tiksiniyorum ikiyüzlü adaletinizden ahlakınızdan toplumunuzdan

ben tek başına çocuk büyüten biriyim
çaresizliği de anneliği de çok iyi bilirim
zira 5.5 ay ölecek korkusuyla zorla karnımda tuttuğum,3.5 ay kuvözden çıkmasını beklediğim bir çocuğa sahibim
babasından ayrılıp onu alıp gelirken sadece üzerindeki kıyafetler ve kol çantam vardı
ne işim ne evim ne de param vardı
açlıktan öleceksek beraber ölücez sokakta kalırsak beraber kalıcaz dedim
belki o ölecek ben yaşayacaktım
belki ikimiz ölecektik
o zaman beni de hapsederler adalet yerini bulurdu

Çok çok haklısınız, en güzel yorum

çocuğu olmayan anlayamaz !!!
çok da iyibir ceza vermişler bir bebeğin o kadar uzun aç ve susuz kalmayacağını herkes bilir bilerek kasıtlıyapılmış bir şey için az bile
keşke çoğu suçluya böyle ceza verseler

sen kendini nasıl bu kadınla bir tutuyorsun,çocuğunu bırakabildin mi bir gün bile,aslında en çok senin tepki vermen gerekir bana göre.

Olayın gerçekleştiği yerde yaşıyorum.Bu kadın Adana'dan döner dönmez eve gidip bebeğe mama hazırladım fakat yemeyince alıp hastaneye götürdüm diye ifade vermiş.O gün saat 11 gibi simit sarayında oturuyormuş bu kadın.Giyimi oldukça dikkat çekici olduğundan olay medyaya yansıyınca haliyle tanındı.Doktora da bebeği bim poşetinin içinde getirip masanın üstüne bırakıp bak bakıyım buna neyi var demiş.Apartmandakilerin bile bebekten haberi yok.Bence okula giderken de köpek yavrusu gibi evde yalnız bırakıp işe gidip icabında gezip geliyordu.Ona güvenerek 3 4 günlüğüne diye çekip gitti.Bir arkadaşıyla da arasıra bebeği besle diye anlaşmış.Bir erkek birkaç gün eve gelip bebeği beslemiş.Köpeğinizi komşunuza emanet eder gibi.Ne acı değil mi.Demem o ki bu kadın ne zavallı ne de çaresiz.HAsta ruhlu bir sadist

hayır dante seni hapsetmezlerdi, çünkü sen beraber ölmeyi göze almıştın.. paran olmadığı halde bebeğini bırakıp röfleli saçlarınla ailenin yanına tatile gitmezdin..

kadının psikolojini bu kadar iyi biliyor olman çok ilginç. dışarıdan bakınca normal olmadı

Kadının psikolojisini bildiğimi iddia etmiyorum zaten, empati yapıyorum, normal bir insan olsa ne yapardı, nasıl düşünürdü diye. Malum kadının hareketleri, yaptıkları normal şeyler değil...

Size samimiyetle söylüyorum avatarınıza şu yazdığınız yorumdan sonra baktım. Hiçbir önyargım da yok türbana karşı emin olabilirsiniz. Ben kadın suçsuzdur demiş miyim önce ona bir bakın isterseniz. Elbette sadece evladını değil, korunmasız herhangi bir varlığı öyle bir durumda bırakan herkes suçludur. Bu kadın da dahil (dediğim gibi eğer yaşadıklarından dolayı akli dengesi yerindeyse) Ben sadece şunu söyledim, bir tek bu kadını suçlayıp canavarlaştırmak yerine bu kadını bu duruma getiren toplum değerlerini sorgulamamız gerekiyor. Ayrıca ben kariyerden de hiç bahsetmedim. Benim tanıdığım öyle kariyer sahibi kadınlar var ki ama beyinleri örümcek ağı tutmuş ve dediğim gibi tek övündükleri tek konu cinsel temizlikleri:) Artık buna koyacak başka bir ad veremediğim için cinsel temizlik koydum adını. Ayrıca ben hiç her ortama girip, önüne gelenle birlikte olmaktan da bahsettiğimi hatırlamıyorum. Siz benim yazdıklarımı çarpıtmışsınız ya da anlayamamışsınız. Ben samimiyetinize güvenerek anlayamadığınızı var sayıyorum. Ki anlamamanız da gayet normal. Ama size şunu söyleyeyim bu ülkedeki bu tip sorunların kaynağı bekaretin tabulaştırılması emin olun.

Siz kendi mükemmel anneliğinizle o kadını bir tutuyorsanız daha da bir şey diyemem size. Hayır hanımefendi çocuğunuzu evde bırakıp 9 gün bir yere gitmediğiniz sürece kimse sizi hapsetmezdi. Nasıl bir ruh halindesiniz anlamıyorum.

olayın bize yansıtılandan çok farklı olduğunu düşünüyorum.

