Sürekli uyuyorum-yemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar selam nasılsınız? Deprem dolayısıyla gerçekten üzgünüm Allah hepimizin yardımcısı olsun. Size benim günlük hayatımı çok etkileyen bir şeyi istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kızlar 24 yaşındayım tıp fakültesinden mezun oldum ve TUS’a hazırlanıyorum.
Annem rahat bir işte çalışıyor eve en geç 6 da gelmiş oluyor. Gelince namazlarını kılıp yemek yapıp tv vs izliyor. Akşam yemeklerimiz genelde 2 çeşit. Ana yemek(genelde sebze yemeği/tavuk haşlama patates/et haşlama + her gün makarna veya haftada 1 pirinç pilav)
Kızlar ben yemekleriyle hiç doymuyorum bir de ders çalıştığım için ekstra yemek istiyorum ama öyle paketli gıdayla çözülecek iş değil onları yiyince başım ağrıyor.
Arkadaşlarımın anneleri ev hanımı ve çeşit çeşit yemekler yapıyorlar, her aralarında kek çay vs vs. Kızlar gerçekten çok yoruldum. Öğlenleri akşamdan kalan yemeği mikrodalgada ısıtıp yiyorum ama asla doymuyorum. Çok zayıfladım. 172cm 52 kg yim. Aç olunca gün içinde yatağa 15 dk uzmanıyım diyip uyuyakalıyorum.
Bir gün isyan ettim anneme. O da 24 yaşındasın kendin yapabilirsin dedi. Ama gerçekten TUS a hazırlanıyorum vaktim de yök zaten çok stresliyim.
Her gün okula mı gitsem? Orada yemekhane var. Ama git gel cok yoruluyorum 1 saat gidiş 1 saat dönüş ve ayaklarım çok ağrıyor :KK43:
Lütfen yardımcı olur musunuz
Bence anneniz haklı gayette kendiniz yapabilirsiniz. Siz yine şanslısınız biz sınavlara hazırlanırken bizimkiler misafir ağırlatıyordu. Ev cümbüş yeri her oda dolu gel de ders çalış😅

Keki fırına atmaniz kaç dakikanızı alır, siz yapın. Tüm gün nefes almadan ders mi çalışıyorsunuz? Arada girin mutfağa size de değişiklik olur böylece işten gelen annenizden yemek haricinde farklı şeyler beklemezsiniz. Sanki eliniz ayağınız tutmuyor ya da yokluk içerisindeymiş gibi açlıktan ağlayacaksınız.

10.00-16.30 arası çalışıyor. Evet hani nankörlük yapmak istemiyorum ama bence daha fazla ve doyurucu yapılabilir. Hiçbir zaman mutfağı sevmediğini kendi de söylüyor :KK43:
Hemşire daha fazlasını da siz yapıverin. Sabah 1 yumurtadan omlet yesem akşama kadar acıkıyorum kilolu ve aşırı iştahlı olduğum halde. Öğlen 2 yumurta kırıverin, bir kek yapsanız annenizle çayın yanında en az 2 gün yersiniz, tavada börek yapsanız yine aynı şekilde. 2 çeşit yemeğin yanına bir şehriye çorbası yapsanız 15 dakika sürer.

Ya internetten şu diyet yemekleri oluyor ya kapıya asıyorlar günde 5 kutu. Ona baktım. Proteinli pakete. Aylık 9bin TL diyor. Şu an aklımda şey var gerçekten bu yemek olayı beni çok yordu TUS ü bırakıp pratisyen olup ayda 25 bin tl para kazanıp bir düzen oturtup tus a öyle mi hazırlansam?

Onlar sağlıksız, çok çok profesyonel bir yer olmadığı sürece üretim genelde hijyenik olarak yapılmıyor genelde. Onun yerine yemeksepeti.comdan ev yemekleri kategorisinden birkaç yer belle:) Ya da öğlende az ara ver, yakında iyi bir yerler varsa sağlam öğle yemeği ye.

