Terzi kendi söküğünü dikemez misali..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İkinci evliliğini yapan 60-70 yaşındaki teyzelere bile evler, arabalar, altınlar veriliyorda öyle evleniyorlar.İlk hanımdan da daha kıymetli oluyorlar valla.Yani tamam hanlar hamamlar istenmezde ne o oldu bittiye getirmek de çirkince.Bu yaşa geldim şunu gördüm; mütevazi olmak,talepkar olmamak , hanımefendi olmak çok da değer görmüyor maalesef...Bir arkadaş yazmıştı tamam eskiyle birebir kıyaslamayın ama bir standartınız olsun gerçekten.

Birçoğumuzun tutumu da garip. Herkes bir ciddi ilişki lafı tutturmuş ve bununla delirmek üzere. Sanki bir ilişki ciddi değilse ve uzun soluklu olması niyetiyle tohumları serpilmediyse kendimize hakaretmiş gibi algılıyoruz. Bir ilişki gayet gayriciddi ve ne kadar süreceği hesaplanmadan ya da öngörülemeden de başlayabilir. Önemli olan beraberlik süresince sizin kendinizi nasıl hissettidiğidir. Size değer gördüğünüz, sevildiğiniz ve arzu edildiğinizi hissettirebildiği, kendiniz olmasına izin veren, değerlerinizden taviz vermenizi gerektirmeyen bir zemin hazırlıyorsa bu bence yeterli.
Bazen ilişkinin ciddiyeti ya da uzun ömürlülüğü için delirirken fazla kontrolcü oluyoruz ama en önemli kısımları kontrol etmiyoruz.

"Gerek yok" lafı çok irite edici. Belli bir eğitimde, mesleğini eline almış, gözü tok bir kadın için bu söylem ağırınıza gitmiş.

Baba evinde durumu olmayıp, gözü tok kızlar veya baba evinde görmüş, gözü tok kızlara bırakılmalı gerekli veya gereksiz durumları, erkek ikinci plan yani ona laf bile düşürmez. Elbet fikri alınır ama bence kadın daha iyi bilir erkekten ziyade.

Bu tarz insanlar zaten ihtiyaç varsa talep eder. Gözü açsa koca evinde saldırır her şeye.

Bence en çok sizin fikriniz alınmalıydı çünkü her gördüğüne saldıran, domuzdan kıl koparmaya çalışan biri değilsiniz anlattığınız kadarıyla.

Bizim gelinin birisi, bizden çok şey talep etti gözü açtı. Diğeri görgülü, gözü tok bir kızdı ve gereklisine, gereksizine o karar verdi müdahil olmadık, kardeşim bile karışmadı çünkü evden tembihlemiştik. Kız çok aklı başındaydı ve bize ne? Yuva kuracak olan dişi kuş.

Ne yazacağımı bilemedim haksızsın dersiniz diye düşünmüştüm. Eski eşli neden sürekli kendimi kıyasladığım noktasında sanırım @Lady Mary haklı. Ben düşüncelerimi söylediğimde aldığım cevap kötülüğüne söylemedik genelde öyle olur ya oldu. Şu sıralar ailesinin nakit olarak pek durumu yokmuş (kendisi de sıkışık durumda bu aralar) ondan aman ikinci evlilik hiçbir şeye gerek yok demişler, tabi yersen. Yiyemedim yani kursağımda takıldı kaldı.
Şu mesaji okumadan,
ilk measajdaki
Şu kısmı okudugumda
👇
Görüştüğüm kişinin ailesinin de malvarlığı var, hatta sanırım 1 tık bizden iyi durumdalar.

Acaba maddi durumlari sandiginiz gibi iyi mi? Yoksa ortada tabir caizse bir üçkağıt dönüyor olabilir mi? diye düşündüm. Sizin maddi olarak vericiliginizin de farkindaysa eğer, çok olasi gibi.

