Turkiye'den Afrikaya bir aşk hikayesi?

Evlendikten sonra insan değişiyor. Mesela ben hiç aileci değildim evlenip uzağa gelince ailemin eksikliği bana çok koydu. Bıraktığım iş yerimi deli gibi arıyorum. O kadar çok özlüyorumki. Nitekimde geri dönüyorum zaten. Eşim de gidelim dedi yani başta ailemden uzak küçük şehir kocam olsun yeterdi ama yetmedi. Evlilikten eşten çok daha fazla gereksinimler var hayatta. Akışına bırakın diyeceğim ama hemen evlilik moduna aldığınız için size uygun bir yaşam stili değil sanırım. O yüzden çok iyi düşünün.

Ben de ülke konusunda sizin gibi düşündüğüm için umut vermek istemedim aslında. Gidersem Turkiyeden daha iyi yaşayacağıma inanıyorum. Işte alışkanlıklar filan değişecek. Birlikte gideceğiz bakalım fikrimi nasıl etkileyecek :)

Ben de bu nedenlerle tereddüt ettim, umutlansın istemedim. Mesela çocuğumuz olsa babannesini dedesini sadece tatillerde belki yılda 1 kez görecek. Bencillik ediyorum gibi hissediyorum

Esim yabanci, onun ulkesinde yasiyorum 9 senedir.
Olur bu iliski ama birinizden biri daha fazla fedakarlik yapmasi lazim.
Malesef yabanci biriyle evli olmak cok kolay degil.
Birinizden biriniz ulkenize hasret kalacaksiniz eger 3. Bi ulkede yasama fikriniz yoksa.
Ben fena halde ozlem cekiyorum mesela.
Baslarda cok fena cekiyor insani yabanciyla evlilik ama illa ki farkliliklar cikiyor.
10 yil sonrayi dusunmezdim fakat adimlarimi dikkatli atar, kartlari acik oynardim.
Ben ulkeme gitmek istiyorum diyorsa bunun orta yolunu bulmaniz lazim.

Ooooohhhhoooo 10 yıla kadar neler olur neler biter dur bakalım da ooo kadar da ilerisini düşünme:)

Aşk kimyasal olarak sonu olan bir duygudur .ve bence aşkın en güçlü devresinde önemli kararlar alınmamalıdır

Yarin nolcak i bilmiyoruz 10 yil.. ay biz ayni irkimizdan heriflerle zor anlasiyoz nasil olcakki.. dil irk orf adet yemekler..hakkinizda hayirlisi olsun
Ay aklıma buradaki konular geliyor da aynı dili konuştuğumuz, aynı tarihi paylaştığımız aşağı yukarı aynı kültürdeki adamlarla ne de çok anlaşıyoruz

Deneyimleriniz benim için çok kıymetli, teşekkür ederim paylaştığınız için. Şubat mart gibi ülkesine gideceğiz, karar vermemde etkili olur insallah :)

Rica ederim ne demek, ülkesine gitmek çok mantıklı، şekillenir zaten az çok gördükten sonra.

Bu arada benim olduğum ülke de Türkiye'den daha az gelişmiş bir ülke. Ama göze alabildim, gittiğimde çok fazla pürüz görsem de yapabilirim dedim ve bu konuda hiç pişmanlık duymadım çünkü yolumu çizmiş ona göre adım atmıştım. Dünyaya yine gelsem eşimi bulur alırdım. Sizin için de en güzeli olur inşallah.

Şimdi şu var siz ben ülkemde kalmak istiyorum deseniz sevgiliniz de aynı şeyi söylese sonuç ne olacak? Yani bu aşk kimin sebebiyle biterse bitsin aslında 2 kişinin kararıyla bitecektir. Çünkü karşı taraf da aynı şekilde ülkesinde diretecek. Yani kim kendinden aşkını düşünüp ödün verecek konu bu. Bense birlikteliklerde bu denli tek taraflı ödün vermeyi pek doğru bulmuyorum. Kimse siz mutsuz olduğunuzda bunun bedelini ödeyemez.

O değilde bugün hastanede siyahi bir kadın vardı biriyle kavga ediyordu Türkçesi 10 numara . Kavga ettiği kadına aynen şunu söyledi “ sizin gibiler yüzünden ülkemiz gelişmiyor , gidin Ülkenize (suriye) “
Çıktım dışarı bir sigara içtim . Kendimi mülteci gibi hissettim bacımız ülkeyi çok benimsemiş .
Konuyla alakasız hakkınızı helal edin a dostlar

Size internetten sevde sevan ısak ıtakip etmenizi öneririm. Bir afrikalı ile evlenip oranın çehresini nasıl değiştirdiğini görürseniz belki de motivasyonunuz artar

Onu bunu geçtim de dil sorun olacaktr. Konuşarak birbirini anlamak, kendini ifade edebilmek bence temel ihtiyac. Yoksa kültür farklılığına ben sicak bakıyorum. Bilmiyorum belki de ben bu konulara fazla pembe gözlükle bakıyorum ama neden olmasın ki.. Gerçi ikinizden biri fedakarlık etmek zorunda kalacak ve bu durumda erkeğin ağır basacağını düşünüyorum.

Konuyu okuyunca aklıma direkt A United Kingdom filmi geldi. Orada da İngiliz bir kadın Güney Afrikalı (sanırım öyleydi) bir adama aşık olup, bütün işini gücünü bırakarak onun peşinden ülkesine gidiyordu karşılaştığı pek çok zorluğa rağmen. Gerçek bir hikayeden uyarlamaydı, izlemediyseniz mutlaka izleyin bence kendinizden pek çok şey bulursunuz. Bence neden olmasın ki, yani ciddiye bindikten sonra birbirinizi de seviyorsanız tolere edemeyeceğiniz bir şey olamaz. Aşk dediğin biraz da karşılıklı fedakarlıklarda bulunmak değil midir? Şimdiden mutluluklar diliyorum.

Benim Nijeryalı iş arkadaşım vardı, o kadar iyi biriydi ki. O aklima geldi. On seneye kim öle kim kala. Zaten doktormus gül gibi. Çok mutlu olun inşallah.

Neden olmasın..Benim eşimin öğrencisi Afrika'ya gitti orada da birini sevdi evlendi ha çocuk beyaz afrikalı değil ama yabancı. Afrika'nın her yeri de aynı değil siz onun çalıştığı yerde olmazsınız başka yerde ikamet edersiniz bulaşıcı hastalık riskimiz olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…