- 17 Mart 2016
- 5.761
- 9.231
-
- Konu Sahibi LimonReceli
Erkek arkadaşım teşhir olmasın diye ülkesini söylemiyorum. Tam zenci değil, ama siyahiden daha koyu tenli. Arap değil, kişisel temizliğine de dikkat ediyor. Tam olarak ne ne değildir ülkesine gidince gözlemleyeceğim Şubat gibi.libyadakiler siyahi mi oluyor ki. iki kişi tanıdım birisi çok beyazdı birisi nerdeyse siyahi kadar esmerdi ama ikisi de araptı. konu sahibi soylemek istememiş ama tahminde bulunmadan edemedim. somali diyorum ben
Bir işçi olsaydı muhtemelen tanışamazdık, ikimizin ortak bir eğitim planında tanıştık.Bir işçi olsaydı aynı hislerle hareket edermiydiniz onu merak ediyorum.
Amin teşekkür ederim.Yarin nolcak i bilmiyoruz 10 yil.. ay biz ayni irkimizdan heriflerle zor anlasiyoz nasil olcakki.. dil irk orf adet yemekler..hakkinizda hayirlisi olsun
Bencillik ettiğimin farkındayım ama kim olsa benim gibi bir umudu olur muhtemelen. Nasip, belki de ben giderim istekleFikrinin değişeceğini sanmıyorum genellikle çok idealist oluyorlar ki olması gereken de bu. 10 seneye kadar belki fikrini degistiririm diye düşünmeniz epey bencilce yani. Yol yakınken vazgeçin
Bir işçi olsaydı muhtemelen tanışamazdık, ikimizin ortak bir eğitim planında tanıştık.
Kastettiğiniz maddi durumsa kendi gelirim çok çok iyi çok şükür. Turkiyede bir işe girseydi de yanımda olsaydı yine baş tacim olurdu. Tabii ülkesinin şartlarında benim gelirim olmayacağından yaşayamazdık.
Ama şunu söyleyim, bu kadar aşık olmamın nedeni kültürel birikimi ve iyi kalbi.
Evet kötü ihtimaller her daim var. Hayırlısını diliyorum.Valla ne melez bebek ne de suan yasadigin ask ile hic ilgilenemicem. Cok zor oralarda bir adamin pesine takilip herseyini birakip (gelismis bi ulke bile degil) yeni bi hayat kurmak. Kavga bile edemezsin ki. Ne icin edecen zaten.Dillerini bildigimz insanlarla bile anlasamiyoruz. Ask sevgi yetmiyor. Kendi evimizde vatanimizda kulturumuzde ailemize yakin olmamizin verdigi rahatlikla bile mutlu olamiyorken (bazen) sen orada bi basina nasi yapacan. Yok bana bu hayalcilik gibi geldi. Gel bunu ask macerasi diye kapat onune hayatina bak. Suanda mantikli dusunemiyorsun ask gozunu kor etmis. Smdi olmasa bile ilerde bitirmek istediginde suan ki kdr az hasarla kurtulamayablrsn. Bu arada ailenin bilgisi varmi onlar ne diyor merak ettim. Sahsen bnm kardesm bu fikirle yanimagelse onu tekmelerim buyuk konismiyim yinede
Sizinle aynı fikirde olsam da bi yanım bencillik ediyor haklısınız. Mantıklı olan sizin söylediğiniz.Bu yola çıkacaksanız oraya yerleşmeyi göze alın.
Adam ülkesine daha iyi hizmet götürmek için okuyacak burada, ne yüce bir düşünce, yolundan çevirmeyin, arada bırakmayın.
Geneli degil tabi ama muhtemelen diger afrika ulkelerinden gelip zaman icinde entegre olan siyahi libyali cok vardilibyadakiler siyahi mi oluyor ki. iki kişi tanıdım birisi çok beyazdı birisi nerdeyse siyahi kadar esmerdi ama ikisi de araptı. konu sahibi soylemek istememiş ama tahminde bulunmadan edemedim. somali diyorum ben
Merhaba arkadaslar,
Yine eşekten düşmüş gibi bir hal içindeyimLütfen yorumlarınızı esirgemeyin, şimdiden herkese tesekkurler
Iki insan düşünün ki ortak dil neredeyse yok. Kültür tamamen farklı, ten rengi bile farklı (Yanlış anlaşılmasın, ben onun zenci olmasına bile aşık oldum).
