Turkiye'den Afrikaya bir aşk hikayesi?

Onu bunu geçtim de dil sorun olacaktr. Konuşarak birbirini anlamak, kendini ifade edebilmek bence temel ihtiyac. Yoksa kültür farklılığına ben sicak bakıyorum. Bilmiyorum belki de ben bu konulara fazla pembe gözlükle bakıyorum ama neden olmasın ki.. Gerçi ikinizden biri fedakarlık etmek zorunda kalacak ve bu durumda erkeğin ağır basacağını düşünüyorum.
Evet iletişim konusunda aynı fikirdeyiz, ben de çok önemsiyorum. Tanistigimizdan bu yana benim ingilizcem onun Türkçesi daha da gelişti. Anlamadığımız zamanlarda hemen diğer dile geçiyoruz ki çok nadir oluyor artik. Tabii biraz daha zamana ihtiyacımız var

Konuyu okuyunca aklıma direkt A United Kingdom filmi geldi. Orada da İngiliz bir kadın Güney Afrikalı (sanırım öyleydi) bir adama aşık olup, bütün işini gücünü bırakarak onun peşinden ülkesine gidiyordu karşılaştığı pek çok zorluğa rağmen. Gerçek bir hikayeden uyarlamaydı, izlemediyseniz mutlaka izleyin bence kendinizden pek çok şey bulursunuz. Bence neden olmasın ki, yani ciddiye bindikten sonra birbirinizi de seviyorsanız tolere edemeyeceğiniz bir şey olamaz. Aşk dediğin biraz da karşılıklı fedakarlıklarda bulunmak değil midir? Şimdiden mutluluklar diliyorum. :KK200:
Çok teşekkür ederim, çok güzel tavsiyeler geldi gerçekten :KK200: Bir-kac tane de blogger önerdi arkadaşlar, korktuğum gibi olmaz insallah. Zorlukları olacak muhakkak ama göz e alabilirim onun için. Şuan tek kriterim ilişkimizin aynı sağlıkta yürümesi. Inşallah :)

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim

Neden olmasın..Benim eşimin öğrencisi Afrika'ya gitti orada da birini sevdi evlendi ha çocuk beyaz afrikalı değil ama yabancı. Afrika'nın her yeri de aynı değil siz onun çalıştığı yerde olmazsınız başka yerde ikamet edersiniz bulaşıcı hastalık riskimiz olmaz
Çok teşekkür ederim, konunun içine girince ne kadar çok örnek varmış dedim :)

Cesaretim arttı, yalnız değilim.

Benim eşim arap ama biliyorsunuz ki arap kültürü ile türk kültürü çok yakın ona rağmen bile değişik gelenekleri var.. Bence bir afrikalı ile zor olur diye düşünüyorum. Ama severseniz herşey olur. Neden olmasın değil mi?
Tesekkur ederim, inşallah:)
Siz ne gibi uyumsuzluklar yaşadınız paylaşabilir misiniz?

Olumsuz bir yorum yapmak niyetinde degilim.
Benimki sadece realizm.
Bu tarz seyler sadece filmlerde olur.
Hayat bu kadar pespembe degil.
Hayallerimiz oyle olsa bile..
Asiksin. Kafanda bilinmeyenin heyecani bir tilki gibi dolanmakta. Anliyorum. Ancak bence yuzune bolca soguk bi su carp ve otur iyice dusun. Hayat bildigimiz bir ulkede , ayni dili konusup ayni kulturde yoguruldugumuz insanlarla bile bu denli zorken; afrika? Simdi yapabilirim dedigin herseyi yapmak mecburiyetinde kaldiginda omuzlarina binecek yuku dusun. Belki de "onlar bana karisamaz ben ne istersem ona uyarlar" dedigin ailen su anda yaninda diye bukadar bulutlarin uzerindesin? Ya hayalin gercek olur ve ulkesine tasinirsan? Bir yil sonra hissedecegin ozlem? Sudan cikmis balik hali? Kariyerin? Yasacagin misli ile zorluklar? Aclik, hastalik vs?
Hayat bir dizi film degildir.
Cogu kez kafamizdaki kavak yelleri ile ese gurleye cok sacma kararlar alabiliyoruz.
Sen onlardan olma.
Bana kizabilirsin ama seni tanimasam bile kotu duruma dusme diye gayet gerceci bir yorum yaptim.
Cunku ben de bir kiz annesiyim.
Umarim anlayabilirsin.
Merhaba,
Neden kızayım size? Aksine realist ve samimi yorumunuz için mutlu oldum. Dediginiz gibi kötü riskler mevcut maalesef. Tabi 11 yıldır ailemden uzakta yaşamamın da etkisiyle hem biraz gözü karayım hem de eskisi gibi özlemim yoğun olmuyor. Hayat telâşındayım.

