temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız.bende bi aksilik olmazsa normal istiyorum kesi ve dikiş ürkütüyor acıkcası.sancı nasıl bişey bilmediğim için korkmuyorum ondan başıma gelmeyince tabi.normalde adet sancısı nedir bilmem.allahım yardımcım olsun saglıcakla kucagıma alıyımda inşallah
Rabbim sağlıklı bir şekilde bebeginizi kucaginiza almayı nasip etsin kesiden de dikisdende korkmayın bence.8 cm açılmadan sonra bebegimin aşağı inmemesi sonucu zorunlu sezeryan oldum...hamileyken sezeryandan dikisden korkuyodum normal dogum istiyodum rabbim herşeyin kolayligini veriyo...Hiç kafanıza takip üzülmeyin...o an sizin için ve bebeginiz için hangi dogum saglikliysa onu seçin bence ilede normal yada sezeryan diyip diretmemek lazım hiç riske atmamak lazım ben onu anladım canim.hayirli doğumlar dilerim canim.

hayırdır canım önemli birşey yoktur umarım?
Canım balım benim, çok şükür ki yok. Boynumu ağrıtmıştım ya kas zedelenmesi olmuş, doktor naptın sen böyle kendine dedi, düşün yani :) boynumu ağrıttığım günden beri de sürekli başım ağrıyo, emzirdiğim için parol dışında ağrı kesici kullanamıyorum malesef. Korkmaya başlamıştım niye sürekli ağrıyo diye de çok şükür başka bişey çıkmadı. Isıtıcı kremle falan idare etmeye çalışacam artık, benim pamuk Prensesim gece uyumayınca da ağrı daha fazla oluyo. Yeni daldı şimdi uykuya. Ben de ağrıdan bi de bebişimle ilgilenmekten eskisi gibi bakamıyorum buraya. Bi taraftan da öyle alışmışım ki sizlere. Sürekli aklımdasınız, napıyolar ne yazdılar acaba diye :KK200: herkesin iyi olduğunu okuyunca mutlu oluyorum. Geçen yıldan beri az şey yaşamadık beraber. Ayyy çenem düştü :KK70:prensini öp benim için :KK36:

Canım balım benim, çok şükür ki yok. Boynumu ağrıtmıştım ya kas zedelenmesi olmuş, doktor naptın sen böyle kendine dedi, düşün yani :) boynumu ağrıttığım günden beri de sürekli başım ağrıyo, emzirdiğim için parol dışında ağrı kesici kullanamıyorum malesef. Korkmaya başlamıştım niye sürekli ağrıyo diye de çok şükür başka bişey çıkmadı. Isıtıcı kremle falan idare etmeye çalışacam artık, benim pamuk Prensesim gece uyumayınca da ağrı daha fazla oluyo. Yeni daldı şimdi uykuya. Ben de ağrıdan bi de bebişimle ilgilenmekten eskisi gibi bakamıyorum buraya. Bi taraftan da öyle alışmışım ki sizlere. Sürekli aklımdasınız, napıyolar ne yazdılar acaba diye :KK200: herkesin iyi olduğunu okuyunca mutlu oluyorum. Geçen yıldan beri az şey yaşamadık beraber. Ayyy çenem düştü :KK70:prensini öp benim için :KK36:
Geçmiş olsun canım. Daha büyük bir sıkıntı olmasın da. Geçer inşallah. O kadar çok yoruluyoruz ki iyileşmeye fırsatımız olmuyor malesef:KK43: bu aralar bizim oğlan da uyumuyor hep uyanıyor geceleri sık sık. İyi olunda gelirsin yine sık sık. Özletme kendini :KK15:

Aaaaaa canım beniimmm, aksiliklerden pek giremiyorum artık. Şimdi okudum, çok sevindim. Hayırlı olsun inşallah. Allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Biraz erken olmuş sanki de hayırlısı bu zamanmış diyelim :) ben de düşünüyorum aslında yaşımı göz önüne alarak da bebişim daha küçük diye bikaç ay daha bekleyeyim diyodum. Bak şimdi beni de heveslendirdin :KK70:
Çok sağol canım sanada çok geçmiş olsun. Bazen bende çokmu erken oldu diyorum ama nasibimizde böylesi varmış, nasipten öte köy yok demişler. Sanırım en zor dönem ikiside 2-3 yaşlarına gelene kadar olucak diye düşünüyorum. Yani önümdeki ortalama 3 yıl yardımsız iki bebekle ne gezmeye gidebilirim ne alışverişe ne çarşıya pazara, bunları düşündükçe şimdiden psikolojim etkileniyo ama ben rabbim nasip ederse 3 hatta 4.yü bile düşündüğüm için ve yaş 32yi doldurduğum için allah ömür verirse yaşlanmadan bu planları gerçekleştirmem lazım diyede bi yandan düşünüyorum. Yaa tabi hepsi nasip işi alnımıza ne yazılıysa o. Bu dünyaya rahat yaşayalım diye gönderilmedik hoş :) elbet evlatlar yetiştirmenin büyütmenin zorluğunuda güzelliğinide yaşayacağız inşallah. Rabbim hepimizin hakkında hayrlısını versin. Sende şartlar elverdikçe elbet yeniden planlarsın gebelik. Yeterki hevesin kaçmasın :KK66:

