üniversite okurken çalışmak,tavsiyesi olan varsa...

ümit verdiniz bana,çok teşekkür ederim.
evet ailemin yanında yaşayacağım. devlet kredisi çıkar onu harçlık yapar kalanıyla aileme destek olurum diye düşünüyorum ama... umarım sizin gibi çalışabilirim okurken.

4 sene 16 bin lira vereceginize 16 lira ile kurs-ozel ders alip tekrar hazirlanip devlet universitesi kazansaniz 16x3-den 48 bin liraniz cebinizde kalsa?

şey kulağa kibirliymişim gibi gelmez umarım ama seviye olarak gerçekten iyiyim. elbette terimlere hakim değilim ama ödev ve internet sitesi çevirisi yapabilirim diye düşünüyorum. okulun verdiği ücreti öğrendikten sonra karar vereyim en iyisi. teşekkür ederim..

Yaparsın merak etme ilk başlarda zor oluyor
Tempoya alışınca zorlanmıyorsun
Okulun ilanlarınada bak kantinde kütüphanede ziraat bahçesinde vs part time kendi öğrencilerini işe alıyorlar
Senin için daha rahat olur

4 sene 16 bin lira vereceginize 16 lira ile kurs-ozel ders alip tekrar hazirlanip devlet universitesi kazansaniz 16x3-den 48 bin liraniz cebinizde kalsa?
2 senedir hazırlanıyorum. Netlerim de gayet iyi ancak sınav kolay olduğu için yaptığım netlerin bir önemi olmuyor. Tekrar sınav stresi yaşamak istemiyorum.

söze budevirde güvenilmiyor Allah yardımcın olsun . bide zoruluk derecesine göre böşümünün belki calısmaya zamanın olmayacak
öyle tabi bunların hepsi ihtimal dahilinde olan şeyler. ben yine de elimden geleni yapmaya çalışmak istiyorum araştırıp uygun bir şey bulurum belki.

araştıracağım bunları hep çok teşekkür ederim..

2 senedir hazırlanıyorum. Netlerim de gayet iyi ancak sınav kolay olduğu için yaptığım netlerin bir önemi olmuyor. Tekrar sınav stresi yaşamak istemiyorum.

Hangi bolum ki bu? Netleriniz iyi oldugu halde ya kibris ya yari burslu ozel arasinda kalacak kadar yuksek bir puan mi istiyor?

Ödev ve internet çevirileri de çok fazla para kazandırmaz sana. Harcadığın vakit de cabası olur. Diyelim sen TMcisin, MFden bir mühendisin 20 sayfalık staj raporunu çevirmen istendiğinde ne yapacaksın? Yani ben de oyunbozan gibiyim ama realist olmakta fayda var. Zaten çeviri işleri de fazla olan işler değil, mütercim tercümanlar hemen kapıyor. Freelancelere bırakmıyorlar. Daha garanti işlere yönel bence.

Genelde okullar en cok parayi verir calisan ogrencilere. Diger turlu cok zor. Ben hem.okuyup hem calisiyorum ama soyle soyliym mesela, aldigim paranin 200 lirasini ancak harciyorum. Pantolonum yok param var ama almaya gidecek vaktim yok. Ders de calismiyorum vakit ve enerji kalmiyor.

Yapmasina yapilir ama tavsiye etmem..okul basarini direkt etkiler.

Hangi bolum ki bu? Netleriniz iyi oldugu halde ya kibris ya yari burslu ozel arasinda kalacak kadar yuksek bir puan mi istiyor?
psikoloji bölümü. kıbrıs'ta %75 burslu odtü tutuyor ama devlet yurdu&bursu paralı okuyunca çıkar mı bilmiyorum, o yüzden seçeneklerimi genişletmeye çalışıyorum.

yok olur mu ne demek oyunbozanlık. fikir almak için açtım sonuçta konuyu. piyasayı bilmiyorum nedir ne değildir bilmiyorum sonuçta.
oyun ablalığı yapabilirim diye düşündüm onları araştırıyorum şimdi.

umarım kolaylaşır zamanla işiniz. çok teşekkür ederim...

Ben yaptım oyun ablalığı. :) Psikoloji mezunuyum okurken yapmıştım.

Ben yaptım oyun ablalığı. :) Psikoloji mezunuyum okurken yapmıştım.
ben de psikoloji istiyorum. o bölümü okuyacağım eğer aşabilirsem şu para meselesini.
daha önceden çocuklarla tecrübeniz var mıydı oyun ablalığı yaparken, zorlandınız mı çok? sormam da mahsur yoktur umarım.

arkadaşımı örnek vereyim.
yıllık 25 bin ödemesi var.
sadece 400 lira kira gelirleri var aylık.
2 tane part time işte çalışıyor,çok yoruluyor dışarda yemek bile yemiyor evden hazırlayıp götürüyor ama parasını çıkartıyor.

psikoloji bölümü. kıbrıs'ta %75 burslu odtü tutuyor ama devlet yurdu&bursu paralı okuyunca çıkar mı bilmiyorum, o yüzden seçeneklerimi genişletmeye çalışıyorum.
Ailemde hic sozelci ya da esit agirlikci yok, bilmiyorum o yuzden puan durumunu. Ama tam burslu gelen bir yeri tercih etmen hayrina olacaktir. Kizkardesim odtu yerine ozel bi unide tam burslu okudu. Yurtlardan bedava faydalanmanin yani sira siralamaya gore uzerine burs veriyorlar. Staji da kendileri ayarliyor ve staj sirasinda maas aliyorsun. Okul tobb bu arada. Yani 1 2 universiteye odaklanmayin, illa ki daha uygun bir seyler cikar karsiniza. Ben ailemi boyle bir kulfet altina sokmak istemezdim.s

Bu arada yine de %50 burslu bir yer yazacaksaniz ilk sene ortalama kasip tam bursluya cevirme imkani varmi diye ogrenin. Ilk sene 16 bini oder aileniz, siz sıkı çalisirsaniz basarirsiniz. Part time islerle 16 bin biriktirmek zor olabilir ama bu sekilde 16bininiz cebinizde kalir. Tobb bu imkani da sunuyor mesala. Ne tobbcu ciktim ben de

Hakkinizda hayirlisi

umarım çok başarılı olur. çok teşekkür ederim yapılabiliyormuş demek ki...

tam burslu gelen yerler dişe değmiyor. tam bursa tamamlamak için de dönem birinciliği bekliyorlar o da bayağı zor. hani şöyle söyleyeyim 40 bindeyim. başarısız değilim 56'da 47 24'te 18 netim vardı edebiyat coğrafya sınavında ki en çok puan getiren bölüm bu. matematikte zorlandım biraz 20 netim var. ancak bir işime yaramıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…