- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.137
- 298
sinirden ilk mesajda tam olarak yazamadığım tam da anlatmak istediğim şey buHiç bir normal insan bebeğimi eve yalnız bırakmıştım, bayrama ailemin yanına gitmiştim döndüğümde bebek hareket etmiyordu diye bebeğini alıp hastaneye götürmez. Kadına sağlık durumu normal raporu veren doktor öbür dünyada nasıl hesap verecek çok merak ediyorum. Kadın kim bilir nasıl bir travma yaşadı, neler geçirdi de o hale geldi. Evli bir erkekle yaşadığı ilişkiyi onaylamıyorum ama ondan bile emin değiliz ki, burası Türkiye belki de tecavüze bile uğramış olabilir. Kadını günah keçisi ilan ettiler oldu bitti, bu çocuğun babası kim ? O neden yargılanmadı ? Onun hiç mi suçu yok ? Kadın gazetelerde televizyonlarda boy boy resimleriyle afişe edilirken, mesleği özel olarak gözümüze sokulurken, babanın adı bile geçmiyor. Kadın tek başına yaptı herhalde çocuğu.. Adalet zaten yoktu, artık tamamen tarihe karıştı. Böyle bir toplumda da suç oranının her geçen gün artmasından daha doğal bir şey olamaz. Suç işleyebilirsiniz, özellikle erkekseniz, taciz zaten hayatın rutininde, canınız çok istiyorsa çekinmeden tecavüz de edebilirsiniz. Birisi size tecavüz etmişse zaten gönüllüsünüz, suçlu sizsiniz. Bir adam sizi 40 yerinizden bıçaklayıp sonra televizyon programlarına çıkabilir, hatta o programın sunucusu ne kadar şirin bir katil diye katilinizi seyircilere alkışlatabilir.
Yazık gerçekten çok yazık, insanlarda ar, namus, haysiyet, iffet, ahlak kalmamış...
Kimseyi küçük görmüyorum, yazdığımda herhangi bir hakaret ya da saygısızlık var mı?
Ne zaman böyle bir konu açılsa aynı muhabbet dönüyor, yine aynısı olacak. [/QUO
bebek sahibi olmanın değerini bilmemek ,bir bebeği öldürmekse konu elbette oraya da gelecek.siz buraya fikrini yazacaklara yine doluşurlar buraya diye bir ifade kullanırsanız bu küçük görme olarak algılanır.
şimdi başka maceralara yelken açmıyorsa ben de dante değilimanne haklı değil. Ama sadece annenin ceza alması da adaletli değil. Baba olucak adam da sokakta elini kolunu sallaya sallaya gezdirilmemeli.
bak ablacım aşağıdaki arkadaş çok güzel açıklamış ,o çaresizliği yaşamadan bilemezsin ki rabbim kimseye yaşatmasın,nasıl bir ruh halindeydi ki onu evde bırakmayı göze aldı ,nasıl başına gelecekleri bilerek onu hastaneye götürebildine olursa olsun çocuğuna sahip çıkacak annedir.hayvanlarda bile öyledir.bir ara kedinin yavrularını yangından kurtarışını izlemiştim,tek tek yavrularını kaçırmıştı yangından.üstelik ne kadar doğrudur bilmiyorum ama çocuğun doğduğunu bilmiyormuş baba.ayrıca toplumdan çekinen insanların topluma aykırı işler yapması da ayrı bir ironi değil mi?