Turkiyede olduğumuz süre içinde karar vermek istiyorum. Tamamen bağlanıp bu nedenle ayrılık olursa ikimiz için de yıkıcı olur diye yol yakınken bitecekse bitsin dedim Ama onu kaybetmeyi göze alamıyorum. O da aynı şekilde düşünüyor. Nasip bakalım :)

Merhaba arkadaslar,
Yine eşekten düşmüş gibi bir hal içindeyim :KK70: Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, şimdiden herkese tesekkurler :KK200:

Iki insan düşünün ki ortak dil neredeyse yok. Kültür tamamen farklı, ten rengi bile farklı (Yanlış anlaşılmasın, ben onun zenci olmasına bile aşık oldum).

Neyse arkadaşlar bu hikayenin esas kızı benim :KK23:Yaklaşık 6 aydır günaşırı görüştüğüm arkadaşımla birbirimize aşık olduk ve duygularımızı açıkladık. Benim yarim yamalak İngilizcem, onun iyi İngilizcesi ve yarim yamalak Türkçesi ile nasıl başardık bilmiyorum. Ama nasıl olacak?

Biraz karışık olduğu için bastan alıyorum. Kendisi ülkesinde tıp fak mezunu. Ama gelişmemiş bi ülke olduğu için her doktor herşeyi yapıyor. Yani ameliyata da giriyor, sünnet de yapıyor gibi düşünün. Uzmanlık yok.

Erkek arkadaşım Türkiye'de uzmanlık hakkı kazandı. Hacettepe veya Cerrahpaşadan birine yerleştirilecek. Bölümü filan gecen hafta belli oldu. Yani bu durumda neredeyse 10 yıl filan burada kalacak. Zorunlu hizmeti filan var okul bitince.

Şimdi gelelim asıl soruna,
Olur da evlenirsek benimle ülkeme gelir misin diyor. Ülkesini çok seviyor ve oraya sağlıkla ilgili profesyonel hizmet götürmek istiyor. Ek olarak babası kendi ülkesinde diplomat. Annesi bi yardim derneginde baskan. Yani her türlü biz geri dönmek zorundayız.

Pozitif detaylar;
- Ne Arap ne de Türk kultürunde biri degil. Biraz Italyan kültürüne yakın (Ülkesi eski bir Italyan sömürusü).
- Kadınlara çok değer veren, emanet ve şükür sebebi olarak gören bi bakış açısı var. Özgürlüklere son derece saygılı.
- Çok eğlenceli ve iyi niyetli. Mantıklı, akıllı, merhametli, yardımsever.
- Her hareketi, yorumu, bakışı, konuşması aklınıza ne gelirse her gün daha çok hayran kalıyorum. İzlerken mutluluktan duygulandigim oluyor. Türkçem bile bozuldu, onun bozuk telafuzu o kadar tatlı ki bazen kendimi öyle konuşurken buluyorum.

Negatif detaylar;
- Ülkesi çok güzel ama yerleşme fikri imkansız benim için.
- Ülkenin ana dilini bilmiyorum, zaten Arap alfabesi kullanıyorlar. Öğrenmem de zor. Ve ailesi o dili kullanıyor. Erkek arkadaşım 3 dil biliyor onda sorun yok ama ben ailesiyle iletişim kuramayacağım. Kv mağdurları için iyi bile olabilir :olamaz:
- Erkek arkadaşımın ekonomik gelir seviyesi çok şükür iyi. Doktor da az olduğu için doktor maaşları çok çok yüksek, ama ülke çok fakir ve birsürü bulaşıcı hastalık var. Açlıktan ölen insanların olduğu ülkelerden yani. Nasıl dayanır psikoljim :KK43:
- Ailem, işim, kariyerim vs değinmiyorum bile siz anladiniz.

