Sürekli soğuk kadınsın diyen koca

Onu da anlamaya çalışın lütfen , sürekli surat asan, alışma sürecinden depresyon yaşayan, sevgisini belli etmeyen bit kadınla baş başa kaldı.

Tek kendi açınızdan düşünmeyin.

Eğer her şeyi geride bırakıp evlendiyseniz daha fazla efor sarf etmek zorundasınız.

Bu yola girerken tek girmediniz, eşinizi de düşünmek zorundasınız.

Yanımda birisi sürekli surat assa benim de modum düşer.

Bence beklentiler sizi yıpratmış, zorlama gibi olmuş.. Yalnız olmaya kafanıza göre yaşamaya da çok alışmışsınız. Biraz hal hatır aranız düzelir inşallah.

O zaman nasıl biri olduğunu açık açık söyle eşine .o seni hiç tanımadan mı evlendi sanki ??ayrıca sürekli mesaj yazmak isteğine anlam veremedim liseli genç aşıklar bıraktıklar o işi

Siz o ulkeye eşinız için gıtmediniz mi çocukta yok biraz çaba göstemelisiniz romantik olun azcik cilve yapin kocaniz o.sizin valla ben 15 senelik evliyim cocuklar.beni yormasa masa susler romantik takilir cilvenin alasini yaparim ben boşanmanizdan ziyade hayatiniza renk katmaya çalişin kocaniz da hakli bi yerde asik surayli depresyonda bi insanla yasamak istemez kimse gün içinde hos mesajlar atin aksam güzel karsilyin gulerek severek sizin de negatifliğiniz gider el ele yürüyüşe çıkin adamin istediği bu yapiverin sizede iyi gelir

Çok da uzak gitmişsiniz. Siz de ondan anlayış beklediğinizi söyleyin. Her şeyimi bırakıp geldim, bambaşka çookk uzak bir ülkeye, bunun bir geçiş süreci olacak hiç destek değilsin diye sizde ona lafı sokuşturun. Öyle ilgi istiyorum diye dolaşmakla olmuyor. Biraz empati yapsın. O size anlayış gösterse uzaklaşmazsınız zaten. Bunlar zamanla yerine oturacak şeyler, boşanmayı düşünmeyin hemen.. Çabalayın..

İkinci evlilik için bu kadar radikal değişiklik çok fazla bence,ben 25 yaşımda deli divane aşıkken eşimin yaşadığı şehre yerleştim ki evlilik adına beni gerçekten hiç pişman etmedi fakat bugün evlensem değil yaşadığım şehri semti değiştirmem

Yahu çok zor ya laf olsun diye buluşabileceğim bi Allahın kulu yok,herkes yabancı ki atanıp gelmiştim ben işim vardı yani.. Eşinizi şöyle karşınıza alıp bi sarsın bırakıp geldikleriniz cilvenin çok daha ötesinde ayrıca o ilk mesajı atsın gerekirse o bişe yapsın,iki günlük bi tatil ayarlasın bi emek versin oturduğu yerden işve cilve beklemek çok saçma,bu tarz şeyler karşılıklı ve kendiliğinden olur öyle ısmarlama olmaz

İlk zamanlar bu tarz bocalamalar çok normal her evlilikte olur, kaldı ki siz ülke değiştirmişsiniz. Çok çok normal bu yaşadıklarınız, biraz zaman tanıyın düzelir her şey.

Daha eşine alisamadan baska bir ülkeye alışma psikolojisi yaşıyorsun kolay değil... insallah herşey senin adina güzel olur...

umarım herşey gönlünüzce olur

Evet ilgi görmek hakkı da aşırı ilgi isteği var ,şu an bocalıyorum ,başka bir ülkede yaşamak, alışmak vs depresyona girdim ve beni anlamıyor sürekli laf sokuyor ,
Gİttiğinz ülkenin tadını çıkarmayı orayı sevmeyi deneseniz beli eşinize karşıda düzele bilirsiniz

Merhaba Ben isvec te yasiyorum ve konunuzu gorunce sirf belki size bir yardimim dokunur diye uye olup yorum yapmak istedim. Isvec alismasi kolay bir ulke degil, insanlari soguktur iklimi gibi mesafelidir, kolay acilmazlar, iclerine almazlar bunun icin zaman gecmesi gerek. Zaman icinde size guvenirler. Ama guvendiler mi de dostluklari cok iyidir basim sikisti desen kosar yardimina gelirler, seninle birlikte uzulur, aglarlar, isini kaybetsen is bulman icin cevrelerine sorup sana gercekten yardimci olmak isterler.Ama tum bunlar icin kilit mesele ZAMAN. Isvec turkiye gibi degil herseyin yavas yavas, saglam ama zaman alarak ilerledigi bir ulke. Biz turkler sicak kanliyiz sohbet muhabbet isteriz ama bu ulkenin karakteri farkli ve bu yuzden bir Turkiyeden gelmis biri olarak bu kulturde zorlanmaniz COOOK NORMAL aksi tuhaf olurdu, hepimiz cok zorlandik.