Buna bende cevap vermek istedim.
Yeşil mercimek yemeği çok çabuk pişiyor, bol protein.
Kıymalı sebze yemeği.
sebzeli bulgur pilavı
mesela bunların hazırlığı 10 dakika anca sürüyor.
Hiçbişey yapamıyosan makarna yap üstüne sarımsaklı yoğurt dök oh mis:kk77:

Öncelikle Allah zihin açıklığı versin. Doktor olduğunuz için iyi bilirsiniz protein daha uzun sürede sindirildiği için tokluk hissi verir aynı şekilde doğal yağlar da. Makarna ve sebze çok çabuk şeker yükselten ve düşüren dolayısıyla acıktıran besinler. Akşamdan fasülye nohut ıslatın bir paket mesela. Sabah düdüklüde haşlayın. 5-6 kaşık olacak şekilde buzdolabına ayrı ayrı paketleyin. Piyaz, salata daha yoğun çorbalar yaparsınız. Haftada 1 er gün böyle bakliyatlı salata yaparsınız tok tutar. Ton balığı ve bolca markanın hindi ürünleri var tüketmeye hazır. Diyetisyenim protein değeri çok iyi demişti. Hem uygun fiyatlı hem tok tutucu. Atıştırmak isterseniz Hatay zeytini vardı (ah güzel hatayımız) minik minik beş tanesi bir normal zeytin kadar küçük bir kaseye koyun atıştırırsınız. En uygun zeytin çeşidi bu hem de el ağız oyalıyor. Bir de bizim kasabımız hem köfte hem de Adana/Urfa kebap hazırlıyo. Ev hanımı olmama rağmen kızım eti çok sevdiği için ondan yaptırır dolaba koyarım. Bir kilo kıyma kadar ücreti dışarıdan kebap almaktan çok daha ucuz ve lezzetli. Hazır lavaş alıp dürüm yaparsınız. Arada bol salatalık kapya biber havuç doğrayın kendinize.Bol su, kahve çay zaten tüketirsiniz diye düşünüyorum. Açım diye ekstra ekmek, kek, börek, makarna yemeyin. Bütçeniz uygunsa Züber ya da fellas protein bar alırsınız yoksa bi hafta sonu gronala yağın fırında aylarca gidiyo. Süte yoğurda ekleyip yersiniz öğlende. Bi de sabah yumurta tüketmeye çalışın en ucuz ve besin değeri yüksek şey yumurta. Aynı şekilde lor peyniri de öyle. Sayın doktorum bir kaç sene sonra uzman olduğunuzda bunları siz bize yazacaksınız büyük ihtimalle. Yukarıda yazdıklarımın hepsi 10-15 dk alan yemekler o kadar ara vermek fiziksel ve ruhsal sağlığınız için iyi olacaktır. İnşallah tus güzel geçer istediğiniz bölüme başlarsınız.

Fırında balık da yapabilirsiniz zaten temizlenmis alıyorsunuz hatta dondurulmuş da olur uskumru mesela sosla koy fırına çabuk pişer zaten.

Et türü bonfile yine sosla koy fırına piser çabuk.

Kek istiyorsanız cirpmasi 10-15 dk koyarsın dolaba yersin.

Markete çık birgün dondurulmuş pide lahmacun al koy dolaba ısıtıp yersin evde ve dışarıda yaptiramiyorsan alternatif olur.

Kasaptan 2 kg kıyma alıp annenizle birlikte- bence kendiniz de yapabilirsiniz- bi oturuşta köfte yapın porsiyonlar halinde buzluğa atın. Pişirip pişirip yersiniz. Pişmiş balık satan yerler var arayın balık söyleyin oturun yiyin anne kız. Ya da somon alıp soslayıp fırına atın bide salata yaparsınız yanında. Hazırlık süresi 10 dk. Protein ihtiyacınız olduğu için yazdım bunları. Anneniz yaşı itibariyle haşlama et sebze yemeği vs yapıyor olabilir. Başınızın çaresine bakabilirsiniz bence yemek yapmak öyle mesele edilecek bir şey değil Tus süreci de dahil.

Tam olarak dediğiniz gibi beslenmem gerekiyor sağlık olarak da beynim için de. Bitek harçlığım var. Acaba her gğn okula mı gitsem orada yemekhane var ve 4 çeşit yemek çıkıyor en azından :KK43: ama onda da 1 saat gidiş 1 saat dönüş olacak

O kötü bir fikir bence, hem yol uzun çok zaman kaybı hem yorulursun. Daha yakında yemek yenecek yer yok mu? En azından öğlenlik kebapçı tarzı bir yerler? Olmazsa kasaptan hazır köfte kap konu sahibesi öğlenleri onu yap, yanına güzel bir yeşil salata, yanına biraz karbonhidaret missssssss gibi olur.

