 7 de başlıyodur iyi yine o saate kadar kadın gürültüyü bi şekilde engelleyebiliyorsa. İnan sana hak veriyorum ama komşu karşı çaprazdaymış bu konuda eline bir şey geçmez bence :KK43: çünkü o kadının da yapacağı çok bişey yok. Alıp alıp çocukları evden gitmesi lazım ama hapsolduk kaldık evde. Benim kızım da 2 yaşında. Çılgınlar gibi koşmak istiyor. Evde kaldığı her gün anne parka gitmek istiyorum diye yalvarıyor. Bugün götürdüm her yer kar. Daha erimemiş. Kaydıraklar salıncaklar buz tutmuş. Eve döndük ağlaya ağlaya kapıdan sokana kadar eve gitmek istemiyorum diye kendini paraladı. Evde de resim yapıyoruz hamur oynuyoruz mutfakta yemek yaparken oyalıyorum dolapları boşaltıp evi rezil rüsva etmesini göze alıyorum, saatlerce tablete maruz bırakıyorum alt komşu yine tavanı çalmasın diye. Ama bunların hepsini ve fazlasını yapmama rağmen günün bir kısmında durduğu yerde zıplıyor, odasından salona kadar koşarak seyahat ediyor. Geçen yılki evimde üst katta 2 küçük oğlan çocuğu olan öğretmen anne baba aile vardı. Yatana atlayıp zıplayıp koşuyorlardı, tahammül edilmesi zor sesler ama anne babanın da ne kadar uğraştığının farkındaydım. Senin de işiin zor komşunun da. Polis gelse ne yapacak makul saatte olan seslere bişey yapılacağını sanmam ama akşam 20-21 den sonra bence de dikkatli olmalılar, belki tv falan izletmeyi deneyebilirler uygun saatte de çocukları yatırmalılar

Merhaba arkadaslar. Sonunda üst komsuyla kavga ettik. Çaprazda oturuyorlar. Gürültüleri eksik olmuyordu. Sadece bir kez yöneticye söyledim daha da konusmamıstık. Her gün ses kaydı alıyordum belki inanmazlar diye. Kötü niyetten de değildi.Gittim lütfen biraz Daha dikkatli olur musunuz diye. Kadın siz alt kattaki öğretmensiniz değil mi dedi. Benim üç oğlum var pandemiden dolayı Dısarı cıkamıyorlar ne yapayim dedi. Tabi bunu nasıl söylüyor size anlatamam. Eve girin bir dedi. Odaları gösterdi burası böyle burada oğum ders calısıyor burda kpss calısan biri var vs. Dedim kosturma sesi var ben 9da ayaktayım. Diyor bizim üst komsu da top oynuyor. Dedim git sen de uyar ne yapayım. İstersenz ses kaydını dinleteyim size dedim. Diyor bizden geldiği ne malum. Üst komsu da biz yatak odasını kullanmoruz demisti. Diyor baana oğlum iki yasında ben ona kosma diyemem. Düsünsenize. Kosturuyor cocuk kosma diyemezmis. LAftan anlaamaz diyor. Ben ne yapayım o zmaan dedim. Polisle mi geleyim kapınıza. Dİyor ben polisi cağırdım :KK70: Allahtan ses kayıtları var. Yani ben nefret ettim bu insanlardan. Dedim bari kusura bakmayın daha dikkat ederiz diyin. Ben kosma diyemem nedir yani ? Ben süpürge bile calıstırmıyorum size ne oluyorrrrr
Haklısınız fakat komşunuzda haklı. Çocuklar eve hapis oldu adeta. Benim de yeğenim var küçük "dur, atlama, koşma" desek dahi dinlemiyor iyi ki alt katta oturan kimse yok. Cok sıkılıyor cocuklar evde. Hepimizde baski var, sessizlik istemeniz de gayet normal fakat cocuk olunca mumkun olmuyor.

peki bunu annesine neden söylemediniz

bendeki de 10 yaşında erkek

bakın 10 yaşındaki çocuk içeride şimdi dolabını topluyor

sabah 8.30 da kalktı online okula gitti 12.15 13.15 arasında yemek yedi kalan sürede salon odası arasında gitti geldi videolardan bri şeyler gösterdi

okul 14.30 da bitti zira sokağa çıkış saati kısıtlı

sonra da dolabını topladı

birazdan da yerleri süpürüp masasını silecekmiş

sonra da yayılıp video izleyecek

akşam yemeği

bir süre de evin içinde kediyi kovalayabilir, top vs atabilir

akşam da tv izler ve 12 de yatar (okul olsaydı 10 da yatardı)

aralıksız koşacak zamanı yok

haftada bir ya da iki beden eğitimi dersi olduğunda derste koşuyorlar onun dışında zaman yok cidden
Senin oğlanı bana göndersene biraz benim kıza örnek abi olsun :KK70: ne akıllı düzenli çocuk maşallah, darısı 8 sene sonra başıma

Hissediyorum, geliyorlar.. Linç is coming..

