tiksiniyorum ikiyüzlü adaletinizden ahlakınızdan toplumunuzdan

Konu adaletsizlik konusu ise hemfikirim hepinizle. Ekmek çalana hapis cezası verilen ülkemde kadınlar mini giyerse tecavüzü hak eder denilip tecavüz sanki normalleştiriliyor. AMA sormak istiyorum bebeğini öldüren - bakın öz bebeği komşununki falan da değil. bir kadın üzerinden neyi tartışıyorsunuz ? Ne yapalım kadına üzülelim mi ? Türkiye'de adalet olmaması bu kadının yaptığını meşru mu kılacak ? O zaman zam vermeyen müdürümü öldürmeye gidiyorum!

bunun bekaret tabusuyla ne alakası var evlilik dışı ilişki yaşayanların evlatlarıyla dolu bu sokaklar aile bütünlüğüne inanmıyorsanız bunu meşrulaştırmayın bari..
Aile bütünlüğüyle bekaretin ne alakası var. Ya da aile olabilmek sizin için neyi ifade ediyor. Aile olmak evlilik dışı çocuk sahibi oldu diye kızını yok saymak mıdır? Evlilik dışı çocuk sahibi oldu diye oğlunu yok sayan aile gördünüz mü mesela siz hiç. Bu tamamen toplumun kadına bakış açısıyla ilgili. Sokaklar neden evlilik dışı ilişki yaşayanların çocuklarıyla dolu biliyor musunuz? Çünkü o çocuklar YASAK sayılıyor, çünkü o çocuklar AYIP sayılıyor, çünkü o çocuklar NAMUSSUZLUK sayılıyor. Eğer o çocukları doğuran kadınlar dışlanmasaydı o çocuklar sokakta olur muydu hiç düşündünüz mü? Aile olmak demek o aileye mensup bireyi her ne olursa olsun korumak kollamak demektir. Aile olmak sevgi dolu olmak demektir. Bakın bu sitedeki kadınların aile bütünlükleri tam ama içinde bulundukları aileler gerçekten aile mi mesela? Kocasından dayak yiyen, kendi çocuğunu bile doğru düzgün sevmesine izni olmayan, sürekli eşinin ailesinden psikolojik ve fiziksel şiddet gören, aldatılan, her kavgada sokağa atılmakla tehdit edilen kadınlarımızı okuyoruz hergün bu sitede. Geldikleri sosyo kültürel yapıya bakın aile bütünlükleri tam da sizin anlayışınıza uygun aslında. Sizin yaptığınız da işte bu, kadının kadına düşman olması. Neden biliyor musunuz çünkü büyük ihtimal sizin de sahip olmakla övünebileceğiniz tek şeyiniz bu.

Anne hatalı ama baba da hatalı ...
Adaletsizlik burada
anne hapiste
baba dışarıda laylay lom..

Ya ne olacakti? Meslegi duzenli geliri olan bir kadin bir cocuga bakamayacak miydi? Cok mu lazimdi bayrama gitmek orada 9 gun durmak. Onemli olan kendi yavrusuydu ailesiyle gorusmeseymis madem. Bebegin babasi da suclu evet ama bu adami baba diye sen sectin. Seninle nikah yapmayan birine cocuk vermek neden?

Bu cocuk aniden olmedi. Aclik susuzluk icinde, aci ceke ceke, savunmasiz bir sekilde yavas yavas oldu. Muebbet bu kadina fazla iyi.

Diğerleri (erkek katiller) daha suçluydu da; bu fedakar anne neden muebbete hapsoldu dıye mi,sorguluyoruz şimdi!!
AYNEN ÖYLE bebeğin nasıl acı çekerek öldüğünü koyduk kenara bunu konuşuyoruz

bu olayın olduğunda bizim bebeğimiz ölümle pençeleşiyordu ve biz gece gündüz dua ediyorduk yaşasın diye,gram gram kilo alsın diye çabalıyorduk..o zaman o kadar nefret etmiştim bu kadından,aç susuz günlerce yalnız başına kalan bir bebek vardı ve halen öfkem dinmedi

Adam çocuğu kabul de etmeyebilir, kadın doğurmayı göze aldıysa birçok şeyden feragat etmeliydi.. kendi ailesinden de bayram tatilinden de...