Acaba 10 yıl kaldıktan sonra düzenini bozmak istemeyip burada kalır mı, kalmaya ikna edebilir miyim? Ya edemezsem? Gun gectikce duygularim buyudugu icin gelecek kaygisina düştüm.

Bana dert olan kısmı da tam burası. Üzerimde öyle bir etkisi var ki ya hemen kesip atmalıyım hayatımdan, yada ...

10 yıl sonra kendimi Afrika'da bulmaktan korkuyorum.

Not: Çok aşığım, müslüman, evet zenci :KK48:
Dün ülkesine gitti, ben havaalanında salya sümük ağladım. 1 ay sonra gelecek ama göz yaşlarımdan araç kullanamadım o derece.
(İş yerindeyim, geç yazarsam affola)

Edit: Arkadaşlar 10 yıl konusunda haklısınız, hayat bu herşey olabilir. Ama o kadar masum ve dürüst ki en başta düşüncemi bilsin istiyorum. Şimdilik zaman istedim, birlikte ülkesine gideceğiz . Sonra kararımı söyleyeceğim kendisine. En baştan konuşmak mantıklı geliyor.
Sonunu çok düşünme bırak yaşa gitsin buradayken belki olmayacak belki de orada mutlu olacaksın. Ben de Afrika da yaşamak oraya eğitim götürmek isterdim . Yurt dışı görevi için hazırlanıyorum hatta. Hiçbir bağım YÖK ama oradaki insanlara hizmet götürmek onların yanında olmak ne bileyim al sana hayat Gayesi. Negatif bakma duruma .
Ama ailene danış mutlaka omların desteğini al evlenme için acele etme ve onun ailesi tanı oraua bir gidebilirsin

Benim de bir yabanci sevgilim vardi siril sklam asiktik bir birimize o cekik gozluydu ama :) olmadi iyi ki de olmamis suan baskasiyla evliyim cok mutluyum. Eger mutlu olacagini dusunuyorsan hic cekinmeden git derim

valla evliyim bir çocuğum var Allah bağışlar inş. eşim işini gücünü bırak gel şu ilçeye dese boşanırım gene işimi bırakıp gitmem. bu hayat tecrübem oluyor

Herkes kendince değerlendirmiş, bana göre de şuan onun memleketinde yaşama fikrine nasıl baktığınız önemli.
Hani şu 10 yıl var, anı yaşa olayı siz bu duruma sıcak bakmıyorsunuz farzı misal 3 yıl sonra evlendiniz 8 yıl mutlu mesut yaşadınız, ülkesine dönme isteği gündeme geldi ama siz de hep bugüne kadar '' 10 yıla kim öle, kim kala '' ya da ''belki gitmekten vazgeçer '' diye erteleyerek, yani anı yaşayarak geldiniz :)

Mecburiyetten gitmek zorunda kalabilirsiniz, o isteksiz sırf siz gitmek istemiyorsunuz diye TR' de kalmak durunda kalabilir. Bu durumda bir taraf mutsuz olabilir, kültür anlaşma olayına pek girmiyorum evlilik kumar gibi derler ya o hesap, aynı din, aynı dili konuşmamıza, aynı ülkenin sınırları içinde yaşamamıza rağmen anlaşmazlıklar yüzünden biten o kadar çok evlilik var ki, her şey nasip, kısmet biraz da şans bence :)

Ki şahsi fikrim, bir Avrupa ülkesi belki, sonuçta daha iyi şartlar için kabul edebilirdim. Ama Afrikayı gezip görme dışında yani yaşamak için düşünemiyorum..

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar,
Yine eşekten düşmüş gibi bir hal içindeyim :KK70: Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, şimdiden herkese tesekkurler :KK200:

Iki insan düşünün ki ortak dil neredeyse yok. Kültür tamamen farklı, ten rengi bile farklı (Yanlış anlaşılmasın, ben onun zenci olmasına bile aşık oldum).

