Sürekli uyuyorum-yemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Balliciklokma1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2019
656
377
Kızlar selam nasılsınız? Deprem dolayısıyla gerçekten üzgünüm Allah hepimizin yardımcısı olsun. Size benim günlük hayatımı çok etkileyen bir şeyi istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kızlar 24 yaşındayım tıp fakültesinden mezun oldum ve TUS’a hazırlanıyorum.
Annem rahat bir işte çalışıyor eve en geç 6 da gelmiş oluyor. Gelince namazlarını kılıp yemek yapıp tv vs izliyor. Akşam yemeklerimiz genelde 2 çeşit. Ana yemek(genelde sebze yemeği/tavuk haşlama patates/et haşlama + her gün makarna veya haftada 1 pirinç pilav)
Kızlar ben yemekleriyle hiç doymuyorum bir de ders çalıştığım için ekstra yemek istiyorum ama öyle paketli gıdayla çözülecek iş değil onları yiyince başım ağrıyor.
Arkadaşlarımın anneleri ev hanımı ve çeşit çeşit yemekler yapıyorlar, her aralarında kek çay vs vs. Kızlar gerçekten çok yoruldum. Öğlenleri akşamdan kalan yemeği mikrodalgada ısıtıp yiyorum ama asla doymuyorum. Çok zayıfladım. 172cm 52 kg yim. Aç olunca gün içinde yatağa 15 dk uzmanıyım diyip uyuyakalıyorum.
Bir gün isyan ettim anneme. O da 24 yaşındasın kendin yapabilirsin dedi. Ama gerçekten TUS a hazırlanıyorum vaktim de yök zaten çok stresliyim.
Her gün okula mı gitsem? Orada yemekhane var. Ama git gel cok yoruluyorum 1 saat gidiş 1 saat dönüş ve ayaklarım çok ağrıyor
Lütfen yardımcı olur musunuz

Yemeklerin yanına mesela makarna yapsanız? Kısa sürüyor zaten. Yarım saatte bir yemeğin hazırlığını yapıp ocağa verebilirsiniz, pişerken derse döner, sonra kapatırsınız altını.

Tus ağır bir sınav tamam ama bir kap yemek yapacak vakit bulunabilir bence. Anneniz de evde oturmuyormuş ki sonuçta. Yoruluyordur kadın

Yemek zaten hep 2 çeşit.
1. Sebze yemeği genelde
2. Makarna
Ama inanın doymuyorum karnım hep gurul gurul. Ya da doyuyorum sanıyorum 2 saat sonra acıkıyorum.

Yemek yapmak öyle ders çalışmanı engelleyecek şeyler değil. Otur bir haftasonu yarım gün, haftalık yemek yap, ısıt ısıt ye sonrasında. Kolay fırın yemekleri yapabilirsin, büyük borcamda, fırın tepsisinde. Annen haklı. Tus'a hazırlanıp, tek yaşayan arkadaşlarım var, hiç öyle yemek ev işi konusunda zaman sıkıntısı yaşadıklarını duymadım.

Annen rahat bir işte çalışıyor bile olsa eşek gibi çalışıyor. Sabah kalkıyor, öyle ay bugün evde oturayım diyemeden mesaji saatinde işte olup, insanların dırdırını çekiyor. Annenle ilgili böyle düşünmemelisin.

Yemek zaten hep 2 çeşit.
1. Sebze yemeği genelde
2. Makarna
Ama inanın doymuyorum karnım hep gurul gurul. Ya da doyuyorum sanıyorum 2 saat sonra acıkıyorum.

Annenizin izin gününde poğaça, börek yapın beraber. Dondurucuya atın, mikrodalgada ısıtıp yersiniz. Dondurucuya atılacak poğaça, börek diye aratırsanız tarif bulabilirsiniz.
2 çeşit yemek normal geldi bana çalışan kadın için, mesela o yemek yaparken sizde hemen çorba pişirirsiniz molanızda.

tus’u kazanıp gittiğinizde yine yemek derdiniz olacak çünkü, kendinizde yapmayı öğrenmelisiniz.