Benim size tavsiyem dil kursu icin sira bekliyorsunuz ama esinizin maddi durumu iyiyse devletin saglayacagi kursu beklemeden parali bir dil kursuna hemen baslayabilirsiniz. Ben oyle yapmistim mesela devletin sagladigi kursun sirasini beklememistim boylece evde oturmaktan kurtulursunuz. Turkiyelilerle takilabilirsiniz burda sizin Turkce konusma ozleminizi giderir' Turk dernekleri vardir nerdeyse her sehirde' Turklerin viber gruplari falan var ordan kendi aralarinda haberlesiyorlar, yardimlasiyorlar, etkinlikler yapiyorlar.Esiniz ya da cevresi biliyordur bu gruplari sanirim sorun orda tanidiklariniza bunlari.

Ayrica gocmenlerin sosyallesmesi ve isveci tanimasi icin ucretsiz kurslar duzenleyen cok sayida isvecli dernek var- Bu dernekler de ucretsiz dil kursu imkani sagliyor, cesitli egitimler veriyorlar. Buralarda sosyallesebilirsiniz ki herkes oyle yapiyor. Kadin dernekleri var mesela sadece kadin uyeler katiliyor kurslara ya da karma bir kursu da tercih edebilirsiniz. Isvecte sosyallesmenin kilit meselesi ilginizi ceken konuda kurs ve derneklere katilmaniz insanlar arkadaslarini buralardan bulurlar. Az cok Ingilizceniz varsa, isvecceniz olmasa bile buralara katilabilirsiniz. Ingilizce bilmiyorsaniz cok az ucrete ya da ucretsiz ingilizce kursu saglayan kurslar da var siz evden cikin da nereye olursa gidin bence.

Kaldiginiz sehri yazarsaniz ben de ordaki olanaklari arastiririm sizin icin ne yapabilirsiniz diye.Facebookta Gocmen Anneler diye bir grup var anne olmaniz sart degil bi suru gocmen kadin bu gruba katilip dertlesiyor sorularini sorup yurtdisi icin tavsiye aliyor sizde bunu deneybilirsiniz. Kiliselere falan takilin evet misyonerler ama cok naziktirler sizi iclerine kolayca kabul edebilirler sohbet edebilirsiniz orda size arkadaslik edebilirler bi sekilde isveci ogrenmeye baslayabilirsiniz.

Språkkafe denilen isvece yeni gelmis dili ogrenen insanlarla isveclilerin cay icip sohbet edip dil gelistirdigi Dil Kafeleri var buralar ucretsiz ve sadece bulusma tarihinde orda bulunup katilabilirsniz-Bunlarin nerde oldugunu sehir kutuphanesindeki bir yetkiliye sordugunuzda sizi nazikce yonlendireceklerdir. Birkac kelime isvecce biliyorsaniz bile yeter. Zaten ordakilerde bilmiyorlar asla asla cekinmeyin. Etkinlikler icin Sehir kutuphaneleri isvecte kilit mekanlardir bu kutuphanelerde ilan panolari olur size bahsettigim kurslari sehrinizdeki etkinlikleri bu panolardaki afislerden gorebilirsiniz ayrica kutuphanenin kendi duzenledigi cok sayida språkkafe etkinligi ve baska bircok etkinlik vardir mutlaka sormalisiniz.Kutuphaneye ucretsiz uye olup basit isvecce okuma kitabi ya da turkce kitap alabilirsiniz kutuphanelerde turkce cok sayida kitap bulunuyor sorun kutuphane yetkilisine lutfen

Spor isvecte cok onemli herkes spor yapar bi spor salonuna yazilin sadece kadinlara yonelik salonlar da var burdan da sosyallesebilirsiniz.Burda mesela Zumba kursuna katilin dans ederken formda kalirsiniz. Ayrica mesela dil bilmesenizde gonullu olabilirsiniz size en yakin kizilhac merkezine gidin ve gonullu calismak istediginizi soyleyin onlarin bi suru projesi vardir size uygun olanini secip tavsiye ederler. Kizilhac in misyoner faaliyetlerle alakasi yok sadece yardim etkinlikleri yaparlar.

Buranin en guzel yani herkesin cok kibar olmasi ve yardim sordugunuzda severek yardim etmeleri ama yardim istemezseniz isvecliler size yardim teklif etmez sizin kendi kendinize yettiginizi dusunup isinize burunlarini sokmak istmezler yine kibarliktan yani! Sormaktan yanlis yapmaktan dusmekten kalkmaktan cekinmeyin o evden muhakkak biran once cikin aksam evde bulustugunuzda anlatacak birseyleriniz olur kafaniz mesgul olur gun icinde. Baska aklima gelirse yazarim size ama sadece kursu bekleyip vakit gecirmeyin isvecte.Lutfen baska bir suru olanak var onlarin farkina varin kocaniz size yardim etmiyorsa size siz yardim edin.

