- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.859
- 598
- 32
- Konu Sahibi wonderwoman97
-
ben de psikoloji istiyorum. o bölümü okuyacağım eğer aşabilirsem şu para meselesini.
daha önceden çocuklarla tecrübeniz var mıydı oyun ablalığı yaparken, zorlandınız mı çok? sormam da mahsur yoktur umarım.
ben de psikoloji istiyorum. o bölümü okuyacağım eğer aşabilirsem şu para meselesini.
daha önceden çocuklarla tecrübeniz var mıydı oyun ablalığı yaparken, zorlandınız mı çok? sormam da mahsur yoktur umarım.
çok teşekkür ederim diğer işlerden daha uygun geldi şimdi düşününce.Hayır kesinlikle yok. :) Şöyle ki 2. sınıftaydım oyun ablalığı yaparken. Öyle çocuk bakma gibi bir tecrübem yoktu onu soruyorsan zaten aman aman da önemli değil. Psikoloji öğrencisiyim deyince sanki çocuğun psikolojisini sihirli değnekle düzeltecekmişsin gibi algıladıkları için. :)
İki aileyle çalıştım. Birinci aile çok anlayışlıydı, görevlerimin ne olduğunun farkındaydılar ekstra sorumluluk yüklemediler. Ders programıma göre gidip çocukla vakit geçiriyordum, motor becerilerini geliştirmeye yönelik oyunlar oynuyorduk, zekasını geliştirmeye yönelik kutu oyunları almıştı ebeveynleri onları oynuyorduk vs. Sonra yemek yediriyorlardı sağ olsunlar, yemeğimi yiyip gidiyordum. O ailenin tayini çıktı sonradan taşınmak zorunda kaldılar.
Sonra ikinci bir aileyle çalıştım onlar çok feciydi. Çocuk okul çağındaydı, ilk çalıştığım çocuktan büyüktü. Bunlar ebeveynlik sorumluluklarını bile bana yüklediler. Haftasonu çocuğu gezdirmemi, sinemaya götürmemi falan istiyorlardı, ödev takibi yapmamı, yemeğini hazırlamamı falan filan hani oyun ablalığı oldu bakıcı annelik. İyi bir ücret teklifi ettikleri için bir süre dayandım ama olacak gibi değildi cidden bıraktım.
Yani hem iyi hem kötü tecrübem var, yaparsan umarım iyi bir aile bulursun. Görev ve sorumluluklarını, çalışma saatlerini aileyle konuşarak iyice netleştir.
istanbul'da yaşamıyorum maalesef ama bu dediğiniz şeyi deneyeceğim oyun ablalığı adı altında. teşekkür ederim öneriniz için.Aa siz hangi sehirdesiniz size bu konuyla alakali bir sey onericem. Simdi ben dogma buyume parisliyim. Lisansa orda basladim istanbulda bitirdim. Asiri unlu olmamakla beraber bir tiyatrocu ve dizi oyuncusunun ogluna yardimci oldum ilk universitemde. Haftada ortalama 25 saat gibi... dil bilgim tercih sebebiydi. asgari ucretten fazla para verirdi bana. Evinde omrumde yemedigim gormedigim seyleri ikram ederlerdi. Hediye alirdi oyunlarina gotururdu. Cocugu sinemaya gotur derdi 3 saat film misir kola keyif... ustune para aliyorsun... Sinav zamanimda gitmezdim idare ederdi. Istanbulsa akmerkez ve kurucesmedeki macrocenterda panoya ilan birakin. Kesin ararlar. Ben oyle bulmustum. Hem de belki 10 kisi aradi... baska yerdeyseniz de esdegeri bir yer dusunebilirsiniz.
Sonra sigortam olsun diye ismek kursuna basvurdum ogretici olarak orda calistim. Bolume bagli bu tabi...
Ben ascilik kursunda hocalik yaptim.
