tiksiniyorum ikiyüzlü adaletinizden ahlakınızdan toplumunuzdan

Bu anne eğer akli dengesini yitirdiyse savunulacak bir tarafı vardır. Yoksa onu savunanlar da en az onun kadar şuurunu kaybetmiştir. Bu ne ya. Ben feministim. Kadın haklarını savunurum. Hakediyorlarsa erkekleri itin g.tüne de sokarım ama burda fazla romantik davranıyoruz.
Bir adam düşünün tüfekle bir çocuğu vursun. Evet ona o emiri veren adam da suçludur ama günün sonunda gözünü kırpmadan o çocuğu vurmuş adam kadar değil.

sinirden ilk mesajda tam olarak yazamadığım tam da anlatmak istediğim şey bu

anne haklı değil. Ama sadece annenin ceza alması da adaletli değil. Baba olucak adam da sokakta elini kolunu sallaya sallaya gezdirilmemeli.
şimdi başka maceralara yelken açmıyorsa ben de dante değilim

Efendim, çok afedersiniz de korunma yöntemleri var... Kadın bunu uygulamayıp gebe kalıyor, doğum yapıyor, tamam toplum normlarımız katı ama o kadının kötülüğü için mi katı?

Onu da geçelim, 9 gün boyunca o çocuk açlıktan ölüyor, el kadar sabi, daha cennetin kokusu üzerinde. Bir bahane uydurup geri gelseydi. O ana baba da öldürmeye hazır güya da kızını bir kere bile kontrol mü etmedi, evine gelip gitmedi mi bu bebek doğana kadar neredeydi. Madem bakamayacaktı birine de mi veremedi, o çocuk 5 -10 yaşına gelince bodruma mı kapatacaktı çocuğu görülmesin diye? cebinde mi taşıyacaktı.

Ben kadını haklı bulmuyorum çocuk sahibi olup olmamakla hiç alakası yok. vicdanım var benim. o kadın dua etsin de kısasa kısas yok ülkemizde. öyle olsaydı onu da açlıktan ölene kadar kenarda bırakırlardı.

Kedileri bile aç görünce dayanamayan biri olarak 9 gün hiç mi o evlat aklına gelmedi diye sorarım ben. yahu onu bırak bir bakıcı da mı tutamadı, süt anne de mi bulamadı..

Neresinden baksan bu iş yaş, kimse kusura bakmasın.

bak ablacım aşağıdaki arkadaş çok güzel açıklamış ,o çaresizliği yaşamadan bilemezsin ki rabbim kimseye yaşatmasın,nasıl bir ruh halindeydi ki onu evde bırakmayı göze aldı ,nasıl başına gelecekleri bilerek onu hastaneye götürebildi
kadının gerçekten niyeti bebeğe sahip çıkmamak olsa ilk baştan atardı bi yerden milletin attığı gibi ,bence bir çare arıyordu ama fırsat bulamadı maalesef

ne çaresizi allah aşkına adam ve ailesi bakmadı diye bunu mu yapması gerekiyordu......
bakamıyorsa verseydi bi kuruma ,keske bi cami havlusuna bıraksaydı...
burada evlatlık almak için çırpınanları gördüm okudum
(biz gece kalkan öz çocuğumuza mızırdanırken bi topicte bi üyenin evlatlık aldığı çoğun sabaha kadar başında oturduğunu okudum,çok duygulanmıştım)
2 aylık bebeği eve kilitleyip gitmeyi kimse hafifletemez.....
feminizm kisbesi altında katilin durumu hafifletilmeye çalışılıyor.........
yazının özeti bu

toplum baskısı, babanın yanlış seçimi, ailenin canavar ruhlu olması falan bunlar o kadını benim gözümde masumlaştırmıyor hatta iyi hal indirimi bile almıyor. O zaman seri katillerin de çocukluklarına inip, aile durumlarını ele alıp yargılamayı ona göre yapalım. O zaman adelet diye bir şey kalmasın, toplum yaptırımıyla çözlim bunları.
Bir kere yetişkin bir insan, cinselliği korunmaksızın yaşayabiliyorsa ve o muhteşem toplum baskısına rağmen bir çocuk dünyaya getirebiliyorsa bir takım şeyleri de düşünmesi lazım. Kaldı ki bu insana biz yavrularımızı emanet ediyoruz. Bu ayrı bir tartışma konusu ama bir kediyi bile evde 1 gün bırakıp gidemez vicdan sahibi biri.

