üniversite okurken çalışmak,tavsiyesi olan varsa...

O para bu tarz işlerle ödenmez ama dört sene önce destek eleman oluyordum düğünlerde falan servis görevliliği yapıyordum. O zamanlar günlüğü 6o tlydi. Haftanın üç günü de muhakkak iş çıkardı. İş bulamazsan aklında bulunsun.

ben de bakıcılığı düşünüyorum en çok. saatleri daha rahat ayarlanır vs diyerek. ancak bakacağım hepsine çok teşekkür ederim :)

psikoloji bölümü. kıbrıs'ta %75 burslu odtü tutuyor ama devlet yurdu&bursu paralı okuyunca çıkar mı bilmiyorum, o yüzden seçeneklerimi genişletmeye çalışıyorum.
Evet devletten burs çıkıyor o konuda için rahat olsun ve Odtü Kibris, Türkiye'deki özel üniversitelerden daha ucuz sen zaten 75 burslusun, verdiği eğitim konusunda da için rahat olsun. Okulla ve bölümle ilgili sorularin varsa sana yardımcı olmak isterim.

çok isterim

Ben de çalıştım okurken. İlk senemde kütüphanede çalıştım, saatlerini derslerime göre ayarlıyorlardı. Sonraki senelerde dersanelerde çalıştım, hem okul bitince özgeçmişimde olsun diye hem de işi öğrenmek için. Son sene özellikle az dersim kalmıştı, üstten çok ders almış ve temizlemiştim derslerimi. Teze odaklandım yalnızca ve tam zamanlı çalışıyordum. Devamı da geldi zaten. Hem lise bittiğinden beri kendi paramı kazandım hem aileme yük olmadım hem hayata bir sıfır önde başladım. Okurken çalışmak iyidir.

Bu arada istediğin bölümü okuyacağın için mutlu oldum çok, tebrik ederim, umarım çok başarılı olursun :)

okula da başvurayım en iyisi kayıt olduktan sonra.
çok teşekkür ederim umarım olurum :)

bazı mağazalar okul saatine göre ayarlıyormuş iş saatini. elbette yorucu olacak ama ya büyük bir şehirde iyi bir okulda okuyacağım ya da kıbrıs'ta...
Benim kaynım çalışıyor canım ama onun bölüm ü kolay yani ders çalışmaya vakit bulabilicek misin? (Bu arada AVM de bir mağaza da çalışıyor 700 TL alıyor . Oda çok az .)
Hangi bölüm yani bir yıl daha çalışsan tam burslu kazana bilir misin ?
Kıbrıs çok pahalı zorlar seni böyle şartlarda

psikoloji bölümü. iki senedir hazırlanıyorum artık hazırlanmaya gücüm kalmadı...

hem okumus hem calismis biri olarak yaziyorum...

call centar lar var... oralar part time eleman aliyorlar ya da vardiyali.

gece vardiyası olan call centerlari tercih edebilirsin... turkcell digiturk gibi... yani guvenilir ve kurumsal firmalardan bahsediyorum tabii ki...
gece cagri yogunlugunun cok fazla olmadigini biliyorum ki boylelikle ders bile calisabilirsin. ama tabii cokda yorulursun...

dolayısıyla bu biraz guc ve kuvvet ve tabii ki dayanma gucu gerektirir.

eger okumayi aklina koyduysan ve 16binlik unv su an tek secenegin ise zor gelmez bu sartlarda.
severek ve yilmadan yapabilirsin.

kazanclari da fena degil. bence call centar dusunebilirsin.

allah muvaffak etsin simdide....

sevgiler

5 sene boyunca kredi stresi yaşayacağına neden bi yıl daha hazırlanıp tam burslu kazanmayı denemiyorsun?Bende üniversite hayatımda ara ara çalıştım ama sürekli destek olmaya çalışman seni strese sokabilir bence

kıbrıs'taki okullar geliyor ama orası icin de çok pahalı diyorlar bilmiyorum ki ne yapayım... araştıracağım call center işini çok teşekkür ederim amin inşallah

2 senedir hazırlanıyorum artık psikolojik olarak sınava gücüm kalmadı..

okurken marketlerde tanıtım yapabilirsin. Ama alacağın az miktar, ama sen katkı aileme demişsin. Cep harçlığın çıkar. Bir de mağazalarda part time satış danışmanlığı yapabilirsin. Çok yorucu oluyor ama zara gibi büyük firmalar güzel paralar veriyor. Bir de bölümüne göre (öğretmenlik gibi bir bölümse) dershane olabilir. Bu 3ünü de yaptım, en çok zaradan para aldım ama en çok da onda yoruldum

psikoloji bölümüm... okulu etkilemeden çalışmayı istiyorum ama hepsine başvururum teşekkür ederim çok...

kıbrıs'taki okullar geliyor ama orası icin de çok pahalı diyorlar bilmiyorum ki ne yapayım... araştıracağım call center işini çok teşekkür ederim amin inşallah

kibristada okuyan ve calisan arkadaslarim oldu...
ama biliyorsunuz orasi kumar mekani oldugu icin arkadaslarim kuripiyer ya da otellerde falan calisiyorladi.. yabanci dilleri ildugu icin genelde otellerde calisanlar rehber tarzinda calisiyorladi..

kibristada okuyan ve calisan arkadaslarim oldu...
ama biliyorsunuz orasi kumar mekani oldugu icin arkadaslarim kuripiyer ya da otellerde falan calisiyorladi.. yabanci dilleri ildugu icin genelde otellerde calisanlar rehber tarzinda calisiyorladi..
kıbrıs'la ilgili korkularım çok. başka ülkeye taşınmış gibi olacağım. alışabilir miyim,eğitimi buna değer mi ve gerçekten çok pahalı mıdır bilmiyorum.. oraya gidip orda para harcamaktansa ailemle kalıp %50 burslu okumak daha kolay geliyor açıkçası...

kibris evet pahaliya gelir.
yani aileni gelio gormen icin falan yol masrafi cok tutar....
en guzel %50 burs ailenin yani...

evet bi ogrenci evin olmaz belki ama simsicak bi anne corban olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…