Bir ünlü şarkıcımız için 70 e yakın çocuğu var diyorlar, hepsinden haberi olduğunu sanmıyorum...

keşke sadece bakamamakla kalsaydı değil mi.
ama sonuç bakamamaktan da öteye geçti ölümle sonuçlandı.
arada çok fark var.
adalet sistemini eleştirmek istiyorsun anlıyorum ama hareket noktası yanlış gibi.
o kadınının akli durumu yerinde bulundu sanırım ki hüküm giydi değil mi.
oysa o kadının ciddi derecede akli bozukluğu olduğunu düşünmüştüm ben haberi okuduğumda.
sonuçta ona da yazık.bir ömür hebaoldu,hem de ağır bir vebal ile.pırıl pırıl geçn fidan bir öğretmenmiş.
bir masum da acı içinde can verdi onun ihmali ve kastı yüzünden.
bebeğine sahip çıkmayan babaları ve toplumun namus ilkeleri ile ilgili tartışmaya başlamak için bu sebeple yanlış hareket noktası olduğunu düşünüyorum.
ortada vicdanları ağır derecede yaralayan ve kabul göremeyecek bir ölüm var.
bu fiili işleyen için de tek hafifletici kusur akli ruhsal bozukluklar değil mi dir?
kişilerin kendilerinin yaptıkları her hatada bu denli ağır fiillere kalkıştıklarını bir düşünsenize.

Bu kadının savunulacak hiç bir tarafı yok küçücük bir masumu üstelik kendi canından kanından olan bile bile ölüme terk etmiş.
Bebeğin babası da suçlu elbetteki ama bebeği göz göre göre ölüme kim terk etti ona bakarım,

Ben N.Ç. davasını yakından takip ettim. Çıldırdım kafayı yedim. Sadece oturabilmek için onlarca ameliyat geçiren bir kızın rızası var denilen bir ülkedeyiz. Bu kadının akli dengesi yerinde raporu bence yanlıştır diyorsanız ben de size inanmak isterim. Çünkü bu içimi biraz olsun rahatlatır.
Münevver Karabulut cinayetinde çocuk hemen yakalanınca işte aile çok zengin ya o yüzden yakalandı denildi. Kimse de en azından yakalandı. En azından adalet bir kez olsun yerini buldu demiyor da. Diğer yakalanmayan insanlar varken bu çocuk neden bu kadar çabuk yakalandı derdinde. Sizin de burda yaptığınız bu. Gelin hep beraber diğer konularda da adaletin tecelli olması için mücadele edelim. Ama siz türkiyedeki diğer suçlular gibi 3-5 yıl yatıp çıksa sevineceksiniz nerdeyse.

vay be. o kadında mağdur mu oldu şimdi...

bir kadını eve kitleyip, aç susuz bıraksalardı da yorumunuz aynı mı olacaktı. kocasının suçu yok derdik hep birlikte(!).

zaten trafikte hızlı gideriz, kurallara uymayız, emniyet kemeri takmayız,. kaza yaparız, trafik canavarı suçlu olur.
çocuk masaya çarpar, masayı döveriz.
böle uzar gider.

tabi tabi kadın da suçlu değil. suçlu töre....

