Turkiye'den Afrikaya bir aşk hikayesi?

Evlendikten sonra insan değişiyor. Mesela ben hiç aileci değildim evlenip uzağa gelince ailemin eksikliği bana çok koydu. Bıraktığım iş yerimi deli gibi arıyorum. O kadar çok özlüyorumki. Nitekimde geri dönüyorum zaten. Eşim de gidelim dedi yani başta ailemden uzak küçük şehir kocam olsun yeterdi ama yetmedi. Evlilikten eşten çok daha fazla gereksinimler var hayatta. Akışına bırakın diyeceğim ama hemen evlilik moduna aldığınız için size uygun bir yaşam stili değil sanırım. O yüzden çok iyi düşünün.

Libya ise yaşanmaz gibi...

ama çocuk da belli ki oranın varklı ailelerinden, ülke çok geri ama sizin standartlarınız iyi olabilir...ben bilemedim şimdi.

Türkiye hariç hiç bir yerde yaşamak istemediğim için pek sıcak bakamıyorum sanırım.
Ben de ülke konusunda sizin gibi düşündüğüm için umut vermek istemedim aslında. Gidersem Turkiyeden daha iyi yaşayacağıma inanıyorum. Işte alışkanlıklar filan değişecek. Birlikte gideceğiz bakalım fikrimi nasıl etkileyecek :)

10 yil sonrasini 10 yil sonra dusun diyorsunuz da bu 10 yil icinde evlenip coluk cocuga karisirsa ve ilerde konu sahibi Afrika ya kesinlikle gitmek istemezse adam da hayir gidecegim derse ne olacak?

Ki ben adamin kesinlikle gitmek isteyecegini dusunuyorum. Bence sen orda yasayabilir miyim diye kendine sor cevabin hayirsa ikiniz de uzulmeyin...
Ben de bu nedenlerle tereddüt ettim, umutlansın istemedim. Mesela çocuğumuz olsa babannesini dedesini sadece tatillerde belki yılda 1 kez görecek. Bencillik ediyorum gibi hissediyorum

Esim yabanci, onun ulkesinde yasiyorum 9 senedir.
Olur bu iliski ama birinizden biri daha fazla fedakarlik yapmasi lazim.
Malesef yabanci biriyle evli olmak cok kolay degil.
Birinizden biriniz ulkenize hasret kalacaksiniz eger 3. Bi ulkede yasama fikriniz yoksa.
Ben fena halde ozlem cekiyorum mesela.
Baslarda cok fena cekiyor insani yabanciyla evlilik ama illa ki farkliliklar cikiyor.
10 yil sonrayi dusunmezdim fakat adimlarimi dikkatli atar, kartlari acik oynardim.
Ben ulkeme gitmek istiyorum diyorsa bunun orta yolunu bulmaniz lazim.

Merhaba arkadaslar,
Yine eşekten düşmüş gibi bir hal içindeyim :KK70: Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, şimdiden herkese tesekkurler :KK200:

Iki insan düşünün ki ortak dil neredeyse yok. Kültür tamamen farklı, ten rengi bile farklı (Yanlış anlaşılmasın, ben onun zenci olmasına bile aşık oldum).

Neyse arkadaşlar bu hikayenin esas kızı benim :KK23:Yaklaşık 6 aydır günaşırı görüştüğüm arkadaşımla birbirimize aşık olduk ve duygularımızı açıkladık. Benim yarim yamalak İngilizcem, onun iyi İngilizcesi ve yarim yamalak Türkçesi ile nasıl başardık bilmiyorum. Ama nasıl olacak?

Biraz karışık olduğu için bastan alıyorum. Kendisi ülkesinde tıp fak mezunu. Ama gelişmemiş bi ülke olduğu için her doktor herşeyi yapıyor. Yani ameliyata da giriyor, sünnet de yapıyor gibi düşünün. Uzmanlık yok.

Erkek arkadaşım Türkiye'de uzmanlık hakkı kazandı. Hacettepe veya Cerrahpaşadan birine yerleştirilecek. Bölümü filan gecen hafta belli oldu. Yani bu durumda neredeyse 10 yıl filan burada kalacak. Zorunlu hizmeti filan var okul bitince.

