- 3 Ocak 2020
- 936
- 1.402
- 33
Tabikide illaki değil ama gelenek olarak eşiniz ailesi boyle düşünüyorsa tabiki saygı duymak gerekiyor bizde de ilk erkek tarafında babanne dedenin evinde toplanılır. Eviniz uzaksa gitmeyin tabiki dediğinize göre yakın eşinizi de kırmamak için 1 2 saat kahvaltı yapmak bayramını kutlamak zor olmamalı . Aynısını eşiniz sizin aileniz için dese hoş olmaz . Anlaşarak tabiki gitmeyebilirsiniz .Keşke birkaç gün önceden biz de bir aileyiz artık kendimize bi alışkanlik veya gelenek olsun istirlyoruz tarzında şeyler söyleseydiniz. illa da gidilecekse kahvaltıdan sonra gidersiniz zaten. Yani geliriz sonra derdiniz. Biraz geç olmuş galiba.
Bi de sadece siz mi gidiyorsunuz aile olarak başka gelen oluyor mu?
Eger yaslilarsa da gönül kırmak olmaz bence.
Yasak var o da başka. Zorunluluğu bahane olarak kullanabilirsiniz belki
Su yasaklara uyan kac kisiyiz gercekten merak ediyorum? Ben 1 aydir evden cikmiyorum niye herkes keyfince kahvaltilara iftarlara gitsin diye mi?
Turkiyede koronanin bitecegine dair zerre umudum yok.
Tamda olarak bu problmin içindeyim benimkiler sadece bayram kahvaltisini değil ramazan ayinida birlikte geçirmeye yemin etmişler resmen her yıl aynı ramazanda kayınvalidem dedim. Eltimle ben bı odada eslerimizi bı odada kralla kraliçe kendi odalarında yatarlar. Ben yoruldum bunaldım psikolojik destek almaya başladım ama hiç bı şekilde çare bulamadım yapıları kafaları değişmiyorHanımlar konu başlığı net aslında. Kayınvalidemle yakın oturuyoruz ve eşimin kök ailesinin her aktiviteyi her özel günü birlikte yaşamak istemesinden artık yoruldum. Saygılı davranmaya çalışıuorum onda sıkıntı yok ama eşim de aşırı aileci bir adam. Artık yoruldum.
Sizce her bayram kahvaltısına kayınaileye gitmek normal mi ? Benim eşimle ve çocuğumla bayram kahvaltısı yapmak istemem doğal değil mi ? Sürekli eş ailesini mi tatmin etmeye uğraşacağız ?
Bir ay boyunca eşinden ayrı mi yatıyorsun eltin ne diyorTamda olarak bu problmin içindeyim benimkiler sadece bayram kahvaltisini değil ramazan ayinida birlikte geçirmeye yemin etmişler resmen her yıl aynı ramazanda kayınvalidem dedim. Eltimle ben bı odada eslerimizi bı odada kralla kraliçe kendi odalarında yatarlar. Ben yoruldum bunaldım psikolojik destek almaya başladım ama hiç bı şekilde çare bulamadım yapıları kafaları değişmiyor
İnsanlar bayramlaşarak kalabalık oluşturmasın, ev içi temas en az insin diye kısıtlamalar var. Bazı yasaklar tartışılabilir o ayrı ama siz kayınvalidenize bayramlaşmaya gidebilin diye benim pazarcı babam 15 gündür 1 lira kazanmıyor.
Pandemiden bağımsız olarak aileyle geçirilen bayramlar gibisi yoktur bence. 2-3 saat kahvaltı yapmanın, güler yüz göstermenin kime ne zararı var
Hanımlar konu başlığı net aslında. Kayınvalidemle yakın oturuyoruz ve eşimin kök ailesinin her aktiviteyi her özel günü birlikte yaşamak istemesinden artık yoruldum. Saygılı davranmaya çalışıuorum onda sıkıntı yok ama eşim de aşırı aileci bir adam. Artık yoruldum.
Sizce her bayram kahvaltısına kayınaileye gitmek normal mi ? Benim eşimle ve çocuğumla bayram kahvaltısı yapmak istemem doğal değil mi ? Sürekli eş ailesini mi tatmin etmeye uğraşacağız ?
İnsanlar bayramlaşarak kalabalık oluşturmasın, ev içi temas en az insin diye kısıtlamalar var. Bazı yasaklar tartışılabilir o ayrı ama siz kayınvalidenize bayramlaşmaya gidebilin diye benim pazarcı babam 15 gündür 1 lira kazanmıyor.
Pandemiden bağımsız olarak aileyle geçirilen bayramlar gibisi yoktur bence. 2-3 saat kahvaltı yapmanın, güler yüz göstermenin kime ne zararı var
Normal dönem için dedim canım.ben bir senedir kimseye gitmiyorum kabulde etmiyorum.esimle evimizde tek başımıza geçiriyoruz. Zaten bu pandemi de gidenler kul hakkına giriyor bence . Sanırım yanlış anlaşıldım. Genel bir soru sorduğu için bu cevabı normal bir süreç için yazdım. Büyükleri görüntülü arıyoruz gitmiyorum benPandemi, yasaklar, covid19, maske, tam kapanma, işsizlikten intihar eden insanlar ... bunlar sizin icin bir anlam ifade ediyor mu?
