- 8 Ekim 2022
- 788
- 2.008
-
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
Öğlene bir ara ogun olarak 1 bardak kefir, kuruyemis ekleyin, ikinci ara öğün olarak da 3 4 yk yoğurt, 1 meyve.Sabahları 2 yumurta+tam buğday ekmeği+3 ceviz+peynir+zeytin yiyorum ama 2 saate acıkıyorum. Öğlen dünden kalan yemeği (mesela bugun mercimek çorbası ve makarnayı) ısıttım yedim. Akşam da köfte makarna. Ama asla doymuyorumşimdi muzu kakaoya batırıp yiyorum 1 saat sonra yine acıkıcam
Öneriler için çok teşekkür ederim İstanbulda yaşıyorum geçen gğn öğünümde somon yiyeyim dedim marketten 200 tl ye çıktım. Her gün bunu yapmak tabi ki isterim ama gücüm de yetmez diye korkuyorum. O yüzden okula gitmek sanırım 2 saat+ yorgunluk da olsa daha cazip geliyor.
Zayıflık elbette iyi ama benim beden kitle indeksim artık sağlıksıza gidiyor. Benim 5 kilo almam gerekiyor
Annem mutfak alışverişini kendi kafasındaki listeye göre yapıyorAnnenizin maaşı yeterli gelmiyor mu? Alışverişi o yapsa,siz kendinize pişirseniz mesela? Şimdi kadıncağız dar gelirliyse alamıyorsa da elden bir şey gelmez.
Şaşkınlıkla okuduğum yorumlar oldu bu arada,millet evdeki bebesiyle 24 yaşında koskoca kızı bir tutmuş yahu ,gerçekten çok tuhaf insanlar var. Sonra evdeki işi hep niye biz yapıyoruz diye kızmasınlar.
Sizin farklı bi sıkıntınız olabilir mi hekimsiniz fark ederdiniz gerçi belki tus sürecinden kendinizi ihmal etmişsinizdir tiroitlerinize bi baktırsanız diğer kan değerlerinize de. Yediklerinize kıyasen açlık hissetmeniz tuhafSabahları 2 yumurta+tam buğday ekmeği+3 ceviz+peynir+zeytin yiyorum ama 2 saate acıkıyorum. Öğlen dünden kalan yemeği (mesela bugun mercimek çorbası ve makarnayı) ısıttım yedim. Akşam da köfte makarna. Ama asla doymuyorumşimdi muzu kakaoya batırıp yiyorum 1 saat sonra yine acıkıcam
E okulda da para verip yemek yemeyecek mi?Konu sahibesi param yok, butcem sınırlı demiş yanlış anlamadıysamEt artık çok pahalı, marketten alsa bile bütçesine uyar mı bilmiyorum
Kan değerlerim normal. Kilom az. (172cm 52 kg beden kitle endeksim 17,5) 5 kilo almam gerekiyor. Evet döner güzel yapan yerde doyurucu oluyor ama fiyat olarak onlar da öyle ver her gün yetişemeyebilirimKonu sahibi, istanbul'daki üniversitelerin yemek menüsü neyine yetecek Allah aşkına. 4 çeşit çıkan yemek, porsiyonları yetersiz yemekler. Vitamin de alabilirsin. Somona 200 lira vermek yerine ev yemekleri alabilirsin, yav en kötü porsiyon döner yerdin adam gibi doyardın.
Çok garip bir karaktersin. Açıkçası 24 değil de böyle 18-20 yaşlarındaymışsın gibi geldi bana. Kan değerlerine de baktırmamışsın.
Hayır okulda yani hastanede yemek ücretsizE okulda da para verip yemek yemeyecek mi?
Valla canim bana kızma ama annen ne yapsin hem calisiyor hem seni okutuyor sen sadece derslerine calisiyorsun biraz annene yardimci ol kek 5 dakkalik birsey uyuyorum demişiniz uyucaginiza gidin kek yapin yaşında kücük degilKızlar selam nasılsınız? Deprem dolayısıyla gerçekten üzgünüm Allah hepimizin yardımcısı olsun. Size benim günlük hayatımı çok etkileyen bir şeyi istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kızlar 24 yaşındayım tıp fakültesinden mezun oldum ve TUS’a hazırlanıyorum.
Annem rahat bir işte çalışıyor eve en geç 6 da gelmiş oluyor. Gelince namazlarını kılıp yemek yapıp tv vs izliyor. Akşam yemeklerimiz genelde 2 çeşit. Ana yemek(genelde sebze yemeği/tavuk haşlama patates/et haşlama + her gün makarna veya haftada 1 pirinç pilav)
Kızlar ben yemekleriyle hiç doymuyorum bir de ders çalıştığım için ekstra yemek istiyorum ama öyle paketli gıdayla çözülecek iş değil onları yiyince başım ağrıyor.
Arkadaşlarımın anneleri ev hanımı ve çeşit çeşit yemekler yapıyorlar, her aralarında kek çay vs vs. Kızlar gerçekten çok yoruldum. Öğlenleri akşamdan kalan yemeği mikrodalgada ısıtıp yiyorum ama asla doymuyorum. Çok zayıfladım. 172cm 52 kg yim. Aç olunca gün içinde yatağa 15 dk uzmanıyım diyip uyuyakalıyorum.
