tiksiniyorum ikiyüzlü adaletinizden ahlakınızdan toplumunuzdan

burda da kadının suçu tartışılıyo hala.kadın suçlu orası kesin.ama bu çocuğun birde babası var.onun da ceza alması gereken bi suçu yok mu

sen kendini nasıl bu kadınla bir tutuyorsun,çocuğunu bırakabildin mi bir gün bile,aslında en çok senin tepki vermen gerekir bana göre.

Ben de böyle düşünüyorum. En çok konu sahibinin tepki vermesi gerekir. Bu kadınla aynı zorluklara katlanıp gene de bebeğini açlığa terketmediği için anneliğin ne kadar koruyucu bir his olduğunu en iyi konu sahibinin anlaması ve o kadının davranışına en çok konu sahibinin anlam verememesi gerekiyor.

burda da kadının suçu tartışılıyo hala.kadın suçlu orası kesin.ama bu çocuğun birde babası var.onun da ceza alması gereken bi suçu yok mu
olmaz mı hiç olmaz mı....sadece baba değil kadının ailesi çocuğun sözde emanet edildiği hayali kadın hepsi...

iila ki anlar ama bir anne kadar anlayamaz
kendimden pay biçicek olursam anne olmadan önce b konulara bu kadar duyarlı bile değildim
ama şimdi çocuk lafı geçtiğince kimin olursa olsun akan sular durur

içinde bir canlıya ait sevgi olan anlar bence.... minicik muhabbet kuşunu komşuya dahi emanet edemeyen arkadaşım var benim. bu nedenle de de tatile gitmiyor. sırf beslediği kuşa bir şey olmasın diye.... daha önce 1 gün için komşusuna bırakmış oda kafesinden dışarı çıkartmamış. kenara koymuş. o zaman bile çok ağlamıştı....

Vahsice adam olduren de psikolijim bozuk, beni bu hale toplum ve sartlar getirdi diye isin icinden siyrilabilir mi?

Ünv. mezunu,çalışan bir kadından bahsediyoruz nesi çaresiz?
Annem ilkokul bile okuyamamış bir kadın,sahiplenecek kimsesi yok,cebinde sadece bozuk paralarla günlerce sokakta kaldık,bankta uyurken üstündekini çıkarıp üstüme örten bir kadın..
O kadın gibi beni bırakacak bir ev bile yok,hangi kadın daha çaresiz?
Bana çaresizlikten bahsetmeyin.
Elim ayağım titriyor okurken..
Bana çaresizlikten bahsetmeyin!

Bu kadın aç değildi açıkta değildi Dante yapma Allah aşkına. En fazla ailesi reddecekti onu. Konu evlilik dışı ilişki yaşaması değil evladına kıyması. Evladını yaşatmaya çalışan bir anne olarak en çok senin bu kadını eleştirmen gerekir. Kadın 9 gün laylaylom tatile gitmiş sen bakamadı çaresizdi diyorsun...

Erkek şehvetini dışarı boşaltır. Kadın ise iki kişilik şehveti içine hapseder.
Bedeninde döller, besler, büyütür.
Cinsel eşitliği savunanları hiç bir zaman anlamadım anlayacağımı da sanmıyorum.
Cinsel eşitlik doğamıza aykırı. Doğaya karşı gelindiğinde doğa her zaman intikamını almıştır.
Bu intikam neticesinde de her zaman hak etmeyenler ağır bedeller ödemiştir.
Adalet terazisinin kadın erkek arasında dengede tutulamamasının savunulacak tarafı yok elbette.
Lakin en ağır bedeli dokuz ay annesinin bedenine tutunmayı ve hayata merhaba demeyi başarabilen bebek ödemiştir.
. .

aslındaa konu ;bebeğini evde yalnız bırakıp gitmesi değil.eğer anlatıldığı gibiyse tamam..ancak kadın savunmasında,arkadaşına bırakıp gittiğini söyledi.arkadaşı ;hamile kalması,doğum yapması vs herşeyi yakınen biliyormuş.okuldayken de ona veya komşusuna bırakıp gidermiş.kadın savunmasında,ölüme terketseydim,neden hastaneye götüreyim dedi zaten..üstelik gelince mama yapıp beslmeye çalışmış..
konu bu şekilde olsa da sonuç ölen masum bebek ...ama kadın savunmasındaki gibi yapmış sa zaten normal ruh hali içinde değil ki...babası bebeği istemiyor..aiilesi habersiz,kızını çağırıyor..bir yandan okula gidiyor..
ama yine de canavar anne sıfatı da çok ağır beee....

içim kötü oldu, çok duygulandım.

Kesinlikle bu konuda sizinle hem fikirim. Her insanın inancı ya da cinsel ahlak anlayışı aynı olmak zorunda değil. Ama siz de kabul edersiniz ki bizim gibi ülkelerde bu tüm topluma dayatılan bir şey haline geliyor.

Sorun şurada, evlilik dışı ilişkiye girip çocuk sahibi olmak kadının kendi insiyatifinde. Ama bunun sonucu sadece çocuğuna tek başına bakmak olmalı. Toplum tarafından dışlanmak, namussuz görülmek, ahlaksız görülmek olmamalı. Yani göğüs gerilmesi gereken sonuç bu olmamalı.

