• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tiksiniyorum ikiyüzlü adaletinizden ahlakınızdan toplumunuzdan

bebeği ölüme terkedip geri geldiğinde hastaneye öldüğünü bile bile götürecek ve bebeğini kendi elleriyle öldürmediği içinde suçlanmayacağını düşünebilecek kadar aklı yerinde.fakat bebeğin kaç gün önce öldüğünün dr tarafından bilinebileceğini bilmeyecek kadar cahil.ben akıl sağlığının yerinde olmadığını düşünmüyorum.bilerek kendini aklamak için hastaneye gidilmiş.ancak sadece kadın suçlu değil tabii diğerleri en az kadın kadar suçlu.
Neyini aklayacak, kimsenin bebekten haberi yokmuş ki, o kadar kurtulmak istese yüzlerce başka asıl canavar kadının yaptığı gibi bebeği dünyaya getirir getirmez ondan kurtulurdu. Empati yapın biraz, aklı başında her insan elinde bir bebek cesediyle hastaneye gittiğinde suçlanacağını bilir, hele o bebeğin annesiyse, o bebek gayri meşru doğmuşsa. Ben kadının suçsuz olduğunu savunmuyorum zaten. Suçun üzerinin ne kadar profesyonelce kapatıldığından, kadının tek suçlu gibi lanse edilmesinden, utanmadan canavar anne diye manşet atmalarından bahsediyorum. Bugün deli bir kadını bir bebek cinayetinin asli suçlusu ilan edenler, dün de 14 yaşındaki bir genç kızın kendi rızasıyla 28 kişiyle beraber olduğunu iddia etmişti. Değişen yok yani suçlu hep kadınlar...

9 aylık bebeğim var. bu olayı duyduğum günden beri oğlum her acıktığında, susadığında ve daha ilk aylarında gazı olduğunda hep o bebek geldi aklıma.
ve gözlerim ağlamaklı kalakaldım.
Allah bildiği gibi yapsın o kadını. zavallı yavrum nasıl da acı içinde can vermiştir. acıkmış, susamış, gaz içinde sancı çeke çeke can vermiştir.
gerizekalı mı bu kadın 9 gün çocuğun tek başına yaşayamayacağını bilmiyor muydu?? bildiğin katil başka açıklaması yok bunun. ben uyutup 5 dk markete gidiyorum ne halde gidiyorum. ya eve geldiğimde ağlıyor olarak bulursam diye içim içimi yiyor. çünkü ben anneyim. ya bu kadın?? kendimi onun yerine koyuyorum. ama bunu yapmayacağımı görüyorum. evlilik dışı çocuğum olsa yine sahip çıkardım.. o meleğin suçu ne??
aldığı ceza az ama tek suçluda bu kadın değil ki.. o babası olacak adam da hiç mi suç yok. sanmıyorum ki habersiz olsun.
bu kadını savunanlar lütfen vicdanınızı dinleyin..

hiç bir mesajımda kadın suçsuz demedim
farkındaysanız yazıda da söylenmiyor bu
ama bu diğerlerinin suçlu oluğu gerçeğini değiştirmiyor
ve başka suçluların aldıkları komik cezaları
uyuşturucu kullanan kızından korunmak için baltayla öldüren kadın kendini korumuştu bence serbest bırakılmalıydı
o zaman da konu açacaktım
o zaman ne diyecekti tuzu kuru namus bekçileri
ama orda masum bir bebek yoktu
VİCDANIMIZ DA İKİYÜZLÜ
yazı kadına suçlu demiyor ama suçu neredeyse bize de paylaştıracak. biz de nasipleneceğiz.
ona bakarsan apartmandakiler de suçlu o zaman. sese kulak vermeleri gerekirdi..
babasının sahip çıkmaması falan ayrı bir konu. Onu göze alarak dünyaya getirmiş, bu onun çaresiz kaldığını mı gösterir?

bunları yapmaması o bebeğe sahip çıkmak istediğini gösteriyor bence
yoksa zaten en baştan bi çöp tenekesine atardı birçoklarını gördüğümüz gibi
ama o bakmayı her türlü zorluğa rağmen bakmayı seçti ama bakamadı
birazdan zavallı kadıncağız bebeğini eliyle öldürmeyecek kendi haline ölüme terkedecek kadar vicdanlıydı diyeceksiniz.