Ben böyle düşünmüyorum. Evet belli bi yaşa kadar olan çocuğu susturmak zordur, bazen çocuklar sebepsiz ortalığı yıkabiliyorlar.
Ama 4 5 yaşındaki çocuğu oyunla aktiviteyle gayet oyalayabilirsin. Bu bir bahane değil yani.
Oyunda yapiyoruz, aktivite de ama yetmiyor iste maalesef. Benim de cocugum yok ama inanin yegenimden biliyorum apartmanlarda oturunca maalesef boyle oluyor. Disarida nefes alacak bir yer bahce, bir alan olmayinca enerjilerini tam bosaltamiyolar.

bütün yorumları okumadım ama genelde sizi suclamıslar tahammülsüzlüğünüz için.
5 yasında bir oğlum var bizde apartmanda yaşıyoruz ama kimseyi rahatsız etmiyoruz evde çocuk var koşacak oynayacak zıplayacak diye kimseyi de rahatsız etmeye hakkım yok.
bizde zamanından komsulardan çok çektik. her zaman oğluma bak aşağıda da komşularımız var rahatsız olmasınlar gibi anlayabileceği şekilde hatırlatmalar yaptım. yetiştirecek olan bizleriz. biz nasıl alıştırırsak öyle gidecek amaann çocuk tabi yapacak deyip kenara çekilmekte bana doğru gelmiyor.
benim oğlumda zaman zaman tabi koşuyor oynuyor tabi oturmuyor çocuk.
yakın bir arkadaşım var mesela ona bakıyorum 2 erkek çocuk hoplama zıplama ve alt komşusu şikayete geldiği için kasıtlı da yapıyor.
herkes müstakil evde yaşamak ister ama kimsenin imkanı yok.
bizim üst katımızdaki ailede birgün sert tabanlı bir terlik giydirmişler çocuk koştu koştu bütün akşam
ama o pat pat terlik sesi beni mahvetti ve oğlumda sürekli uykudan uyandı korktu. ertesi gün yine devam edince gidip rahatsızlıgımı belirttim sağolsunlar anlayışla karşıladılar. demem o ki birbirimize saygı duymalıyız başka çaremiz yok =)

1. Üst çaprazdan nasıl ses geliyor, ilginç.
2. O koşma sesleri büyük ihtimal 2 yaşındaki çocuğundur. O yaşlarda yere sertçe vura vura koşarlar, yanındayken o kadar fark edilmez ama aşağıya çok ses gider.

Bu durumda yapabileceğin hiç birşey yok. Sokağa çıkma saatleri belli, çocuklar evde tüm gün. Ve inan 2 yaşındaki çocuk yerinde durmaz, ne kadar etkinlik yaparsan yap sıkılıp içindeki enerjiyi boşaltıyorlar.

Özellikle bu süreçte biraz anlayış gösterebilirsiniz çocuk seslerine

İki yaşındaki çocuğa koşma dese kosmicak mi siz çocuk buyutmemissinz anlaşılan

ya kusura bakmayın gürültüyü savunmuyorum ben de böyle konularda genelde mağdur olan taraf oluyorum ama bir yandan da komik geliyor. hani laftan sözden anlamıyorlar ya. düşünüyorum, karşımdaki 2 yaşında. yani 2, yazıyla da iki. dünyada sadece 2 senedir insanlık kariyeri olan bir tip :KK70: 2 sene önce yoktu ya düşünsenize :KK70: zaptedebilen varsa helal olsun, tebrik ediyorum. 2 yaşında ya, 2. velet. 2 yaşındasın ve komşuların hayatını, uykusunu mahvediyorsun. alıp karşıma, seni gidi gürültücü minnoş, bak devam edersen seni polise şikayet ederim desem güler herhalde. neye güldüğünü de bilmez. yani hakikaten şu süreç bitse de küçüğü büyüğü normale dönse artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X