- 5 Ekim 2016
- 681
- 1.372
- 33
- Konu Sahibi wonderwoman97
-
garanti degil is bulman hayat bu dönem dönem bulursun bulamadıgın zaman yetmeyecekse bütceniz girismemerhabalar,
özel bir üniversitede %50 burslu okumayı düşünüyorum seneliği 16 bin tl gibi. Tabi her geçen sene artıyor.
Okurken bir yandan çalışsam,altından kalkabilir miyim, aranızda hem okuyup hem çalışan biri olduysa tavsiyesi var mıdır?
Okulun çalışma bursu var ancak çok cüzi miktar olduğunu söylüyor herkes. Part time iş bulmayı düşünüyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
kredi çekeceğiz ödemek için senelik,onun taksitlerine destek olurum diye düşündüm.Okulun parasını part time çalışarak mı ödeyeceksin?
haftalık 15 saatmiş en fazla. bazı iç çamaşırı markaları falan alım yapıyor part time için ama kredi taksitlerine destek olurum en azından diye düşündüm.16 binin tamamını part time çalışarak ödeyemezsin galiba :/ Okulun da çalışma olanağı haftalık 15-20 saat çalışmak oluyor. Vakit bulamayabilirsin dersler bir yandan vs. Bir arkadaşım geceleri barmenlik yapardı ama hem erkekti hem de çok yoruluyordu. Senlik bir iş değil yani.
işte gireceğim yerle konuşacağım bunu kalıcı olarak düşünüyorum 5 sene diye. tabi ki belli olmaz ama elimden başka bir şey gelmiyor.garanti degil is bulman hayat bu dönem dönem bulursun bulamadıgın zaman yetmeyecekse bütceniz girisme
O zaman mantıklı ama part time işe güvenerek kredi çekme. Nolur nolmaz iş bulamazsın işten çıkartılırsın belli olmaz. Seni rahatlatmak için olsun part time iş.kredi çekeceğiz ödemek için senelik,onun taksitlerine destek olurum diye düşündüm.
bazı mağazalar okul saatine göre ayarlıyormuş iş saatini. elbette yorucu olacak ama ya büyük bir şehirde iyi bir okulda okuyacağım ya da kıbrıs'ta...Mesela okul saatlerine göre buluyorsunuz.İkinci öğretim oldugu zaman daha faydalı oluyor part timeçalışmalar.Çalışanlar oluyor elbette bu iş seciminize bağlı genelde garsonluk,mağazacılık gibi işler yapılıyor bunlar yorucu.
haftalık 15 saatmiş en fazla. bazı iç çamaşırı markaları falan alım yapıyor part time için ama kredi taksitlerine destek olurum en azından diye düşündüm.
ailem çekecek krediyi. hani onlar bir miktar ben bir miktar koyarak ödenir mi diye düşünüyorum..O zaman mantıklı ama part time işe güvenerek kredi çekme. Nolur nolmaz iş bulamazsın işten çıkartılırsın belli olmaz. Seni rahatlatmak için olsun part time iş.
yani aslında yabancı dilim iyi çeviri işi alabilir miyim ki diye düşündüm. ödev falan yapabilirim para karşılığı hem daha kolay olur.Taksitlere destek olabilirsin okulda çalışarak o cüzi miktarla en azından ailenden ekstra harçlık almazsın. Ama senelik okul taksidini tek başına ödemek çok çok zor olurdu.
okulunuzu etkiledi mi peki? bir de saatlerini nasıl ayarladınız acaba işverenler anlayışlı davranıyor muydu?Ben çalıştım
Garsonluk yaptım
Organizasyon şirketinde çalıştım
Baristalık yaptım
Okul kütüphanesinde çalıştım
Bir arada gayet gidiyor
Hatta hayatın çok daha düzenli oluyor
öyle elbette garantisi yok ama en fazla 1 ay içinde yeniden bulmaya çalışırım diye düşündüm. yani hiç yoktan iyidir aileme destek olurum.Ama seni işten çıkarmayacak garanti bi yer bulamazsın ki..
yani aslında yabancı dilim iyi çeviri işi alabilir miyim ki diye düşündüm. ödev falan yapabilirim para karşılığı hem daha kolay olur.
söze budevirde güvenilmiyor Allah yardımcın olsun . bide zoruluk derecesine göre böşümünün belki calısmaya zamanın olmayacakişte gireceğim yerle konuşacağım bunu kalıcı olarak düşünüyorum 5 sene diye. tabi ki belli olmaz ama elimden başka bir şey gelmiyor.
İşe girerken öğrenci olduğumu söylüyordum garsonluk ve baristalık yaparken saatlerimi derslere göre ayarlıyordukokulunuzu etkiledi mi peki? bir de saatlerini nasıl ayarladınız acaba işverenler anlayışlı davranıyor muydu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?