Bizim gibi ülkelerde ne yazık ki bu iki yüzlü ahlak anlayışını en çok kadınlar yaratıyor. Bu sitede bile öyle. Bence bir kadın isterse evlenir, isterse evlenmez. Bebek sahibi olmak istiyorsa olur, istemiyorsa olmaz. İster evlenir hamile kalır, isterse evlenmeden çocuk sahibi olur. Bu tamamen kadının kendi insiyatifine bağlı. Ama bakın bu sitede bile evlilik dışı cinsel ilişki yaşadığını söyleyen kadınlar neredeyse lince uğruyor.
Neden biliyor musunuz? Çünkü kadınlarımız bekaretleriyle övünüp bunu bir üstünlük meselesi olarak görüyorlar. Çünkü kadınlarımızı da anneleri böyle yetiştiriyor. Yani bu tip olayları yaşayan kadınları toplum dışına itmek için erkeklere gerek bile yok aslında. Kadınlarımız bacaklarının arasında neredeyse hiçbir işe yaramayan bir zarla övünmek yerine azıcık akıllarıyla, yetenekleriyle, başarılarıyla ön plana çıkmaya çalışsalar, kadınlarımız kadınlarımıza destek olsalar, kadınlarımız kızlarını bu anlayışın dışında yetiştirseler belki de yıkacaklar içinde bulundukları zindanı ama zindanda olduklarının bile farkında değiller.
Şimdi bu olayda kim suçlu diye sorsanız bana belki de en az suçlu olan bu kadın. Evet hiçbir yaratık evladını bu şekilde bırakmamalı. Zaten ben bu kadının yaşadıkları dolayısıyla akıl sağlığının da çok yerinde olduğuna inanmıyorum. Ama ya onu o hale getirenler? Onlar bu iki yüzlü ahlak anlayışına göre gayet masum çünkü namuslarını koruyorlar, şereflerini koruyorlar. Ama bence en büyük namussuzluğu ve şerefsizliği yapıyorlar.
Tecavüze uğrayan kadının namusu kirlendi diye ailesi tarafından öldürüldüğü, tecavüzcünün aflarla falan iki üç yıl bile yatmadan serbest bırakıldığı bu ülkede zaten başka da bir sonuç beklenemez.
Bize de kadınlar olarak övünebileceğimiz en büyük meziyet olarak elimize kocamız dışında başka birinin elinin değmemesi kalır. Gerisi hikaye.

kadın normal bir kadın değil ki zaten, psikolojisi bozuk.. ne yaptıgının farkında bile değil...

Kadın gerekli piskolojik testlere tabii tutulmuş mu ? Bu şekilde numara yapmadığı ne malum ? İşi deliliğe vurmadığı ? Hiç görmedik mi bunu yapanları ?

Daha öncede yazdım burası Türkiye, tecavüze uğrayanlar bile tecavüz edenlerden daha suçlu. Bir rapora bakar, ısmarlama nasıl isterseniz hemen yazarız, sahi biz değil miyiz sapa sağlam çocuklarımızı evde ders çalışsınlar diye heyet raporu alıp okula yollamayan ? Siz isteyin yeter ki bu ülkede deliye akıllı, akıllıya deli demek çocuk oyuncağı...

yazı kadına suçlu demiyor ama suçu neredeyse bize de paylaştıracak. biz de nasipleneceğiz.
ona bakarsan apartmandakiler de suçlu o zaman. sese kulak vermeleri gerekirdi..
babasının sahip çıkmaması falan ayrı bir konu. Onu göze alarak dünyaya getirmiş, bu onun çaresiz kaldığını mı gösterir?

Biz de suçlutuz zaten. Her evlilik dışı ilişki yaşayana başka başka gözlerle baktığımız için. Hamile kalanları sıpdırmaz ettiğimiz için. Bu toplumda bırakın evlilik dışı ilişkiyi hamile ve boşanmış kadınlara bile ne gözlerle bakılıyor eğer tek yaşıyorsa.

