Tüm bayram kahvaltıları kayınvalidede mi yapılır ?

Huzurunuz kaçacaksa gidin ve sorun etmeyin. Hem oğlunuz eşiyle size gelse güzel olmaz mı mesela bizde yaşlanacaz. Artık bu yönden bakar oldum bazı şeyleri değiştiremiyoruz
Kimse değişmeyince yine değişen biz oluyoruz malesef sürekli insanlar ve baskılar yüzünden bakış açımızı değiştirmek zorunda kalan biziz bardağın hep dolu tarafını görme kafasına gidiyoruz aman ağzımızın tadı bozulmasın diye diye toprağa gideceğiz bazı şeyler çok üzücü ama gerçekler

Bu sene konular erken mi başladı ne.

İnsan kendi düzeni olsun ister haklısınız ama bunaltan insanlar değillerse birkaç günlüğüne sıkıntı olmaz gibi geliyor.

Aynı benim eşim ve ailesi yasak bilmiyorlar ben kendi ailemle aylarca görüşmüyorum, eşimin ailesi ne zaman geleceksin diye sorup duruyor eşimde yasak olduğu halde gider görmedim diye , ne anlatacaksın böyle insanlara anlasalar

Gorumcem her bayram annesinde yapar kahvaltıyı 7yildir evliyim daha bir kere kayınvalidesi de yaptığıni duymadim. Bizde gideriz kahvaltıya ama sorun etmem kahvemizi içtikten sonra anneme gideriz annemlerde sorun etmez bukadar büyütmeyin bence içinizde olan size olur

Benim kv de her özel günü beraber denk getirir , geçen sene ben gitmemiştim kahvaltıya esimle evde yaptık maksat şartlamasınlar diye, yoksa ben toplu kahvaltıları severim normalde..

Söylediğiniz şeye uzağım biraz. Ailem başka şehirde yaşıyor. O yuzden bayramdan 10 gün önce alırım çocuğumu ailemin yanına giderim. Eşimde yazlıkta bayramı ailesiyle geçirip bayramın 2. Günü gelir yanımıza
3 gün kalır birlikte döneriz evimize.

Evlendiğim ilk günden beri böyledir .
Bu konuda hiç taviz vermem.
Pandemıden dolayi gidemedim bu sefer.
Geçen kurbanda da yasaklardan dolayı gidemedim tabii
Tamamen eve kapandık.

Şu erkeklere cok yüz vermeyin, gercekten insanlıktan anlamıyorlar cunkü
Görev olatak görüyorlar bir müddet sonra. Taviz tavizi doğuruyor

Son düzenleme:

Esimle benimde izin belgemiz var. ama sadece 1 kere markete ve mecburen hastaneye gittik. Markete cuma günü gittik. Cuma namazınsa insanlar dişarı taşmış dipdibe namaz kılıyordu.(kimse linç etmesin ama en azından şu yasakta bari namazlar evde kılınsatdı) Caminin yaninda bir markete gittim. Abartisiz içerde 50 tane yasli amca sahil boyunda gezer gibi market gezmesi yapiyordu. Oyüzden markete girmedim kapısından döndüm.

Normal şartlarda gidilmesi güzel. Benimkiler yurtdisinda her ozel günden biz sabahtan gidiyoruz eşimin ailesine , kahvalti kahve keyfi sohbet et oyun oyna derken cok keyifli zaman geçiyor. Ama istediginizle de haklisiniz her bayram gidilecek diye bir şey yok:)

Pandemi, yasaklar, covid19, maske, tam kapanma, işsizlikten intihar eden insanlar ... bunlar sizin icin bir anlam ifade ediyor mu?

Birileri hala bayramda toplanmaktan bahsedebiliyor.
Insan birazcik sorumlu hisseder kendini.

Ben sizin yerinizde olsam madem gitmeye bu kadar hevesli değilsiniz adres verip polise şikayet ederdim toplanıyorlar bayramlaşılıyor diye cidden yapardım bunu bakın bakalım bir daha bir araya geliyorlar mı ! Resmen hak yemek bu biz evden dışarı çıkmıyoruz bazı insanlar gerçekten çok ....

