- 28 Mart 2020
- 21.328
- En iyi cevaplar
- 1
- 64.746
- 598
O zaman yorumunuza pandemiyi bahane edin gitmeyin diye ekleme yapsaydiniz. Bayramin tadi aile ile cikar kalabalikla cikar demek hiç de kimseye gitmiyorum demek degil.Normal dönem için dedim canım.ben bir senedir kimseye gitmiyorum kabulde etmiyorum.esimle evimizde tek başımıza geçiriyoruz. Zaten bu pandemi de gidenler kul hakkına giriyor bence . Sanırım yanlış anlaşıldım. Genel bir soru sorduğu için bu cevabı normal bir süreç için yazdım. Büyükleri görüntülü arıyoruz gitmiyorum ben
Ayni sehirde yasiyoruz sizinle. Bu süreçte hic marketlere gittiniz mi bilmiyorum ma aile geliyorlar. Kapanan marketlere çıkış kapısından girmeye zorluyorlar. Yol kenarlarindaki çimlerde piknik yapiyorlardi dun.Sağlıkta yım. Çalışmaktan geberdim. bikaç arkadaşım 10 yaş altı çocuktan dolayı ramazanı evde tuttu. Bakalım bayramdan sonra ne yapacaklar. O arkadaşlarım bir aydır durumlarda gezmeleri i piknik leri paylaşıp durdular. Pandemi millete çalışmadan maaş alma imkanı sundu. Rabbim hakkımı almadan kimseyi sırattan geçirmesin. İki apartman ötedeki anneme gitmiyorum 2 yıldır. Neye sebeb. Millet esnek çalışsın yada çalışmadan maaş alsın diye. Toprağın altı da var. Allah sorsun. Hem baştakilerden hemde gezen tozanlardan
3 yıllık evliyim hiç gitmedik. Bizde bayramda şöyle bi sıralama oluyo. Anneme yakın oturduğum için önce anneme ordan mezarlığa sonrada kayınvaldeme geçeriz.Hanımlar konu başlığı net aslında. Kayınvalidemle yakın oturuyoruz ve eşimin kök ailesinin her aktiviteyi her özel günü birlikte yaşamak istemesinden artık yoruldum. Saygılı davranmaya çalışıuorum onda sıkıntı yok ama eşim de aşırı aileci bir adam. Artık yoruldum.
Sizce her bayram kahvaltısına kayınaileye gitmek normal mi ? Benim eşimle ve çocuğumla bayram kahvaltısı yapmak istemem doğal değil mi ? Sürekli eş ailesini mi tatmin etmeye uğraşacağız ?
İnanın bir anne olarak covidden ben de çok korkuyorum. Kendi ailem de yakın olduğu halde korkuma gitmiyorum. Ama eşime ve ailesine durumu bir türlü anlatamıyorum. Eşim bunu bahane olarak sunduğumu ve ailesine mutlaka gidileceğini söylüyor. Ne kavgalar ettim bu konuda bilemezsinşz. İznimiz olmasından sebep de çekinmiyor. Ben de yılmış vaziyetteyim hastalınk korkusundan ama gelin de eşime ve ailesine anlatın( başka kimseyle görüşmüyor ama ailesini başkası olarak görmüyor adam
Valal başlıkta tüm bayram yazınca bende genel cevap verdim.Akıl sahibi olanlar zaten bu pandemi sürecinde evdedir.digerlerine de bir senedir TV de binlerce yayın yapılmasına rağmen gidiyorsa ona da artık bı laf diyemiyorum anlamıyorlar da hakka girsinlerO zaman yorumunuza pandemiyi bahane edin gitmeyin diye ekleme yapsaydiniz. Bayramin tadi aile ile cikar kalabalikla cikar demek hiç de kimseye gitmiyorum demek degil.
Ben on yıldır öyleyim eltimde 3 yıldır alıştık sanki. Hala eşimle aramızda huzursuzluk var bugün polisi aradı beni şikayet etti değişik bı hayat icindeyimBir ay boyunca eşinden ayrı mi yatıyorsun eltin ne diyor
Oda da varmış neden böyleTamda olarak bu problmin içindeyim benimkiler sadece bayram kahvaltisini değil ramazan ayinida birlikte geçirmeye yemin etmişler resmen her yıl aynı ramazanda kayınvalidem dedim. Eltimle ben bı odada eslerimizi bı odada kralla kraliçe kendi odalarında yatarlar. Ben yoruldum bunaldım psikolojik destek almaya başladım ama hiç bı şekilde çare bulamadım yapıları kafaları değişmiyor
Tamda olarak bu problmin içindeyim benimkiler sadece bayram kahvaltisini değil ramazan ayinida birlikte geçirmeye yemin etmişler resmen her yıl aynı ramazanda kayınvalidem dedim. Eltimle ben bı odada eslerimizi bı odada kralla kraliçe kendi odalarında yatarlar. Ben yoruldum bunaldım psikolojik destek almaya başladım ama hiç bı şekilde çare bulamadım yapıları kafaları değişmiyor
Tamda olarak bu problmin içindeyim benimkiler sadece bayram kahvaltisini değil ramazan ayinida birlikte geçirmeye yemin etmişler resmen her yıl aynı ramazanda kayınvalidem dedim. Eltimle ben bı odada eslerimizi bı odada kralla kraliçe kendi odalarında yatarlar. Ben yoruldum bunaldım psikolojik destek almaya başladım ama hiç bı şekilde çare bulamadım yapıları kafaları değişmiyor
korona var dedıgınde varsın bahane uyduruyor gelın desınler ne olacak ?Bence korona var diye konu sahibine yüklenilmesi yanlış,kayinvalideler gelinin gitme gelme konusu olunca korona fln dinlemiyorlar korona var dese bahane ileri sürüyor derler eminim.Konu sahibi arkadaşım normal zamanlar için konuşuyorum bayramda kahvaltıya gitmesen de mecburen ziyaret etmek gerekir o yüzden kahvaltiyi orda yapip ziyaretinizi kısa tutup eve dönebilirdiniz.Acaba normalde kayinvaliden ısrarcı biri de herşeye mi çağırıyor da artik bunaldin da bayramda gitmek istemiyorsun?Eğer böyle bir durum yoksa bayramda gitmek normal ama normalde de cok çağırıyor da herşeyi onunla yapıyorsan bayram sonrasında mesafeni koyabilirsin bayramda gitmemezlik edersen gücenirler bunu tatlılıkla cozmen lazim tabi anlayışlı insanlarsa.Anlayisli değillerse esin konuşabiliyorsa esin konussun o yapamıyorsa mecbur senin konuşman gerekir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?