• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel sektörde kariyer yapmak sizce mümkün mü?

İngilizceyi halledersen özel sektörde rahat iş bulursun. Benim etrafımda pek memur vs olmadı genelde herkes özel sektörde veya kendi işlerini yapıyor. O yüzden kimse memuriyet diye fikir beyan etmedi. Evet memur olmak devlet kapısı sonuçta garanti bir yer ama iyi bir şirkete geçebilirsen memuriyetten kat kat daha iyi hayat şartlarına sahip olursun. Kendini geliştirmek istiyorsan, öyle masa başına otur kalk gelişimsiz bir memur olmak istemiyorsan özel sektörde çalışman daha mantıklı.

Ankara’da biraz zor kariyer yaparsın. Nüfus devamlı artıyor ama doğru düzgün özel şirket oldukça kısıtlı. İstanbul’a gitmen gerek.

Herkese merhabaa. Ben 1,5 yıl önce Ankara'da bir devlet üniversitesinden mezun oldum, bolumum Uluslararası Ticaret. Okurken staj yaptım, part time işlerde çalıştım. Önemli kurumlardan egitimler aldım, sertifikalarım var. Referanslarım da var. İngilizce ve Arapça öğreniyorum. Ankara'da iyi bir okulda MBA yapma hedefim var. Şuan bir firmada part time çalışıyor ve işi öğreniyorum. Maaşım stajyer olduğum için düşük, ama isimden memnunum. Zaten işi iyice öğrenince muhtemelen tam zamanlı alacaklar beni. Diksiyonum düzgün, sesim güçlü. Telefonda konuşma tecrübem de var. Yani şimdilik her şey iyi gidiyor.
Ama etrafimdaki insanlar "Memur ol" diyorlar. Benim hedefim aslında meslek lisesi okuyup meslek ogrenmekti. Ama sagolsun ailem beni başkalarının yonlendirmesiyle İmam Hatip'e gönderdiler. Eğer meslek lisesi okusaydım 70 puanla Ankara'ya atanacaktim şimdi mis gibi isim olacaktı. Neyse nasip böyleymiş. Şimdi ise herkes "Bu paraya çalışılır mı?" diyorlar. Tamam düşük maaş ama işi öğrenip daha iyi bir yer bulana kadar devam edecegim. Zaten evden çalışıyorum. Kendimi geliştirmeye bol bol zamanım oluyor. İnsanlar ise " Düz memur ol." "Katıp ol." "Polis ol." diyorlar. Tamam memuriyette işten atılma vs yok. Ama ben kendi mesleğimi yapmak istiyorum. Özelde çalışmanın en güzel yanı kendini gelistirebilmek. Çok güzel bir CV'm var. Emeklerim boşa gitsin istemiyorum. Ayrıca göz tembelliği var, miyop var nasıl polis olabilirim ki ben? Evde boş boş oturunca kim para verecek? Ben nasıl deneyim kazanacağım ki? Mezun olur olmaz herkes 50.000 TL maaş almıyor herhalde.
Bir de "Üniversite okumayıp calissaydin şimdiye birikmiş paran olurdu." diyorlar. Ben 10 yıl önce akrabaların yanında "Okumak istemiyorum" deseydim kimse "Meslek öğren" demezdi, herkes evlenmemi söyler üstüne bir de görücü getirirlerdi. Bir kız çocuğu olarak en büyük kurtuluşum üniversiteyi kazanmaktı. Üniversiteyi kazandigimdan beri kimse ağzını bile acamiyor.
KPSS, ALES, YOKDIL gibi sınavlara hazirlanmaktan da bıktım artık. Gençliğim evde çürüyor. Annem de akademisyen olmami istiyor ama ben istemiyorum. Bir de herkesin yanında "O akademisyen olacak" diyor. Kadro bulacağım garanti değil ki. Bir sinav olmuş 750 TL, sinava giriyorum saçma sapan sorular. Yarış atı gibiyiz resmen. Şu sınavlara verecegim parayla dil kursuna gider dil öğrenirim daha iyi. Akademisyen olmayı eskiden istiyordum ama şimdi istemiyorum. Çünkü ders çalışmak bana göre değilmiş. Geçen gün bir memuriyet ilanı çıktı. Basvurmak icin sisteme giris yaptim.Sistem ne yazık ki bolumumu kabul etmedi. Çünkü benim bolumum özel sektörde kariyer yapmaya müsait bir bölüm.
Sizce özelde kariyer yapmak mümkün mü? İyi bir üniversitede MBA yapanlara yapıyorum THY TCMB gibi kurumlara girenler var. Benim de böyle bir kariyer hedefim var.
Kariyer özel sektörde yapılır zaten. Hatta bazı sektörlerde işini iyi yapanlar transfer ücretiyle şirketten şirkete geçiyor. Devlette işinle yükselme diye bir şey yok, torpillerin savaşı var şu an, ne zaman biteceği de belli değil. Kimseyi dinleme, 'bu hayat benim, ben böyle yaşamak istiyorum' de ve kapat çenelerini. Yolunda devam et. Annen konuşsun istediği kadar. Elaleme akademisyenlik masalı anlatırken sana mı sormuş.