Bir gün isyan ettim anneme. O da 24 yaşındasın kendin yapabilirsin dedi. Ama gerçekten TUS a hazırlanıyorum vaktim de yök zaten çok stresliyim.
Her gün okula mı gitsem? Orada yemekhane var. Ama git gel cok yoruluyorum 1 saat gidiş 1 saat dönüş ve ayaklarım çok ağrıyor
Lütfen yardımcı olur musunuz
Tereciye tere satmak gbi olucak ama makarna yesem bende aç gezerim :)) Yemeklerin yanında salata ,ev yoğurdu ya da kefir içip deneyin bence . Bir de bu saatte muz yerseniz kesin acikirsiniz ki zatenSabahları 2 yumurta+tam buğday ekmeği+3 ceviz+peynir+zeytin yiyorum ama 2 saate acıkıyorum. Öğlen dünden kalan yemeği (mesela bugun mercimek çorbası ve makarnayı) ısıttım yedim. Akşam da köfte makarna. Ama asla doymuyorumşimdi muzu kakaoya batırıp yiyorum 1 saat sonra yine acıkıcam
Kadının kendi ne pişirecekse onu alması normal sanki. Siz hiç ben yemek yapacağım şu malzemeler lazım teklifiyle gittiğiniz oldu mu?Annem mutfak alışverişini kendi kafasındaki listeye göre yapıyor
Ne kadar üzülür annesi bilse doymuyorum dediğini, beğenmediğiniAllah'ım,günün birinde benim kızım da böyle bir konu açmaz inşallah.24 yaşında koskoca bir bireysiniz,çok mu rahata alıştırdı aileniz sizi?Annenizde herhangi bir ihmalkarlik göremedim ben.Ev hanımı da değil üstelik.Bence mutfağı sevmeyen anneniz değil,sizsiniz.
Teşekkür ederim ama üzülerek söylüyorum makarna kek börek bunlar bir çözüm değil ki beni 1 saate acıktıran bişeyValla canim bana kızma ama annen ne yapsin hem calisiyor hem seni okutuyor sen sadece derslerine calisiyorsun biraz annene yardimci ol kek 5 dakkalik birsey uyuyorum demişiniz uyucaginiza gidin kek yapin yaşında kücük degil
Ay 1 paket nohut alsa bir kısmını yemek, bir kısmını tavuklu pilav, bir kısmını haşlayıp çorbalara salatalara koysa kaç günlük yemeği çıkacak. Tamam her şey çok pahalı gıda enflasyonu korkunç biliyorum ama ciddi bir yoksulluktan da bahsetmedi. Çok garip.Konu sahibi, istanbul'daki üniversitelerin yemek menüsü neyine yetecek Allah aşkına. 4 çeşit çıkan yemek, porsiyonları yetersiz yemekler. Vitamin de alabilirsin. Somona 200 lira vermek yerine ev yemekleri alabilirsin, yav en kötü porsiyon döner yerdin adam gibi doyardın.
Çok garip bir karaktersin. Açıkçası 24 değil de böyle 18-20 yaşlarındaymışsın gibi geldi bana. Kan değerlerine de baktırmamışsın.
Evet oldu mesela avokado istedim kaç kere hep çok sertti almadım dedi ben kendim gidip aldımKadının kendi ne pişirecekse onu alması normal sanki. Siz hiç ben yemek yapacağım şu malzemeler lazım teklifiyle gittiğiniz oldu mu?
Yoğurt yemiyorsunuz anladığım kadarıyla. Akşam yemeklerinin yanına ya da öğlen bir kase mutlaka yiyin. Hem protein alırsınız hem de daha doyurucu olur.Kan değerlerim normal. Kilom az. (172cm 52 kg beden kitle endeksim 17,5) 5 kilo almam gerekiyor. Evet döner güzel yapan yerde doyurucu oluyor ama fiyat olarak onlar da öyle ver her gün yetişemeyebilirimsanırım ben arkadaşlarımla kendimi kıyasladığım için de böyle bir psikolojiye girdim zaten stresli olduğum icin de oyle yansıtmış olabilirim :/
Ay 1 paket nohut alsa bir kısmını yemek, bir kısmını tavuklu pilav, bir kısmın haşlayıp çorbalara salatalara koysa kaç günlük yemeği çıkacak. Tamam her şey çok pahalı gıda enflasyonu korkunç biliyorum ama ciddi bir yoksulluktan da bahsetmedi. Çok garip.
Tavuk ta birsey yok ki yapmakta yavrum al marketten koy ocaga kizarsin .makarnada doyurucu bir gida dir .acaba sizin midenizde bir problem mi var yiyorsunuz yuyorsunuz doymuyorsunuzTeşekkür ederim ama üzülerek söylüyorum makarna kek börek bunlar bir çözüm değil ki beni 1 saate acıktıran bişeybenim somon mantar et tavuk bu tarz şeylere ihtiyacım var