Neyse arkadaşlar bu hikayenin esas kızı benimYaklaşık 6 aydır günaşırı görüştüğüm arkadaşımla birbirimize aşık olduk ve duygularımızı açıkladık. Benim yarim yamalak İngilizcem, onun iyi İngilizcesi ve yarim yamalak Türkçesi ile nasıl başardık bilmiyorum. Ama nasıl olacak?
Biraz karışık olduğu için bastan alıyorum. Kendisi ülkesinde tıp fak mezunu. Ama gelişmemiş bi ülke olduğu için her doktor herşeyi yapıyor. Yani ameliyata da giriyor, sünnet de yapıyor gibi düşünün. Uzmanlık yok.
Erkek arkadaşım Türkiye'de uzmanlık hakkı kazandı. Hacettepe veya Cerrahpaşadan birine yerleştirilecek. Bölümü filan gecen hafta belli oldu. Yani bu durumda neredeyse 10 yıl filan burada kalacak. Zorunlu hizmeti filan var okul bitince.
Şimdi gelelim asıl soruna,
Olur da evlenirsek benimle ülkeme gelir misin diyor. Ülkesini çok seviyor ve oraya sağlıkla ilgili profesyonel hizmet götürmek istiyor. Ek olarak babası kendi ülkesinde diplomat. Annesi bi yardim derneginde baskan. Yani her türlü biz geri dönmek zorundayız.
Pozitif detaylar;
- Ne Arap ne de Türk kultürunde biri degil. Biraz Italyan kültürüne yakın (Ülkesi eski bir Italyan sömürusü).
- Kadınlara çok değer veren, emanet ve şükür sebebi olarak gören bi bakış açısı var. Özgürlüklere son derece saygılı.
- Çok eğlenceli ve iyi niyetli. Mantıklı, akıllı, merhametli, yardımsever.
- Her hareketi, yorumu, bakışı, konuşması aklınıza ne gelirse her gün daha çok hayran kalıyorum. İzlerken mutluluktan duygulandigim oluyor. Türkçem bile bozuldu, onun bozuk telafuzu o kadar tatlı ki bazen kendimi öyle konuşurken buluyorum.
Negatif detaylar;
- Ülkesi çok güzel ama yerleşme fikri imkansız benim için.
- Ülkenin ana dilini bilmiyorum, zaten Arap alfabesi kullanıyorlar. Öğrenmem de zor. Ve ailesi o dili kullanıyor. Erkek arkadaşım 3 dil biliyor onda sorun yok ama ben ailesiyle iletişim kuramayacağım. Kv mağdurları için iyi bile olabilir
- Erkek arkadaşımın ekonomik gelir seviyesi çok şükür iyi. Doktor da az olduğu için doktor maaşları çok çok yüksek, ama ülke çok fakir ve birsürü bulaşıcı hastalık var. Açlıktan ölen insanların olduğu ülkelerden yani. Nasıl dayanır psikoljim
- Ailem, işim, kariyerim vs değinmiyorum bile siz anladiniz.
Acaba 10 yıl kaldıktan sonra düzenini bozmak istemeyip burada kalır mı, kalmaya ikna edebilir miyim? Ya edemezsem? Gun gectikce duygularim buyudugu icin gelecek kaygisina düştüm.
Bana dert olan kısmı da tam burası. Üzerimde öyle bir etkisi var ki ya hemen kesip atmalıyım hayatımdan, yada ...
10 yıl sonra kendimi Afrika'da bulmaktan korkuyorum.
Not: Çok aşığım, müslüman, evet zenci
Dün ülkesine gitti, ben havaalanında salya sümük ağladım. 1 ay sonra gelecek ama göz yaşlarımdan araç kullanamadım o derece.
(İş yerindeyim, geç yazarsam affola)
Edit: Arkadaşlar 10 yıl konusunda haklısınız, hayat bu herşey olabilir. Ama o kadar masum ve dürüst ki en başta düşüncemi bilsin istiyorum. Şimdilik zaman istedim, birlikte ülkesine gideceğiz . Sonra kararımı söyleyeceğim kendisine. En baştan konuşmak mantıklı geliyor.
