Turkiye'den Afrikaya bir aşk hikayesi?

Daha 10 yıl varmış düşünme bunları demek saçma bence, adama giderek daha çok bağlanabilirsin ve yıllar yılları kovalarken malum gün gelince de istemiyorum desen, adam biz bunları konuşmamış mıydık der. Ben mesela kendimle ilgili konularda anı yaşarım, umursamam. Ancak vereceğim kararlar başkalarını da etkiliyorsa anı yaşamak bencillik olacağından oturup artıları ve eksileriyle düşünürüm ona göre karar veriririm. Asıl soru şu, Afrika'da mutlu olabilir misin? Benim cevabım belli, olamam. Belki sen olabilirsin

10 yıla neler olur neler neler değişir
Öyle birşey oluyor ki bundan 1 yıl önceki gibi bakmıyorsun hayata ..
10 yıl sonrasını düşünüp şuan bu tatlı ritmi kaybetmezdim ben olsam ..
önemli olan ruhların birbirine hitap etmesi ..
bunu yakalayan kaybetmesin bence çok zor yakalamak gerisi bir şekilde çözülür ..

10 yılı düşünmek için çok erken,gereksiz bir düşünce içine girmişsiniz gibime geldi.

Bence adamın yaşadığı ülkeyi, şehri görmelisin orda biraz zaman geçirmelisin. Ona göre karar vermen kolaylaşabilir. Beraber gezmeye gidin derim. Ben olumlu düşünüyorum. Adamın karakteri önemli ve anlattıklarından gayet düzgün biri gibi duruyor.
Tek takıldığım bir yer senin başta ben onu zenci olmasına bile aşık oldum demen. Bile neden? Zenci, beyaz, sarı hepimiz insanız. Bunu sorgulayan birileri varsa çevrende kafanı karıştıran bu kişiden uzak dur derim.

eğer idealist ve ülkesi için iyi şeyler yapmak istiyorsa sakın buna engel olmayın...ondan burada kalmasını istemeyin ....mecbur gideceksiniz diye düşünün lütfen

Okurken yüzümde gülümseme belirdi çok tatlı geldi bana aranızdaki etkileşim
Hayat standart çizgisinde ilerleyen birşey değil ne yazık ki.. daha 1 sene sonrasını öngöremezken siz 10 sene sonrasını düşünerek duygularınızı hiçe saymayın bana kalırsa.. Doyasıya yaşayın bazı şeyleri belki 2-3 seneye yaşanıp kendiliğinden bitecek ,belki katlanarak artacak birbirinize olan duygularınız bunu kims bilemez. Şimdi sdece Afrikaya yerleşme düşüncei sizi korkuttuğu için bu ilişkiyi bitirecek olursanız bu hep aklınızda kalacak. Acaba mı diyeceksiniz hep.. Acaba devam etseydim ne olacaktı aklınızı yiyecek bitirecek bu düşünce. Biraz rahat olun. Ayrıca sevdiğiniz adamla olduktan sonra neden olmasın ki sırf afrika diye mi. Evet hastalık vs var gelişmemiş ülkeler bir çoğu .Ancak 10 sene içinde ne olacağını bilmiyoruz. Belki kariyerine avrupada devam etmek ister farklı fırsatlar çıkarır hayat onun da karşısına. Dil mi mesele öğrenirsiniz ne var bunda zor olan. Zamanında anadolunun köylerinden Almanyaya giden insanlar dil mi biliyordu ? Mis gibi çocuklarınız olur çok dilli :) Bence fazla planlı düşünüyorsunuz. Sonuçta yakın vadede evlenme planınız yok gibi anladım. Akışına bırakıın bana kalırsa

Bence çoookkk tatlısınız. Akışına bırakın şimdilik, ama gitmek istediğinde onunla gitme gitmeme fikiriniz net olsun. Bence bu fikir zamanla yaşanmışlıklarla netleşir.