Kariyer özel sektörde yapılır zaten. Hatta bazı sektörlerde işini iyi yapanlar transfer ücretiyle şirketten şirkete geçiyor. Devlette işinle yükselme diye bir şey yok, torpillerin savaşı var şu an, ne zaman biteceği de belli değil. Kimseyi dinleme, 'bu hayat benim, ben böyle yaşamak istiyorum' de ve kapat çenelerini. Yolunda devam et. Annen konuşsun istediği kadar. Elaleme akademisyenlik masalı anlatırken sana mı sormuş.
Bir zamanlar akademisyen olmak istiyordum fakat son zamanlarda o kadar alakasız kadrolar cikiyor ki. Resmen ben sahipli kadroyum diye bağırıyor. Zaten bi sınav ücreti 750 TL olmuş. Gençliğimi evde ders çalışarak çürütmek istemiyorum. Akademisyen olunca da zaten araştırma görevliliği sonrasında kadro bulamazsan yine işsizsin.

Bir zamanlar akademisyen olmak istiyordum fakat son zamanlarda o kadar alakasız kadrolar cikiyor ki. Resmen ben sahipli kadroyum diye bağırıyor. Zaten bi sınav ücreti 750 TL olmuş. Gençliğimi evde ders çalışarak çürütmek istemiyorum. Akademisyen olunca da zaten araştırma görevliliği sonrasında kadro bulamazsan yine işsizsin.
Aynen öyle, her yer yüksek lisans doktora bitirmiş kadrosuz akademisyen dolu. Benim yakın çevremde 4 tane var en basitinden

Aynen öyle, her yer yüksek lisans doktora bitirmiş kadrosuz akademisyen dolu. Benim yakın çevremde 4 tane var en basitinden
Öyledir geçen sene görmüştüm İktisat doktorası yapmış birisi inşaatta çalışıyordu. Ben de işletme yüksek lisansı yani MBA istiyorum ama özel sektör için. Suanki firmamda öğrendiklerimle ilgili tez yazarım muhtemelen. Akademisyen olmak cok zor. Güzel bir meslek ama ders çalışmak bana göre değilmiş son iki senedir bunu anladim.

Etrafınıza kulak asmayın bence önemli olan sizin ne istediğiniz. Çevrem bana yıllarca memur ol dedi onları dinlemedim sonra zaman geçti ben kendim memuriyeti istediğimi fark ettim ve o zaman sınavlara çalışıp atandım. Kişinin kendi kararlarıyla kendi içinden geleni yapması mühim olan

Konunu okudum bende uluslarası ticaret mezunuyum, alan dışı çalışıyorum 5 yıldır kurumsal bi firmada.
Ama sende şunu sezdim sen bişeyler yapmak istiyorsun ama herşeye de bi bahanen var memur ol diyolar atama yok başka şehire git diyorlar kirası var sınava gir diyorlar işte pahalı ders çalışmak bana göre değil bilmem ne kendi kendini avutmaya yer aramak için konu açmışsın resmen.
iyi ne güzel bi firmada çalışmaya başlamışsın 1 sene daha dişini sık alırlarsa ordan devan edersin başka da bi yolun varmış gibi gözükmüyor.

