- 17 Şubat 2020
- 10.722
- 28.212
- 598
Sen ben olabilirmisinHanımlar konu başlığı net aslında. Kayınvalidemle yakın oturuyoruz ve eşimin kök ailesinin her aktiviteyi her özel günü birlikte yaşamak istemesinden artık yoruldum. Saygılı davranmaya çalışıuorum onda sıkıntı yok ama eşim de aşırı aileci bir adam. Artık yoruldum.
Sizce her bayram kahvaltısına kayınaileye gitmek normal mi ? Benim eşimle ve çocuğumla bayram kahvaltısı yapmak istemem doğal değil mi ? Sürekli eş ailesini mi tatmin etmeye uğraşacağız ?
O kadar haklısınız ki. Sırf bu yüzden asla aynı şehirde olmak istemem. Çok bunaltıcı.eşimin kök ailesinin her aktiviteyi her özel günü birlikte yaşamak istemesinden artık yoruldum
İnanın bir anne olarak covidden ben de çok korkuyorum. Kendi ailem de yakın olduğu halde korkuma gitmiyorum. Ama eşime ve ailesine durumu bir türlü anlatamıyorum. Eşim bunu bahane olarak sunduğumu ve ailesine mutlaka gidileceğini söylüyor. Ne kavgalar ettim bu konuda bilemezsinşz. İznimiz olmasından sebep de çekinmiyor. Ben de yılmış vaziyetteyim hastalınk korkusundan ama gelin de eşime ve ailesine anlatın( başka kimseyle görüşmüyor ama ailesini başkası olarak görmüyor adam
Tabi ki korona geçene kadar evlerimizde kalıyoruz.bir senedir kimseye gitmiyorum kabulde etmiyorum. Markete bile gitmiyorum.bu bayram toplanmalar kul hakkı. Normal dönem için yazdimBu tatmin etmek değil.her bayram kendi ailenize gidilse bu kadar tepki verir miydiniz acaba? Bayramlar kalabalık la güzel. Bayramda da büyüklere gidilmeyecekte ne zaman gidilecek? Her zaman çekirdek ailenizle kahvaltı yapabilirsiniz
İnanın düşündüm. İhbar etsem gelip ceza kesseler diye çok niyetlendim ama sonra ceremesini yine ben çekeceğim malesefSizin yerinizde olsam topunu sikayet ederim. Bende ceza yerim, ama baska sekil bunlar ögrenmez.
Zaten bu bir kaç sene herkes evinde otursun. Normalde hem eşimin hem benim aileme kahvaltı ya giderizHanımlar iyi misiniz siz ya?
Herkes gidin ne olacak minvalinde konusuyor.
Pandemiyi kenara koyalım. Kadın istemiyor. Zorla mi?
Yok illaki kalabalık bayram kahvaltısı yapılacak, o zaman kadının ailesine gidilsin.
Aynı kuzenim de bu durumda. Kv ile dip dibe oturuyor. Eltisi de var. Cümleten korona oldular. Çünkü kp illaki birlikte iftar yapılacak diyor.
Benim aileci kocalardan bi beklentim yok zaten. Ama beni bu kadar zorlayan bir adamla geçinemezdim.
Sizler senelerce nasıl idare ediyorsunuz anlamıyorum.
Bayram kahvaltısı aile ile olmak zorunda değil. Böyle bir kanun yok. Mesela ben hiç bayram kahvaltısında eşimin ailesine gitmedim.
O da benim aileme gelmedi.
Illaki bayramlaşılacaksa evimizde kahvaltı yapıp öyle giderdik.
Ve ahdım olsun, beni zorla götüren adamı da arar polise bildirip 3 bin lira ödemesine sebebiyet verirdim.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki diken üstündeyim eşim markete giderken bile..14 aydır doğru düzgün dışarı çıkmyorum.doktor yürüyüş yap dedi ondan bile korkuyorum. hakkımı helal etmiyorum hala gezmelerinden vazgeçmeyenlere.. ve bu gezmeler uğruna ölenlere de üzülemiyorum bile. Çalışırken ekmek parası uğruna vefat eden markette hastanede covid kapanlar için çok üzülüyorum..Benimde anlamadığım birşey var yemek forumlarinda millet tepsilerce baklavalar ,su börekleri yapıyorlar . Belliki bayram gezmeleri yapilacak.Hala bayramda kaynanaya gitmeyi tartisiyoruz. Ben hastayim .hastaneden de dün taburcu oldum .yemek yapanım yok,çocuğuma bakacak kimsem yok. Ne annemi ne kaynanamı çağırmiyorum onlara virüs taşırız diye. Arkadaş bu virüs bitmez, bitmezde şu sağlıkçıların ,diken üstündeki sağlıkçı ailelerinin,virüs nedeniyle tedavisi duran benim gibi kronik hastaların, işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafın , o esnafların işsiz kalan çalışanlarının, kurallara uyduğu halde sırf millet kıç..nın üstünde oturamıyor diye virüs kapıp vefat eden insanların ve onların ailelerinin hakkını kim ödeyecek bilmiyorum
Sizce her bayram kahvaltısına kayınaileye gitmek normal mi ?
Gittiğim tek yer ofis ve bir kerede cezaeviydi. Ben şimdi kimliğimi kullanıp gidemez miyim?? Giderim.. Annem kızıma özlemden,kızım annem ve babama özlemden günde 10 kere görüntülü konuşuyor abartısız.. 10 dakika uzaklıktalar bu arada bize.. Gitmiyoruz.. Ülkede oluşan bu normsuzluk gerçekten korkunç..Evet bize var.siz avukatlığınızı bende ev hanımlıgımı kullansak şöyle sahil kenarına gitsek termos da çay için deniz havası çeksek.Ayy tamam hayal de kurmuyorum
Bana zorla kimse bişeyi dayatamaz ama sizin durumunuzda olsam şikayet eder cezayı yazdırırdım.İnanın bir anne olarak covidden ben de çok korkuyorum. Kendi ailem de yakın olduğu halde korkuma gitmiyorum. Ama eşime ve ailesine durumu bir türlü anlatamıyorum. Eşim bunu bahane olarak sunduğumu ve ailesine mutlaka gidileceğini söylüyor. Ne kavgalar ettim bu konuda bilemezsinşz. İznimiz olmasından sebep de çekinmiyor. Ben de yılmış vaziyetteyim hastalınk korkusundan ama gelin de eşime ve ailesine anlatın( başka kimseyle görüşmüyor ama ailesini başkası olarak görmüyor adam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?