Belki o vazgeçecek kalmak isteyecek bir sürü varyans var ama bence tadını çıkarın yaşadığınız şey çooookkk tatlı umarım gönlünüzden geçene kavuşursuz.

kalmaya ikna edebilir miyim? Ya edemezsem?
Ne yaparsan yap ama sakın kal diye ikna etmeye falan çalışma. Belliki adam idealist birisi ve ihtiyacı olan ülkesine ve muhtaç halkına yardım etmek istiyor. Ve elinde bir fark yaratma imkanı var. Bu çok takdir edilesi bişey. Senin buna müdahale etmeye hakkın yok. Ha kendi burada kalma yönünde karar verir orası ayrı tabi. Çok istiyorsan git onun ülkesine. Elbette çok zor senin içinde, en başta aileni bırakıp gitmek...
Allah yardımcın olsun.

Benim akrabalarım dan biri Kenyalıyla evli çok mutlu YouTube da rastgeldim bir çift var çok tatlılar .
Çok plan yapma cnm seviyorsan herşey çözülür

Hangi ulke neden acikca yazmadiniz da bilmece gibi soyle boyle siz bulum tarzinda konustunuz anlamadim

Neyse
Bence olumsuz.
Sen bilirsin mutluluklar

Hangi ülke olduğunu merak ettim. Kesinlikle o ülkede yaşayamam diyorsanız bu işe girişmeyin derim. 10 yıl sonra da olsa erkek arkadaşınızın bir ideali var vr bundan dönmeyecektir. Sonrası için tamamiyle farklı bir coğrafya, farklı bir kültür, farklı bir dil... Bunları düşünmek zorundasınız. Uyum sağlarım, yapabilirim diyorsanız bize de mutluluk dilemek düşer. Ben imkansız görmüyorum bu tabloyu; ama sizin kararınız ve ailenizin fikri önemli. Dediğiniz karakter özelliklerinde biri de kolay bulunmuyor, bunu da gözardı etmeyin derim. :)

Yahu şoyle bir duyguyu bulmuşsun akisina biraksana kendini
Hem bu isler belli olmaz 10 sene sonra Turkiye’nin Afrika’dan kotu durumda olmayacagi ne malum

zorunlu çalışması bittikten sonra ülkesine dönüp orada hizmet etmek isteyecektir bence, bunu yakın afrikalı arkadaşlarımın zihniyetine dayanarak söylüyorum, belki 10 sene sonra rahatını bozmak istemez türkiyede kalır diye düşünmek çok gerçekçi görünmüyor, arkadaşınız rahatını düşünüyor olsaydı ailesinin imkanları da varmış bambaşka bir meslek seçerdi kendine.

afrikada yaşama fikrinin imkansız olduğunu yazmışsınız, ailesinin kullandığı dili de öğrenmem zor iletişim kuramayacağım demişsiniz, profilinize göre henüz 31 yaşındasınız çok gençsiniz, siz istediğiniz sürece birçok dil öğrenebilirsiniz. fedakarlık yapmak ya da yapmamak sizin tercihiniz ama bu yola çıkacaksanız fedakarlık yapmanız mecburi. mutlaka ama mutlaka gidip o ülkeyi görün ona göre karar verin. daha 31 yaşındayken zihninize çizdiğiniz sınırlar çok kalın peki 41 yaşınızdaki haliniz nasıl uyum sağlayacak?

Bence anı yaşamak bu anlamda doğru değil.
Çok tatlı çok hoş bir durum fakat şuan kafa yapınıza oralara gitmek uymuyorsa, konuştuğunuz her şeye varım diyemiyorsanız devam etmek doğru gelmiyor bana, belki fikri değişir diye değil şuan belli olan, görünen şartlara göre bir yola başlamak daha uygun diye düşünüyorum. Ben bu aşkı yaşamak istiyorum kendimi çekemiyorum diyorsanız bunda da vardır bir hayır elbet, zaman verebilirsiniz, bir şeylerin ters olma ihtimali hep var ama buna bağlı olarak görüneni gözardı etmek de ne derece doğru bilemiyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)

Teşekkürler,
Inşallah ayrılmayız ama en baştan net olmak istedim. O kadar masum ve samimi ki, 10 yıl sonra bile olsa gelemem deme riskim var. Bunu ona yapmak istemedim. Hayat bu herşey olabilir ama dürüstlüğü karşılıklı olsun istiyorum

Inşallah bitmez diye dua ediyorum :)
Onun için bir dil daha öğrenebilirim.

ayy işin içinde aşk varsa bence değer ,

10 yıl sonra ne olacagımızı hiç bilmiyoruz belki ailesi türkiyeye taşınır kim bilir ,
senın ailen ne diyor bu duruma ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…