Konunu okudum bende uluslarası ticaret mezunuyum, alan dışı çalışıyorum 5 yıldır kurumsal bi firmada.
Ama sende şunu sezdim sen bişeyler yapmak istiyorsun ama herşeye de bi bahanen var memur ol diyolar atama yok başka şehire git diyorlar kirası var sınava gir diyorlar işte pahalı ders çalışmak bana göre değil bilmem ne kendi kendini avutmaya yer aramak için konu açmışsın resmen.
iyi ne güzel bi firmada çalışmaya başlamışsın 1 sene daha dişini sık alırlarsa ordan devan edersin başka da bi yolun varmış gibi gözükmüyor.
Doğru ama gerçekler bunlar. Sınavlar pahalı, kiralar yüksek bunlar hayatın gerçekleri. Yarış atı gibi olmaktan hayatımı yaşayamıyorum. Yasitlarimin çocuğu var ben daha psikoterapiye başlayıp şema terapi alıp doğru insanı bulacagim. Sınavlara çalışmaktan evden çıkamıyorum. Kilo aldım, sivilcelerim çıktı. Ben memur olmak istemiyorum ama etrafimdaki insanlar çok bilmişlik tasliyorlar. Memur olmayı herkes ister ama sizce atama yoksa sınavlara defalarca kez para verip gençliğimi çöpe atmaya değer mi?

Doğru ama gerçekler bunlar. Sınavlar pahalı, kiralar yüksek bunlar hayatın gerçekleri. Yarış atı gibi olmaktan hayatımı yaşayamıyorum. Yasitlarimin çocuğu var ben daha psikoterapiye başlayıp şema terapi alıp doğru insanı bulacagim. Sınavlara çalışmaktan evden çıkamıyorum. Kilo aldım, sivilcelerim çıktı. Ben memur olmak istemiyorum ama etrafimdaki insanlar çok bilmişlik tasliyorlar. Memur olmayı herkes ister ama sizce atama yoksa sınavlara defalarca kez para verip gençliğimi çöpe atmaya değer mi?
atanan insanlar var bir dünya geçen yıl çok düşük puanlarla atamalar oldu,bende pişman oldum kpss ye girmediğime.
Sonuçta dvlet memurluğu kaldırılmadı değil mi ?
daha siz çalışmadan etmeden sınava girmeden atama yok gençliğimi paramı çöpe atmaya değer mi diyosun değişik bi kızsın ya psikoterapiye başlayacakmış şema terapi alacakmış da öyle doğru insanı bulacakmış 😂
nerden de öğrenirsin böyle şeyleri bilmem ki.
Sende azim diye bişey yok çalışmaya gönlün yok herşeye bi kulp takıyosun işte ne diyim.
Bu kadar çok bilmek herşeyin en doğrusunu bildiğini zannetmeyi bıraksan hayatının yoluna girer belki

atanan insanlar var bir dünya geçen yıl çok düşük puanlarla atamalar oldu,bende pişman oldum kpss ye girmediğime.
daha siz çalışmadan etmeden sınava girmeden atama yok gençliğimi paramı çöpe atmaya değer mi diyosun değişik bi kızsın ya psikoterapiye başlayacakmış şema terapi alacakmış da öyle doğru insanı bulacakmış 😂
Sende azim diye bişey yok çalışmaya gönlün yok herşeye bi kulp takıyosun işte ne diyim.
Bu kadar çok bilmek herşeyin en doğrusunu bildiğini zannetmeyi bıraksan hayatının yoluna girer belki
Ne çok biliyorssunuz yaaaa, 5 yıl kpss hazırlanıp halâ evde oturan insan var. Siz de aynı zihniyettesiniz. İş bulmuş çalışıyor işte neden kpssye zaman harcasın ki

Atanan insanlar var tamam da onların bölümü atanmaya müsait. Benim bolumumden sadece bir kişilik alım oluyor bazen de olmuyor bile. Neden sınava gireyim ki? Geçen seneden beri sınavlara giriyorum ama ATAMA YOK. Bolumum devlete girmeye müsait değil. Çalışmaya gönlüm olmasa üniversite 2.siniftan beri farkli yerlerde calismazdim zaten. Nerden biliyorsun demissiniz kaç yaşında kızım 25 yaşındayım, ben de okuyor araştırıyorum elbette. Sizin gibiler insanları kucumser anca zaten.

