Sürekli uyuyorum-yemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aç kalıyorum dediğiniz için öyle bir öneride bulundum. Şimdi de protein diyorsunuz. Ailenizin et yeme alışkanlığı yok o zaman. Bizde böyle yemekler olsa babam isyan eder. Kasaptan hazır köfte, marketten tavuk baget alıp buzluğa koyun, canınız istediğinde onları kızartsanız 15 dakikanızı almaz. Anneniz ev hanımı olsa ve kırılsanız neyse de çalışıyormuş kadın, elinden ancak bu kadarı geliyor demek ki.

Yok o elimden bu geliyor diyor arkadaşlarının anneleri ev hanımı diyor. Evde ikimiziz
Annenize hiç ama hiç hak vermedim. Kendisinin tarzı böyle demek ki. Sakince tekrar konuşun biraz yemek ölçüsünü fazla yapsın bari zahmet olacak ama. Yapmıyorsa dışarıdan ev yemeği sipariş etse? Tus çalışan insanların nasıl programı olduğunu bilse insanlar

Evde annemle ikimiz yaşıyoruz. Evet erkek olunca daha doyurucu oluyor bence de. Öneri için teşekkür ederim

Hiç işi rahat demeyin, kadının 24 yaşında kızı olduğuna göre kaç yaşında her sabah evden çıkıyor, iş yükü ve stresi, işyerinde kalabalık sinir harbi uğraşıp eve geliyor 2 çeşit yemeğini de yapıyor. Hiç kolay değil. Günde 1 saat ya 1 saat üşenmeyip ayırsanız çeşit çeşit yemek olur. Arkadaşlar söylemiş ara öğün yapın. Atıştırmalık alın veya evde yapın. Bu yaşta annem bana çeşit çeşit yemek yapmıyor diye sızlanmak biraz şımarıklık bence.

Ya internetten şu diyet yemekleri oluyor ya kapıya asıyorlar günde 5 kutu. Ona baktım. Proteinli pakete. Aylık 9bin TL diyor. Şu an aklımda şey var gerçekten bu yemek olayı beni çok yordu TUS ü bırakıp pratisyen olup ayda 25 bin tl para kazanıp bir düzen oturtup tus a öyle mi hazırlansam?

Yok o elimden bu geliyor diyor arkadaşlarının anneleri ev hanımı diyor. Evde ikimiziz
Haklı, işten gelip 2 çeşit yemek yapmak gayet yeterli olmalı.
Arkadaş evine gittim doydum demeniz de çok üzücü anneniz için. Çocuk değilmişsiniz gün içinde 1 saat vakit ayırıp yemek yapabilirsiniz.

O şekilde yemek olmaz konu sahibesi, mutlaka protein gerekiyor her öğünde.

Para durumun nedir, öğlen yemeksepeti yapsan mesela? Ben öğlen genelde ızgara balık yiyorum:) Yakında dönerci, kebapçı varsa da olur öğlende etin her çeşidi olur bence.

Bu şekilde zaten beslenemezsin, vaktim de yok diyorsun. Acaba tavuk, biftek, kasaptan hazır köfte vb alsan dolaba koysan , akşam hemen ızgaralasan ya da annenden ızgaralamasını istesen?

Bir de çeşidi artırabilirsin, pazar 1 saat ara ver alışverişe çık mesela, varsa humus alabilirsin çok iyi bir protein kaynağı, aynı şekilde haşlanıp hazırlanmış kuru fasulyeler var hemen piyaz olur. Yanına da belki hızlıca salata yaparsın, yıkanmış paketli salata veya aysberg alabilirsin. Salatayı zeytinle, cevizle, kuru domatesle zenginleştirebilirsin.

Başka bir hızlı öğle yemeği de ton balıklı salata yeşi salata + yanına tam tahıllı ekmek + üstüne humus veya ezilmiş avokado. benim evimde her zaman ton balığı bulunur.

Ara öğün olarak meyve + bir avuç kuruyemiş yerim ben. Badem, kaju kap marketten.

Valla kızmasınlar ama eski kuşağın çoğu beslenme hakkında bir şey bilmiyor, kaliteli protein yok varsa yoksa boş kalori makarnaydı ekmekti Annenden bu işi bekleme kendin yapcaksın.