Anneniz miktar olarak çok yapsın, bir yerine iki tabak yiyin mesela?
Teşekkür ederim ama protein hiç yök yemeklerde gerçekten kavga çıkartmak istemiyorum ama içten içe anneme çok kırıldığımı fark ediyorum. Hani yemek mesela kereviz yemeği ve makarna. Veya bezelye makarna. Veya mercimek çorbası makarna. Bir gğn arkadaşımda yatıya kaldım ve ilk defa o gün doydum gibi hissettim

Bence annenizden beklenti içerisinde olmanız yanlış. Zaten çalışıyormuş ve siz de 24 yaşındasınız. Açlıktan şekeriniz düşecek kadar az yemiyorsunuzdur ki uzanınca uyuyakalasınız. Asıl tıkabasa yeseniz sızar kalırsınız rehavet çöker. Yemek olarak değil belki ama kuruyemiş meyve tarzı ara öğünlerle ya da yoğurtlu tabaklarla ara öğününüzü arttırabilirsiniz. Kasaptan kasap köfte alip pişirip ekmek arası yapabilirsiniz ayrica 10dk bile almaz

Benim annem de aynıydı biliyor musun öğretmenlik stajı yapardım sabah 8 akşam 5 eve gelirdim sadece boş menemen tavaları olurdu babamla yemiş kalkmışlar bana hiç kalmamış. Yani küçük kardeşim vardı 5 yaşında o yüzden mi bilmiyorum asla yemek yapmıyordu ya ben de dersten vakit bulup yapamıyordum ya melemen ya yumurta ya azıcık patates kızartması sabah akşam kahvaltılık yerdik hiç doymazdım 55 kiloydum bekarken

Allah zihin açıklığı versin öncelikle Bi de evde kaç kişisiniz? Bir annenin bu isteğe sevinmesi bile lazım ,ev yemeği isteyen hem de Tus’a hazırlanan evladına. Kendiniz yapmayın zaten normal bi süreçte değilsiniz olağanüstü bir durum Tus’a hazırlanmak. Bence sakin sakin tekrar konuşun.

Ben de hep çok açım (

Yok o elimden bu geliyor diyor arkadaşlarının anneleri ev hanımı diyor. Evde ikimiziz

24 yasindasiniz evdesiniz. Anneniz hem calip hem eve bakiyor. Sabah 8 aksam 10 full ders calistiginizi zannetmiyorum. Cayinizi corbanizi kekinizi boreginizi kendiniz yapabilirsiniz. Hic olmadi protein yada baklagilli bir salata yaparsaniz hem saglikli hem doyurucu olur.

Neler yapabilirim mesela?
Yani ne gibi bir beslenme istiyosunuz ki ?

Bizim evde cocuklardan biri et yer biri yemez.Ve sizdeki gibi iki cesit olur. Bu aksam bulgur pilavi ve haslanmis tavuk vardi. Birde dunden kalan pirinc pilavi. Onu hemen yogurtlu corba (yayla mi oluy ismi) ya cevirdim. Et yemeyen bari corba icsin diye. Yinede 1 saatimi aliyor yemegi hazirlamak.

Yemek zaten hep 2 çeşit.
1. Sebze yemeği genelde
2. Makarna
Bende hiç doymam. Maalesef buda sürekli evde olup, enerji harcamıyor olmamızdan kaynaklı. Üniversitedeyken yine çok aktiftim spor, etkinlik vs. buda aklına acıkmayı dahi getirmiyor. Kalkınca yulaf yediğimde beni uzun bir süre tok tutuyor. Hattta yulaftan kurabiye yapmışlığımda var oda uzun süre tok tutuyor. Akşam yemeğinde ya mutlaka çorba olur o kısa sürüyor zaten ya da salata olur. Aslında 15 dk bile sürmeyecek tariflerde var. Hatta uzun süre ders çalışınca kafanı dağıtmak için çok iyi geliyor yemek yapmak. Öyle uzunca uğraşmanıza gerek yok. Bugün mesela 20 dk de ton balıklı, havuç ve kabaklı makarna yaptım müthiş oldu. Ama bende doymuyorum maalesef :)))))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…