Hayir zaten o izin belgelerinde is ve ev adresleri yazıyor, güzergah dışında ise zaten sıkıntı o belgeyi kullanıp çıkıp gezmek. Ben 1 sokak aşağımda olan kendi kardeşime gitmiyorum ya , bu kafalar çok rahat galiba daha covid olmayan ya da en yakınlarını covid sebebi ile kaybetmeyen kalmış , umarım geç olmadan anlar insanlar , daha bugün annemi aradim seni cook özledim ben diye

Amiyane tabirle enayi yerine konuyoruz. İsterdim ki sadece gezene tozana bulaşsın covid19 virüsü. Evlere kapandigimiz halde risk altındayız bunlar gibi sorumsuz, saygisizlar yüzünden.

Bugün camdan baktım da sadece ben kapanmışım gibi hissettim , herkes dışarıdaydı..

Arkadaşım inan şuan bende bunu düşünüyodum ama şöyle bişey var bayram sabahı kahvaltıya git onda bişe yok ben 2.5 senelik evliyim ve kv ile altlı üstlü oturuyoruz kadın bizden çıkmıyo eşim geldiğinde hep bi bahane bulup geliyo fırsat vermiyoki bizde gidelim zaten küçükler büyüklere gider ailem uzakta eğer yakın otursaydılar ben derdim bu bayram annemlerdeyiz bize hazırlık yapma diye ama malesef zaten eşimle sürekli ailesi yüzünden kavga ediyoruz ve inan çocuk istiyoruz ama yapmaya fırsatımız yok o derece yani sen şükret bayramda kahvaltıya gidiyosunuz ben bayramlarda sabahın köründe iniyoruz alt kata kahvaltıya bütün gün orda oturuyoruz ve şuan pandemi nedeniyle 2 bayramdır aileme gidemedik o kadar zoruma gidiyoki anlatamam ben bi seneyi geçti ailemi görmüyorum onlar sabah akşam beraberler kocamı göremiyorum resmen haline şükret arkadaşım bırak bayramda gt hazır kahvaltıya otur oh mis

Benim annemde 8 saat uzagimda cok ihtiyacım var ona. Birbirimizi arayıp ağlaşıyoruz.

İzin belgesi ailelere bayram ziyareti yapın diye verilmiyor ki. Tabi iş için izni, özel işlerimiz içinde kullacaktık, başka türlüsü kesmez bizi.

Normal zaman için ailelerle beraber kalabalık bayram kahvaltılarını severim ben ama bir mecburiyet gibi olmamalı. İki ailede yakınsa sizin ailenize de gidebilmelisiniz, her seferinde eşinizin ailesine gitmek gibi bir mecburiyetiniz olmamalı. Bana garip geliyor böyle zorlamalar, gelmiyorum deseniz ne olacak, ne olabilir ek çok?

Amiyane tabirle enayi yerine konuyoruz. İsterdim ki sadece gezene tozana bulaşsın covid19 virüsü. Evlere kapandigimiz halde risk altındayız bunlar gibi sorumsuz, saygisizlar yüzünden.
Ben konu sahibinin cevap vermesini bekliyorum şikayet ederse çok erdemli ve yerinde bir davranış olacaktır.

Bugün camdan baktım da sadece ben kapanmışım gibi hissettim , herkes dışarıdaydı..
Ay üst komşum korona olduğu zaman balkona çıkamıyordum korkudan. O da balkona çıkar da başımdan aşağıya virüs düşer diye.

Ben de çok dikkat ettim bu süreçte. Insallah yakalanmadan atlatırız ❤

bi müsaade ederseniz covid diye bir hastalıkla mücadele etmeye çalışıyoruz!
yani şu çok önemli ev gezmeleriniz bitse de artık her gün 200 300lü ölü sayısı görmesek.
hastaneye gitmeye çekinmesek.
doktorlarımız bu hastalığı kapıp ölmese.
çocuklar eskisi gibi sokakta rahatça oynayabilse.
kapalı işletmeler açılabilse.
sizin saçma sapan yok kayınvalide bayram yemeği yok bilmem ne ziyareti yüzünden bitmiyor bu illet hala anlamamakta direniyorsunuz.
neden kapanma yapıdı? neden yasaklar var?
siz kayınvalidenizde kahvaltı yapmayın diye elbette.
ev yakın ya da uzak olsun farketmez.
gitmeyin.
yani gerçekten can diye bir şeyin gözünüzde kıymeti varsa gitmeyin.
o evlerinizde bi oturabilirseniz eğer, hastalığı hafifletmek gibi bir niyetimiz var!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…