- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.859
- 598
- 32
- Konu Sahibi wonderwoman97
ben de psikoloji istiyorum. o bölümü okuyacağım eğer aşabilirsem şu para meselesini.
daha önceden çocuklarla tecrübeniz var mıydı oyun ablalığı yaparken, zorlandınız mı çok? sormam da mahsur yoktur umarım.
Hayır kesinlikle yok. :) Şöyle ki 2. sınıftaydım oyun ablalığı yaparken. Öyle çocuk bakma gibi bir tecrübem yoktu onu soruyorsan zaten aman aman da önemli değil. Psikoloji öğrencisiyim deyince sanki çocuğun psikolojisini sihirli değnekle düzeltecekmişsin gibi algıladıkları için. :)
İki aileyle çalıştım. Birinci aile çok anlayışlıydı, görevlerimin ne olduğunun farkındaydılar ekstra sorumluluk yüklemediler. Ders programıma göre gidip çocukla vakit geçiriyordum, motor becerilerini geliştirmeye yönelik oyunlar oynuyorduk, zekasını geliştirmeye yönelik kutu oyunları almıştı ebeveynleri onları oynuyorduk vs. Sonra yemek yediriyorlardı sağ olsunlar, yemeğimi yiyip gidiyordum. O ailenin tayini çıktı sonradan taşınmak zorunda kaldılar.
Sonra ikinci bir aileyle çalıştım onlar çok feciydi. Çocuk okul çağındaydı, ilk çalıştığım çocuktan büyüktü. Bunlar ebeveynlik sorumluluklarını bile bana yüklediler. Haftasonu çocuğu gezdirmemi, sinemaya götürmemi falan istiyorlardı, ödev takibi yapmamı, yemeğini hazırlamamı falan filan hani oyun ablalığı oldu bakıcı annelik. İyi bir ücret teklifi ettikleri için bir süre dayandım ama olacak gibi değildi cidden bıraktım.
Yani hem iyi hem kötü tecrübem var, yaparsan umarım iyi bir aile bulursun. Görev ve sorumluluklarını, çalışma saatlerini aileyle konuşarak iyice netleştir.