gitmeseydi bayrama silah mı dayadılar başına,eminim yaz tatilinde ailesinin yanında değildi,gitmek zorunda mıydı bebeğini bırakıp.bebeği yaşasın diye aylarca uğraşan aileler varken bu sorumsuzluğu kabullenemem.

vicdanınız durdu durdu buna mı işledi
yazıyı okumadım neyden bahsettiğini görünce
kadının biri bebeğini evde bırakıp gitmiş yavrucakta açlıktan ölmüş
bu durumda neyin mağdur edebiyatını yapacağız?
ha onca tecavüzcü manyak sapık 3-5 yıl yatarken buna müebbet vermeleri mantıklı olmamış
ama ne cıkarsa bahtına bizim adalet sisteminde

nasıl yaklaşabilirsin ki olaya böyle. son çare çocuğunu evde bırakıp gitmek mi oldu yani?
okula giderken gün boyu da aynı şeyi yapıyordu. O da mı çaresizlik?
Neler görüyoruz televizyonda çocuğunu 1 metre kar içinde sırtında okula götüren analar, sırtında taşıyanlar. bunlar da çaresizliğin dibini görmüş insanlar. Ama analık duygusu öyle bir hafifletiyor ki yaşadıklarını...

ne fırsatından bahsediyorsunuz
adamla yatarken çok fırsatı olmuş belli ki....
kusura bakmayın bunun savunulacak tarafı yok....
o haltı yiyorsa bakacak bakmak zorunda eşya değil bu ya canlı

bu kadın iyi hal indirimi alamaz ama tecavüzcüler kurbanları bağırmadığı için alabilir kadın katilleri eşleri aldattığı için alabilir hırsızlar aslında ÇALDIKLARI AMA İYİ ÇALIŞTIKLARI için alabilir,hatta suçsuz olabilirler

Ben evliyim ve çocuk düşünmüyorum. Sizce evlenmiş olmak için mi evlendim ?

bu konuyu her okuduğumda çıldırıyorum
az bile verilmiş
o çocuğun bağırarar açlık ve susuzluktan öldüğünü düşündükçe yanıyorum......

katillerin, hırsızların yargılanmaları farklı bir konu aslında. bir insanın kendi yavrusundan bahsediyoruz. tavuk bile köpekle savaşmayı göze alıp yavrusunu korurken bu kadının kendi çocuğunu hem de kundakta olan savunmasız bir meleği ölüme terk etmesinin bebek katilinden farkı ne?
biri silah kullanmış, biri aç susuz hapsetmiş. sonuçta ikisi de ölmüş.

Evet çaresizlik kötü birşey ama
Kimi anne çaresizlikten bebeğini yinede ölmesin biri sahip çıksın diye cami avlusuna bırakır. Kimi de kurtulayımda ne olursa olsun diye çöp kovasına atar. Farkı insan olmakla alakalı..
Kadınında çok normal olduğunu düşünmüyorum ayrıca..

Bende bu annenin savunulmasını anlamıyorum...

Sadece bu kadın mı katil anne? diğer katil annelere verilen cezalar hiç böyle masaya yatırıldı mı? yoksa onlar sarışın kırmızı pantalonuyla arz ı endam etmedikleri için mi görülmedi...

Ne zaman güzel ya da alımlı eğitimli bir kadın cinayet işlesin hemen kamuoyunun dikkatini çeker. Bknz. Zeynep Uludağ Kumkapı cinayeti...

Bu anne müsveddesi çaresiz falan değildi, ailesinin onu öldüreceğine de zerre inanmadım en fazla evlatlıktan reddedilirdi. Eşinden boşanmış ekonomik özgürlüğü olan tek başına yaşayan bir kadın gül gibi bakardı çocuğuna. Bakamadıysa da verirdi çocuk esirgeme kurumuna ölüme terketmesi mi gerekiyordu. Psikolojik sorunu olsaydı bu kadar ceza almazdı.

Evet çocuğun babasının ceza almayışını bencede eleştirilecek bir durum. Bu kadından daha ağır suçlar işleyenlerin müebbet almayışları, çifte standart tartışılsın. Ama bunları konuşurken bu kadının yaptığını normalleştirmek gerekmiyor. Hele çaresiz ne demek ya. Bu kadın çaresiz ise hayat şartları daha zor kadınlar ne oluyor o zaman.

Bu cezayı sonuna kadar haketti. Darısı diğer ağır suç işleyenlerin başına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…