Ne çok biliyorssunuz yaaaa, 5 yıl kpss hazırlanıp halâ evde oturan insan var. Siz de aynı zihniyettesiniz. İş bulmuş çalışıyor işte neden kpssye zaman harcasın ki
yo ben aynı zihniyette değilim hatta girmedim hiç çalışmadım girdim özel sektörde devam ediyorum halimden memnunum.
O herşey olsun istiyor ama hiç bişy için de çabalamaya gönlü yok herşeye bir bahanesi bi kulpu var.
yaşıtlarımın çocukları oldu bende psikoterapik şemayla doğru kişiyi bulcam daha diyor normal mi 😂

Aynen benim anlatmak istediğim şey bu. Atama yoksa neden bir sınava 1.000 TL vereyim ki? Boşuna para harcamış oluyorum. Ebelik, hemşirelik, askerlik, öğretmenlik gibi bölümler atanır ama benim bolumumde atama yok.

yo ben aynı zihniyette değilim hatta girmedim hiç çalışmadım girdim özel sektörde devam ediyorum halimden memnunum.
O herşey olsun istiyor ama hiç bişy için de çabalamaya gönlü yok herşeye bir bahanesi bi kulpu var.
yaşıtlarımın çocukları oldu bende psikoterapik şemayla doğru kişiyi bulcam daha diyor normal mi 😂
Sınavlara calisicam diye geçen sene evden çıkmadım siz ne anlatıyorsunuz ya? Siz galiba başka ülkede yaşıyorsunuz, İstanbul'daki ev kiralarindan haberiniz var mı sizin? Gerçekleri söylüyorum ben. Aman aman illa polemik çıkartın. Koyduğunuz emojiden belli.

Hayat için planlama yapmış, sadece psikoterapiyle doğru kişiyi bulacağım dememiş ki, üst mesajlarında yeni diller öğrenmek istediği yüksek lisans yapmak istediği de yazıyor. Cvsini doldursun iyi bir şirkete girme şansı olsun istenbula da gider neden olmasın. Şu an istanbula gitmek için yeterli donanımda değil hepsi bu.

Ayrıca psikoterapi alarak doğru insanı bulmak neden tuhaf geldi ki, var bir bildiği demek ki

Hayat için planlama yapmış, sadece psikoterapiyle doğru kişiyi bulacağım dememiş ki, üst mesajlarında yeni diller öğrenmek istediği yüksek lisans yapmak istediği de yazıyor. Cvsini doldursun iyi bir şirkete girme şansı olsun istenbula da gider neden olmasın. Şu an istanbula gitmek için yeterli donanımda değil hepsi bu.

Ayrıca psikoterapi alarak doğru insanı bulmak neden tuhaf geldi ki, var bir bildiği demek ki
Arkadaş sema terapi diye bir şeyi duymamis galiba. Kendimi değiştirmek için terapi almak istiyorum aslında. Bunun için de para lazim. KPSS çalışacağım diye erteledim ama artık ertelemek istemiyorum. Kendi param olunca terapi almak istiyorum benim anlatmak istediğim şey buydu.

Sektörünüz özelinde bilemem ama özelde gayet de kariyer yapılır.
İnsanların vizyonsuz tek yönden bakış açılarına bakmayın. Güzel bir hedefiniz var, gençsiniz yaparsınız. Öyle herhangi bir şirkette kapıda karşılaşma işini yapan birinin çaycı da olduğu bir yerde işe girersiniz sıkıntı tabi ama öyle yerler dışında özelde maaş yatmaması gibi bir durum da olmaz. Ortamınız da memur kafasından uzak insanlar olur hem.

Memur değilim, özel sektördeyim ve iyi ki öyle. Şu aralar piyasa karışık ondan hem özel hem de kamu sektörü biraz sallantıda ama özel sektörde çok kolay yükselirsin. Kurumsal bir yere girip keyfine bak.

Back
X