Hiç bir normal insan bebeğimi eve yalnız bırakmıştım, bayrama ailemin yanına gitmiştim döndüğümde bebek hareket etmiyordu diye bebeğini alıp hastaneye götürmez. Kadına sağlık durumu normal raporu veren doktor öbür dünyada nasıl hesap verecek çok merak ediyorum. Kadın kim bilir nasıl bir travma yaşadı, neler geçirdi de o hale geldi. Evli bir erkekle yaşadığı ilişkiyi onaylamıyorum ama ondan bile emin değiliz ki, burası Türkiye belki de tecavüze bile uğramış olabilir. Kadını günah keçisi ilan ettiler oldu bitti, bu çocuğun babası kim ? O neden yargılanmadı ? Onun hiç mi suçu yok ? Kadın gazetelerde televizyonlarda boy boy resimleriyle afişe edilirken, mesleği özel olarak gözümüze sokulurken, babanın adı bile geçmiyor. Kadın tek başına yaptı herhalde çocuğu.. Adalet zaten yoktu, artık tamamen tarihe karıştı. Böyle bir toplumda da suç oranının her geçen gün artmasından daha doğal bir şey olamaz. Suç işleyebilirsiniz, özellikle erkekseniz, taciz zaten hayatın rutininde, canınız çok istiyorsa çekinmeden tecavüz de edebilirsiniz. Birisi size tecavüz etmişse zaten gönüllüsünüz, suçlu sizsiniz. Bir adam sizi 40 yerinizden bıçaklayıp sonra televizyon programlarına çıkabilir, hatta o programın sunucusu ne kadar şirin bir katil diye katilinizi seyircilere alkışlatabilir.
Yazık gerçekten çok yazık, insanlarda ar, namus, haysiyet, iffet, ahlak kalmamış...
Aynen ya... hangi aklı selim insan kadını masum olarak niteleyebilir? Söylenen şey farklı anlaşılan çok farklı.Bence yazi yanlis anlasildi. Kimse kadini masum gostermeye calismiyor. Toplum cogu ahlaksiz olaya tepki gostermezken buna neden ayaklandi onu irdeliyor. Cunku iffetli olmasi gereken namus timsali olmasi gereken kadindir bu toplumda. Namusunuz batsin ayrica. Bu hareketi yapan baba olsaydi ortalik bu kadar karismayacakti.
Kadin ailesinin yanina gitmeyebilirdi. Cocugu babasina emanet edebilirdi. Ama evde birakip bir arkadasina ara sira gelip bakmasini soylemis. Bu kadar akli eksik bi insan bu kadin ya. Bi de hastaneye goturuyor uyanmiyor diye. Vicdan duygusu gelismemis olabilir ama her seyden once bazi akli melekeleri gelismemis.
Tecavuzculerin muebbet yargilandigi hadim edildigi bi ulke istiyorum ben. Kadinlarin tecavuze ugrayan kadinin arkasindan saci sariydi araniyodu demedigi gercekten ahlakli namuslu bi ulke istiyorum.
Akli durumu yerinde olmayan bir insandan bahsediyoruz farkındasınız değil mi ? kadın normal değil yani, senin benim gibi mantıklı düşünemiyor. Gitmiş kafası yok, düşünemiyor, algılayamıyor, bir bebeğin tek başına hayatta kalabileceğini hangi normal insan düşenebilir sizce ? O bebeği alıp hangi normal insan hareket etmiyor diye hastaneye götürür ? Kadın sadece bunu değil mantıklı hiç bir şeyi düşünemiyor, hala kadını suçlayıp yok yatmasaydı adamla, yok bebeği yaparken iyi bakarken kötü diye yorum yapmak ne kadar akıllıca değil mi ? Burada yapılan yorumlardan bile Türkiye'nin durumu çok açık görülebiliyor. Evlilik dışı ilişkiye şiddetle karşı bir insanım, değil bir bebeği bir kediyi bile yalnız başına bırakıp gitmek insancıl olamaz, ama burada sıra dışı bir durum var, bunu görememek, kadına suçu yüklemek, yapıyorsa bakacak, adamla yatmış, pis suçlu diye kadını yaftalamak en hafif tabirle körlük olur. Tabii kadını suçlamak en kolayı, kolayına kaçınız tabii, bugün çok beğenip, haklı bulduğumuz o adalete inşallah muhtaç olmayız...
bunları yapmaması o bebeğe sahip çıkmak istediğini gösteriyor benceCami önüne bıraksaydı...
Bir apartmana bıraksaydı..
Yurda bıraksaydı,bunlar saymakla bitmez..
Minicik bir bebek günlerce açlıktan ağlaya ağlaya ÖLDÜ neden mi?çünkü cani annesi tatile gitmek istemiş..
Kadına zırnık üzülmüyorum bebeğin çığlık çığlığa ölümünü düşündükçe.
Adaletin niheyet işlediğini görmek güzel.
Bende bu annenin savunulmasını anlamıyorum...