Günaydın hanımlar. Kafam allak bullak. Ben sınırları keskin olan, zor bir insanım. Çevreme kafamda ki sorunları anlattığım zaman genelde haksız çıkarım. Size güveniyorum, farklı bakış açısı vereceğinize inanıyorum, bu yüzden size sormak istiyorum.
Hayatımda biri var ve aşık oldum. Ciddi düşünme noktasına gelecek kadar kapıldım gittim. Ben boşandım, çocuğum yok, o da boşanmış ve çocuğu yok. Ben boşanalı 8 ay oldu ama zaten çok öncesinde bitmişti bende her şey. Hatta eski eşime boşanmak istediğimi söylediğimde, artık sana sadakat yükümlülüğüm yok o zaman demişti ve sevinmiştim, inşallah birini bulur benden hızlıca boşanır diye. O derece bitmişti yani. Hayatıma giren insanı 6 aydır tanıyorum, sevmek sevilmek istiyorum artık diye çıktığım bu yolda, karşıma çıka çıka bu vatandaş çıktı. Neden böyle diyorum, açıklayayım hemen.
Biz birbirimize duygularımızı anlattığımızda, iş ciddi düşünelim kısmına geçtiğinde, ağzından sürekli nasılsa ikinci evlilik buna gerek yok, şuna gerek yok dedi durdu. Ailesine hayatında biri olduğunu söylediğinde, ailesi de aynısını söylemiş, olursa nasılsa ikinci evlilik fırt zırt. Bu söylem bende aşırı bir değersizlik duygusu oluşturdu. Ben zaten düğün, altın sevmem, takmam, takı sadece küpe takarım. Ailemin maddi durumu çok iyi, benim maddi durumum onlara göre iyi. ailemin malvarlığının yanından geçemiyorum yani. Görüştüğüm kişinin ailesinin de malvarlığı var, hatta sanırım 1 tık bizden iyi durumdalar. Bu aşık olduğum şahıs (şahıs diyorum çok sinirliyim), önceki evliliğinde eski eşine yapılanları anlattı bana (iyi halt etti) . Yatlarda kınalar, 5 yıldızlı otellerde nişanlar, yine bilmem nerede (hepsi çok lüks) düğünler, takılan altınlar. Aile ve adam bana gelince nasılsa ikinci evlilik diye umursamaz söylemlerde bulundular. . Zaten önceki evliliğimde son 3 yıl hiç değer görmedim. Açık konuşayım benim altın, düğün beklentim şu kadar olsun, şöyle olsun değil. Benim zaten param var. Mesleğim var her ne kadar ara vermiş olsam bile. İstediğim zaman yine devam edebilirim mesleğime. Avukatım, iyi eğitimliyim, ailem deseniz öyle, ailemin ailesi deseniz öyle, üniversite mezunları hepsi, ilk kurulan üniversitelerde okumuş ölmüşlerimiz var. . Salak gibi çok fedakarım. Eski eşime boşanırken yüklü para verdim, hem benden boşansın hem maddi olarak sıkıntı çekmesin diye. Böyle bir salağım yani. Evet geçimsiz, huysuz olabilirim ama değer verdiğim insanları korurum, arkadaşım vardı sanaldan tanıştığım, inanın kızlar, ona bile sadaka niyetine yardımda bulundum. Eşi ona para vermiyordu, boğazından kısıyordu, git istediğini al diye, çocuğuna hediye gönderdim. Hani ben, elimde varsa paylaşırım. Paylaşmanın bana daha çok getirdiğine inanırım ve bunu yaşadım hep. İnsanları mutlu etmeyi severim. Bunları neden anlattım derseniz hemen aşağıda açıklıyorum;

Görüştüğüm kişinin eski eşinin eğitim, maddi, aile durumu, aile eğitim durumu bana göre çok düşük, uçurumlar var aramızda. Ben şimdi bu nasılsa ikinci evlilik, şuna gerek yok buna gerek yok (onlar yapalım dese ben ve ailem zaten istemeyeceğiz, ama ilk adımda bu söylemler üzdü) dediklerinde kendimi eski eşi ile kıyasladım. Benden ne fazlası var noktasına doğru ilerledi kirli düşüncelerim. Benden iyi durumda olan biri olsaydı, bunu hisseder miydim? Kıskançlığa doğru mu gitti yoksa ben gerçekten kötü bir insan mıyım bilmiyorum. Kendimi suçluyorum bazen, sende kibir var, o kadının suçu ne, ayrıca sana ne diyorum. Ama yenemiyorum bu söylediğim ikinci evlilik nasılsa diyerek yapılan boş vermişliği. O kadına yapılanları ben zaten asla istemem, nişan, kına, düğün böyle şeyleri hiç sevmedim, çocukluğumdan beri irite olduğum şeyler. Hani ilk evliliğim olsa, yapalım yapmazsak bu iş olmaz deseler, ben ayrılırım o derece. Ama bu his neden var o zaman? Neden böyle düşünüyorum. Saçmalıyor muyum, beni kendime getirin, size güveniyorum. İş ciddiye binmeden ya herro ya merro demem gerek. Kısır döngüye girdim resmen. Hatalıysam bana hata mı gösterin, haklıysam gösterin istiyorum. Kendimi haklı göremediğim için, ilişkiyi ne bitirebiliyorum ne devam edebiliyorum.

Sevgiler, saygılar, öpücükler.
Hayır hatalı değilsin aksine düşüncelerinde çok haklısın.
Ama benim anlamadığım neden bu kadar acele ediyorsun yeniden evlenmek için.

En önemlisi neden kendini değersizleştiriyorsun ? Sanki manipüle edilmiş gibi düşüncelerin var.

Bir insan kötü müyüm acaba diye düşünüyorsa eminim ki karşısında ki insanlarfa sorun vardır.

