Tüm bayram kahvaltıları kayınvalidede mi yapılır ?

O zaman yorumunuza pandemiyi bahane edin gitmeyin diye ekleme yapsaydiniz. Bayramin tadi aile ile cikar kalabalikla cikar demek hiç de kimseye gitmiyorum demek degil.

Ayni sehirde yasiyoruz sizinle. Bu süreçte hic marketlere gittiniz mi bilmiyorum ma aile geliyorlar. Kapanan marketlere çıkış kapısından girmeye zorluyorlar. Yol kenarlarindaki çimlerde piknik yapiyorlardi dun.
Memleketinize bir sey demek istemem ama en büyük saygısızlığı burada gordum ben. Sorsan herkes Müslümanım der. Yaptıkları kul hakkidir. Saglikcilarimizi kaybedersek ne olur diye bir korkulari yok. Saglik sistemi cokerse biz de çözeceğiz.
Duzenli muayene oldugum doktorum covid oldu, randevular 1 ay ileriye sarkti. Ciddi bir durumum yoktu ama yine korktum. Ya acil durumdakiler? Onlari da dusunen yok.

Pandemiden öncesi için konuşuyorum; neden kahvaltıya gitmek bu kadar zor geliyor? Ailecek birlikte olmak güzel değil mi?
Biz eşimle pandemi öncesi her bayram önce benim anneme, ertesi gün de onun annesine giderdik. İkimiz de bundan gocunmadık hiç, keyif aldık. Nasıl ailelerin içindesiniz, nasıl bir hayat sürüyorsunuz da bayram kahvaltısına gitmek zor geliyor, ben gerçekten anlamıyorum...

Gelelim pandemi zamanı yorumuna; yasaklar sizin aileler için oyun heralde? Aileden biri hastalanıp öldüğünde de toplaşmalara devam edecek misiniz?

3 yıllık evliyim hiç gitmedik. Bizde bayramda şöyle bi sıralama oluyo. Anneme yakın oturduğum için önce anneme ordan mezarlığa sonrada kayınvaldeme geçeriz.

Sayfalarda yazmışsınızdır belki

Nedir bu izin

Bayramlaşma için izin yok çocuklar da mı çalışıyor yani

Bakın kimliğimle her yere giderim ama evimde oturuyorum

Kv de evinde oturuyor, karşı apartmandaki görümceme de gitmeyeceğim o da annesine gitmeyecek

İzinler iş ile ev arasında gidip gelmek için veriliyor bugün bayram çalışılan işyerleri de sınırlı

Kontrolü yapan polis olmak isterdim açıkçası zira kimse kendi kendine yasağı umursamıyor

O zaman yorumunuza pandemiyi bahane edin gitmeyin diye ekleme yapsaydiniz. Bayramin tadi aile ile cikar kalabalikla cikar demek hiç de kimseye gitmiyorum demek degil.
Valal başlıkta tüm bayram yazınca bende genel cevap verdim.Akıl sahibi olanlar zaten bu pandemi sürecinde evdedir.digerlerine de bir senedir TV de binlerce yayın yapılmasına rağmen gidiyorsa ona da artık bı laf diyemiyorum anlamıyorlar da hakka girsinler

Karantina olmadan önce şehir dışındayiz onlara gittigimizde evet sabah 6 da kahvaltı yapılır ne alakaysa herkes kalkar bu bayram çok şükür evimdeyim 11 de kahvaltı yaptık o ara aradık ben konuştum kahvaltı yaptık dedim eşime diyomus ki bu saatte ne kahvaltısı kafayı yedirtip dibini siyirtacaklar bana bayrammis ne uyumasiymis yarında karar verdim 11 de kalkacam

Bütün özel durumları birlikte yapmanız sıkıcı ama bayram bu büyüklere gidilir birlikte kahvaltı yapılır kahveler içilir dönülür.. ama siz bütün özel durumları birlikte yaptığınız için olması gereken de gözünüze batmış. En başından her gitme de tamam demek yerine corona var deseydiniz.. valla kv kalmaya gittik 2 kere o da hastane meselesi içindi tamam dedim kaldım kp sürekli çağırmaya başladı gelin gelin baktım eşim de yavas yavas kayma derdinde yahu hayatım corona var hadi hastane için gittik sabah erken saatte oldugu için şimdi keyfi gitmek olmaz minibüsle gidicz annem hasta babam hasta dedim ilk sustu 2. Ye söyledi babam alıştı ama öyle her zaman olmaz kimse kbakmasın dedim bi daha önüme gelmedi ..

