Tüm bayram kahvaltıları kayınvalidede mi yapılır ?

Bizimkilerde bayramlarda es ailesine gidilir, ama ne hikmetse kizlari hic gitmez eş ailesine.
bu gelenek bir tek ogullariyla gelinlerine işler.

Herkesten kilometrelerce uzakta ilk kez bayramda yalnızım. Yalnız bayram geçireceğim diye bir yerlerim eksilmiyor. Siz de eksilmezsiniz ölmezsiniz !
Hiç değilse sağlık çalışanlarından utanın.
Bu konu genelinde hala ona buna giden tepsi tepsi "ikramlık" baklava yapanlar herkes üstüne alınsın. Keşke böyle insanlar virüs kapinca sağlık hizmetinden men edilseler. Bak o zaman geziyorlar mi?

Bayramdan 10 gun sonra covid vakalarinda patlama bekliyorum, şu 2 haftalik sözde kapanma da zaten dipte olan ekonomiyi daha da dibe cekmekten baska işe yaramamış olacak.
Kimisi benim gibi, annesinin mezarini bile ziyaret edemezken, kimisi bayram sabahı sulalecek toplanip kahvalti yapmaya devam ettikçe bu salgin bitmez, biz de aile buyuklerimize hasret ölürüz.

Böyle gezen insanları hangi yasak, hangi kanun durdursun ?
Biraz da insanın içinden gelmedi medeni olmak,kurallara saygılı olmak
Yoksa her köşe başına keskin nişancı mı dikilmeli :/
Keskin nişancı çok mantıklı, tam bizim milletimizin anlayacağı türden. Başka türlü bu insanlar laftan anlamaz.
Deli gibi telaş var herkeste, harıl harıl bayram hazırlığı yapılıyor.
bir mal biz varız evde oturan.
Toplumsal vicdan, duyarlılık vs geçtim hepsini artık sadece mal olduğumu düşünüyorum.

Lafa geldiği zaman herkes atıp tutuyor yok hastalık bitmedi yok tedbirler yetersiz
Ama bakıyosun birey olarak sen ne yaptin ? Kendine düşen görevi ( k.çının üstünde oturmak ) yaptın mı ?
Yok yapmadı , e tabi bitmez hastalık

Tabıkı hakkınız .Gıdın kahvaltıjızı yapın .Bazı ınsanlara soz gecmıo

pandemiyi hesaba katmazsak genelde öğleden sonra kayınvalideme gidip biraz oturup, anneanneme gidiyoruz annemler de orada oluyor. çok bayram geçirmedik ama kahvaltıyı da evde yapıyoruz. bir bayramda da tatile gitmiştik. bilemedim ki bence bu konuda bir kural yok, siz nasıl isterseniz öyledir..

Benim kafam kaldirmiyor hiç.
Tek cocugum ve bizim eve oyle zirt pirt gelen giden olmazdi. Annem ve babamin da kalabalik kardesleri yok. Kuzenlerim de az.
Misafirlik aliskanligi çok yok olursa da nadiren haberli olurdu. Sadece 2 tane kuzenimle cok gorusurdum o kadar.

Aksi gibi eşimin ailesi de kalabalik,
Eşimim kardesleri cok zaten yetmez gibi her birininde cocugu var kimisinin iki tane...
Eltim filan da var.
Birbirlerine gitmeye bayilirlardi. Ozellikle kaynanam eltimden alismiş pat kut eve misafir gelmeye, sormadan etmeye toplanma misafirlik planlari. Yeni evliyken nereye düştüm ben dedim ya kafayi siyirmama az kalmişti resmen.

Ben artık birey olarak da bu kadar çok şey yapmaktan gerçekten sıkıldım.
Dediğin gibi biz k.çımızın üstünde oturdukça diğerleri daha çok gezdi, yerleri genişledi ferah ferah istedikleri yere gittiler.
Çok bıktım bu konudan ama içimdeki kurallara uyma dürtüsünü asla yenemiyorum. Olmuyor yani, bir mesele var ve kurallara uyulursa bitecek. İşte bunu bile bile çıkıp bir yere gidemiyorum.

Gitmem ki bu kadar basit

Benimde kaldirmaz hiç curcunayi.
Hele sabah kalkmam kahvaltıda birlesmem filan gerekiyorsa ne eşim katılır ne ben .

eşimin ailesi türkiyede yaşıyor. benim ailem bize yakın bir yerde oturuyor. evlendigimizden beri annemlere kahvaltiya gideriz seve seve hemde. evde bayramda ikimiz zten kahvalti etmek istemeyiz, bayrm sabahin tadi bizde böyle cikiyor.
gider bayramlaşır kahvalti yapar sonra akrabalari ziyaret ederdik.
eşimin aileside olsa farki yaklaşmazdım bu konuya.
illa bayram kahvaltisini esimle basbasa gecirmek istiyorsamda insanlara kirmadan “biz plan yaptik bi değişiklik olsun istedik, isimiz bitince bayramlasmya geliriz” derdim.

bence bu konuya fazl takilmayin adi üstünde bayram. son günlerde iki yakinimi kaybettim ...lütfen böyle günlerin kıymetini bilelim

Benimde kaldirmaz hiç curcunayi.
Hele sabah kalkmam kahvaltıda birlesmem filan gerekiyorsa ne eşim katılır ne ben .

