Gebeliğe Hazırlık Temmuz 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Anladım canım hayırlısıyla gebelik olsun inşallah aşılamayla

Kızlar bi şey soracağım. 8 haziran da yumurtlama, 9 unda çatlama gördüm bugün test yaptım dayanamadım ama bi şey çıkmadı erken de degil dimi olsaydı çıkardı 13.gun olmuş oluyor bugün

öğlenki testte çatlama yoktu akşam tekrar yaptım çatlamış. vücut ısısı konusu doğru çıktı. iki gündür üst üste değerlendirmiştik şimdi çatlama diye yine es geçmemek lazım sanki. umarım sayıda kalitede bi problem yoktur

Eklentiler

• IMG-20210621-WA0040.jpeg
    75,5 KB · Görüntüleme: 42
ben baya havuç yedim şimdi avokado fln devamke yarına bakalım çatlamış olcak mı manyak yumurta

Kızlar bi şey soracağım. 8 haziran da yumurtlama, 9 unda çatlama gördüm bugün test yaptım dayanamadım ama bi şey çıkmadı erken de degil dimi olsaydı çıkardı 13.gun olmuş oluyor bugün
yarın zaten regl olman gerekiyor bu durumda sanırım. bazısının gecikmeden sonra çıkabiliyomuş, olmazsan tekrarla bence. ya da en temizi kan vermek

erken gebelik testinden mi yaptın kaset testten mi kaset testte yumurtlama üstüne 17. gün falan yapsan daha iyi diyolar

yarın zaten regl olman gerekiyor bu durumda sanırım. bazısının gecikmeden sonra çıkabiliyomuş, olmazsan tekrarla bence. ya da en temizi kan vermek
Ben yumurtlamadan 16 gün sonra adet oluyorum en geç 25 inde olmam gerekiyor. Yoruldum artık

Kızlar bende işten gelince kaset test yaptım ve yine negatifbatı bekliyorum artık 25 haziran
Bende az önce acile gittim kan testi yapayım diye dedi yarın kadın doğuma git. Dayanamadım bi test aldım sabah yapacağım bakalım. Kaset testte çıkma ihtimali bu kadar erkenden biraz zor ama insan sabredemiyor sende sıkma canını benim bat da 25 Haziran. Şimdi çıkmaz o gün çıkar belki. O günü bekleyeceğiz artık

Ben neden kendimi aranızda cahil gibi hissediyorum Acile mi gidip kan veriyorsunuz...

Kızlar selam , araştırmaktan beynim durdu . TSH değerim düşmüş . Gebeliğe engel mi ? Doktora gideceğim randevu aldım ama o zamana kadar delireceğim
Gebeliğe engel değilmiş ama zorlaştırıyormuş, olsa bile çok büyük olasılık düşükle sonuçlanıyormuş. Benim de birden bire oldu. Bi günde saçlarım inanılmaz dökülmeye başladı. Bu gün doktorum sonuçlarımı değerlendirerek, hafif bir ilacın başladı ve gebelik planlarımı bi kaç ay ertelememi tavsiye etti. Son zamanlarda bu konuda hasta sayısı artmış bu arada...

Kızlar selam , araştırmaktan beynim durdu . TSH değerim düşmüş . Gebeliğe engel mi ? Doktora gideceğim randevu aldım ama o zamana kadar delireceğim
TSH hormonu direkt olarak büyüme hormonun çalışmasını ve metabolizma olaylarını düzenliyor. Değer düşünce haliyle bebeğin büyümesi ve vucut iç metabolizmasında değerler düzensizleşiyor. Ama TSH değerleri ilacı alınca hemen düzelmiyor ve Türk toplumunda Husimato çok yaygın (yani düzensiz bazen yüksek bazen düşük çıkabilir). O yüzden doktorlar değerleri ilaç vererek bir kaç ay takip ediyorlar. Eğer gebelik düşünüyorsanız endokrinolojiye muayene olmakta fayda var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…