Ama burada da şu devreye giriyor (bu olay için değil genel olarak söylüyorum) biz kadınlar olarak birbirimizi yaşadıklarımızdan dolayı yargılayıp tü kaka demek yerine, bu onun kendi seçimi dersek sanırım zamanla bu tip olaylar çözülür. Cinsel özgürlük bir kadının önüne gelenle yatması değildir. Cinsel özgürlük bir kadının aktif cinsel yaşantısı üzerinde tek söz sahibinin kendisi olması demektir. Yani bir kadın 'ben evlenene kadar bakire kalmak istiyorum' diyorsa bu cinsel özgürlük gereği en doğal hakkıdır. Kimse ona 'hayır sen evlenmeden cinsel ilişki yaşamak zorundasın' diyemez. Ama bunun tam tersi de geçerlidir. Ama bizim ülkemiz gibi ortadoğu kültürü yaşayan ülkelerde maşallah kadının bacak arasına burnunu sokmayan kalmıyor tabiri caizse, babasından amcasının oğluna kadar herkesin gözü orada. Ben bunu hazmedemiyorum hazmetmek de istemiyorum açıkçası.

Bu kadın benim komşum, arkadaşım olsaydı ne yapardım diye düşünüyorum. Birincisi hamile kaldığını öğrenir öğrenmez başta moral destek olmak üzere her türlü desteği verirdim. Psikolojik olarak kendini rahat hissetmesini sağlardım. Evlilik dışı hamile kalmışsın namussuz demek yerine senin çocuğun benim de çocuğum sayılır derdim. Kol kanat gererdim. Bu kadın benim ya da benim gibi düşünen herhangi birinin yakını olsaydı o zavallı masum bebek ölmezdi belki de diye düşünüyorum.

Evet bu kadın o bebeği ölüme terk ettiği için suçlu ama aslına bakarsanız biz toplum olarak çok ama çok suçluyuz.

Bu kadar zor şartlara göğüs gerebildiysen bunu başarabildiysen en çok senin bu kadına tepki göstermen gerekmez mi dante?
yorumun beni çok şaşırttı, bir anlam kargaşası oluştu zihnimde.
yapmak istediğin kıyaslama mantık çerçevesine oturmuyor.
sen neden hapsedilecektin ki?
bebeğine sahip çıktığın,sonsuz fedakarlık gösterdiğin ve hayatta kalabilmek adına çırpındığın için mi?

ben kadının bu anlattıklarına inanmıyorum.sadece kendini savunma çabaları işte.illa bayrama ailesinin yanına gitmek zorundamıydı,kafasına silah dayayıp mı götürdü ailesi.doğumundan kimsenin haberi olmadığına göre ailesine sık sık giden biri olmadığı da aşikar.

Yorumlarin sadece bikacini okudum...
Burda mesele kadinin suçlu olup olmamasi degil, tartisilacak tarafi bile yok yaptiginin.
Ama bu ulkede birileri el kadar cocuklara tecavuz edip iskenceyle oldurup 10 yil yatip cikiyorken neden bu kadin muebbet aliyor?
Adalet herkes icin olmali, tüm cocuk katilleri muebbet yatmali, oyle adamina gore muameleyle, populer olmus cinayete muebbet verip toplum vicdanini bastirmakla olmaz bu isler.
Sevdigi kizin 5 yasindaki kardesine tecavuz edip basini tasla ezip diri diri yakan adamdan daha mi sucluydu bu kadin?

evcil hayvanını emanet edenlere bir bak.

hiç bir şey bilmiyorsan ver yurda...

cahil biri evlilik dışı hamile kalmış, bebeği istememişler... kadın bebeği doğurup evlatlık verdi... çok yakınları hariç kimse bilmez...

"Genç kadın, dubleks evinin girişteki ilk katında, en köşedeki odada bulunan çekyata bebek yatağı yaptı. Yaklaşık 1.5 yıldır kaldığı binada kimseyle konuşmayan, komşularıyla görüşmeyen Doğanay, bebeğini bu odada herkesten saklamayı başardı. Gündüzleri arkadaşlarına emanet edip işe giderken, akşamları da bebeğe kendisi baktı. Uzun süredir ailesinden ayrı olan Doğanay, ısrarla çağrılınca 9 günlük bayram tatili için memleketine gitti. Giderken iyice doyurduğu bebeği düşmesin diye çekyatın dört bir yanını minderlerle destekleyerek kendince önlem aldı. Hatta hazırladığı mamayı da biberonla bebeğin yanına bıraktı. Genç kadın, ifadesinde bebeğini yalnız bırakmadığını, Hale isimli bir arkadaşına emanet ettiğini söyledi. Ancak kadının telefon veya adresini bilmediğini de iddia eden Doğanay'ın, "Ailemin yanında birkaç gün kalıp dönmeyi planlamıştım. Fakat ısrar edilince uzun kaldım. Bebeğimle gitseydim ailem beni öldürürdü. Ağlar ağlar uyur sandım. O yüzden evde bıraktım" dediği belirtildi. Açlık ve susuzluktan ölen bebek, kimse almazsa Gölcük'teki Asri Mezarlığı'nda defnedilecek. "

Tamam ülkede adaletin iyice çivisi çıkmış da en azından bu arkadaşa ulaşılmaya çalışılırdı diye düşünüyorum. Ama adresini ve telefonunu bilmesi gerekiyor bu durumda.

o adamda onun gibi binlerce adam da çok çok suçlu ama bu kadın bana göre daha suçlu.

iyide onlar suçsuz denmiyor ki.... diğerlerinin cezası da idam olmalıydı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…