Bizim gibi ülkelerde ne yazık ki bu iki yüzlü ahlak anlayışını en çok kadınlar yaratıyor. Bu sitede bile öyle. Bence bir kadın isterse evlenir, isterse evlenmez. Bebek sahibi olmak istiyorsa olur, istemiyorsa olmaz. İster evlenir hamile kalır, isterse evlenmeden çocuk sahibi olur. Bu tamamen kadının kendi insiyatifine bağlı. Ama bakın bu sitede bile evlilik dışı cinsel ilişki yaşadığını söyleyen kadınlar neredeyse lince uğruyor.
Neden biliyor musunuz? Çünkü kadınlarımız bekaretleriyle övünüp bunu bir üstünlük meselesi olarak görüyorlar. Çünkü kadınlarımızı da anneleri böyle yetiştiriyor. Yani bu tip olayları yaşayan kadınları toplum dışına itmek için erkeklere gerek bile yok aslında. Kadınlarımız bacaklarının arasında neredeyse hiçbir işe yaramayan bir zarla övünmek yerine azıcık akıllarıyla, yetenekleriyle, başarılarıyla ön plana çıkmaya çalışsalar, kadınlarımız kadınlarımıza destek olsalar, kadınlarımız kızlarını bu anlayışın dışında yetiştirseler belki de yıkacaklar içinde bulundukları zindanı ama zindanda olduklarının bile farkında değiller.
Şimdi bu olayda kim suçlu diye sorsanız bana belki de en az suçlu olan bu kadın. Evet hiçbir yaratık evladını bu şekilde bırakmamalı. Zaten ben bu kadının yaşadıkları dolayısıyla akıl sağlığının da çok yerinde olduğuna inanmıyorum. Ama ya onu o hale getirenler? Onlar bu iki yüzlü ahlak anlayışına göre gayet masum çünkü namuslarını koruyorlar, şereflerini koruyorlar. Ama bence en büyük namussuzluğu ve şerefsizliği yapıyorlar.
Tecavüze uğrayan kadının namusu kirlendi diye ailesi tarafından öldürüldüğü, tecavüzcünün aflarla falan iki üç yıl bile yatmadan serbest bırakıldığı bu ülkede zaten başka da bir sonuç beklenemez.
Bize de kadınlar olarak övünebileceğimiz en büyük meziyet olarak elimize kocamız dışında başka birinin elinin değmemesi kalır. Gerisi hikaye.
noktasına virgülüne katılıyorum arkadaşım...

bunları yapmaması o bebeğe sahip çıkmak istediğini gösteriyor bence
yoksa zaten en baştan bi çöp tenekesine atardı birçoklarını gördüğümüz gibi
ama o bakmayı her türlü zorluğa rağmen bakmayı seçti ama bakamadı
canımm,o bebeğe sahip çıkmak isteyen değil 9 gün,1 gün bile yalnız bırakmaya kıyamaz.ben de akli melekelerinin gayet yerinde olduğunu düşünüyorum.doğumunu bile herkesten gizleyebilm,iş biri var karşımızda.ayrıca mahkeme de eminim bir çok teste de tabii tutulmuştur.

cinayeti işleyen mi suçludur azmettirenlermı olay buna dönmüşş
adam kadını umursamamış çocugu kabullenmemişş
cocukla eve gitse öldürürler denılen bır aile mevcut..
akli dengesi olmadıgı düşünülen kadın..ve çaresizlikle allah korur belkı deyıp terkedılen bır bebek var..

kadının akli dengesi yerınde olmasa dahi bu kadar zıhınsel engellı kıvamında olamaaz,olsa zaten ögretmenlık yapamaz..
kadın kadar dıgerlerıde suçlu olabılr,ama ben tetiği çekene bakarım,kımse evde bırakıp git demedi,digerlerine müebbet verilse,bu kadına idam yolu gözükür zannımca ceza şiddeti olarak..

Ne için evlendiğinizi ben bilemem. Haberin konusu "küçük bir çocuk" ve "anne" olduğu için neslinizide düşünün yazdım. Sizin gibi çocuk düşünmeyenler veya bebekleri olmayanlar da kendilerini geliştirmeyi düşünebilirler.Sonuçta iki kişide olsa sizde bir ailesiniz ve toplumumuzda yaşıyorsunuz.

Ben söyliyim, eşimi sevdiğim ve bir ömür o ve onun ailesiyle beraber yaşamak istediğim, iyi günde kötü günde hayatımı bundan sonra onunla geçirmek için evlendim. Çocuk şimdilik düşünmüyorum ama bir çocuğun sorumluluklarını, anneliğin ne denli kutsal bir müessese olduğunu biliyorum, kendim doğurmak istememem bunları bilmeme engel değil. Ayrıca ileride eğer ailemize bir birey katmayı düşünürsek koruyucu aile olmak istiyorum. Ben yazınızdan çocuk sahibi olmayanlar evlenmiş olmak için evleniyor tarzı bir şey anladım, yanlış da anlamış olabilirim buna istinaden sormuştum size sorumu.

bunun bekaret tabusuyla ne alakası var evlilik dışı ilişki yaşayanların evlatlarıyla dolu bu sokaklar :KK57:aile bütünlüğüne inanmıyorsanız bunu meşrulaştırmayın bari..

Az bile az.... idam nye kalkti ki? Sevgilisi, ailesi flan ceza almasin dyen yok onlarda alsaydi. Ama o kadina muebbet ble az. Nw dycektik ah zavalli ailesinden korkmus, yavruyu 10 gun acliga susuzluga terketmis. Nasil da korkmus zavallicik. Tobe tobe...

