- 26 Temmuz 2017
- 2.620
- 5.789
- 37
-
- Konu Sahibi LimonReceli
Desteğin ve güzel dileklerin için teşekkür ederim güzel arkadaşımBirak kuzum birak , askin en guzel yasandigi yaslardasin , keyfini cikar
10 sene sonrasini 10 sene sonra dusun , dedigim gibi ne olacagini , nelerin degisecegini bilemezsin simdiden
Cok sevindim senin adina
Çok teşekkür ederim, okul isimlerini verdiğim için ülkesini yazmak istemedim. Okulda sayıları çok az, tanıdık çıkar belki diye. Isterseniz özelden yazabilirim :)benim hosuma gitti anlattıklarınız film gibi.hangi ulkede yasiyor ki bence arkasında durun sevdiginiz adamın ulkesine gitmeniz gerekiyorsa da gidin.
Ne güzel yazmışsınız, çok teşekkür ederim :))Karar vermek için erken olsa da her şeyin halledilebileceği düşüncesindeyim.
Yaklaşık 6 ay internet üzerinden Meksikalı bir erkek arkadaşım oldu. Din, dil, ırk, kültür farklılığımız vardı. Ben bunu olumlu değerlendiriyorum -taraflar birbirlerine saygılı oldukça. Ülkeye dair pek çok şey öğrendim, kültürlerini tanıma fırsatım oldu. Çok güzel bir deneyimdi. Mesafe ve şartlar sorun olmasa devam etmek isterdim.
Sevgi ve insanlık evrenseldir. En önemlisi de bu. Bence zamana bırakın, korkmayın, her şey yolunda giderse eminim o da ilişkiniz için elinden geleni yapar.
Mutluluklar. :)
Anladim dogru soyluyorsunuz, insallah guzel olur hayatinizda herseyÇok teşekkür ederim, okul isimlerini verdiğim için ülkesini yazmak istemedim. Okulda sayıları çok az, tanıdık çıkar belki diye. Isterseniz özelden yazabilirim :)
Desteğin ve güzel dileklerin için teşekkür ederim güzel arkadaşım
Ben de çok takdir ediyorum yaklaşımını. Maddi imkanları çok iyi olmasına rağmen idealist davranıyor ülkesin e fayda sağlayabilmek için. Zamana bırakacağım biraz, belki de ondan çok isteyeceğim gitmeyi. Kendisi de böyle düşünüyor:)Sahsen erkek arkadasinizin tutumunu cok begendim. Ülkesine hizmet götürmek istemesi her insanın yapacagi birsey degil. Çoğunluk "kendimi kurtariyim de" düşüncesinde. Ilerde ne okur bilemezsiniz ama gerçekten böyle düşünüyorsa cok takdir ederdim ve geri gitmesine engel olmazdim. Kendim yaninda gidebilirmiydim bilemiyorum ama
Siyahi bebegim olma fikri bile beni mutlu ediyor :)Sizin bebek daha çok siyahi olacak çünkü baskın genMadem durumu vs bu kadar iyi ABD neden olmasın? Neden ikinizin ortak ülkesine yerleşmek zorundasınız ki? Ayrıca Afrika'nin hangi ülkesinde yaşanabilir ki? Güney Afrika Cumhuriyeti hariç yaşayamazdım ben o da belki.
Italyanin somurgeleri olarak mozambik, zimbabwe, zambiya ve libya'yi biliyorum
Hepsini düşündüğüm için biraz kafam karıştı zaten. Yuksek egitimliyim, kariyerim orta üzeri. Ailem asla sorgulamaz, çok da sevdiler. Bakalım nasip :)bişi sorucam Erkek arkadaşınızı ailesini yasam tarzini dillerini vb seyleri hep yazmissiniz dert etmişsiniz kendinize düşünüyorsunuz. . Peki ya siz ? eğitiminiz , mesleğiniz, alışmış oldugunuz düzen ve Hadi herseyi geçtim Peki ailenizin bu duruma yaklaşımını hiç düşünüp ona göre karar veriyormusunuz? ?
Nasip tabi daha 10 yıl var önünüzde anın tadını çıkarın. ..Hepsini düşündüğüm için biraz kafam karıştı zaten. Yuksek egitimliyim, kariyerim orta üzeri. Ailem asla sorgulamaz, çok da sevdiler. Bakalım nasip :)
Sizin adınıza üzüldüm gerçekten, yorumunuz için teşekkür ederim. Umarım masal gibi bi hayatınız olurMerhaba,
Erkek arkadaşınız yarına ya da bir yıl sonrasına gidelim demiyor ki. 10 yıl sonrası diyor. Hayatının aşkını buna bir benzer sebeple ilerletmeyip bitiren ve ayrılalı 5 yıl olmasına rağmen kimseden onun kadar etkilenmeyen biri olarak diyorum ki aşk gerçekten zor bulunuyor. Doyasıya yaşa bence. 10 yıl sonrasını da 10 yıl sonrası düşünsün. 10 yıl sonra belki dünya yok olacak ve dünya yok olurken sevdiğimiz insanları açma sapan sebeplerden kaybettiğimizi hatırlayacağız. Benim 5 yıl önce şimdiki aklım olsa kesinlikle ve kesinlikle bitirmezdim ilişkimizi. gittiği yere kadar giderdi. Gelecek kaygısı ile güzel giden bir şeyi bitirdim. Ondan sonra kimseden etkilenemedim.
Maşallah ne güzelarkadasimin kuzeni Afrikali birini sevmiş, evlenmiş ve çocukları olmuş, Su anda Afrikada yaşıyorlar. Esi zenci, Cocuk melez dogmuş. cok tatlı dedi..arada Turkiyeye kizin ailesini ziyarete geliyorlarmış. cocuk hem ordaki dili hem Türkçe biraz da ingilizce konuşuyor dedi. peki nasıl kiz mutlu mu dedim, valla keyfi yerinde dedi...