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/131732.aspx

şunu okuyan var mı bilmiyorum ama kadın yalnız bırakmadım çocuğu, birine emanet ettim diyor. çocuğun babası da psikopat bir polis zaten. hukuka güvenim yok benim. adamın emniyette tanıdıkları var muhtemelen ve her şeyi ayarladı. çünkü dna testi diye bir şey var. adam her ne kadar çocuğu kabul etmese de 20 yıl sonra bile bu çocuk başına dert olabilirdi. o yüzden bu adam emanet edilen kişiyi tehtit edip bir şekilde çocuğun açlıktan ölmesine sebep oldu. ama bu durum basına öyle bir yansıtıldı ki kimse kadına inanmayacak. zaten çocuk işi gizli olduğundan, emanet edilen kişi itiraf etmezse gerçeği ispat edemez kadın.

bu benim görüşüm tabi ki. çünkü kadın çocuğu istemese gider bir cami avlusuna bırakır. gecenin bir yarısı bıraksa inanın kimse onun bıraktığını anlamaz. çocuğun ölmesini istese öldürür atar, yine kimsenin ruhu duymaz. çalışırken 9 ay hamileliğini ve sonrasında bebeği gizleyen bir kadından bahsediyoruz. yani kadın için bebeği kimsenin öğrenmemesi her şeyden önemli. bu işin hiç bir mantıklı yanı yok o yüzden. bir diğer ihtimalde kadının cinnet geçirmesi. ama o da pek mümkün değil. bayramda ailesinin yanındaymış. anlamaları lazımdı.

o yüzden çocuğun babası adam öldürmeden yargınlanmalıydı. kadının hiç mi suçu yok derseniz, var tabi ki. küçücük bebeği sırf toplum baskısından ve işini kaybetmekten korktuğundan, güvenmediği birine emanet etmemeliydi. sonrasında bebek öldüğünde, ne kadar psikopat olursa olsun gerekirse ölümü göze alıp çocuğun babası ve emanet edilen insandan şikayetçi olmalıydı.

bu hanımefendi hakkında basın yasağı vardı kalkmıs sanırım,, haberler kadına vurdu da vurdu yalnız baba hakkında tek bir söz edilmedi, kimse anneyi haklı bulmuyor, babadan hiç bahsetmemeyi iki yüzlü buluyoruz sadece.

Yine çocuğu olan olmayan ayrımı yapmayalım . bence çocuğu olmayan da masum bir bebeğin ağlaya ağlaya aç, susuz,altı pis olarak can vermesini gayet iyi anlar.

buna çarpıtmak demeyelim aslında yanlış anlamada değil ifade farklılığı dersek daha yumuşatırız..sanırım kadının suçlu olup o aile ve adamında eşdeğerde bir adalete maruz kalmasını hepimiz istiyoruz..fakat kadının yaptığı cinsel özgürlüğü meşrulaştırmak olamaz..evlilik dışı ilişkiye herkes girebilir ben buna müdahale edemem ama madem ilişkiye giriliyor sonuçlarına da göğüs gerilir..çocuk sahibi oluyorsan arkasında durulur..bu sebeple ortada büyük bir suç,başlıktaki haberinde beyin israfından muhtelif yazıldığını düşünmekten öteye veya geriye gidemiyorum..

bence siz çok fşilm izliyorsunuz o cocuğu istese bırakmazdı bu kadar net ve açık

Ha işte bu kadının aslında masum olabileceğini düşünüyorsak bunlarla gelin. Bu söylemler doğruysa o kadın suçsuz olabilir. Ama onun dışındakiler saçmalamanın daniskası oluyor.

kişiye göredir bekaretin anlamı ya da tabusu şu devirde. bir süre takılırsan siteye zaten açılan konulardan aslında tabu olmaktan çıktığını çok rahat görebilirsin. kim kime karışmış ki ne yaşadığına dair. Zaten konu kişiye göre tabu değilmiş ki yaşamış, konu kişiye göre tabu değilmiş ki hakkında kendi karar vermediği bir birey dünyaya getirmiş. hiç bir şey düşünmeden..
evledını ölüme terk etmesinin tüm bu tabu kriterleriyle ilgisi ne?
gerçekten hala tabu kaldı mı bu konuda?
buna tabu değil de tercih demek daha doğru olur. Ama artık tabu olmaktan çıkmıştır Türkiye'de.

Yine çocuğu olan olmayan ayrımı yapmayalım . bence çocuğu olmayan da masum bir bebeğin ağlaya ağlaya aç, susuz,altı pis olarak can vermesini gayet iyi anlar.
iila ki anlar ama bir anne kadar anlayamaz
kendimden pay biçicek olursam anne olmadan önce b konulara bu kadar duyarlı bile değildim
ama şimdi çocuk lafı geçtiğince kimin olursa olsun akan sular durur

Bakamadi dediğiniz, olume terk etmek olmus..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…