Çok sağol canım sanada çok geçmiş olsun. Bazen bende çokmu erken oldu diyorum ama nasibimizde böylesi varmış, nasipten öte köy yok demişler. Sanırım en zor dönem ikiside 2-3 yaşlarına gelene kadar olucak diye düşünüyorum. Yani önümdeki ortalama 3 yıl yardımsız iki bebekle ne gezmeye gidebilirim ne alışverişe ne çarşıya pazara, bunları düşündükçe şimdiden psikolojim etkileniyo ama ben rabbim nasip ederse 3 hatta 4.yü bile düşündüğüm için ve yaş 32yi doldurduğum için allah ömür verirse yaşlanmadan bu planları gerçekleştirmem lazım diyede bi yandan düşünüyorum. Yaa tabi hepsi nasip işi alnımıza ne yazılıysa o. Bu dünyaya rahat yaşayalım diye gönderilmedik hoş :) elbet evlatlar yetiştirmenin büyütmenin zorluğunuda güzelliğinide yaşayacağız inşallah. Rabbim hepimizin hakkında hayrlısını versin. Sende şartlar elverdikçe elbet yeniden planlarsın gebelik. Yeterki hevesin kaçmasın :KK66:
Kiz beni bile heveslendirdin :KK70: amannn biri beni durdursun :KK70:

Geçmiş olsun canım. Daha büyük bir sıkıntı olmasın da. Geçer inşallah. O kadar çok yoruluyoruz ki iyileşmeye fırsatımız olmuyor malesef:KK43: bu aralar bizim oğlan da uyumuyor hep uyanıyor geceleri sık sık. İyi olunda gelirsin yine sık sık. Özletme kendini :KK15:
Teşekkür ederim canım, zamanla geçecek inşallah. Aynen dediğin gibi iyileşmeye fırsatım olmuyo. Bebişlerde bu aylarda normal sanırım, benim kızçem de öyle. Gece zaten geç uyuyor, sonra defalarca uyanıyor. Ben sabaha pert. :KK43: böyle böyle büyüyecekler işte. Ben de sizleri özlüyorum. :KK15:

Teşekkür ederim canım, geçmiş olsun dileğin için. Allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin, Allahım gönlünden geçeni nasip etsin inşallah. Benim yaş da aldı başını gidiyor :) ben de senin gibi 3 ve hatta 4 ü de düşünüyorum ama hesap yapınca tutmuyor baya ileri gidiyor yaş :) artık rabbim nasıl nasip ederse. Hem arayı fazla açmak istemiyorum hem benim kız çok hareketli ve yaramaz. Onu üzmeden, ilgiyi azaltmadan ikinciye nasıl bakabilirim bilmiyorum. Gönlüm istiyor da aklım kesmiyor bunların nasıl olacağını. Tek başına kızım pert ediyo beni :KK70:bekleyecek de vaktim yok. Ne yapmalıyım bilemedim. Çalışıyorum da, ücretsiz izne ayrılmıştım bu yıl. Sonrası nasıl olur o da ayrı bi soru. Kafam çok karışık :işsiz:

Ek gıdaya resmen başladık hayırlı olsun :) yoğurt mayalıyorum hem de mamadan üç gündür deniyorum anca tutturabildim :) 3 kaşık veriyorum bugün başladım. İki hafta artırarak hep yoğurt.