Ya internetten şu diyet yemekleri oluyor ya kapıya asıyorlar günde 5 kutu. Ona baktım. Proteinli pakete. Aylık 9bin TL diyor. Şu an aklımda şey var gerçekten bu yemek olayı beni çok yordu TUS ü bırakıp pratisyen olup ayda 25 bin tl para kazanıp bir düzen oturtup tus a öyle mi hazırlansam?
Bence siz fazla naziksiniz. Benim babam çeşitli sebeplerden uzmanlığını bırakıp pratisyen olarak çalıştı 12 sene. Sonra 5 çocuğu varken akşamları bizimle oturup ders çalışarak tus u kazandı yeniden. Ve şu an deprem bölgesinde olan, üzerinde dami olmadan tusa hazırlanan tanıdıklarım var. Cozumu bu kadar kolay bir şey icin hemen emeğinizi bırakmanız ileriki hayatınızda huy olarak önünüze ket vurabilir.

Kızlar selam nasılsınız? Deprem dolayısıyla gerçekten üzgünüm Allah hepimizin yardımcısı olsun. Size benim günlük hayatımı çok etkileyen bir şeyi istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kızlar 24 yaşındayım tıp fakültesinden mezun oldum ve TUS’a hazırlanıyorum.
Annem rahat bir işte çalışıyor eve en geç 6 da gelmiş oluyor. Gelince namazlarını kılıp yemek yapıp tv vs izliyor. Akşam yemeklerimiz genelde 2 çeşit. Ana yemek(genelde sebze yemeği/tavuk haşlama patates/et haşlama + her gün makarna veya haftada 1 pirinç pilav)
Kızlar ben yemekleriyle hiç doymuyorum bir de ders çalıştığım için ekstra yemek istiyorum ama öyle paketli gıdayla çözülecek iş değil onları yiyince başım ağrıyor.
Arkadaşlarımın anneleri ev hanımı ve çeşit çeşit yemekler yapıyorlar, her aralarında kek çay vs vs. Kızlar gerçekten çok yoruldum. Öğlenleri akşamdan kalan yemeği mikrodalgada ısıtıp yiyorum ama asla doymuyorum. Çok zayıfladım. 172cm 52 kg yim. Aç olunca gün içinde yatağa 15 dk uzmanıyım diyip uyuyakalıyorum.
Bir gün isyan ettim anneme. O da 24 yaşındasın kendin yapabilirsin dedi. Ama gerçekten TUS a hazırlanıyorum vaktim de yök zaten çok stresliyim.
Her gün okula mı gitsem? Orada yemekhane var. Ama git gel cok yoruluyorum 1 saat gidiş 1 saat dönüş ve ayaklarım çok ağrıyor :KK43:
Lütfen yardımcı olur musunuz
Allah annenize sabir versin. Nankor evlat da baska imtihan. Rahat bir işmiş ayip yahu. Kadın işten gelip bir de yemek hazirliyor. 1 saatinizi ayirın da annenize yemek yapın. Sinir oldum

Onlar sağlıksız, çok çok profesyonel bir yer olmadığı sürece üretim genelde hijyenik olarak yapılmıyor genelde. Onun yerine yemeksepeti.comdan ev yemekleri kategorisinden birkaç yer belle:) Ya da öğlende az ara ver, yakında iyi bir yerler varsa sağlam öğle yemeği ye.
Evet ama bunun için iyi bir bütçe gerekiyor bence benim şu an sadece harçlığım var. Okula mı gitsem acaba? Öğlen akşam yemekhanede yesem? 4 çeşit yemek çıkıyor. 1 saat gidiş 1 saat dönüş sürecek ama daha doyurucu gibi

