Turkiye'den Afrikaya bir aşk hikayesi?

Evet iletişim konusunda aynı fikirdeyiz, ben de çok önemsiyorum. Tanistigimizdan bu yana benim ingilizcem onun Türkçesi daha da gelişti. Anlamadığımız zamanlarda hemen diğer dile geçiyoruz ki çok nadir oluyor artik. Tabii biraz daha zamana ihtiyacımız var

Çok teşekkür ederim, çok güzel tavsiyeler geldi gerçekten Bir-kac tane de blogger önerdi arkadaşlar, korktuğum gibi olmaz insallah. Zorlukları olacak muhakkak ama göz e alabilirim onun için. Şuan tek kriterim ilişkimizin aynı sağlıkta yürümesi. Inşallah :)

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim, konunun içine girince ne kadar çok örnek varmış dedim :)

Cesaretim arttı, yalnız değilim.

Tesekkur ederim, inşallah:)
Siz ne gibi uyumsuzluklar yaşadınız paylaşabilir misiniz?

Merhaba,
Neden kızayım size? Aksine realist ve samimi yorumunuz için mutlu oldum. Dediginiz gibi kötü riskler mevcut maalesef. Tabi 11 yıldır ailemden uzakta yaşamamın da etkisiyle hem biraz gözü karayım hem de eskisi gibi özlemim yoğun olmuyor. Hayat telâşındayım.

Turkiyede olduğumuz süre içinde karar vermek istiyorum. Tamamen bağlanıp bu nedenle ayrılık olursa ikimiz için de yıkıcı olur diye yol yakınken bitecekse bitsin dedim Ama onu kaybetmeyi göze alamıyorum. O da aynı şekilde düşünüyor. Nasip bakalım :)

Sonunu çok düşünme bırak yaşa gitsin buradayken belki olmayacak belki de orada mutlu olacaksın. Ben de Afrika da yaşamak oraya eğitim götürmek isterdim . Yurt dışı görevi için hazırlanıyorum hatta. Hiçbir bağım YÖK ama oradaki insanlara hizmet götürmek onların yanında olmak ne bileyim al sana hayat Gayesi. Negatif bakma duruma .
Ama ailene danış mutlaka omların desteğini al evlenme için acele etme ve onun ailesi tanı oraua bir gidebilirsin

Benim de bir yabanci sevgilim vardi siril sklam asiktik bir birimize o cekik gozluydu ama :) olmadi iyi ki de olmamis suan baskasiyla evliyim cok mutluyum. Eger mutlu olacagini dusunuyorsan hic cekinmeden git derim

valla evliyim bir çocuğum var Allah bağışlar inş. eşim işini gücünü bırak gel şu ilçeye dese boşanırım gene işimi bırakıp gitmem. bu hayat tecrübem oluyor

Herkes kendince değerlendirmiş, bana göre de şuan onun memleketinde yaşama fikrine nasıl baktığınız önemli.
Hani şu 10 yıl var, anı yaşa olayı siz bu duruma sıcak bakmıyorsunuz farzı misal 3 yıl sonra evlendiniz 8 yıl mutlu mesut yaşadınız, ülkesine dönme isteği gündeme geldi ama siz de hep bugüne kadar '' 10 yıla kim öle, kim kala '' ya da ''belki gitmekten vazgeçer '' diye erteleyerek, yani anı yaşayarak geldiniz :)

Mecburiyetten gitmek zorunda kalabilirsiniz, o isteksiz sırf siz gitmek istemiyorsunuz diye TR' de kalmak durunda kalabilir. Bu durumda bir taraf mutsuz olabilir, kültür anlaşma olayına pek girmiyorum evlilik kumar gibi derler ya o hesap, aynı din, aynı dili konuşmamıza, aynı ülkenin sınırları içinde yaşamamıza rağmen anlaşmazlıklar yüzünden biten o kadar çok evlilik var ki, her şey nasip, kısmet biraz da şans bence :)

Ki şahsi fikrim, bir Avrupa ülkesi belki, sonuçta daha iyi şartlar için kabul edebilirdim. Ama Afrikayı gezip görme dışında yani yaşamak için düşünemiyorum..

Son düzenleme:

Merhaba. Çok güzel duygular ifade etmişsiniz. Ben diğer arkadaşlar gibi "aman 10 sene kim öle kim kala " diyemeyeceğim çünkü baştan bir söz verip sonra cayarsanız karşıdakine büyük haksızlık olur. O nedenle şuan söyleyeceğiniz şey önemli tabi ki. Kimse "aman ileride ayrılırım belki" diye ilişkiye başlamıyor neticede. Yerinizde olsam ne hissederdim bilmiyorum ama sanırım bir Afrika ülkesinde yaşayamazdım. Bunun içinde yapamayacaksam en en başta kendi hislerim ve onun hisleri artmadan son verirdim eğer yapamayacağıma karar verirsem. Yani demem o ki eğer yapamayacaksanız baştan son vermek. Çünkü sevmek zaman alan bir şey ve zaman geçtikçe o sevgi değer kazanıyor. Öyle olmadı ayrılırım diyecek kadar basit ve sıradan değil maalesef. (günümüzde her şeyin basite indirgendiği gibi sevgi de böyle olmuş maalesef ama böyle düşünmediğinizi varsayarak cevap yazdım :))En azından benim için öyle.. Yok yaparım, olur alışırım seviyorum katlanırım diyorsanız çok güzel bir ilişki bile olabilir. Umarım gönlünüze göre olur ne olacaksa. Sevgiler

Sevgili konu sahibi, 6 aydır gün aşırı görüştüğümüz arkadaşım demişsin ama sen bu adamı ne zamandır tanıyorsun ? Ne zamandır bir ilişki çerçevesinde görüşüyorsunuz ? Adını koyalı ne kadar oldu yani ? Etkilenmişsin, aşık olmuşsun belki tamam ama daha şimdiden 10 sene sonranın planını yapmak şu açıdan erken, henüz ilişkinin başlarında, bir arada çok da vakit geçirmeden o heyecanla hayallere kapılıyor olabilirsiniz. Biraz zaman verin bence kendinize, duygularınız biraz durulsun, beraber vakit geçirin, zaten adam buraya geliyorsa kesin bol bol vaktiniz olacak. Baktınız aşk var, sevgi var, saygı var, iletişim sorunları aşıldı, ki şu an çok tatlı gelen Türkçesi ileride sizin sinirinizi bile bozabilir. Sonra ona göre değerlendirirsiniz. Dil, ırk, renk bunlar hep sonraki detaylar. Önce bir beraber zaman geçirin, biraz ilerlesin süreç sonra düşünürsünüz bunları.

Bir avrupa ulkesi olsa durma derdim ama oralar bilemedim.Durumun zor böyle imkansızlığı barındıran bir aşk ben de yaşadım
Ve gitmedigime pişman oldum.Avrupaydi orasi.Ama oralara giderken iki kez düşünürdüm.Yabanci olabilir müslüman üstelik ama yer sıkıntı gibi.Yada yaşayıp göreceksin.

Hayirlisi olsun ozaman.
10 yila insan da olaylar da durumlar da cok cabucak degisebiliyor. Farz sayalim ki halen berabersiniz, evlendiniz; esiniz bir sure ulkesinde hizmet verdikten sonra belki de ikinizin de ortak bir sekilde istedigi ulkeye yerlesip orada devam edebilirsiniz. Ama bunu en basta konusmak lazim. Sonradan "ama sen kabul etmistin?" sorunlari cikmasin aranizda. Iyice dusunun tasinin derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…