Oda da varmış neden böyle

Yani herkes eşi ile kalsın

ramazan boyu kv de kalmaya bir şaşırdım, ayrı yatmanıza bin... mantığı olmadığına eminim de kılıfı nedir bu işin çok merak ettim? Bir de eşinize akıl diliyorum, size de kurtuluş. bunu yaptırmayı beceren kv - kp daha neler yapar kim bilsin...

allahım su mübarek günün yüzü suyu hürmetine insanlara akıl ihsan eyle yarabbim
su virüs zamanı fink fink gezen insanlardan bizi koru yarabbim
insanların akıllanacagı yok bu işi çözsen çözsen sen çözersin artık su virüsü bitir yarabbi
biri kaynanasıgile bayramda kahvaltıya gitti öteki komsusuna kahve ıcmeye gıttı dıye korona olmak ıstemıyorum yarabbım

AMİN

ıyı bayramlar arkadaslar soyleyeceklerım bu kadar

Annem bu konuyu görse kahrindan mahvolur
Kardeşim evlendi evleneli tüm bayramlar esinin ailesiyle gecti anneme yakin otursalar bile pandemi yokken dahi ayda bir gelirdi gelini
Bence bu problem olmamalı ne bileyim ben dert etmezdim pandemi olmasaydi

Siz hep öyle yanlarina gidip kalsaniz, hemde esinizden ayri odada yatarak, tabi ki birsey degismez.

Bence korona var diye konu sahibine yüklenilmesi yanlış,kayinvalideler gelinin gitme gelme konusu olunca korona fln dinlemiyorlar korona var dese bahane ileri sürüyor derler eminim.Konu sahibi arkadaşım normal zamanlar için konuşuyorum bayramda kahvaltıya gitmesen de mecburen ziyaret etmek gerekir o yüzden kahvaltiyi orda yapip ziyaretinizi kısa tutup eve dönebilirdiniz.Acaba normalde kayinvaliden ısrarcı biri de herşeye mi çağırıyor da artik bunaldin da bayramda gitmek istemiyorsun?Eğer böyle bir durum yoksa bayramda gitmek normal ama normalde de cok çağırıyor da herşeyi onunla yapıyorsan bayram sonrasında mesafeni koyabilirsin bayramda gitmemezlik edersen gücenirler bunu tatlılıkla cozmen lazim tabi anlayışlı insanlarsa.Anlayisli değillerse esin konuşabiliyorsa esin konussun o yapamıyorsa mecbur senin konuşman gerekir

korona var dedıgınde varsın bahane uyduruyor gelın desınler ne olacak ?
daha ben hıc kayınvalıdesını memnun ettıgı ıcın erinin her arzusunu yerıne getırdıgı ıcın madalya alan bır gelın gormedım
gıtse de yaranamayacak gıtmese de barı saglıgını dusunsun gıtmesın
goruntulu gorusurler

ha normalde zaten gıden gelen bırı ıse zaten bayramlasmaya gıdecegız dıyen kısıyse tek derdı kahvaltıysa gülerım
kendıne sorun cıkarmak ıcın bahane arama zaten gıdıyormussun 2 saat erken gıt ne olacak kı senede 1-2 kere olan bırsey derım

ama normalde de korona dolayısıyla cıkmak ıstemeyen bırı ustelık bırde kahvaltı var zorluyorlar derse koronadan ala bahane mı olur derım kı korona olmasa bıle ınsan ıstemedıgı bırseye zorlatılmamalı
konu sahıbının annesı kahvaltıya bana geleceksınız bayramın ılk gunu dıye tuttursa kocası ne ısım var ya uyucam der emınım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…