Sadece bu kadın mı katil anne? diğer katil annelere verilen cezalar hiç böyle masaya yatırıldı mı? yoksa onlar sarışın kırmızı pantalonuyla arz ı endam etmedikleri için mi görülmedi...
Ne zaman güzel ya da alımlı eğitimli bir kadın cinayet işlesin hemen kamuoyunun dikkatini çeker. Bknz. Zeynep Uludağ Kumkapı cinayeti...
Bu anne müsveddesi çaresiz falan değildi, ailesinin onu öldüreceğine de zerre inanmadım en fazla evlatlıktan reddedilirdi. Eşinden boşanmış ekonomik özgürlüğü olan tek başına yaşayan bir kadın gül gibi bakardı çocuğuna. Bakamadıysa da verirdi çocuk esirgeme kurumuna ölüme terketmesi mi gerekiyordu. Psikolojik sorunu olsaydı bu kadar ceza almazdı.
Evet çocuğun babasının ceza almayışını bencede eleştirilecek bir durum. Bu kadından daha ağır suçlar işleyenlerin müebbet almayışları, çifte standart tartışılsın. Ama bunları konuşurken bu kadının yaptığını normalleştirmek gerekmiyor. Hele çaresiz ne demek ya. Bu kadın çaresiz ise hayat şartları daha zor kadınlar ne oluyor o zaman.
Bu cezayı sonuna kadar haketti. Darısı diğer ağır suç işleyenlerin başına...
yanlış anlaşılmadı ,istedikleri gibi anladılar sadeceBence yazi yanlis anlasildi. Kimse kadini masum gostermeye calismiyor. Toplum cogu ahlaksiz olaya tepki gostermezken buna neden ayaklandi onu irdeliyor. Cunku iffetli olmasi gereken namus timsali olmasi gereken kadindir bu toplumda. Namusunuz batsin ayrica. Bu hareketi yapan baba olsaydi ortalik bu kadar karismayacakti.
Kadin ailesinin yanina gitmeyebilirdi. Cocugu babasina emanet edebilirdi. Ama evde birakip bir arkadasina ara sira gelip bakmasini soylemis. Bu kadar akli eksik bi insan bu kadin ya. Bi de hastaneye goturuyor uyanmiyor diye. Vicdan duygusu gelismemis olabilir ama her seyden once bazi akli melekeleri gelismemis.
Tecavuzculerin muebbet yargilandigi hadim edildigi bi ulke istiyorum ben. Kadinlarin tecavuze ugrayan kadinin arkasindan saci sariydi araniyodu demedigi gercekten ahlakli namuslu bi ulke istiyorum.
beni36960629 .!.:orası bir gerçek,ancak baba olacak o orospu çocuğu evli şerefsizin hiç mi suçu yok neden ceza almıyor,o namus bekçisi ailenin hiç mi kabahati yok,çok namus bekçisi olan ama kapalı kapılar ardında ne haltlar yediklerini iki günde bir burda açtıkları konulardan bildiğimiz toplumun hiç mi suçu yok
Ben evliyim ve çocuk düşünmüyorum. Sizce evlenmiş olmak için mi evlendim ?
yorum yapmayım yapmayım dedim ama dayanamadım..öncelikle konunun yerinin bdv olmadığını konu sahibinin gayet iyi bildiğini düşünüyorum..bu konu bdv ye açıldıysa her türlü polemik oluşur konu sahibide bunu kabul etmiş sayılır..kadının savunulacak hiçbir yanı yok..konu sahibinin konuda kendini yanlış ifade ettiğini düşünüyorum..düşünmek istediğim:konu sahibinin demek istediği yani...kadının suçu mükemmel hatta idam edilmeli fakat kadın kadar kadının ailesi ve çocuğu yaptığı şere...size de aynı adaletin işlemesi gerektiğidir..hiç bir mesajımda kadın suçsuz demedim
farkındaysanız yazıda da söylenmiyor bu
ama bu diğerlerinin suçlu oluğu gerçeğini değiştirmiyor
ve başka suçluların aldıkları komik cezaları
uyuşturucu kullanan kızından korunmak için baltayla öldüren kadın kendini korumuştu bence serbest bırakılmalıydı
o zaman da konu açacaktım
o zaman ne diyecekti tuzu kuru namus bekçileri
ama orda masum bir bebek yoktu
VİCDANIMIZ DA İKİYÜZLÜ
Keşke atsaydı en azından biri çöp atarken bulurdu yavruyu..bunları yapmaması o bebeğe sahip çıkmak istediğini gösteriyor bence
yoksa zaten en baştan bi çöp tenekesine atardı birçoklarını gördüğümüz gibi
ama o bakmayı her türlü zorluğa rağmen bakmayı seçti ama bakamadı
bunları yapmaması o bebeğe sahip çıkmak istediğini gösteriyor bence
yoksa zaten en baştan bi çöp tenekesine atardı birçoklarını gördüğümüz gibi
ama o bakmayı her türlü zorluğa rağmen bakmayı seçti ama bakamadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?