Esinizin calisma saatlerinden anladigim lokantci sanirim. Belki kafasi cok soyut istekleri almiyordur soyut zekasi gelismemistir. Ticaretle ugrasan adamlarla ilgili boyle gozlemlerim var. Soyut zeka cok gelismedigi icin sizin duygusal ihtiyaclarinizi anlamakta gucluk cekiyordur. Ama iyi biriyse bu hikayenin sonu iyi olabilir. Siz cok egitimli ve akli basinda bir hanimefendiye benziyorsunuz yazdiklarinizdan anladigim. Boyle biriyseniz inanin Isvecte size yer var hem profesynel yasamda hem de gunluk yasamda ama cokca zaman ve cokca caba gerekiyor. Sakin olun isvec sakin bi memleket buranin temposuna uymaya calisin.Umarim anlattiklarim isinize yarar! Cok sevgiler...

O zaman nasıl biri olduğunu açık açık söyle eşine .o seni hiç tanımadan mı evlendi sanki ??ayrıca sürekli mesaj yazmak isteğine anlam veremedim liseli genç aşıklar bıraktıklar o işi
Tanıma süreci kısa oldu ,birde farklı ülkeler de yaşadığımız, için ne kadar telefon veya arada gelip görüşme olsa bile ,yeterli olmadı sanırım ,evet beraberken bile ,gün için de mesajla sürekli iletişim kurma bana da bir garip geliyor ,biraz da çocukça geliyor açıkcası ,bakalım nolacak bu durumlar ,küsme trip yapma huyları olmasa çok daha kolay olacak buna Emin’im

Kadınlar evlilikte erkeklerden daha fazla sorumluluk ve iş yükleniyorlar. Erkeklerin bu süreçte yapması gereken sadece manevi destek . Ancak onlar da tam tersine evlenir evlenmez mükemmel hatun bekliyorlar. Dolayısıyla işler sarpa sarıyor

konuyla alakalı ilginizden, dolayı çok teşekkür ederim.Türkiye gibi kalabalık nüfusu olan daha aktif insanların olduğu bir ülkeden buraya gelince ,ilk başta şoka girdim.3 aydır buradayım en başta nişanlılık dönemi sırasın da bu denli sakin bir yer olduğuyla alakalı çok net şeyler söylemedi eşim ,yeni evlilik süreci bir de üstüne benim yaşamış olduğum yere alışma durumu da eklenince, baya bir zorlanıyorum ,bu mutsuzluk hali ister istemez eşime de yansıdı ,beni suçlayıcı ,eleştirici yaklaşımı, zaten için de bulunduğum ,ruh hali ,daha çok içime kapattı diyebilirim ,bir yerlerden başlamam gerektiğinin farkındayım ,bulunduğumuz yer de ,Türk yok denecek kadar az ,özelden yAzdım size ,sosyal projelerle ilgili baya bir faaliyet varmış bahsettiğiniz üzere ,buna çok sevindim ,yakın civarda gidebileceğim etkinlikler olursa elbette giderim ,bana da çok iyi geleceğini düşünüyorum,kitap okumayı çok severim kütüphanelerden bahsetmişsiniz ,Türkçe kitapların bulunduğu, yerleriyle alakalı bilgi verirseniz sevinirim ,bulunduğum yer ,küçük bir yer spor salonu var ,zumba yok, fakat yazılmayı düşünüyorum ,özel dil kursuyla alakalı ,eşimle konuşmayı düşünüyorum ,pek arkadaş çevresi yok burada ,bir aile var onlar da bizden baya uzakta yaşıyorlar ,eşiminde 14 yıldır burada olmasına rağmen ,çalıştığı işle alakalı sosyal durumu sıfır ,beni eleştirmek ten başka bir yardımı yok bana ,ben kendi kendime yetmeliyim ,çabalamalıyım dediğiniz üzere ,özelden yazışabiliriz ,sağolun ilgilendiğiniz için

Kesinlikle size katılıyorum Maalesef hep kadın dan beklenti düşüncesiyle yaklaşıyorlar ,olaya ,kadınlarsa destek bekliyor ,anlayış bekliyor ,beklentiler ve düşünceler farklı olduğu için ,bu tür sorunlar yaşanıyor haklısınız

Haklısınız empati yapmaya çalışıyorum ,İnan’ın elimden geldikçe ,kendimi motive etmeye gayret gösteriyorum ,bu bunalım modundan hiç hoşnut değilim ,sadece küsme ve trip yapma huyu ,beni çok üzüyor .işin zıtlaşmaya dönmeden konuşarak ,anlayışla düzelebileceğini kanısındayım ,kendimi toparlamaya çalışıyorum ,inşallah yoluna girer

Siz sürekli aynı konuyu yazıyorsunuz
Ne diyebiliriz ki
Sevmiyorsan ayrıl
Ayrılmıyorsan da eşine ilgi göster biraz
Erkekler ilgili kadın sever
Cilve vs insanın içinden gelen birşey
Eşin ona yanaşmadığını söylüyor cilve yap falan diye
Yani ne bilim
Yabancı bir ülkede yaşamak zor olabilir ama yeni evlisin ve anladığım kadarıyla eşin kötü biri değil daha yakın ol yada ayrıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…