Teşekkür ederim canım, geçmiş olsun dileğin için. Allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin, Allahım gönlünden geçeni nasip etsin inşallah. Benim yaş da aldı başını gidiyor :) ben de senin gibi 3 ve hatta 4 ü de düşünüyorum ama hesap yapınca tutmuyor baya ileri gidiyor yaş :) artık rabbim nasıl nasip ederse. Hem arayı fazla açmak istemiyorum hem benim kız çok hareketli ve yaramaz. Onu üzmeden, ilgiyi azaltmadan ikinciye nasıl bakabilirim bilmiyorum. Gönlüm istiyor da aklım kesmiyor bunların nasıl olacağını. Tek başına kızım pert ediyo beni :KK70:bekleyecek de vaktim yok. Ne yapmalıyım bilemedim. Çalışıyorum da, ücretsiz izne ayrılmıştım bu yıl. Sonrası nasıl olur o da ayrı bi soru. Kafam çok karışık :işsiz:
Amin canım benim inşallah sağol :KK15: valla ne desem bilemedim şimdi çünkü kız kardeşimden biliyorum 8 aylık onunda kızı ve öğretmen. Çalışıp hem ev çekip çevirip hem çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor. Daha 3 gün önce keşke çalışmasaymışım abla senin gibi çocuğumun her anını yaşasaymışım dedi inan içim cız etti. Onun koşturmacasına şahit olduktan sonra çalışan annelere ayrı bi saygım var gerçekten. Allah yardımcınız olsun. O yüzden böyle düşünmekte çok haklısın sende. Arayı açmadan kızının 1-1,5 yaşından itibaren gebelik düşünmen daha mantıklı gibi duruyo. Doğuma kadar o da 2-2,5 civarı olur bebeklikten çıkmış sayılır yükün bi tık kolaylaşır sanırım. Çünkü çalışırken 2 bebek yardım almadan inkansız bnce. Sen yinede çok düşünüp kafanıda bulandırma bırak akışına rabbim bilir zamanını elbet :KK66:

Allahim tez zamanda size de sifa versin sana da guc sabir versin canim...
Soyledigin ses degidikligi nasil cnm? bizimki aglarken ses de degisiklik yok da oksururken bole catalli olur ya ses ole oksuruyo. Dr a goturmek de tereddutte kaldim ?
Canım soğanı iki bölüp içine karanfil batır bir kaç tane odasına bırak nefesini boğazını açar :) geçmiş olsn çok

Ek gıdaya resmen başladık hayırlı olsun :) yoğurt mayalıyorum hem de mamadan üç gündür deniyorum anca tutturabildim :) 3 kaşık veriyorum bugün başladım. İki hafta artırarak hep yoğurt.
Formül mamadan mı mayalıyorsun canım o nasıl tutuyor ayy?

Hanımlar pek giremiyorum şu sıralar eve geldim temizlik yaptım derken fırsat bulamadım , ek gıdaya geçtim iki haftadır veriyorum pazartesi 6. Ay kontrolü var sizin minikler çok sıkıntılı geçirdi mi aşıları. ? Bu arada benim sıpa rahatsız olan mememi emmeye başladı çok şükür iki aylık çabamın üstümden, vazgeçmedim sonunda ben kazandım :) öptüm bütün bebişleri

Canim senin kendiliginden mi ikiz oldu masallah :) benziyolar mi birbirlerine
Evtt canim tüp bebek aşılama filan degil benimki sadece pcos vardi o tedavi edildi...ikiz yigenlerim var Anne tarafim çoğunluk ikiz zaten anne ve babam teyze cocuklari dolayisiyla babamin da tarafi oluyor :) yüzleri cok az benziyor ama biri esmer biri sarışın :-)

Canım senin hevesin varsa üstesinden gelemeyeceğin bi konu değildir ozaman. Ama sen yinede temkinli ol nede olsa senin durum bizden 2 kat fazla :KK48::emir_bebek::emir_bebek:
Dün 6.ay asimizi yaptirdik 10 gün gecikti ama yinede salladi bizi gözüme baka baka agladilar :cry::cry:o yüzden vaz caydım 3.bebisten :-) Rabbim isteyenlere ve olmayanlara arayanlara versin inşallah :KK68:

Kızlar doğum sonrası ikinci adetimi oldum geçen ay normaldi ama bu ay felaket geçti aşırı kanama oldu loğusa bu kadar olmadım diyebilirim korktum hatta doktora gitmeyi düşündüm :KK43: bugün dördüncü gün yeni normale döndü rezillik yaşadım resmen :KK43: var mı bu kadar yoğun geçiren ?

ferishhh ferishhh heveslendırıyosun insanı ya :KK70: :
Kızlar doğum sonrası ikinci adetimi oldum geçen ay normaldi ama bu ay felaket geçti aşırı kanama oldu loğusa bu kadar olmadım diyebilirim korktum hatta doktora gitmeyi düşündüm :KK43: bugün dördüncü gün yeni normale döndü rezillik yaşadım resmen :KK43: var mı bu kadar yoğun geçiren ?
Bende ilk adetımı oldum gecen ay bu ay yumurtlama zamanından ıtıbaren ınanılmaz agrım oldu hatta hamılelıkten suphelenıp kan verdım adete bı hafta kala :) gunumde gectı hala gelen giden yok ama acayıp agrım var butun kemıklerım başım karnım belim :KK43: hepsi normalmiş gecıkmesı cok gelmesı hıc gelmemesı .. düzene girmesi zaman alıyormus ozellikle emzırenlerde daha da düzensizmiş.

X