Teşekkür ederim, inşallah hepimizİnşaallah çok mutlu olursunuz
Merhaba arkadaslar,
Yine eşekten düşmüş gibi bir hal içindeyimLütfen yorumlarınızı esirgemeyin, şimdiden herkese tesekkurler
Iki insan düşünün ki ortak dil neredeyse yok. Kültür tamamen farklı, ten rengi bile farklı (Yanlış anlaşılmasın, ben onun zenci olmasına bile aşık oldum).
Neyse arkadaşlar bu hikayenin esas kızı benimYaklaşık 6 aydır günaşırı görüştüğüm arkadaşımla birbirimize aşık olduk ve duygularımızı açıkladık. Benim yarim yamalak İngilizcem, onun iyi İngilizcesi ve yarim yamalak Türkçesi ile nasıl başardık bilmiyorum. Ama nasıl olacak?
Biraz karışık olduğu için bastan alıyorum. Kendisi ülkesinde tıp fak mezunu. Ama gelişmemiş bi ülke olduğu için her doktor herşeyi yapıyor. Yani ameliyata da giriyor, sünnet de yapıyor gibi düşünün. Uzmanlık yok.
Erkek arkadaşım Türkiye'de uzmanlık hakkı kazandı. Hacettepe veya Cerrahpaşadan birine yerleştirilecek. Bölümü filan gecen hafta belli oldu. Yani bu durumda neredeyse 10 yıl filan burada kalacak. Zorunlu hizmeti filan var okul bitince.
Şimdi gelelim asıl soruna,
Olur da evlenirsek benimle ülkeme gelir misin diyor. Ülkesini çok seviyor ve oraya sağlıkla ilgili profesyonel hizmet götürmek istiyor. Ek olarak babası kendi ülkesinde diplomat. Annesi bi yardim derneginde baskan. Yani her türlü biz geri dönmek zorundayız.
Pozitif detaylar;
- Ne Arap ne de Türk kultürunde biri degil. Biraz Italyan kültürüne yakın (Ülkesi eski bir Italyan sömürusü).
- Kadınlara çok değer veren, emanet ve şükür sebebi olarak gören bi bakış açısı var. Özgürlüklere son derece saygılı.
- Çok eğlenceli ve iyi niyetli. Mantıklı, akıllı, merhametli, yardımsever.
- Her hareketi, yorumu, bakışı, konuşması aklınıza ne gelirse her gün daha çok hayran kalıyorum. İzlerken mutluluktan duygulandigim oluyor. Türkçem bile bozuldu, onun bozuk telafuzu o kadar tatlı ki bazen kendimi öyle konuşurken buluyorum.
Negatif detaylar;
- Ülkesi çok güzel ama yerleşme fikri imkansız benim için.
- Ülkenin ana dilini bilmiyorum, zaten Arap alfabesi kullanıyorlar. Öğrenmem de zor. Ve ailesi o dili kullanıyor. Erkek arkadaşım 3 dil biliyor onda sorun yok ama ben ailesiyle iletişim kuramayacağım. Kv mağdurları için iyi bile olabilir
- Erkek arkadaşımın ekonomik gelir seviyesi çok şükür iyi. Doktor da az olduğu için doktor maaşları çok çok yüksek, ama ülke çok fakir ve birsürü bulaşıcı hastalık var. Açlıktan ölen insanların olduğu ülkelerden yani. Nasıl dayanır psikoljim
- Ailem, işim, kariyerim vs değinmiyorum bile siz anladiniz.
Acaba 10 yıl kaldıktan sonra düzenini bozmak istemeyip burada kalır mı, kalmaya ikna edebilir miyim? Ya edemezsem? Gun gectikce duygularim buyudugu icin gelecek kaygisina düştüm.
Bana dert olan kısmı da tam burası. Üzerimde öyle bir etkisi var ki ya hemen kesip atmalıyım hayatımdan, yada ...
10 yıl sonra kendimi Afrika'da bulmaktan korkuyorum.
Not: Çok aşığım, müslüman, evet zenci
Dün ülkesine gitti, ben havaalanında salya sümük ağladım. 1 ay sonra gelecek ama göz yaşlarımdan araç kullanamadım o derece.
