- 21 Mart 2019
- 656
- 377
-
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
Yok kilo kıyası değil. Tusa hazırlanan arkadaşlarımın hepsinin annesi ana öğünleri geçtim ara öğünlerde bile çayını kekini masaya götüren insanlar. Tabi ki çok zor şartlarda tus a çalışan meslektaşlarımız da var ama benim yakınımda böyle örnekler olunca istemsizce böyle bir psikolojiye girdim sanırımYoğurt yemiyorsunuz anladığım kadarıyla. Akşam yemeklerinin yanına ya da öğlen bir kase mutlaka yiyin. Hem protein alırsınız hem de daha doyurucu olur.
Arkadaşlarınızla kendinizi kıyaslamayın. Ever biraz zayıf olabilirsiniz ama güzel bir fiziğiniz vardır. Kilo alınır verilir, stres yapmayın kendinize.
Ya hu bütün marketlerde var bu avokado dediğiniz şey.İki adım yürüyerek bim,101,şok her neyse gidip alabilirsiniz.Bu kadar ajite edilecek bir şey değil ki buEvet oldu mesela avokado istedim kaç kere hep çok sertti almadım dedi ben kendim gidip aldım
Yok valla TUS’tan dolayı bence ders çalıştıkça acıkıyorum. 12. Sınıfta üniversite sınavına hazırlanırken de böyleydim. Zaten metabolizmam da çok hızlı. Günde en az 2 defa büyük tuvalete çıkarım. Hayatım Boyunca hep böyleydi.Tavuk ta birsey yok ki yapmakta yavrum al marketten koy ocaga kizarsin .makarnada doyurucu bir gida dir .acaba sizin midenizde bir problem mi var yiyorsunuz yuyorsunuz doymuyorsunuz
Evet zaten ben aldım işte anneme söylediğimde benim isteklerim önemsiz veya “olmasa da olur”oluyor ya da ben şu an böyle dramatik düşünüyorum ama kendi kafasındaki listeyi alıyor o soruya yanıt olarak söylemiştim yaniYa hu bütün marketlerde var bu avokado dediğiniz şey.İki adım yürüyerek bim,101,şok her neyse gidip alabilirsiniz.Bu kadar ajite edilecek bir şey değil ki bu.
Anneniz çalışıyor, kadın tek başına babanızdan ayrı ya da vefat durumu olabilir. 24 yaşındasınız kendi durumunuzu başkalarıyla kiyas etmenin bir anlamı yok. Ne istiyorsunuz anneniz işten gelip size hizmet mi etsin sürekli?Yok kilo kıyası değil. Tusa hazırlanan arkadaşlarımın hepsinin annesi ana öğünleri geçtim ara öğünlerde bile çayını kekini masaya götüren insanlar. Tabi ki çok zor şartlarda tus a çalışan meslektaşlarımız da var ama benim yakınımda böyle örnekler olunca istemsizce böyle bir psikolojiye girdim sanırım
Onu yapabiliyorsa anneleri demek ki ev hanımı. Çalışan size bakan annenizi örnek almak varken, onların kekinden rahatsız olmanız annenize haksızlık değil mi sizce de?Yok kilo kıyası değil. Tusa hazırlanan arkadaşlarımın hepsinin annesi ana öğünleri geçtim ara öğünlerde bile çayını kekini masaya götüren insanlar. Tabi ki çok zor şartlarda tus a çalışan meslektaşlarımız da var ama benim yakınımda böyle örnekler olunca istemsizce böyle bir psikolojiye girdim sanırım
Konu sahibesi siz annenizden ilgi bekliyor da bunu yemekle somutlaştırıyor olabilir misiniz?Evet oldu mesela avokado istedim kaç kere hep çok sertti almadım dedi ben kendim gidip aldım
Yok kilo kıyası değil. Tusa hazırlanan arkadaşlarımın hepsinin annesi ana öğünleri geçtim ara öğünlerde bile çayını kekini masaya götüren insanlar. Tabi ki çok zor şartlarda tus a çalışan meslektaşlarımız da var ama benim yakınımda böyle örnekler olunca istemsizce böyle bir psikolojiye girdim sanırım
Evet zaten ben aldım işte anneme söylediğimde benim isteklerim önemsiz veya “olmasa da olur”oluyor ya da ben şu an böyle dramatik düşünüyorum ama kendi kafasındaki listeyi alıyor o soruya yanıt olarak söylemiştim yani
Hayır ama en azından öğünler 1. Çorba 2. Etli yemek 3. Bulgur pilavı 4. Salata olsa keşkeAnneniz çalışıyor, kadın tek başına babanızdan ayrı ya da vefat durumu olabilir. 24 yaşındasınız kendi durumunuzu başkalarıyla kiyas etmenin bir anlamı yok. Ne istiyorsunuz anneniz işten gelip size hizmet mi etsin sürekli?