Neyse sonra sevgilim cok yoruldugum icin calismami istemedi. Okulumu da savsakliyordum. Ciktim okula yoneldim evlendik is guc... simdi yine universiteye basladim ve calisiyorum o ayri mesele. Yine birini sec diyor ben de ona karisma diyorum. Anliycaginiz ciddi yorucu. Esim sirf bu yuzden birini secmemi istiyor.
arkadaşım ama bazen tüm kapılar aksi gibi kapanır kalırsın öyle. Ben olsam risk almazdımöyle elbette garantisi yok ama en fazla 1 ay içinde yeniden bulmaya çalışırım diye düşündüm. yani hiç yoktan iyidir aileme destek olurum.
teşekkür ederim araştıracağım hemen.Ben anketorluk yapıyordum çok iyi para var o işte. ..tavsiye ederim
tekrar hazırlanmak istemiyorum psikolojik olarak tükendim maalesef. araştıracağım teşekkür ederim.Sizin yerinizde olsam matematikten özel ders alıp, üstüne düşer yeniden sınava girerdim. Matematik netleriniz baya düşükmüş. Ama özel okul istiyorsanız lcw, defacto tarzı yerlerin part time maaşı gayet iyi ders saatlerine göre de ayarlayabiliyosunuz.
hemen araştırıyorum çok teşekkür ederim.İngilizceniz iyiyse okutmanlık yapabilirsiniz yayınevlerine. Ben kitapları İngilizce okuyup, Türkçe raporlar hazırlıyordum. Ayda kaç tane rapor hazırlarsanız ona göre ücret alıyorsunuz. Aynı zamanda özel ders veriyordum. Saati 10 TL'den başlamıştım. Zamanla yayıldı büyüdü bu ders işi, aylık kazancım 1000 tlyi buluyordu öğrenciyken.
merhabalar,
özel bir üniversitede %50 burslu okumayı düşünüyorum seneliği 16 bin tl gibi. Tabi her geçen sene artıyor.
Okurken bir yandan çalışsam,altından kalkabilir miyim, aranızda hem okuyup hem çalışan biri olduysa tavsiyesi var mıdır?
Okulun çalışma bursu var ancak çok cüzi miktar olduğunu söylüyor herkes. Part time iş bulmayı düşünüyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
okuldaki başarınızı etkiledi mi çalışmak?Ben öğrencilik hayatım boyunca çalıştım.
1. Fuarlarda çalıştım. Tercüman olarak, giriş kartı basan bankoda ve çay-kahve servisinde. Genellikle cuma- cumartesi-pazar oluyordu.
2. Okulda kütüphanede ve laboratuvarda çalıştım.
3. Ortaokul çocuklarına matematik ve fen özel dersi verdim.
4. Marketlerde tanıtım ve tadım elemanı olarak çalıştım.
5. Gösterilerde bilet kontrol ve yer gösterme işinde çalıştım.
istanbul'da değilim maalesef ama belki burada da vardır şubesi falanben 4 sene boyunca marketlerde tanıtım hostesliği yaptım sarelle sattım, fairy de çalıştım arielde çalıştım bayramlarda ülker şeker sattım.
bir ajansa bağlı çalışıyorum günlük şuan 60 70 tl arası bir şey ödüyorlar diye tahmin ediyorum ama çok iyiydi benim için eğer istanbuldaysan ajansın adını verebilirim
tabi yorucu oluyor hep ayaktasın 11den akşam 8e kadar çalışıyordum ben
az bile olsa taksitlere destek olsam bana yeter.. çok teşekkür ederim araştırıyorum hemen.Iskurun üniversite öğrencilerine part time iş bulma programı vardı onu bir araştır. Bilgim yok sadece olduğunu duymuştum. 16bini karsilayamazsin belki ama kendi giderlerini karsilarsin yurt yemek vs.
istanbul'da değilim maalesef ama belki burada da vardır şubesi falan
Etkilemedi diyemem. İyi bir ortalama ile uzatmadan mezun oldum. Ancak devam zorunluluğu olmayan derslere gitmedim mesela ya da okulda arkadaşlarla oturup saatlerce muhabbet edecek vaktim olmadı. Erasmusa veya work and travel'a gitmek isterdim çalışmak yerine ancak olmadı.okuldaki başarınızı etkiledi mi çalışmak?
araştırıyorum hemen teşekkür ederim:)add tanıtımdı benim gittiğim yer ama tabi bunun gibi birçok ajans var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?