Sürekli uyuyorum-yemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya internetten şu diyet yemekleri oluyor ya kapıya asıyorlar günde 5 kutu. Ona baktım. Proteinli pakete. Aylık 9bin TL diyor. Şu an aklımda şey var gerçekten bu yemek olayı beni çok yordu TUS ü bırakıp pratisyen olup ayda 25 bin tl para kazanıp bir düzen oturtup tus a öyle mi hazırlansam?
Yok bırakma bence. Ya planladığın gibi gitmezse işler? Bırakacağına üzülerek yazıyorum ama programını umarım çok bölmeden haftada 1 haftalık şeyler yap, en güzeli o haftada 1 haftalık şeyleri annenizin yapması tabiki ama neyse. Çoluklu çocuklu olup tus’a zor şartlarda hazırlananlar gibi bir program yapmak durumundasınız. Anneniz karşımda olsaydı ona derdim keşke evladından böyle bi süreçte böyle bi talebi de karşılasaydın baya hayır işlemiş olurdun derdim

Benim şuan 2 yaşında oğlum var hastalıktan ölsem bile sebze yemeğini proteini kalsiyum bütün enerjisini karşılayacak şekilde yemek yapıyorum annem 40 yaşındaydı doğum yaptığında doğumdan sonra hastalandı ama hem kardeşim hem ben kahavtlilkla büyüdük diyebilirim ayrıca çalışmıyordu da 🧐
Benim de hastalandigim zaman oluyor elbet ama buzlugumda hep koftem hazir oluyor. Hemen 10dkda pişiyor en azindan köfte makarna yoğurt koyuyorum önlerine. Allah evlatlarımıza layık ana baba olabilmeyi nasip etsin. 40 taşıma daha var ama o zaman da bu duyarlılıkta olurum insallah

Ögünlerinizde proteini artırın. Sabah iki yumurta yiyin mesela . Sebzeleri de etli yersiniz. Makarnayi da sade yerine sebzeli, domates soslu ya da kiymali yapın. Aynı şekilde pilavlar da tavuklu olsun . Anneniz gelmeden önceden pişecek şeyleri siz pisirseniz onun da gelip yapması kolay olur . Mesela pirinci suya koyun ve tavugunu pişirmiş olun . Gerisini de o halletsin gbi gbi . Gluten hassasiyetiniz yok anladığım kadarıyla ekmeğiniz yüzde yüz ekşi mayali olsun ( tok tutar özellikle çavdarlı) Bulgur pilavını da mercimekli yapın mesela . Salatalariniza siyez buğdayı ya da börülce ekleyin . Haftada bir gün nohut ,fasulye gbi baklagil yiyin . Siz on hazirligini yaparsanız herşey daha kolay olur .

Bu arada Makarnayı da tam buğday tercih edebilirsiniz . Daha geç açıktırir .Ben hiç tuketmem ama evde makarna seviliyor anladığım kadarıyla .

Yine aklıma geldi yazıyorum :) Ev yoğurdu da tok tutar . Hem de şahane faydalı . Bulunduğunuz yerde Jersey süt bulursaniz 2 ya da 3 litre alıp deneyin . Dünyanın en kolay işi yoğurt yapmak haftada bir yapsanız size yeterli olur .

Son düzenleme:
Kek,poğaça yapmak 15 dakika
Hazır yufkadan gözleme yapmak 5 dakika
Tarhana çorbası yapmak 15 dakika
Hazır köfte pişirmek 10 dakika
Günde 24 saat ders çalışmıyorsunuzdur bence,size süreleri yazdım ablacım 24 yaşında yetişkin bir bireysiniz,sizin yaşınızdakiler hem çalışıyor,hem ev idare ediyor,yeri geliyor çocuğu ile ilgileniyor. Siz sadece kendinize atıştırmalık hazırlayacaksınız. Çok mu zor yani?

Ayrıca annenizin menüleri de gayet iyi bence. Hem doymuyorum diyorsunuz,hem de ayaklarım ağrıyor her gün okula gidemiyorum diyorsunuz. Sizde bir sağlık sorunu olabilir bence,24 yaşında gencecik birinin ayağı neden ağrısın durduk yere?
Tüm gün hareketsizlikten+ stresten+ yol 1 saat gidiş 1 Saat dönüş oluyor ondan sanırım. Bi de boy kilo oranım hiç sağlıklı değil o da etkiliyor bence. Fakülte zamanında 58-59 kiloydum her şey çok daha kolaydı. Şu an 52 kg yim 172 cm

Evet ama bunun için iyi bir bütçe gerekiyor bence benim şu an sadece harçlığım var. Okula mı gitsem acaba? Öğlen akşam yemekhanede yesem? 4 çeşit yemek çıkıyor. 1 saat gidiş 1 saat dönüş sürecek ama daha doyurucu gibi
O sürede yemek yapın işte. 2 saate bile gerek kalmaz hatta. Daha az sürede doyurursunuz karnınızı merak etmeyin.