gitmeseydi bayrama silah mı dayadılar başına,eminim yaz tatilinde ailesinin yanında değildi,gitmek zorunda mıydı bebeğini bırakıp.bebeği yaşasın diye aylarca uğraşan aileler varken bu sorumsuzluğu kabullenemem.bak ablacım aşağıdaki arkadaş çok güzel açıklamış ,o çaresizliği yaşamadan bilemezsin ki rabbim kimseye yaşatmasın,nasıl bir ruh halindeydi ki onu evde bırakmayı göze aldı ,nasıl başına gelecekleri bilerek onu hastaneye götürebildi
kadının gerçekten niyeti bebeğe sahip çıkmamak olsa ilk baştan atardı bi yerden milletin attığı gibi ,bence bir çare arıyordu ama fırsat bulamadı maalesef
nasıl yaklaşabilirsin ki olaya böyle. son çare çocuğunu evde bırakıp gitmek mi oldu yani?bak ablacım aşağıdaki arkadaş çok güzel açıklamış ,o çaresizliği yaşamadan bilemezsin ki rabbim kimseye yaşatmasın,nasıl bir ruh halindeydi ki onu evde bırakmayı göze aldı ,nasıl başına gelecekleri bilerek onu hastaneye götürebildi
kadının gerçekten niyeti bebeğe sahip çıkmamak olsa ilk baştan atardı bi yerden milletin attığı gibi ,bence bir çare arıyordu ama fırsat bulamadı maalesef
ne fırsatından bahsediyorsunuzbak ablacım aşağıdaki arkadaş çok güzel açıklamış ,o çaresizliği yaşamadan bilemezsin ki rabbim kimseye yaşatmasın,nasıl bir ruh halindeydi ki onu evde bırakmayı göze aldı ,nasıl başına gelecekleri bilerek onu hastaneye götürebildi
bu kadın iyi hal indirimi alamaz ama tecavüzcüler kurbanları bağırmadığı için alabilir kadın katilleri eşleri aldattığı için alabilir hırsızlar aslında ÇALDIKLARI AMA İYİ ÇALIŞTIKLARI için alabilir,hatta suçsuz olabilirlertoplum baskısı, babanın yanlış seçimi, ailenin canavar ruhlu olması falan bunlar o kadını benim gözümde masumlaştırmıyor hatta iyi hal indirimi bile almıyor. O zaman seri katillerin de çocukluklarına inip, aile durumlarını ele alıp yargılamayı ona göre yapalım. O zaman adelet diye bir şey kalmasın, toplum yaptırımıyla çözlim bunları.
Bir kere yetişkin bir insan, cinselliği korunmaksızın yaşayabiliyorsa ve o muhteşem toplum baskısına rağmen bir çocuk dünyaya getirebiliyorsa bir takım şeyleri de düşünmesi lazım. Kaldı ki bu insana biz yavrularımızı emanet ediyoruz. Bu ayrı bir tartışma konusu ama bir kediyi bile evde 1 gün bırakıp gidemez vicdan sahibi biri.
Aile toplumun can damarıdır. Aileler bozuldukça toplum bozulur. Öyle de oluyor. Ailenin önemini yeni evlenenler kavrıyamıyor.Ne için evlendiklerini bile düşünmüyorlar evlenmeden. Evlenmiş olmak için evlenmek,sevmiş olduğu için evlenmek,bunlar yetmiyor aile olmaya. Aile olacağım diyenlerin büyük düşünmesi lazım.Heva ve Hevesler çok çabuk tükeniyor Çünkü.
Hakimde savcıda bir aileden geldi.Annede bir aileden geldi.Herkes bir aileden geliyor.Evlenmeden önce kendinizi ve evinizi değil yetiştireceğiniz neslinizide düşünün.
katillerin, hırsızların yargılanmaları farklı bir konu aslında. bir insanın kendi yavrusundan bahsediyoruz. tavuk bile köpekle savaşmayı göze alıp yavrusunu korurken bu kadının kendi çocuğunu hem de kundakta olan savunmasız bir meleği ölüme terk etmesinin bebek katilinden farkı ne?bu kadın iyi hal indirimi alamaz ama tecavüzcüler kurbanları bağırmadığı için alabilir kadın katilleri eşleri aldattığı için alabilir hırsızlar aslında ÇALDIKLARI AMA İYİ ÇALIŞTIKLARI için alabilir,hatta suçsuz olabilirler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?