Yanlış anlaşılan bu zaten, annenin yaptığını filan savunmuyorum, bunun savunulacak neresi var zaten, değil bebeğin ölümüne sebep olması, onun ağlamasına bile sebep olmasına kızarım. Normal bir insan yapsa bunu, ben de vururum onu yerden yere, idam cezası olsa idam edilsin derim. Ama burada dikkat çekilmesi gereken şey çok farklı, bugün bu olay üzerinden hiç bir suçu yokmuş gibi o babayı aklayanlar, yarın için yeni suçlular çıkmasına göz yumuyorlar. Zaten hepimiz farkındayız eskiden bu kadar çok kadın cinayeti, tecavüz vakaları görmüyorduk. Her neyse aynı yere geliyor aslında hepimizin söylediği olan günahsız bir bebeğe oldu, suçluların bir çoğu dışarıda...

hanımefendiciğim ne yazarsanız yazın ne bahaneler sunarsanız sunun gerekçeleriniz ne olursa olsun bir bebeğin ölümünün asıl sorumlusunun anne diye geçinen varlık olduğu gerçeğini değiştiremeyiz..baba vasıfı bulunmayan bir karaktersizin varlığı,asarım keserim diyen vicdan yoksunu şeref yoksunu bir ailenin varlığı dahi bu durumu değiştirmez..kadın istediği zaman istediği erkekle yatar kalkar çocuk yapar anlayışı sadece bu ülkenin kara tabusu değil..ülkemize bu kadar düşman olmayın,dünya ülkelerinin güncel haberlerini gidişatlarını takip ederseniz bizde var olan bu tabunun daha da beterlerinden bizi koruduğunu görürsünüz...işaretlediğim yerdeki ben kimim önce bunu sormak istiyorum size..hiç eşimden şiddet görmedim çok şükür ..kayınvalide dertlerimde olmadı benim..ailemizde hoşgörü ve saygı hakim..sorumluluk bilincimiz olması gereken bilgiler üzerindeki hakimiyetlerimiz bize yetiyor..yeterli kariyere sahibim..toplum içinde iyi bir konumda sağlam bir bireyim..dayak yiyen ailelerin sosyo ekonomik pozisyonlarını bana endekslemeniz ilginç olmuş..sanırım size göre olmam gereken (konu tartışmaya gitmesin ama hem yorumuma bakıp hem avatarıma bakıp basma kalıp bir yorum yaptığınız için yazıyorum bunu)başımdakini çıkarıp her türlü ortama girip istediğim insanlarla birlikte olup ağzıma kilit vurmayıp bildiğim gibi yaşayıp (özgürlük anlayışınız bana göre farklı) ben özgürüm ayaklarıyla yaşayıp kimseye eyvallah demememle eş değer...çünkü bekareti tabulaştırdığım için görünüşüm için benim cahil olup dayak yiyen hakaret işiten bir birey olmam kaçınılmaz değil mi.çünkü eğitim durumları doktorolarda olup üst düzey maddi imkanlara sahip olan hiç kimse şiddet görmüyor herkes çok mutlu çocuklarının doğacağı tarihlere kadar hayata kendileri yön veriyorlar..hayat magazinlerde göründüğü gibi değil,saygılarımla.

kadının psikolojini bu kadar iyi biliyor olman çok ilginç. dışarıdan bakınca normal olmadı
evlilik dışı ilişki yaşayana kim ne demiş ki toplumda. dense bu kadar yaşanmaz bence. ama evlilik dışı yaşıyorsa günahsız olan çocuğun ileride yaşayacağı şeyleri göğüslemesi lazım. kendi ruhunu ya da bedenini tatmin ederken uygarlık ya da çağdaşlık ya da adı her ne ise başka suçsuz bir hayatı harcayamaz.
annemin üst kat komşusu aynen de dediğin şekilde bir çocuk dünyaya getirdi. benim kızımla aynı yaşta. hatta adam karısından ayrı yaşıyor bu kadınla bir hayat kurmuş ama kağıt üzerinde hala evli.
çocuk doğacağı zaman kendi karısının üstünden hastaneye yatırıyor ve nufüsa da aynen kendi karısının çocuğu olarak kaydettiriyor. şimdi evvlilik dışı yaşadı ve yaşıyor ama kendi çocuğu yasal olarak başkasının görünüyor ama kendini annesi biliyor. ya da adam bunu bile yapmadığı zamanlarda çocuklar okul çağına geliyor okula gidemiuyor, hastaneye gidecek nufus cüzdanları yok. bu mu normal olan?
yaşasın tabi herkes; herkes kendi yaşadığından sorumludur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…