Bu olayı hiç anlamıyorum. Evde 5 yasinda 1 cocuk varken nasıl yemek pişmez. Aksam yemeği nasil menemene geçiştirilir. O çocuk gece büyüme hormonu salgılayacak. Benim 2 ve 4 yasinda iki oglum var. Sırf onların gıdası eksik kalmasın diye depresyona giremiyorum. Ki süper çeşitli yemekler olmuyor ama ne bileyim hem sebze hem karbonhidrat hem protein olacak sekilde bir öğün koymazsam icim rahat etmiyor. Şaşırdığıma bakmayin 5 kardeşim var ve benim annem de çalışıyordu. Aksam eve geldiğinde babam nöbetçiyse sofra kurmazdı çoğu zaman ve çokk erken yatardı. Biz evde ne varsa yerdik ki çoğu zaman bisi olmaz salatalık havuç meyve yerdik. Ben azıcık büyüyünce kardeşlerime reçel ekmek yapar verirdim. Annemin kapısında anne uyan nolur aciz diye ağladığımı hatırlıyorum ve bu düpedüz ihmal. O yuzden Cok erken yaşta kendi yemeğimi yapmayı öğrendim. Asla anneme minnet etmem. 2 doğumumu da babamın çalıştığı hastanede yapmak istediğim icin memlekete gittim ve annemin elinden 1 bardak su içmemişimdir. Sezeryan oluktan 1 gun sonra aksam yemeğinde sofrayı kurup salatayı yapip çocuğumu kendim doyurdum. Ben kendi anneme mahsus sanıyordum. Ama sizin yazınızı okuyunca kardeşinize cok uzuldum
Benim şuan 2 yaşında oğlum var hastalıktan ölsem bile sebze yemeğini proteini kalsiyum bütün enerjisini karşılayacak şekilde yemek yapıyorum annem 40 yaşındaydı doğum yaptığında doğumdan sonra hastalandı ama hem kardeşim hem ben kahavtlilkla büyüdük diyebilirim ayrıca çalışmıyordu da 🧐

Haklı, işten gelip 2 çeşit yemek yapmak gayet yeterli olmalı.
Arkadaş evine gittim doydum demeniz de çok üzücü anneniz için. Çocuk değilmişsiniz gün içinde 1 saat vakit ayırıp yemek yapabilirsiniz.
Ama o iki yemeğin içeride önemli. Mercimek çorbası makarna, kereviz yemeği makarna dedi mesela konu sahibi. Bunlar benide doyurmaz mesela 🙈 Ama bence konu sahibinin annesinin tarzı bu şekilde yemek yapmak. Yapacak bişey yok o halde kalkıp kendi hazirlamali. Protein hiç yok demiş mesela. Tavuk göğsünü at tavaya kızarsın ye kaç dk alır hemde protein. Yada eti aynı şekilde pisirebilir. Dediğiniz gibi 1 saat yeter artar bile yani yemek yapmaya. Yarım saat yeterli çoğu yemek için.

Kek,poğaça yapmak 15 dakika
Hazır yufkadan gözleme yapmak 5 dakika
Tarhana çorbası yapmak 15 dakika
Hazır köfte pişirmek 10 dakika
Günde 24 saat ders çalışmıyorsunuzdur bence,size süreleri yazdım ablacım 24 yaşında yetişkin bir bireysiniz,sizin yaşınızdakiler hem çalışıyor,hem ev idare ediyor,yeri geliyor çocuğu ile ilgileniyor. Siz sadece kendinize atıştırmalık hazırlayacaksınız. Çok mu zor yani?

Ayrıca annenizin menüleri de gayet iyi bence. Hem doymuyorum diyorsunuz,hem de ayaklarım ağrıyor her gün okula gidemiyorum diyorsunuz. Sizde bir sağlık sorunu olabilir bence,24 yaşında gencecik birinin ayağı neden ağrısın durduk yere?

Evet ama bunun için iyi bir bütçe gerekiyor bence benim şu an sadece harçlığım var. Okula mı gitsem acaba? Öğlen akşam yemekhanede yesem? 4 çeşit yemek çıkıyor. 1 saat gidiş 1 saat dönüş sürecek ama daha doyurucu gibi
2 saati yolda gecirmeyi goze alabiliyorsaniz zamaniniz var demektir. 2 saat ful yemek yapsam 10 cesit misafir agirlama menusu cikar. Siz 2 saat ayirmayin 30dk ayirin mis gibi doyarsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X