Şimdi gelelim asıl soruna,
Olur da evlenirsek benimle ülkeme gelir misin diyor. Ülkesini çok seviyor ve oraya sağlıkla ilgili profesyonel hizmet götürmek istiyor. Ek olarak babası kendi ülkesinde diplomat. Annesi bi yardim derneginde baskan. Yani her türlü biz geri dönmek zorundayız.

Pozitif detaylar;
- Ne Arap ne de Türk kultürunde biri degil. Biraz Italyan kültürüne yakın (Ülkesi eski bir Italyan sömürusü).
- Kadınlara çok değer veren, emanet ve şükür sebebi olarak gören bi bakış açısı var. Özgürlüklere son derece saygılı.
- Çok eğlenceli ve iyi niyetli. Mantıklı, akıllı, merhametli, yardımsever.
- Her hareketi, yorumu, bakışı, konuşması aklınıza ne gelirse her gün daha çok hayran kalıyorum. İzlerken mutluluktan duygulandigim oluyor. Türkçem bile bozuldu, onun bozuk telafuzu o kadar tatlı ki bazen kendimi öyle konuşurken buluyorum.

Negatif detaylar;
- Ülkesi çok güzel ama yerleşme fikri imkansız benim için.
- Ülkenin ana dilini bilmiyorum, zaten Arap alfabesi kullanıyorlar. Öğrenmem de zor. Ve ailesi o dili kullanıyor. Erkek arkadaşım 3 dil biliyor onda sorun yok ama ben ailesiyle iletişim kuramayacağım. Kv mağdurları için iyi bile olabilir :olamaz:
- Erkek arkadaşımın ekonomik gelir seviyesi çok şükür iyi. Doktor da az olduğu için doktor maaşları çok çok yüksek, ama ülke çok fakir ve birsürü bulaşıcı hastalık var. Açlıktan ölen insanların olduğu ülkelerden yani. Nasıl dayanır psikoljim :KK43:
- Ailem, işim, kariyerim vs değinmiyorum bile siz anladiniz.

Acaba 10 yıl kaldıktan sonra düzenini bozmak istemeyip burada kalır mı, kalmaya ikna edebilir miyim? Ya edemezsem? Gun gectikce duygularim buyudugu icin gelecek kaygisina düştüm.

Bana dert olan kısmı da tam burası. Üzerimde öyle bir etkisi var ki ya hemen kesip atmalıyım hayatımdan, yada ...

10 yıl sonra kendimi Afrika'da bulmaktan korkuyorum.

Not: Çok aşığım, müslüman, evet zenci :KK48:
Dün ülkesine gitti, ben havaalanında salya sümük ağladım. 1 ay sonra gelecek ama göz yaşlarımdan araç kullanamadım o derece.
(İş yerindeyim, geç yazarsam affola)

Edit: Arkadaşlar 10 yıl konusunda haklısınız, hayat bu herşey olabilir. Ama o kadar masum ve dürüst ki en başta düşüncemi bilsin istiyorum. Şimdilik zaman istedim, birlikte ülkesine gideceğiz . Sonra kararımı söyleyeceğim kendisine. En baştan konuşmak mantıklı geliyor.
Ooooohhhhoooo 10 yıla kadar neler olur neler biter dur bakalım da ooo kadar da ilerisini düşünme:)

Yarin nolcak i bilmiyoruz 10 yil.. ay biz ayni irkimizdan heriflerle zor anlasiyoz nasil olcakki.. dil irk orf adet yemekler..hakkinizda hayirlisi olsun
Ay aklıma buradaki konular geliyor da aynı dili konuştuğumuz, aynı tarihi paylaştığımız aşağı yukarı aynı kültürdeki adamlarla ne de çok anlaşıyoruz :KK70:

Deneyimleriniz benim için çok kıymetli, teşekkür ederim paylaştığınız için. Şubat mart gibi ülkesine gideceğiz, karar vermemde etkili olur insallah :)

Rica ederim ne demek, ülkesine gitmek çok mantıklı، şekillenir zaten az çok gördükten sonra.

