tiksiniyorum ikiyüzlü adaletinizden ahlakınızdan toplumunuzdan

bebeği ölüme terkedip geri geldiğinde hastaneye öldüğünü bile bile götürecek ve bebeğini kendi elleriyle öldürmediği içinde suçlanmayacağını düşünebilecek kadar aklı yerinde.fakat bebeğin kaç gün önce öldüğünün dr tarafından bilinebileceğini bilmeyecek kadar cahil.ben akıl sağlığının yerinde olmadığını düşünmüyorum.bilerek kendini aklamak için hastaneye gidilmiş.ancak sadece kadın suçlu değil tabii diğerleri en az kadın kadar suçlu.

adamda müebbet yesin.... adam da girsin kodese o da suçlu. Çocuğunun ölüsüne bile sahip çıkmamış. Bari insanlık adına gelip cenazesini alsaydı....

Cami önüne bıraksaydı...
Bir apartmana bıraksaydı..
Yurda bıraksaydı,bunlar saymakla bitmez..
Minicik bir bebek günlerce açlıktan ağlaya ağlaya ÖLDÜ neden mi?çünkü cani annesi tatile gitmek istemiş..
Kadına zırnık üzülmüyorum bebeğin çığlık çığlığa ölümünü düşündükçe.
Adaletin niheyet işlediğini görmek güzel.

Bence yazi yanlis anlasildi. Kimse kadini masum gostermeye calismiyor. Toplum cogu ahlaksiz olaya tepki gostermezken buna neden ayaklandi onu irdeliyor. Cunku iffetli olmasi gereken namus timsali olmasi gereken kadindir bu toplumda. Namusunuz batsin ayrica. Bu hareketi yapan baba olsaydi ortalik bu kadar karismayacakti.

Kadin ailesinin yanina gitmeyebilirdi. Cocugu babasina emanet edebilirdi. Ama evde birakip bir arkadasina ara sira gelip bakmasini soylemis. Bu kadar akli eksik bi insan bu kadin ya. Bi de hastaneye goturuyor uyanmiyor diye. Vicdan duygusu gelismemis olabilir ama her seyden once bazi akli melekeleri gelismemis.

Tecavuzculerin muebbet yargilandigi hadim edildigi bi ulke istiyorum ben. Kadinlarin tecavuze ugrayan kadinin arkasindan saci sariydi araniyodu demedigi gercekten ahlakli namuslu bi ulke istiyorum.

gördüğüm en saçma aklamaya çalışma yazısı..
baba şerefsiz aile düşüncesiz diye kadında böyle bişeyi yapmış vah vah çaresizlikten..
sen çocuk doguruyosunnn artık annelık mertebesine yükseliyosun,ne ailesı yaaa,korkupta bebegı bırakıp ailenın yanına gidecegine bebegini
alıp ailenle görüşmeyı kessen daha şerefli bi hareket yapmış olurdun..
kesınlıkle kadında adamda suçlu
olan yine suçsuza oldu..

hiç bir mesajımda kadın suçsuz demedim
farkındaysanız yazıda da söylenmiyor bu
ama bu diğerlerinin suçlu oluğu gerçeğini değiştirmiyor
ve başka suçluların aldıkları komik cezaları
uyuşturucu kullanan kızından korunmak için baltayla öldüren kadın kendini korumuştu bence serbest bırakılmalıydı
o zaman da konu açacaktım
o zaman ne diyecekti tuzu kuru namus bekçileri
ama orda masum bir bebek yoktu
VİCDANIMIZ DA İKİYÜZLÜ

Akli durumu yerinde olmayan bir insandan bahsediyoruz farkındasınız değil mi ? kadın normal değil yani, senin benim gibi mantıklı düşünemiyor. Gitmiş kafası yok, düşünemiyor, algılayamıyor, bir bebeğin tek başına hayatta kalabileceğini hangi normal insan düşenebilir sizce ? O bebeği alıp hangi normal insan hareket etmiyor diye hastaneye götürür ? Kadın sadece bunu değil mantıklı hiç bir şeyi düşünemiyor, hala kadını suçlayıp yok yatmasaydı adamla, yok bebeği yaparken iyi bakarken kötü diye yorum yapmak ne kadar akıllıca değil mi ? Burada yapılan yorumlardan bile Türkiye'nin durumu çok açık görülebiliyor. Evlilik dışı ilişkiye şiddetle karşı bir insanım, değil bir bebeği bir kediyi bile yalnız başına bırakıp gitmek insancıl olamaz, ama burada sıra dışı bir durum var, bunu görememek, kadına suçu yüklemek, yapıyorsa bakacak, adamla yatmış, pis suçlu diye kadını yaftalamak en hafif tabirle körlük olur. Tabii kadını suçlamak en kolayı, kolayına kaçınız tabii, bugün çok beğenip, haklı bulduğumuz o adalete inşallah muhtaç olmayız...