Hiç kahvalti sabahi gitmedik ama esimin ailesinin normal zamanda toplanmasi bile curcurna oluyor zaten. Hepsi ayni ortamdaysa kafan kazan gibi olupta eve geliyorsun.
Devamli boyle olsa cidden boşanirdim ben eşimden cekilcek şey degil. Baya kavga cikartmistim yeni evliyken.

Artik benim evime gelen yok, pandemi once ayda bir ziyaret ederdik belki bitti giitti...

Bunu bir görev bir külfet olarak görmek yerine hali hazırda hayattalarken onları mutlu etmek evlatlarınıza da yaşlıların gönlünü hoş etmek olarak gösterseniz?
Pandemi ve sokağa çıkma yasağının olmadığı zamanları kastediyorum! Çocuklara kendimizi ve çevremizdekileri korumayı ve kurallara uymayı da öğretmeliyiz değil mi!
Her ailenin rutinleri vardır yoksa da olmalı bence.
Mesela biz normal zamanlarda: Kandil akşamlarını evimizde geçiririz kısıtlı zaman ibadet etmeye vakit kalsın diye ailelerimizi telefonla ararız, bayram sabahı geç kalkar önce eşim ben oğlumuz bayramlaşır benim aileme gider kahvaltı yapar biraz takılır eşimin ailesine gider akşam yemeğimizi yer evimize döneriz, Ramazan ayı gelince ilk iftarımızı mutlaka kendi evimizde çekirdek ailemizle yaparız, son iftarımızı da evimizde yapar arefe akşamı kimseye gitmez misafir almayız, avlanma yasağı bitince yılın ilk balığını alır ya benim ailemde ya eşimin ailesinde yeriz, oğlumun doğum gününde kimseye gitmez kimseyi çağırmaz çekirdek ailemizle kutlarız doğum gününden bir gün önce ve bir gün sonra ailelere gider kutlarız gibi gibi....bunlar yazılı kanunlar değil,eşimle böyle bir sistem oturttuk kimini konuşup rutine bağladık kimi kendiliğinden rutine döndü.sizin için çok önemliyse eşinizle konuşup bir düzen oturtabilirsiniz yok illa böyle olsun deniyorsa da zevk almaya çalışın.önemli olan sevdiklerinizle birlikte olmak,bunun yeri ve yanınızda kimin olduğu çok da önemli değil....

Pandemi olmadığında kalabalık olarakta güzeldir bayramlar ama çekirdek aile olarakta güzeldir. Benim ailem kahvaltıları evde yapıp sohbet muhabbet sonra herkese oturmaya giderdi. Virüs girdi tabi artık hep evdeyiz. Ama bu herkesin fildir fildir birşeyleri bahane ederek dışarıya çıkması beni de boğdu. Bende tedavi goruyorum doktor cagirmadikca erken randevu olarak bile gitmiyorum çok şükür hiç yakalanmadim virüse. Kendi ailemde dahil hiç bir yere gitmiyorum hastane dışında ki o da zorunluluktan çocuğum olmuyor onu bile virus geçer ümidi ile 1 sene erteledim ben korkumdan . Ancak bende esime ve ailesine bunu anlatamıyorum. Mesela ben gitmeyeceğim ama hergun evine misafir gelen kayinvalideme eşim yarın gidecekmiş. Kaç aydır verdiğim emekler çektiğim kullandığım ilaçlar acılar bu kadar işte. Evde otururken virüse yakalanacağım bu gidisle. Insanları anlamak zor

Covid olmadığı normal zamanlarda, bayram bütün ailenin ortak paylaştığı, çocukların büyükleri, büyüklerin torunlarına, çocuklarını etraflarında gördükleri, hoş sohbet, neşeyle geçirilen bir zaman olmalı bence. Bayramın ilk kahvaltısı özellikle önemli.

Eskiden olsa, ya memlekete giderdik biz dedemleri sevindirmek için, ya da eşimin ailesini gezerdik. Başbaşa kahvaltılar zaten her pazar oluyor.

evi süsledim ben, bayramlıkları hazırladım, kolonyayı şekeri koydum, bir yere gitmesek de. Telefon aramalarımda oğlumu da yanımda tutacağım, bayramda gidemediklerinin gönlünü almayı öğrenmesi için. Oğlum İçin, bizim için özel bir zaman olsun diye. Kıymetli hatıralar bunlar.

yoksa hafta sonları bizim, tatiller bizim. Başbaşa geçirilebilecek çok gün var.

Pandemi, yasaklar, covid19, maske, tam kapanma, işsizlikten intihar eden insanlar ... bunlar sizin icin bir anlam ifade ediyor mu?

Birileri hala bayramda toplanmaktan bahsedebiliyor.
Insan birazcik sorumlu hisseder kendini.
Sağlıkta yım. Çalışmaktan geberdim. bikaç arkadaşım 10 yaş altı çocuktan dolayı ramazanı evde tuttu. Bakalım bayramdan sonra ne yapacaklar. O arkadaşlarım bir aydır durumlarda gezmeleri i piknik leri paylaşıp durdular. Pandemi millete çalışmadan maaş alma imkanı sundu. Rabbim hakkımı almadan kimseyi sırattan geçirmesin. İki apartman ötedeki anneme gitmiyorum 2 yıldır. Neye sebeb. Millet esnek çalışsın yada çalışmadan maaş alsın diye. Toprağın altı da var. Allah sorsun. Hem baştakilerden hemde gezen tozanlardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…