Çok çok çok teşekkür ederim, darısı başıma olsunKuzenim bir Afrika ülkesinde 7 yıl yaşadı ,
Çocukları 6 yaşında iyi derece İngilizce ve Fransızca konuşuyor.
Eşiniz
Ülkesine vefa için 4-5 yıl hizmet edip dönebilir,
Siz de çok dilli çocuk yetiştirebilirsiniz.
Ben olumlu baktım sizin aşkınıza :)
Mutluluklar :)
Evet muhtemelen ben çalışamayacağım, 10 yıl sonra 41 yaşında olacağım. Bakalım ne olacak :)Hiiiiç kusura bakmasın valla biz afrikaya kız veremeyiz. Kendisinin türkiyede çalışma imkanı ve çevresi olacak ama sizin afrikada olmayacak
Tesekkur ederim, tadını çıkarmaya çalışacağım :)10 yıl boyunca mutlu mesut yasadiniz ve 10 yıl sonra gitme zamanı geldi işte o zaman oturur bunları dusunursunuz. Yarının garantisi yokken , 10 yıl sonrası için şimdiki yaşayacağınız mutluluklardan neden vazgecesiniz ki? Bazen anı yaşamak iyidir.
Ekonomik durumunu ve mesleğini kültürel seviyesi anlaşılsın diye yazdım. Çok şükür benim durumum da iyi Türkiye şartlarına göre.Bana olucak birsey gibi gelmiyor acikcasi. "Acaba 10 yil sonra fikrini degistirimi? Burada kalirmi?" Dusuncesiyle evlenilmez. Cocuk acikca soylemis geri donecegini belirtmis. Bu durum da sizin "acaba Afrika yasayabilirmiyim" diye dusunmeniz lazim "acaba fikrini degistirirmi"den ziyade.
Acik konusayim evlendikden sonra ask birkac yil sonra bitiyor ve yerini aliskanliklara, sevgiye belki de nefrete, kavgalara birakiyor. Kendinize su soruyu sorun ve su an icin, bekar haliniz le sorun "Afrika da yasayabilirmiyim? " Emin cevabiniz " ya ne isim var Afrika da, alistigim hayat yok, hep salgin hastalik korkusu yasiycam"vs vs diye dusunursunuz. Sorun kendinize babasinin diplomat olmasi,!kendisinin doktor ve iyi paralara calisabilmesi, luks hayatlari olmasi sizi cezbetmis olabilirmi? Cunku o dediginiz "iyi kalpli, sevecen vs ozellikler Turk erkeklerin de de var
Evlilik yurutmek gercekden cok ama cok zor ve ayri kulturlerden Musluman dahi olsa yurutmek daha da sor. Ha evet guzel degisik yanlari var. Degisik kultur, kiyafet,!ortamlara giriyorsunuz ki ben severim ama acik konusayim sizin durumunuz da ben olsam Afrikaya gidip yasamazdim. Eger kendisi Turkiye ye ya da baska modern bir ulke de yasarsa neden olmasin? Ama Afrika da yasamazdim.
Bence hic maceraya atilip da ileride basiniza is almayin cunku 10 yil sonra araya coluk cocuk da giricek bu sefer hic kipirdayamazsiniz.
:) Gelecek kaygısı ve umut vermekten korkum sebep oldu biraz10 yil sonra baksan... :) Yani adam daha 10 yil TRde ve sen bunu kafa yoruyorsun?
Tesekkur ederim yorumunuz için,Siz önünüzdeki 10 yılın tadını çıkarmaya bakın, gerisini 41 yaşındaki LimonReçeli çözer (profildeki yaş doğruysa). Zira 10 sene sonraki kadın, şimdikinden çok daha deneyimli, olgun olacaktır.
10 yıl sonra yerleşme ihtimaliniz olan bir ülkeyi ve bu kadar sürede nereye varacağını asla bilemeyeceğiniz bir ilişki için şimdiden bu kadar heyecan ve panik yapmak, gereksiz. Bazı durumlarda yaşayıp görmek lazım.
Deneyimleriniz benim için çok kıymetli, teşekkür ederim paylaştığınız için. Şubat mart gibi ülkesine gideceğiz, karar vermemde etkili olur insallah :)Yabancıyla evli ve eşinin ülkesinde yaşayan biri olarak yazıyorum.
Evlilikte her ihtimal olabilir, eğer onun ülkesinde yaşayamam asla diyorsanız bence bu işe girişmeyin. Gün gelir şartlar değişir, orada yaşamak zorunda kalırsınız. Ayrıca çocuğunuz olunca mutlaka o ülkenin de evladı olacak, birçok şey değişebilir bu durumda.
Mesela ben şu an eşimin ülkesindeyim ama buranın dilini biliyorum. Sosyal çevrem var, kültürleri bize yakın. Şu an çalışmıyorum ama keyfi olarak özel ders veriyorum, çalışma olanaklarım da var. Ve bir ayağım her daim Türkiye'de, şimdi de Türkiye'ye dönme hazırlıklarına başladık. Ama ne olursa olsun burası da benim diğer evim ve yabancı evlilikte bunlar olmazsa olmaz...
Size tavsiyem, ya onun kültürünü benimseyin, o da sizinkini benimsesin، dillerini öğrenin، her koşula hazır olun ya da baştan bu kadar zorluğa girip evliliğe adım atmayın. Evlilik kolay bir şey değil. Başlaması da bitirmesi de zor.