Neler yapabilirim mesela?
Et türü istiyorsanız fırında soslu tavuk patates yapabilirsiniz fırını önceden ısıtınca çabuk pişer yine fırında kuşbaşı patates,köfte patates pisirebilirsiniz.

Ekmek arası köfte,ekmek arası döner yapabilirsiniz hazır donerlerden alıp yanına ayran ve salata türü ile.

Sandviç yapabilirsiniz ton balıklı yada salamlı peynirli.

10.00-16.30 arası çalışıyor. Evet hani nankörlük yapmak istemiyorum ama bence daha fazla ve doyurucu yapılabilir. Hiçbir zaman mutfağı sevmediğini kendi de söylüyor

-Çorba yapıp, porsiyonları ayırıp, buzluğa at.
-Börek, poğaça aynı şekilde. Börekleri hazır milföylerden çok rahat yaparsın. Mayasız poğaça tarifi çok kolay yapılıyor. Tekli börek yapma milflyleri tepsite diz üzerine ıspanak kıyma dök, üzerine tekrar milföy koy yufka. Puf puf pişer.
-Büyük plastik kaplardan kullan, yoksa al, bunlara salata hazırla. Öyle tek günlük değil, 10 güne yakın bolca yap.
-mantı makarnası var, mantının kıymasını hazırla, tv izlerken ana kız mantıları doldurup, porsiyonlarla doldurun, canın istediğinde haşla.
-tencere yemeği önermiyorum, salçasını soğanını ununu kavurmakla uğraşma. -
-yıkanmış hazır ıspanak kullan.
-fırın yemeklerinin linkini aşağıya bırakıyorum,

. O da 24 yaşındasın kendin yapabilirsin dedi. Ama gerçekten TUS a hazırlanıyorum vaktim de yök zaten çok stresliyim.
yemek.com.tr

Anneniz cok hakli. Bakin tarif, icinize sineni yapin. Yenek yapmak hem cok keyiflidir, hem de kafa bosaltir. Yani firina tavuk dahi atamiyor olamazsiniz.

Okula giderken yol/giyinmek/orada yemek sirasi beklemek derken evde pisirmekten daha fazla vakit kaybedersiniz. Yani bu bir mazeret degil.

Tam olarak dediğiniz gibi beslenmem gerekiyor sağlık olarak da beynim için de. Bitek harçlığım var. Acaba her gğn okula mı gitsem orada yemekhane var ve 4 çeşit yemek çıkıyor en azından ama onda da 1 saat gidiş 1 saat dönüş olacak

Bu olayı hiç anlamıyorum. Evde 5 yasinda 1 cocuk varken nasıl yemek pişmez. Aksam yemeği nasil menemene geçiştirilir. O çocuk gece büyüme hormonu salgılayacak. Benim 2 ve 4 yasinda iki oglum var. Sırf onların gıdası eksik kalmasın diye depresyona giremiyorum. Ki süper çeşitli yemekler olmuyor ama ne bileyim hem sebze hem karbonhidrat hem protein olacak sekilde bir öğün koymazsam icim rahat etmiyor. Şaşırdığıma bakmayin 5 kardeşim var ve benim annem de çalışıyordu. Aksam eve geldiğinde babam nöbetçiyse sofra kurmazdı çoğu zaman ve çokk erken yatardı. Biz evde ne varsa yerdik ki çoğu zaman bisi olmaz salatalık havuç meyve yerdik. Ben azıcık büyüyünce kardeşlerime reçel ekmek yapar verirdim. Annemin kapısında anne uyan nolur aciz diye ağladığımı hatırlıyorum ve bu düpedüz ihmal. O yuzden Cok erken yaşta kendi yemeğimi yapmayı öğrendim. Asla anneme minnet etmem. 2 doğumumu da babamın çalıştığı hastanede yapmak istediğim icin memlekete gittim ve annemin elinden 1 bardak su içmemişimdir. Sezeryan oluktan 1 gun sonra aksam yemeğinde sofrayı kurup salatayı yapip çocuğumu kendim doyurdum. Ben kendi anneme mahsus sanıyordum. Ama sizin yazınızı okuyunca kardeşinize cok uzuldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…