Bu arada benim olduğum ülke de Türkiye'den daha az gelişmiş bir ülke. Ama göze alabildim, gittiğimde çok fazla pürüz görsem de yapabilirim dedim ve bu konuda hiç pişmanlık duymadım çünkü yolumu çizmiş ona göre adım atmıştım. Dünyaya yine gelsem eşimi bulur alırdım. Sizin için de en güzeli olur inşallah.

Şimdi şu var siz ben ülkemde kalmak istiyorum deseniz sevgiliniz de aynı şeyi söylese sonuç ne olacak? Yani bu aşk kimin sebebiyle biterse bitsin aslında 2 kişinin kararıyla bitecektir. Çünkü karşı taraf da aynı şekilde ülkesinde diretecek. Yani kim kendinden aşkını düşünüp ödün verecek konu bu. Bense birlikteliklerde bu denli tek taraflı ödün vermeyi pek doğru bulmuyorum. Kimse siz mutsuz olduğunuzda bunun bedelini ödeyemez.

O değilde bugün hastanede siyahi bir kadın vardı biriyle kavga ediyordu Türkçesi 10 numara . Kavga ettiği kadına aynen şunu söyledi “ sizin gibiler yüzünden ülkemiz gelişmiyor , gidin Ülkenize (suriye) “
Çıktım dışarı bir sigara içtim . Kendimi mülteci gibi hissettim bacımız ülkeyi çok benimsemiş .
Konuyla alakasız hakkınızı helal edin a dostlar :anne:

Merhaba arkadaslar,
Yine eşekten düşmüş gibi bir hal içindeyim :KK70: Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, şimdiden herkese tesekkurler :KK200:

Iki insan düşünün ki ortak dil neredeyse yok. Kültür tamamen farklı, ten rengi bile farklı (Yanlış anlaşılmasın, ben onun zenci olmasına bile aşık oldum).

Neyse arkadaşlar bu hikayenin esas kızı benim :KK23:Yaklaşık 6 aydır günaşırı görüştüğüm arkadaşımla birbirimize aşık olduk ve duygularımızı açıkladık. Benim yarim yamalak İngilizcem, onun iyi İngilizcesi ve yarim yamalak Türkçesi ile nasıl başardık bilmiyorum. Ama nasıl olacak?

Biraz karışık olduğu için bastan alıyorum. Kendisi ülkesinde tıp fak mezunu. Ama gelişmemiş bi ülke olduğu için her doktor herşeyi yapıyor. Yani ameliyata da giriyor, sünnet de yapıyor gibi düşünün. Uzmanlık yok.

Erkek arkadaşım Türkiye'de uzmanlık hakkı kazandı. Hacettepe veya Cerrahpaşadan birine yerleştirilecek. Bölümü filan gecen hafta belli oldu. Yani bu durumda neredeyse 10 yıl filan burada kalacak. Zorunlu hizmeti filan var okul bitince.

Şimdi gelelim asıl soruna,
Olur da evlenirsek benimle ülkeme gelir misin diyor. Ülkesini çok seviyor ve oraya sağlıkla ilgili profesyonel hizmet götürmek istiyor. Ek olarak babası kendi ülkesinde diplomat. Annesi bi yardim derneginde baskan. Yani her türlü biz geri dönmek zorundayız.

Pozitif detaylar;
- Ne Arap ne de Türk kultürunde biri degil. Biraz Italyan kültürüne yakın (Ülkesi eski bir Italyan sömürusü).
- Kadınlara çok değer veren, emanet ve şükür sebebi olarak gören bi bakış açısı var. Özgürlüklere son derece saygılı.
- Çok eğlenceli ve iyi niyetli. Mantıklı, akıllı, merhametli, yardımsever.
- Her hareketi, yorumu, bakışı, konuşması aklınıza ne gelirse her gün daha çok hayran kalıyorum. İzlerken mutluluktan duygulandigim oluyor. Türkçem bile bozuldu, onun bozuk telafuzu o kadar tatlı ki bazen kendimi öyle konuşurken buluyorum.

