- 2 Aralık 2021
- 238
- 345
-
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
Yok bırakma bence. Ya planladığın gibi gitmezse işler? Bırakacağına üzülerek yazıyorum ama programını umarım çok bölmeden haftada 1 haftalık şeyler yap, en güzeli o haftada 1 haftalık şeyleri annenizin yapması tabiki ama neyse. Çoluklu çocuklu olup tus’a zor şartlarda hazırlananlar gibi bir program yapmak durumundasınız. Anneniz karşımda olsaydı ona derdim keşke evladından böyle bi süreçte böyle bi talebi de karşılasaydın baya hayır işlemiş olurdun derdimYa internetten şu diyet yemekleri oluyor ya kapıya asıyorlar günde 5 kutu. Ona baktım. Proteinli pakete. Aylık 9bin TL diyor. Şu an aklımda şey var gerçekten bu yemek olayı beni çok yordu TUS ü bırakıp pratisyen olup ayda 25 bin tl para kazanıp bir düzen oturtup tus a öyle mi hazırlansam?
2 saat yola gitmek yerine 40 dk yemek yapmaya ayırın bence
Benim de hastalandigim zaman oluyor elbet ama buzlugumda hep koftem hazir oluyor. Hemen 10dkda pişiyor en azindan köfte makarna yoğurt koyuyorum önlerine. Allah evlatlarımıza layık ana baba olabilmeyi nasip etsin. 40 taşıma daha var ama o zaman da bu duyarlılıkta olurum insallahBenim şuan 2 yaşında oğlum var hastalıktan ölsem bile sebze yemeğini proteini kalsiyum bütün enerjisini karşılayacak şekilde yemek yapıyorum annem 40 yaşındaydı doğum yaptığında doğumdan sonra hastalandı ama hem kardeşim hem ben kahavtlilkla büyüdük diyebilirim ayrıca çalışmıyordu da
Tüm gün hareketsizlikten+ stresten+ yol 1 saat gidiş 1 Saat dönüş oluyor ondan sanırım. Bi de boy kilo oranım hiç sağlıklı değil o da etkiliyor bence. Fakülte zamanında 58-59 kiloydum her şey çok daha kolaydı. Şu an 52 kg yim 172 cmKek,poğaça yapmak 15 dakika
Hazır yufkadan gözleme yapmak 5 dakika
Tarhana çorbası yapmak 15 dakika
Hazır köfte pişirmek 10 dakika
Günde 24 saat ders çalışmıyorsunuzdur bence,size süreleri yazdım ablacım 24 yaşında yetişkin bir bireysiniz,sizin yaşınızdakiler hem çalışıyor,hem ev idare ediyor,yeri geliyor çocuğu ile ilgileniyor. Siz sadece kendinize atıştırmalık hazırlayacaksınız. Çok mu zor yani?
Ayrıca annenizin menüleri de gayet iyi bence. Hem doymuyorum diyorsunuz,hem de ayaklarım ağrıyor her gün okula gidemiyorum diyorsunuz. Sizde bir sağlık sorunu olabilir bence,24 yaşında gencecik birinin ayağı neden ağrısın durduk yere?