Çaresizlik insana kesinlikle bir çare buldurur, ama son çare çocuğunu ölüme terketmek değildir.
bir de döndükten sonra nasıl oluyor da yaşamasına ihtimal veriyor ki? gerçekten tuhaf.

Annelik içgüdüsü diye bir şey vardır. Ben ki anne olmadan biliyorum bunu. Baba suçlu değil mi denmiş, evet suçlu ama ne olursa olsun minnacık bebeğe kıyan o kadın! Kadın düşmanı değilim, feministim burda biriniz fiske yese sonradan kocasıyla canciğer olacağını bildiğim halde affetme derim.. Ama ben bu kadında savunulacak bir taraf göremiyorum.

Aynen ya... hangi aklı selim insan kadını masum olarak niteleyebilir? Söylenen şey farklı anlaşılan çok farklı.

Kadın gerekli piskolojik testlere tabii tutulmuş mu ? Bu şekilde numara yapmadığı ne malum ? İşi deliliğe vurmadığı ? Hiç görmedik mi bunu yapanları ?

bunları yapmaması o bebeğe sahip çıkmak istediğini gösteriyor bence
yoksa zaten en baştan bi çöp tenekesine atardı birçoklarını gördüğümüz gibi
ama o bakmayı her türlü zorluğa rağmen bakmayı seçti ama bakamadı

Evet ben de bunu anlamıyorum. Diğer cezaların da caydırıcılığını artıralım demek varken bu kadının cezasını hafifletelim neyin kafası merak ediyorum. Kaldı ki ben diğer bütün sayılan suçlarda da cezaların hafif olması ile ilgili bir çok platformda tartışmış biriyim. Bir şeyi daha iyiye yöneltmek yerine, diğer yanlışların seviyesine çekmek neden?

yanlış anlaşılmadı ,istedikleri gibi anladılar sadece
çünkü onlar kadın,anne ,kutsal varlık
ama önce insan olsak keşke

Ailem beni oldurecek diye bebeğini ölüme terk eden bir anne yerde gokte su götürmez bir sekilde suçludur ailesinin onu öldürüp oldurmeyecegini bilmiyoruz belki de sadece kendini savunmak için ortaya atmistir zira kucaginda minicik cennet kokulu bir bebekle gelen kizlarini oldurecek kadar cani cok az insan vardir bu kadar yureksiz merhametsiz olunmaz ama kadin ne kadar sucluysa cçocuğun babası da o kadar suçludur ikisine de ayni ceza verilmeliydi tabi babayi bulabilirlerse

Ben evliyim ve çocuk düşünmüyorum. Sizce evlenmiş olmak için mi evlendim ?

Ne için evlendiğinizi ben bilemem. Haberin konusu "küçük bir çocuk" ve "anne" olduğu için neslinizide düşünün yazdım. Sizin gibi çocuk düşünmeyenler veya bebekleri olmayanlar da kendilerini geliştirmeyi düşünebilirler.Sonuçta iki kişide olsa sizde bir ailesiniz ve toplumumuzda yaşıyorsunuz.

yorum yapmayım yapmayım dedim ama dayanamadım..öncelikle konunun yerinin bdv olmadığını konu sahibinin gayet iyi bildiğini düşünüyorum..bu konu bdv ye açıldıysa her türlü polemik oluşur konu sahibide bunu kabul etmiş sayılır..kadının savunulacak hiçbir yanı yok..konu sahibinin konuda kendini yanlış ifade ettiğini düşünüyorum..düşünmek istediğim:konu sahibinin demek istediği yani...kadının suçu mükemmel hatta idam edilmeli fakat kadın kadar kadının ailesi ve çocuğu yaptığı şere...size de aynı adaletin işlemesi gerektiğidir..

Keşke atsaydı en azından biri çöp atarken bulurdu yavruyu..

"Bakmayı seçmek" anlayışlarımız cidden farklı. Keşke o çaptaki bir kadın bakmayı seçmeseydi.

Bakın bir kız 16 yaşında olur, cahillikle hamile kalmıştır. O an ne yapacağını bilemez saçmalar. O kızın psikolojisi üzerine konuşalım. Ama yetişkin, üniversite eğitimi almış, hayattaki seçeneklerinin farkında bir kadının eğer kısa süreli aklını kaybetmediyse tartışılacak bir yönü yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…