Negatif detaylar;
- Ülkesi çok güzel ama yerleşme fikri imkansız benim için.
- Ülkenin ana dilini bilmiyorum, zaten Arap alfabesi kullanıyorlar. Öğrenmem de zor. Ve ailesi o dili kullanıyor. Erkek arkadaşım 3 dil biliyor onda sorun yok ama ben ailesiyle iletişim kuramayacağım. Kv mağdurları için iyi bile olabilir :olamaz:
- Erkek arkadaşımın ekonomik gelir seviyesi çok şükür iyi. Doktor da az olduğu için doktor maaşları çok çok yüksek, ama ülke çok fakir ve birsürü bulaşıcı hastalık var. Açlıktan ölen insanların olduğu ülkelerden yani. Nasıl dayanır psikoljim :KK43:
- Ailem, işim, kariyerim vs değinmiyorum bile siz anladiniz.

Acaba 10 yıl kaldıktan sonra düzenini bozmak istemeyip burada kalır mı, kalmaya ikna edebilir miyim? Ya edemezsem? Gun gectikce duygularim buyudugu icin gelecek kaygisina düştüm.

Bana dert olan kısmı da tam burası. Üzerimde öyle bir etkisi var ki ya hemen kesip atmalıyım hayatımdan, yada ...

10 yıl sonra kendimi Afrika'da bulmaktan korkuyorum.

Not: Çok aşığım, müslüman, evet zenci :KK48:
Dün ülkesine gitti, ben havaalanında salya sümük ağladım. 1 ay sonra gelecek ama göz yaşlarımdan araç kullanamadım o derece.
(İş yerindeyim, geç yazarsam affola)

Edit: Arkadaşlar 10 yıl konusunda haklısınız, hayat bu herşey olabilir. Ama o kadar masum ve dürüst ki en başta düşüncemi bilsin istiyorum. Şimdilik zaman istedim, birlikte ülkesine gideceğiz . Sonra kararımı söyleyeceğim kendisine. En baştan konuşmak mantıklı geliyor.
Size internetten sevde sevan ısak ıtakip etmenizi öneririm. Bir afrikalı ile evlenip oranın çehresini nasıl değiştirdiğini görürseniz belki de motivasyonunuz artar

Onu bunu geçtim de dil sorun olacaktr. Konuşarak birbirini anlamak, kendini ifade edebilmek bence temel ihtiyac. Yoksa kültür farklılığına ben sicak bakıyorum. Bilmiyorum belki de ben bu konulara fazla pembe gözlükle bakıyorum ama neden olmasın ki.. Gerçi ikinizden biri fedakarlık etmek zorunda kalacak ve bu durumda erkeğin ağır basacağını düşünüyorum.

Konuyu okuyunca aklıma direkt A United Kingdom filmi geldi. Orada da İngiliz bir kadın Güney Afrikalı (sanırım öyleydi) bir adama aşık olup, bütün işini gücünü bırakarak onun peşinden ülkesine gidiyordu karşılaştığı pek çok zorluğa rağmen. Gerçek bir hikayeden uyarlamaydı, izlemediyseniz mutlaka izleyin bence kendinizden pek çok şey bulursunuz. Bence neden olmasın ki, yani ciddiye bindikten sonra birbirinizi de seviyorsanız tolere edemeyeceğiniz bir şey olamaz. Aşk dediğin biraz da karşılıklı fedakarlıklarda bulunmak değil midir? Şimdiden mutluluklar diliyorum. :KK200:

Benim Nijeryalı iş arkadaşım vardı, o kadar iyi biriydi ki. O aklima geldi. On seneye kim öle kim kala. Zaten doktormus gül gibi. Çok mutlu olun inşallah.

Neden olmasın..Benim eşimin öğrencisi Afrika'ya gitti orada da birini sevdi evlendi ha çocuk beyaz afrikalı değil ama yabancı. Afrika'nın her yeri de aynı değil siz onun çalıştığı yerde olmazsınız başka yerde ikamet edersiniz bulaşıcı hastalık riskimiz olmaz

X