Neyse arkadaşlar bu hikayenin esas kızı benim :KK23:Yaklaşık 6 aydır günaşırı görüştüğüm arkadaşımla birbirimize aşık olduk ve duygularımızı açıkladık. Benim yarim yamalak İngilizcem, onun iyi İngilizcesi ve yarim yamalak Türkçesi ile nasıl başardık bilmiyorum. Ama nasıl olacak?

Biraz karışık olduğu için bastan alıyorum. Kendisi ülkesinde tıp fak mezunu. Ama gelişmemiş bi ülke olduğu için her doktor herşeyi yapıyor. Yani ameliyata da giriyor, sünnet de yapıyor gibi düşünün. Uzmanlık yok.

Erkek arkadaşım Türkiye'de uzmanlık hakkı kazandı. Hacettepe veya Cerrahpaşadan birine yerleştirilecek. Bölümü filan gecen hafta belli oldu. Yani bu durumda neredeyse 10 yıl filan burada kalacak. Zorunlu hizmeti filan var okul bitince.

Şimdi gelelim asıl soruna,
Olur da evlenirsek benimle ülkeme gelir misin diyor. Ülkesini çok seviyor ve oraya sağlıkla ilgili profesyonel hizmet götürmek istiyor. Ek olarak babası kendi ülkesinde diplomat. Annesi bi yardim derneginde baskan. Yani her türlü biz geri dönmek zorundayız.

Pozitif detaylar;
- Ne Arap ne de Türk kultürunde biri degil. Biraz Italyan kültürüne yakın (Ülkesi eski bir Italyan sömürusü).
- Kadınlara çok değer veren, emanet ve şükür sebebi olarak gören bi bakış açısı var. Özgürlüklere son derece saygılı.
- Çok eğlenceli ve iyi niyetli. Mantıklı, akıllı, merhametli, yardımsever.
- Her hareketi, yorumu, bakışı, konuşması aklınıza ne gelirse her gün daha çok hayran kalıyorum. İzlerken mutluluktan duygulandigim oluyor. Türkçem bile bozuldu, onun bozuk telafuzu o kadar tatlı ki bazen kendimi öyle konuşurken buluyorum.

Negatif detaylar;
- Ülkesi çok güzel ama yerleşme fikri imkansız benim için.
- Ülkenin ana dilini bilmiyorum, zaten Arap alfabesi kullanıyorlar. Öğrenmem de zor. Ve ailesi o dili kullanıyor. Erkek arkadaşım 3 dil biliyor onda sorun yok ama ben ailesiyle iletişim kuramayacağım. Kv mağdurları için iyi bile olabilir :olamaz:
- Erkek arkadaşımın ekonomik gelir seviyesi çok şükür iyi. Doktor da az olduğu için doktor maaşları çok çok yüksek, ama ülke çok fakir ve birsürü bulaşıcı hastalık var. Açlıktan ölen insanların olduğu ülkelerden yani. Nasıl dayanır psikoljim :KK43:
- Ailem, işim, kariyerim vs değinmiyorum bile siz anladiniz.

Acaba 10 yıl kaldıktan sonra düzenini bozmak istemeyip burada kalır mı, kalmaya ikna edebilir miyim? Ya edemezsem? Gun gectikce duygularim buyudugu icin gelecek kaygisina düştüm.

Bana dert olan kısmı da tam burası. Üzerimde öyle bir etkisi var ki ya hemen kesip atmalıyım hayatımdan, yada ...

10 yıl sonra kendimi Afrika'da bulmaktan korkuyorum.

Not: Çok aşığım, müslüman, evet zenci :KK48:
Dün ülkesine gitti, ben havaalanında salya sümük ağladım. 1 ay sonra gelecek ama göz yaşlarımdan araç kullanamadım o derece.
(İş yerindeyim, geç yazarsam affola)

Edit: Arkadaşlar 10 yıl konusunda haklısınız, hayat bu herşey olabilir. Ama o kadar masum ve dürüst ki en başta düşüncemi bilsin istiyorum. Şimdilik zaman istedim, birlikte ülkesine gideceğiz . Sonra kararımı söyleyeceğim kendisine. En baştan konuşmak mantıklı geliyor.