Vay kuzucuk sen bana gel ben seni tosuncuk gibi yaparım.heleki çocuğum tusa hazirlaniyor ne isterse yapardım.kizim lgs ye hazırlanıyor dershanesi var okul ve dershane sürekli düzenli yemek yapıyorum ama annenize kızmıyorum çalışıyorya eriniyor yada yoruluyor dur.fakat benim için çocuklarımın yemeği içmesi önemli.yarin kızım seviyor diye yaprak sarması yapicam onden çorba salata.bugun kek istediler çilekli linkle kek hazırladım biraz önce yediler bizde çayla yedik mesela.hic erinmem yaparım.hangi sehirdesiniz benim yaşadığım yerdeyseniz size güzel yemek yada çay saati hazırlarım.
Birde sizde kendinize basit ama lezzetli şeyler hazirlamayi öğrenin .ben kızlarıma ilerde tam garantili tarif olsun benim el lezzetin gibi olsun diye tarif defetri hazırlıyorum onlara anı olarak bırakacağım.
Fısır fısır poğaça.
Pizza.
Pişi
Keklerim.
Pidelerim.
Çocuklar çok sever bunaltı tam nasıl yaptığımı puf noktasiyla yazıyorum ilerde bakıp yaparlar anı kalır anamız soyel yapıyordu diye kimseye minnet etmezler

Evet ama bunun için iyi bir bütçe gerekiyor bence benim şu an sadece harçlığım var. Okula mı gitsem acaba? Öğlen akşam yemekhanede yesem? 4 çeşit yemek çıkıyor. 1 saat gidiş 1 saat dönüş sürecek ama daha doyurucu gibi
Sırf yemek yemek için 2 saat yol çekeceginize evde yemek yapsanız daha mantıklı değil mi ben dahil birçok kişi size yemek alternatifleri sundu bir yemek yapmak 5 saatinizi almaz.

Sizde yemek yapmayi bilmiyorsunuz sanirim acin video ordaki kisiyle beraber yapin yemek. Iki saat yolu dusunuyorsunuz yorulurum diye ama anneniz kac saat calisiyor eve gelip yemek yapiyor onu dusunmuyorsunuz. Yemek yapmayi ogrenin elbet lazim olacak ki su anda da lazim annenize bu kadar yuklenmeniz gercekten nankorluk.

Tüm gün hareketsizlikten+ stresten+ yol 1 saat gidiş 1 Saat dönüş oluyor ondan sanırım. Bi de boy kilo oranım hiç sağlıklı değil o da etkiliyor bence. Fakülte zamanında 58-59 kiloydum her şey çok daha kolaydı. Şu an 52 kg yim 172 cm
Zayıflık güzeldir,kilonun kimseye faydası yok,çok gençsiniz. Sağlıkla alakalı size anlatmayayım zira sizin mesleğiniz zaten,kiloyla sağlık olmadığını bilirsiniz :KK66:

Ama kendinize atıştırmalık hazırlamanız günde yarım saat sürer. Nefes almadan çalışmıyorsunuzdur nasılsa,marketten tavuk balık köfte de alın,her gün öğlende onlardan yiyin. Salata yapmak zor geliyorsa söğüş marul domates doğrayın yanına olsun bitsin.

Tüm gün ders çalışmanız zaten imkansız.. plânlı çalışıp ara verdiğinizde de yemek yapabilirsiniz,üstelik kafaniz da dağılır stresinize de iyi gelir..

Fırında tavuk,balık tarzı şeyler yapabilirsiniz, kasaptan hazır köfte alıp 10 dk da kızartabilirsiniz.. istedikten sonra siz de bir-çok şeyi yapabilirsiniz,anneniz kadar siz de yemek yapmayi sevmiyorsunuz anlaşılan,2 saat yürümeyi bile göze aldığınıza göre

Ayrıca anneniz ne kadar yorucu olmayan bir işte çalışırsa çalışsın her gün size 2 çeşit yemek yapmaya çalışıyormuş,herkesin annesi aynı olmaz,hiç yemek yapmayıp tam tersine sizden de bekleyebilirdi,arkadaşlarınızın anneleri ile kıyaslamanız doğru degil.