Dogrudur canim .ama annene kizma bütüngün ders calişmiyorsunuzdur umuyorum cik disari bir balik al akşam annenle kizart veya tavuk ne bileyim aksama annenle yap iki kolla hem cabuk olur hem lezzetli olur.okumanda cok güzel tebrik ederim allah zihin acikligi versin derslerinde kolaylaştirsinYok valla TUS’tan dolayı bence ders çalıştıkça acıkıyorum. 12. Sınıfta üniversite sınavına hazırlanırken de böyleydim. Zaten metabolizmam da çok hızlı. Günde en az 2 defa büyük tuvalete çıkarım. Hayatım Boyunca hep böyleydi.
İste bunların olabilmesi için iki önceki mesajımda yazdigim gbi senin de iş bölümü yapman lazım . Yani önden hazırlığını sen yaparsan annen de daha kolay hazırlar bu tarz yemekleri . Çok güzel onerilerde bulundum bence sana o mesajı bulup,değerlendirebilirsin mevcut durumdan şikayet etmek yerine .Hayır ama en azından öğünler 1. Çorba 2. Etli yemek 3. Bulgur pilavı 4. Salata olsa keşkehaftada 1 balık olsa. Sebze olmasa. Valla doymuyorum ki
Sizin anneniz size yemek bırakmiyormuş ya da yapmıyormus. Konu sahibinin annesi ise aksam 6da evde olup 2 öğün yemek yapıyormuş, asla ayni durum degil ki. Daha ne yapsın bu kadınBenim annem de aynıydı biliyor musun öğretmenlik stajı yapardım sabah 8 akşam 5 eve gelirdim sadece boş menemen tavaları olurdu babamla yemiş kalkmışlar bana hiç kalmamış. Yani küçük kardeşim vardı 5 yaşında o yüzden mi bilmiyorum asla yemek yapmıyordu ya ben de dersten vakit bulup yapamıyordum ya melemen ya yumurta ya azıcık patates kızartması sabah akşam kahvaltılık yerdik hiç doymazdım 55 kiloydum bekarken
Yok o yorumları gördüm ve not ettim YouTube videosunu da kaydettim. Soru şeklinde olan yorumları cevaplamıştım o yüzden öyle oldu sanırım. Gerçekten nankörlük yapmak istemiyorum ama günlük hayatımı çok etkileyen bir durum olduğu için konu açmak istedimHanımefendi kimi yoruma saçma cevaplar veriyorsunuz, çoğunu görmezden geliyorsunuz.
Marketten / kasaptan hazır döner, köfte alın, pişirmesi 5-10 dk diyorlar döner yemek pahalı diyorsunuz.
Pişirmek için annenizden birşey istediniz mi deniyor avokado istedim diyorsunuz.
Yemek yapmak o kadar uzun ve zahmetli değil deniyor yol iki saat okula gidip yiyip dönsem diyorsuniz hala.
Size birsürü proteinden zengin alternatif sunuluyor nohut, mercimek, ton balığı, tavuk; somon aldım 200 lira diyorsunuz.
Sorumluluk almayan, çözüm odaklı olmayan bir insansınız, annenize de size de kolaylıklar diliyorum.
Amin çok teşekkür ederimDogrudur canim .ama annene kizma bütüngün ders calişmiyorsunuzdur umuyorum cik disari bir balik al akşam annenle kizart veya tavuk ne bileyim aksama annenle yap iki kolla hem cabuk olur hem lezzetli olur.okumanda cok güzel tebrik ederim allah zihin acikligi versin derslerinde kolaylaştirsin
Tamam onu anladım,ama bütçesi ne durumda bu kadının? Ona göre düşünmek lazım. Kıyma olmuş 200 lira, levrek pazarda bile 190 lira. Haftada 4 levrek alınsa 1,5 kilo gelir,1 kilo kıyma alınsa bunun bütçeye yansıması aylık nerden baksanız 2000 lira. Tavuğu,kuşbaşı eti saymadım bile daha. Şimdi bunu karşılamaya maaşı yetecek mi o önemli.Annem mutfak alışverişini kendi kafasındaki listeye göre yapıyor
Siz üniversiteden mezun oldum dediniz ama yanlış anlamazsaniz mesajlarinizdaki cocuksuluk liseden mezun olunmuş gibi.Hayır ama en azından öğünler 1. Çorba 2. Etli yemek 3. Bulgur pilavı 4. Salata olsa keşkehaftada 1 balık olsa. Sebze olmasa. Valla doymuyorum ki
Evet aynen o kısmı ben atlamışım çalışan bir anneymiş elinden geleni yapıyor aslında galiba porsiyonları küçük yapıyorSizin anneniz size yemek bırakmiyormuş ya da yapmıyormus. Konu sahibinin annesi ise aksam 6da evde olup 2 öğün yemek yapıyormuş, asla ayni durum degil ki. Daha ne yapsın bu kadın
Siz yapın bir çorba ve salata mesela. Niye yapmıyorsunuz?Hayır ama en azından öğünler 1. Çorba 2. Etli yemek 3. Bulgur pilavı 4. Salata olsa keşkehaftada 1 balık olsa. Sebze olmasa. Valla doymuyorum ki