O sürede yemek yapın işte. 2 saate bile gerek kalmaz hatta. Daha az sürede doyurursunuz karnınızı merak etmeyin.Evet ama bunun için iyi bir bütçe gerekiyor bence benim şu an sadece harçlığım var. Okula mı gitsem acaba? Öğlen akşam yemekhanede yesem? 4 çeşit yemek çıkıyor. 1 saat gidiş 1 saat dönüş sürecek ama daha doyurucu gibi
Sırf yemek yemek için 2 saat yol çekeceginize evde yemek yapsanız daha mantıklı değil mi ben dahil birçok kişi size yemek alternatifleri sundu bir yemek yapmak 5 saatinizi almaz.Evet ama bunun için iyi bir bütçe gerekiyor bence benim şu an sadece harçlığım var. Okula mı gitsem acaba? Öğlen akşam yemekhanede yesem? 4 çeşit yemek çıkıyor. 1 saat gidiş 1 saat dönüş sürecek ama daha doyurucu gibi
Zayıflık güzeldir,kilonun kimseye faydası yok,çok gençsiniz. Sağlıkla alakalı size anlatmayayım zira sizin mesleğiniz zaten,kiloyla sağlık olmadığını bilirsinizTüm gün hareketsizlikten+ stresten+ yol 1 saat gidiş 1 Saat dönüş oluyor ondan sanırım. Bi de boy kilo oranım hiç sağlıklı değil o da etkiliyor bence. Fakülte zamanında 58-59 kiloydum her şey çok daha kolaydı. Şu an 52 kg yim 172 cm
Öneriler için çok teşekkür ederim İstanbulda yaşıyorum geçen gğn öğünümde somon yiyeyim dedim marketten 200 tl ye çıktım. Her gün bunu yapmak tabi ki isterim ama gücüm de yetmez diye korkuyorum. O yüzden okula gitmek sanırım 2 saat+ yorgunluk da olsa daha cazip geliyor.Zayıflık güzeldir,kilonun kimseye faydası yok,çok gençsiniz. Sağlıkla alakalı size anlatmayayım zira sizin mesleğiniz zaten,kiloyla sağlık olmadığını bilirsiniz
Ama kendinize atıştırmalık hazırlamanız günde yarım saat sürer. Nefes almadan çalışmıyorsunuzdur nasılsa,marketten tavuk balık köfte de alın,her gün öğlende onlardan yiyin. Salata yapmak zor geliyorsa söğüş marul domates doğrayın yanına olsun bitsin.
Sabahları 2 yumurta ile omlet, ara öğünde kefir, akşam yemeğinin yanına da yoğurt ekleseniz? Bunları yapıyor musunuz?Teşekkür ederim ama protein hiç yök yemeklerde gerçekten kavga çıkartmak istemiyorum ama içten içe anneme çok kırıldığımı fark ediyorum. Hani yemek mesela kereviz yemeği ve makarna. Veya bezelye makarna. Veya mercimek çorbası makarna. Bir gğn arkadaşımda yatıya kaldım ve ilk defa o gün doydum gibi hissettim
Sabahları 2 yumurta+tam buğday ekmeği+3 ceviz+peynir+zeytin yiyorum ama 2 saate acıkıyorum. Öğlen dünden kalan yemeği (mesela bugun mercimek çorbası ve makarnayı) ısıttım yedim. Akşam da köfte makarna. Ama asla doymuyorumSabahları 2 yumurta ile omlet, ara öğünde kefir, akşam yemeğinin yanına da yoğurt ekleseniz? Bunları yapıyor musunuz?
Ekstra atıştırmalık için basit bir klasik kakaolu kek yapın size en az 2 3 gün gider zaten.
Annenizin maaşı yeterli gelmiyor mu? Alışverişi o yapsa,siz kendinize pişirseniz mesela? Şimdi kadıncağız dar gelirliyse alamıyorsa da elden bir şey gelmez.Öneriler için çok teşekkür ederim İstanbulda yaşıyorum geçen gğn öğünümde somon yiyeyim dedim marketten 200 tl ye çıktım. Her gün bunu yapmak tabi ki isterim ama gücüm de yetmez diye korkuyorum. O yüzden okula gitmek sanırım 2 saat+ yorgunluk da olsa daha cazip geliyor.
Zayıflık elbette iyi ama benim beden kitle indeksim artık sağlıksıza gidiyor. Benim 5 kilo almam gerekiyor
İnanamıyorum bana birisi evde 5 tencere yemek yapmak mı İstanbul trafiğinde 2 saat geçirmek mi dese 6 tencere yemek yaparım. 1 saat be konu sahibi 1 saatinizi almaz.Öneriler için çok teşekkür ederim İstanbulda yaşıyorum geçen gğn öğünümde somon yiyeyim dedim marketten 200 tl ye çıktım. Her gün bunu yapmak tabi ki isterim ama gücüm de yetmez diye korkuyorum. O yüzden okula gitmek sanırım 2 saat+ yorgunluk da olsa daha cazip geliyor.
Zayıflık elbette iyi ama benim beden kitle indeksim artık sağlıksıza gidiyor. Benim 5 kilo almam gerekiyor
İnanamıyorum bana birisi evde 5 tencere yemek yapmak mı İstanbul trafiğinde 2 saat geçirmek mi dese 6 tencere yemek yaparım. 1 saat be konu sahibi 1 saatinizi almaz.