(İş yerindeyim, geç yazarsam affola)
Edit: Arkadaşlar 10 yıl konusunda haklısınız, hayat bu herşey olabilir. Ama o kadar masum ve dürüst ki en başta düşüncemi bilsin istiyorum. Şimdilik zaman istedim, birlikte ülkesine gideceğiz . Sonra kararımı söyleyeceğim kendisine. En baştan konuşmak mantıklı geliyor.
Belkide Mutlu olacaksn biz alistik tedbir olsun die herseyn kotusunu dusunmeye. Ailenin sevmesi +10 katti olaya.hayatin bize ne getirecegini bilmiyoruz eger kader bagin o kisiye bagliysa hersey cok iyi olucak zaten. Hadi bakalim Allah senin icin en hayirlisi yasatir sana insallah. Ayrica yaptigim elestiriye hosgoruyle cevp verdgn icn ayrica tesekkur ederim. :)Evet kötü ihtimaller her daim var. Hayırlısını diliyorum.
Ailem tanıştı, çok da sevdiler. Bana bırakıyorlar, dünya küçük artık. 7 -8 saat uçakla. Ee Turkiyede otobüsle 7 saat gidiliyor iki şehir arasında :)
Aşktan gözüm kör doğru söylüyorsunuz. Nasip bakalim
Merhaba,Merhabalar öncelikle uzun süredir üye olup olmamakta kararsızdım fakat bu konuya kayıtsız kalamadım öncelikle bende Kuzey Afrika ya evlendim 15 sene oluyor yaklaşık .
Aşk ile göz kapanıyor ki ne zaman aşk yerine mantık giriyor ozaman hayatın kendisiyle yüzleşmeye başlıyorsunuz bir kere çok çok çok güçlü iseniz yolunuz açık olsun değilseniz gerçekten farklı kültür ile evlenmek ve cocuklarınız olduğunda hayata bakış açınız kültürünüz vermek istedıkleriniz farklı olabılıyor o da zamanla aşkı köreltiyor kolaylıklar mutluluklar diliyorum gönlüzce olsun çok erken bunları düşünmek için sonra ise geri dönüşü çok zor bir yol :)
(Cep ten yazıyorum kusura bakmayın çözmeye çalışıyorum)
Rica ederim, vakit ayirip fikirlerinizi paylasmaniz cok kiymetli :)Belkide Mutlu olacaksn biz alistik tedbir olsun die herseyn kotusunu dusunmeye. Ailenin sevmesi +10 katti olaya.hayatin bize ne getirecegini bilmiyoruz eger kader bagin o kisiye bagliysa hersey cok iyi olucak zaten. Hadi bakalim Allah senin icin en hayirlisi yasatir sana insallah. Ayrica yaptigim elestiriye hosgoruyle cevp verdgn icn ayrica tesekkur ederim. :)
Çok çok teşekkür ederim yorumunuz için,Bir tane Türk bayan youtuber var eşi Karayipli doktor bir zenci :) bir tane de tatliş mi tatliş melez kızları var. Onun hikayesine benzettim sizin hikayenizi. Adi Sera McMaster videolarını izleyebilirsin :) şuan onlarda eşinin zorunlu görevi için ülkesine dönmüşler :)
Ayrıca belki birbirinizi tamamen tanıdıktan sonra belki birbirinize uygun olmadığınızı anlayacaksınız? Henüz yurt dışında çıkma fikri için çok erken. Tabi ben aşkım için herşeyi yapardım. Hayat neler getirir kim bilebilir ki.
Şimdi biz sana olmaz oralarda yaşayamazsın desek ayrılacak mısın adamdan? Tabi ki hayır
Somali ve Eritre de İtalya sömürgesiydi. Konu sahibinin bahsettiği de bu iki ülkeden biridir.Ya ben italyanın afrikadaki sömürgesi neresiymiş onu meak ettim.bizden trablusgarp ı almışlardı ama italyanın afrikada pek sönğrgesi yoktu ki libya mı acaba hangi ülke
Çok sevimli yazmışsınız:)O değilde bugün hastanede siyahi bir kadın vardı biriyle kavga ediyordu Türkçesi 10 numara . Kavga ettiği kadına aynen şunu söyledi “ sizin gibiler yüzünden ülkemiz gelişmiyor , gidin Ülkenize (suriye) “
Çıktım dışarı bir sigara içtim . Kendimi mülteci gibi hissettim bacımız ülkeyi çok benimsemiş .
Konuyla alakasız hakkınızı helal edin a dostlar