Tüm bayram kahvaltıları kayınvalidede mi yapılır ?

Tabikide illaki değil ama gelenek olarak eşiniz ailesi boyle düşünüyorsa tabiki saygı duymak gerekiyor bizde de ilk erkek tarafında babanne dedenin evinde toplanılır. Eviniz uzaksa gitmeyin tabiki dediğinize göre yakın eşinizi de kırmamak için 1 2 saat kahvaltı yapmak bayramını kutlamak zor olmamalı . Aynısını eşiniz sizin aileniz için dese hoş olmaz . Anlaşarak tabiki gitmeyebilirsiniz .

Güzel şeyler bunlar ne olacak ki ilk gidilince yada hep gidilince zulüm mu ediyorlar ? Gönülden içten bir şekilde kutlarsınız . Aynı şey kendi aileniz için olsa ne tepki verirdiniz onuda merak ediyorum. . .Pandemi sebebiyle gitmemek tabiki doğru ama bu nedenle sormamışsınız genelleme yapmışsınız .

Son düzenleyen: Moderatör:
Su yasaklara uyan kac kisiyiz gercekten merak ediyorum? Ben 1 aydir evden cikmiyorum niye herkes keyfince kahvaltilara iftarlara gitsin diye mi?
Turkiyede koronanin bitecegine dair zerre umudum yok.

Kesinlikle bitmez (konu sahibi için demiyorum ).haftasonu yasakları ve tam kapanma sürecinde değişen birşey olmadi herkes market bahanesiyle coşuyor geziyor heryer tıklım tıklım. Allah hepimizi korusun

Tamda olarak bu problmin içindeyim benimkiler sadece bayram kahvaltisini değil ramazan ayinida birlikte geçirmeye yemin etmişler resmen her yıl aynı ramazanda kayınvalidem dedim. Eltimle ben bı odada eslerimizi bı odada kralla kraliçe kendi odalarında yatarlar. Ben yoruldum bunaldım psikolojik destek almaya başladım ama hiç bı şekilde çare bulamadım yapıları kafaları değişmiyor

Bayramda.tabiki büyükler toplanır birlikte kahvaltı yapılır bu normal yani her haftasonu gidindemiyorum ama.adi üstünde bayram

Bir ay boyunca eşinden ayrı mi yatıyorsun eltin ne diyor

İnsanlar bayramlaşarak kalabalık oluşturmasın, ev içi temas en az insin diye kısıtlamalar var. Bazı yasaklar tartışılabilir o ayrı ama siz kayınvalidenize bayramlaşmaya gidebilin diye benim pazarcı babam 15 gündür 1 lira kazanmıyor.

Pandemiden bağımsız olarak aileyle geçirilen bayramlar gibisi yoktur bence. 2-3 saat kahvaltı yapmanın, güler yüz göstermenin kime ne zararı var

Bayramda geniş aile ile yapılan kahvaltıları çok seviyorum. ve yıllardır böyle bir adetimiz var .Bekarken anneannemde dayılar teyzeler torunlar toplanır kahvaltı ederdik .
Evlendikten sonra bir bayram kendi aileme,bir bayram kayınvalideme giderdik ama şu an ziyaretlerimiz sadece telefondan oluyor .Bir tek annem var görüştüğüm onunla da zaten ayni binada oturuyoruz aile apartmanı .

Velhasıl kurallara uyalım :)

Siz ve sizin durumunuzda olanların Allah yardımcısı olsun .

Benim çocukluğumda hep babaannemde geçti bayrmın ilk günleri. Şimdi de kayınvalideler uzakta olduğundan her bayramımfull orada geçiriyoruz. Beni rahatsız etmiyor. Kalabalık oluyoruz ne güzel. Ama sorun eşinizin aşırı aileci olmasıymış zaten bayramdan ziyade. Bir de bu bayram yasak var hepimizin evde çekirdek ailesi ile olmasını umuyorum.

Kapalı marketlerde kıç kıça alışveriş yapmak serbestken pazarcılara ve esnafa bunun yapılması adil değil.
Aşırı sinirliyim. Pandeminin kazananı migros oldu.
Dün eşimle doktor kontrolümden sonra minik bir yasak delip yakındaki kadıköy esnafından bayram alışverişimizi yaptık. Oh be dedik. Kim bilir en son ne zaman market dışından bir şey alabilmişiz

Karantinada kahvaltıya gidilmez de neyse. Ondan bağımsız olarak böyle bir gelenek bir kere oluştuysa insanlar beklentiye girer. Gitmezseniz de niye gelmediniz denir. Kötü insanlar değilse bayram kahvaltısını da beraber yapıverin. Ha aranızda sıkıntılar, sorunlar varsa, yüzlerine bakamayacak kadar kötü bir ilişki oluştuysa gemileri yakıp mesafe koyun. Bayramda bayramlaşıp evinize dönün.

Pandemi, yasaklar, covid19, maske, tam kapanma, işsizlikten intihar eden insanlar ... bunlar sizin icin bir anlam ifade ediyor mu?

Birileri hala bayramda toplanmaktan bahsedebiliyor.
Insan birazcik sorumlu hisseder kendini.
Normal dönem için dedim canım.ben bir senedir kimseye gitmiyorum kabulde etmiyorum.esimle evimizde tek başımıza geçiriyoruz. Zaten bu pandemi de gidenler kul hakkına giriyor bence . Sanırım yanlış anlaşıldım. Genel bir soru sorduğu için bu cevabı normal bir süreç için yazdım. Büyükleri görüntülü arıyoruz gitmiyorum ben

Canım normal zaman için söylüyorum gidilebilir diye .bu pandemi sürecinde zaten herkes bı zahmet evinde oturuversin ne aile ne komşu gitmesin

Valla canım bazılarıni tenzih ederim.saglikci kimliğini kullanıp memleket e giden de çok oldu

Iste kafasi cekmeyene resmen iskence

Biz 4 kardesiz ama ben ablamla abimin buyuk, hic 4 cocuk olmadik evde.
Kendi ülkemizde yasamadigimiz icin pek akraba falan görmedik.
9 yil evli kaldigim esim tek cocuktu. 1 kuzeni vardi 2 3 kere gördüm. 1 teyze, 2 amca hepsi bu.
7 sülalemizi toplardik 15 kisi cikardi :)
Güzel sohbet olurdu.

Simdiki esimin 200 üzerinde kuzeni, 100e yakin yegeni var. 10 kardesi var. Pandemi sebebiyle 1 2 si haric hic birini görmedim tanismadim. Degisik deneyimler beni de bekliyor gibi...

Bu yasaklar sadece biZe mi var ? Yakınız ne demek ? Yakın olunca yasak olmuyor mu? Sizin gibi olayı kavrayamayanlar girdi herkesin hakkına haberiniz olsun. Bende avukatım,istediğim yere giderim bunu mu kullanayım yani ?
Aynen, kocaman öpüyorum ve noktası virgülüne katılıyorum.

Valla hazırlarken benden yardım istemiyorsa seve seve giderim. Yardım istiyorsa bu sefer de biz de yapalım kahvaltı derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…