Birileri hala bayramda toplanmaktan bahsedebiliyor.
Insan birazcik sorumlu hisseder kendini.
Bence genel olarak sordu. Bu korona ortamında zaten gidilmemeliBu tam kapanma ne anlama geliyor içine kapanma ya da topluca ailelerle birlikte kapanma falan mı? Herhalde ben yanlış anladım ondan günlerdir evde oturuyorum saçma sapan.
Canım normal zaman için söylüyorum gidilebilir diye .bu pandemi sürecinde zaten herkes bı zahmet evinde oturuversin ne aile ne komşu gitmesinHanımlar iyi misiniz siz ya?
Herkes gidin ne olacak minvalinde konusuyor.
Pandemiyi kenara koyalım. Kadın istemiyor. Zorla mi?
Yok illaki kalabalık bayram kahvaltısı yapılacak, o zaman kadının ailesine gidilsin.
Aynı kuzenim de bu durumda. Kv ile dip dibe oturuyor. Eltisi de var. Cümleten korona oldular. Çünkü kp illaki birlikte iftar yapılacak diyor.
Benim aileci kocalardan bi beklentim yok zaten. Ama beni bu kadar zorlayan bir adamla geçinemezdim.
Sizler senelerce nasıl idare ediyorsunuz anlamıyorum.
Bayram kahvaltısı aile ile olmak zorunda değil. Böyle bir kanun yok. Mesela ben hiç bayram kahvaltısında eşimin ailesine gitmedim.
O da benim aileme gelmedi.
Illaki bayramlaşılacaksa evimizde kahvaltı yapıp öyle giderdik.
Ve ahdım olsun, beni zorla götüren adamı da arar polise bildirip 3 bin lira ödemesine sebebiyet verirdim.
Valla canım bazılarıni tenzih ederim.saglikci kimliğini kullanıp memleket e giden de çok olduBenimde anlamadığım birşey var yemek forumlarinda millet tepsilerce baklavalar ,su börekleri yapıyorlar . Belliki bayram gezmeleri yapilacak.Hala bayramda kaynanaya gitmeyi tartisiyoruz. Ben hastayim .hastaneden de dün taburcu oldum .yemek yapanım yok,çocuğuma bakacak kimsem yok. Ne annemi ne kaynanamı çağırmiyorum onlara virüs taşırız diye. Arkadaş bu virüs bitmez, bitmezde şu sağlıkçıların ,diken üstündeki sağlıkçı ailelerinin,virüs nedeniyle tedavisi duran benim gibi kronik hastaların, işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafın , o esnafların işsiz kalan çalışanlarının, kurallara uyduğu halde sırf millet kıç..nın üstünde oturamıyor diye virüs kapıp vefat eden insanların ve onların ailelerinin hakkını kim ödeyecek bilmiyorum
Canım benim ki 10 dakika uzakta valla gitmiyorum.goruntulu ariycamBenim annemde 8 saat uzagimda cok ihtiyacım var ona. Birbirimizi arayıp ağlaşıyoruz.
Benim kafam kaldirmiyor hiç.
Tek cocugum ve bizim eve oyle zirt pirt gelen giden olmazdi. Annem ve babamin da kalabalik kardesleri yok. Kuzenlerim de az.
Misafirlik aliskanligi çok yok olursa da nadiren haberli olurdu. Sadece 2 tane kuzenimle cok gorusurdum o kadar.
Aksi gibi eşimin ailesi de kalabalik,
Eşimim kardesleri cok zaten yetmez gibi her birininde cocugu var kimisinin iki tane...
Eltim filan da var.
Birbirlerine gitmeye bayilirlardi. Ozellikle kaynanam eltimden alismiş pat kut eve misafir gelmeye, sormadan etmeye toplanma misafirlik planlari. Yeni evliyken nereye düştüm ben dedim ya kafayi siyirmama az kalmişti resmen.
Aynen, kocaman öpüyorum ve noktası virgülüne katılıyorum.Bu yasaklar sadece biZe mi var ? Yakınız ne demek ? Yakın olunca yasak olmuyor mu? Sizin gibi olayı kavrayamayanlar girdi herkesin hakkına haberiniz olsun. Bende avukatım,istediğim yere giderim bunu mu kullanayım yani ?
Valla hazırlarken benden yardım istemiyorsa seve seve giderim. Yardım istiyorsa bu sefer de biz de yapalım kahvaltı derim.Hanımlar konu başlığı net aslında. Kayınvalidemle yakın oturuyoruz ve eşimin kök ailesinin her aktiviteyi her özel günü birlikte yaşamak istemesinden artık yoruldum. Saygılı davranmaya çalışıuorum onda sıkıntı yok ama eşim de aşırı aileci bir adam. Artık yoruldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?