Merhaba. Çok güzel duygular ifade etmişsiniz. Ben diğer arkadaşlar gibi "aman 10 sene kim öle kim kala " diyemeyeceğim çünkü baştan bir söz verip sonra cayarsanız karşıdakine büyük haksızlık olur. O nedenle şuan söyleyeceğiniz şey önemli tabi ki. Kimse "aman ileride ayrılırım belki" diye ilişkiye başlamıyor neticede. Yerinizde olsam ne hissederdim bilmiyorum ama sanırım bir Afrika ülkesinde yaşayamazdım. Bunun içinde yapamayacaksam en en başta kendi hislerim ve onun hisleri artmadan son verirdim eğer yapamayacağıma karar verirsem. Yani demem o ki eğer yapamayacaksanız baştan son vermek. Çünkü sevmek zaman alan bir şey ve zaman geçtikçe o sevgi değer kazanıyor. Öyle olmadı ayrılırım diyecek kadar basit ve sıradan değil maalesef. (günümüzde her şeyin basite indirgendiği gibi sevgi de böyle olmuş maalesef ama böyle düşünmediğinizi varsayarak cevap yazdım :))En azından benim için öyle.. Yok yaparım, olur alışırım seviyorum katlanırım diyorsanız çok güzel bir ilişki bile olabilir. Umarım gönlünüze göre olur ne olacaksa. Sevgiler

Sevgili konu sahibi, 6 aydır gün aşırı görüştüğümüz arkadaşım demişsin ama sen bu adamı ne zamandır tanıyorsun ? Ne zamandır bir ilişki çerçevesinde görüşüyorsunuz ? Adını koyalı ne kadar oldu yani ? Etkilenmişsin, aşık olmuşsun belki tamam ama daha şimdiden 10 sene sonranın planını yapmak şu açıdan erken, henüz ilişkinin başlarında, bir arada çok da vakit geçirmeden o heyecanla hayallere kapılıyor olabilirsiniz. Biraz zaman verin bence kendinize, duygularınız biraz durulsun, beraber vakit geçirin, zaten adam buraya geliyorsa kesin bol bol vaktiniz olacak. Baktınız aşk var, sevgi var, saygı var, iletişim sorunları aşıldı, ki şu an çok tatlı gelen Türkçesi ileride sizin sinirinizi bile bozabilir. Sonra ona göre değerlendirirsiniz. Dil, ırk, renk bunlar hep sonraki detaylar. Önce bir beraber zaman geçirin, biraz ilerlesin süreç sonra düşünürsünüz bunları.

Bir avrupa ulkesi olsa durma derdim ama oralar bilemedim.Durumun zor böyle imkansızlığı barındıran bir aşk ben de yaşadım
Ve gitmedigime pişman oldum.Avrupaydi orasi.Ama oralara giderken iki kez düşünürdüm.Yabanci olabilir müslüman üstelik ama yer sıkıntı gibi.Yada yaşayıp göreceksin.

Merhaba,
Neden kızayım size? Aksine realist ve samimi yorumunuz için mutlu oldum. Dediginiz gibi kötü riskler mevcut maalesef. Tabi 11 yıldır ailemden uzakta yaşamamın da etkisiyle hem biraz gözü karayım hem de eskisi gibi özlemim yoğun olmuyor. Hayat telâşındayım.

Turkiyede olduğumuz süre içinde karar vermek istiyorum. Tamamen bağlanıp bu nedenle ayrılık olursa ikimiz için de yıkıcı olur diye yol yakınken bitecekse bitsin dedim Ama onu kaybetmeyi göze alamıyorum. O da aynı şekilde düşünüyor. Nasip bakalım :)

Hayirlisi olsun ozaman.
10 yila insan da olaylar da durumlar da cok cabucak degisebiliyor. Farz sayalim ki halen berabersiniz, evlendiniz; esiniz bir sure ulkesinde hizmet verdikten sonra belki de ikinizin de ortak bir sekilde istedigi ulkeye yerlesip orada devam edebilirsiniz. Ama bunu en basta konusmak lazim. Sonradan "ama sen kabul etmistin?" sorunlari cikmasin aranizda. Iyice dusunun tasinin derim ben.

X