Zayıflık güzeldir,kilonun kimseye faydası yok,çok gençsiniz. Sağlıkla alakalı size anlatmayayım zira sizin mesleğiniz zaten,kiloyla sağlık olmadığını bilirsiniz :KK66:

Ama kendinize atıştırmalık hazırlamanız günde yarım saat sürer. Nefes almadan çalışmıyorsunuzdur nasılsa,marketten tavuk balık köfte de alın,her gün öğlende onlardan yiyin. Salata yapmak zor geliyorsa söğüş marul domates doğrayın yanına olsun bitsin.
Öneriler için çok teşekkür ederim İstanbulda yaşıyorum geçen gğn öğünümde somon yiyeyim dedim marketten 200 tl ye çıktım. Her gün bunu yapmak tabi ki isterim ama gücüm de yetmez diye korkuyorum. O yüzden okula gitmek sanırım 2 saat+ yorgunluk da olsa daha cazip geliyor.
Zayıflık elbette iyi ama benim beden kitle indeksim artık sağlıksıza gidiyor. Benim 5 kilo almam gerekiyor

Teşekkür ederim ama protein hiç yök yemeklerde gerçekten kavga çıkartmak istemiyorum ama içten içe anneme çok kırıldığımı fark ediyorum. Hani yemek mesela kereviz yemeği ve makarna. Veya bezelye makarna. Veya mercimek çorbası makarna. Bir gğn arkadaşımda yatıya kaldım ve ilk defa o gün doydum gibi hissettim🥺
Sabahları 2 yumurta ile omlet, ara öğünde kefir, akşam yemeğinin yanına da yoğurt ekleseniz? Bunları yapıyor musunuz?

Ekstra atıştırmalık için basit bir klasik kakaolu kek yapın size en az 2 3 gün gider zaten.

Sabahları 2 yumurta ile omlet, ara öğünde kefir, akşam yemeğinin yanına da yoğurt ekleseniz? Bunları yapıyor musunuz?

Ekstra atıştırmalık için basit bir klasik kakaolu kek yapın size en az 2 3 gün gider zaten.
Sabahları 2 yumurta+tam buğday ekmeği+3 ceviz+peynir+zeytin yiyorum ama 2 saate acıkıyorum. Öğlen dünden kalan yemeği (mesela bugun mercimek çorbası ve makarnayı) ısıttım yedim. Akşam da köfte makarna. Ama asla doymuyorum :KK43: şimdi muzu kakaoya batırıp yiyorum 1 saat sonra yine acıkıcam

Öneriler için çok teşekkür ederim İstanbulda yaşıyorum geçen gğn öğünümde somon yiyeyim dedim marketten 200 tl ye çıktım. Her gün bunu yapmak tabi ki isterim ama gücüm de yetmez diye korkuyorum. O yüzden okula gitmek sanırım 2 saat+ yorgunluk da olsa daha cazip geliyor.
Zayıflık elbette iyi ama benim beden kitle indeksim artık sağlıksıza gidiyor. Benim 5 kilo almam gerekiyor
Annenizin maaşı yeterli gelmiyor mu? Alışverişi o yapsa,siz kendinize pişirseniz mesela? Şimdi kadıncağız dar gelirliyse alamıyorsa da elden bir şey gelmez.

Şaşkınlıkla okuduğum yorumlar oldu bu arada,millet evdeki bebesiyle 24 yaşında koskoca kızı bir tutmuş yahu ,gerçekten çok tuhaf insanlar var. Sonra evdeki işi hep niye biz yapıyoruz diye kızmasınlar.

Anneniz evde olsa anlayabilirim bu düşüncenizi ama kadın çalışıyor tüm gün. Yorgun gelip bir de yemek pişiriyor. Yaşınız küçük değil, anneniz mutfağı da giderken yanında götürmüyor. Ne istiyorsanız kendinize yapabilirsiniz. Vaktinizi planlamayı bilmeden nasıl tıp fakültesi bitirdiniz anlamadım zaten. Dinlenmenizden, uykunuzdan, kendinize ayırdığınız vakitten veya hatta dersinizden zaman kısıp yemek yapacaksınız kendinize doymuyorsanız. Vakit almayan şeylerden yapabilirsiniz yaşınız 24, bu zamana dek yapmamış olmamız garip zaten

İnanamıyorum bana birisi evde 5 tencere yemek yapmak mı İstanbul trafiğinde 2 saat geçirmek mi dese 6 tencere yemek yaparım. 1 saat be konu sahibi 1 saatinizi almaz.

İnanamıyorum bana birisi evde 5 tencere yemek yapmak mı İstanbul trafiğinde 2 saat geçirmek mi dese 6 tencere yemek yaparım. 1 saat be konu sahibi 1 saatinizi almaz.

Konu sahibesi param yok, butcem sınırlı demiş yanlış anlamadıysam :KK51: Et artık çok pahalı, marketten alsa bile bütçesine uyar mı bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X