Evet ben de bunu anlamıyorum. Diğer cezaların da caydırıcılığını artıralım demek varken bu kadının cezasını hafifletelim neyin kafası merak ediyorum. Kaldı ki ben diğer bütün sayılan suçlarda da cezaların hafif olması ile ilgili bir çok platformda tartışmış biriyim. Bir şeyi daha iyiye yöneltmek yerine, diğer yanlışların seviyesine çekmek neden?

Kadın bal gibi de savunuluyor öyle bir etki yaratılmaya çalışılıyor. Ailesi ve erkek arkadaşı bebeğe sahip çıkmadı diye kadın çaresiz gösterilip daha az ceza alması bekleniyorsa demek ki kadın da savunulacak taraf görülüyor.

"Bakmayı seçmek" anlayışlarımız cidden farklı. Keşke o çaptaki bir kadın bakmayı seçmeseydi.

Bakın bir kız 16 yaşında olur, cahillikle hamile kalmıştır. O an ne yapacağını bilemez saçmalar. O kızın psikolojisi üzerine konuşalım. Ama yetişkin, üniversite eğitimi almış, hayattaki seçeneklerinin farkında bir kadının eğer kısa süreli aklını kaybetmediyse tartışılacak bir yönü yok.

Zaten fıstık bence işte bu yüzden ağır ceza aldı çok kadından daha iyi şartları vardı, cahil değildi. Bu kadın psikolojik taramalardan da geçti...

Neyini aklayacak, kimsenin bebekten haberi yokmuş ki, o kadar kurtulmak istese yüzlerce başka asıl canavar kadının yaptığı gibi bebeği dünyaya getirir getirmez ondan kurtulurdu. Empati yapın biraz, aklı başında her insan elinde bir bebek cesediyle hastaneye gittiğinde suçlanacağını bilir, hele o bebeğin annesiyse, o bebek gayri meşru doğmuşsa. Ben kadının suçsuz olduğunu savunmuyorum zaten. Suçun üzerinin ne kadar profesyonelce kapatıldığından, kadının tek suçlu gibi lanse edilmesinden, utanmadan canavar anne diye manşet atmalarından bahsediyorum. Bugün deli bir kadını bir bebek cinayetinin asli suçlusu ilan edenler, dün de 14 yaşındaki bir genç kızın kendi rızasıyla 28 kişiyle beraber olduğunu iddia etmişti. Değişen yok yani suçlu hep kadınlar...

bebeğini direk öldürmediği için suçlanmayacağını düşündü.diğer davalardan çıkan kararlar yanlış diye yada kadını suça itenler sıyrıldı diye bu kadının canavar olduğunu değiştirmiyor.kadının müebbet alması doğru bebeğinin babasının hiç bir şey olmamış gibi olaydan soyutlanması elbette yanlış.fakat konu kadının masum olduğuna gidiyor nerdeyse.yoksa hem fikirim sizle sadece kadın suçlu değil.cinayete azmettirici olanlarında ceza alması gerekirdi.

Ailem beni oldurecek diye bebeğini ölüme terk eden bir anne yerde gokte su götürmez bir sekilde suçludur ailesinin onu öldürüp oldurmeyecegini bilmiyoruz belki de sadece kendini savunmak için ortaya atmistir zira kucaginda minicik cennet kokulu bir bebekle gelen kizlarini oldurecek kadar cani cok az insan vardir bu kadar yureksiz merhametsiz olunmaz ama kadin ne kadar sucluysa cçocuğun babası da o kadar suçludur ikisine de ayni ceza verilmeliydi tabi babayi bulabilirlerse
baba evli bir polis memuru ulaştılar ifadesini de aldılar
sonra serbest bıraktılar suçu yok ki adamcağızın
aldatmak en doğal hakkı zaten şıllık kadın da evli olduğunu biliyordur adamın
adamcağız o kadar madur ki kadının en ağır şekilde cezalandırılması için şikayetçi oldu
vah yazık

burda ahkam kesen insanlar hiç bdv okumamış türkiyede yaşamamış gibi davranıyor
sevgilisinin evli olduğunu 1 sene sonra öğrenenleri burda okumadık çünkü
sadece erkek arkadaşı var diye kendi ailesi tarafından canlı canlı gömülen 17 yaşındaki kız türkiyede yaşamıyordu
zihinsel engelli çocuğa tecavüz halinde suçüstü yakalanan bir parti il başkanı serbest bırakılırken de adalet vardı
tecavüze uğrayan 8 yaşındaki çocuğun ruh sağlığı bozulmadı diyen rapor veren adli tıp da muz cumhuriyetinde zaten
ve bu ülkede bugün adalet yerini buldu
içiniz rahat etsin

Back