Çünkü gerçekten kötü biri bunu düşünmez

O kadını gerçekten sevmiş, bunu sizi üzmek için yazmıyorum. Erkekler birini gerçekten sevince bambaşka birine dönüşüyorlar. Her şeyin en iyisini yapıyorlar ve çoğu şeyi de kendileri düşünüyorlar. Erkekler bunu düşünemez diyorlar her konuda, neler düşünebildiklerini eski eşimde gördüm. Bu evlilik, şayet mantık evliliği istemiyorsanız bence olmamalı. Karşı taraf çok sevdiği halde eski eşiyle boşanma durumunda kalınca, kendisine denk biriyle evlenmek istemiş. Bunu bilerek devam edin.
Üzülüyorum tabi ama en azından farkındayım. İmkanı olmasa bile olabilecekleri söyleme zahmetine girmedi
Şu mesaji okumadan,
ilk measajdaki
Şu kısmı okudugumda
👇

Acaba maddi durumlari sandiginiz gibi iyi mi? Yoksa ortada tabir caizse bir üçkağıt dönüyor olabilir mi? diye düşündüm. Sizin maddi olarak vericiliginizin de farkindaysa eğer, çok olasi gibi.
nakit sıkıntıları var ama geçici olduğu söylendi. Tapulara baktım istedim araştırdım. Hatta banka hesap dökümüne, borçlarına, adli sicil kaydına, sgk dökümüne, çalışma geçmişine yani.

Birçoğumuzun tutumu da garip. Herkes bir ciddi ilişki lafı tutturmuş ve bununla delirmek üzere. Sanki bir ilişki ciddi değilse ve uzun soluklu olması niyetiyle tohumları serpilmediyse kendimize hakaretmiş gibi algılıyoruz. Bir ilişki gayet gayriciddi ve ne kadar süreceği hesaplanmadan ya da öngörülemeden de başlayabilir. Önemli olan beraberlik süresince sizin kendinizi nasıl hissettidiğidir. Size değer gördüğünüz, sevildiğiniz ve arzu edildiğinizi hissettirebildiği, kendiniz olmasına izin veren, değerlerinizden taviz vermenizi gerektirmeyen bir zemin hazırlıyorsa bu bence yeterli.
Bazen ilişkinin ciddiyeti ya da uzun ömürlülüğü için delirirken fazla kontrolcü oluyoruz ama en önemli kısımları kontrol etmiyoruz.
Aslında kontrolcülüğüm işe yaradı. Uzun sürse iyice bağlansam, beraber çok anımız olsa, tam evlenecekken aman ikinci evlilik dese.. damdan düşen eşeğe dönerdim. Gerçi ben sorgulamamıştım, kendi söyledi sağolsun. O kadarını akıl edemedim.

Üzülüyorum tabi ama en azından farkındayım. İmkanı olmasa bile olabilecekleri söyleme zahmetine girmedi

nakit sıkıntıları var ama geçici olduğu söylendi. Tapulara baktım istedim araştırdım. Hatta banka hesap dökümüne, borçlarına, adli sicil kaydına, sgk dökümüne, çalışma geçmişine yani.
İlişki pek normal sınırlar içinde ilerlememis o yüzden karşı tarafın da verdiği tepkiyi daha doğru bir yere oturttum kafamda😂 şimdi siz adamın mi ailesinin mi tapularına baktınız? Ay nasıl gelişti bu konu 😅

Hayır hatalı değilsin aksine düşüncelerinde çok haklısın.
Ama benim anlamadığım neden bu kadar acele ediyorsun yeniden evlenmek için.

En önemlisi neden kendini değersizleştiriyorsun ? Sanki manipüle edilmiş gibi düşüncelerin var.

Bir insan kötü müyüm acaba diye düşünüyorsa eminim ki karşısında ki insanlarfa sorun vardır.

Çünkü gerçekten kötü biri bunu düşünmez
Aslında durum şu. Ben aklımdan geçeni çok süzgeçten geçirmeden söylerim. Bu tavrım insanlara garip geliyor. İş hayatı dışında tabi. Orada otokontrolüm çok yüksektir. Ailem her şeyi çok büyütüyorsun diye diye, hep kendimi sorgulamama neden oldu. Özel hayatımda Haklıyken bile kendime inanmaz oldum. Boşanırken kimseye söylemedim mesela. Boşandım öyle söyledim. Yoksa kesin bende kusur bulurlardı.

İlişki pek normal sınırlar içinde ilerlememis o yüzden karşı tarafın da verdiği tepkiyi daha doğru bir yere oturttum kafamda😂 şimdi siz adamın mi ailesinin mi tapularına baktınız? Ay nasıl gelişti bu konu 😅
Çok zenginiz diyor cebinde para yok. Oğlum sen beni mi kekliyorsun dedim. Hayırdır bir durum mu var dedim. Tabi kibar şekilde. Çünkü avukat olduğumuzu bilen erkeklerin bir kısmı, erkeklere bakabilecek kadın olduğumuzu düşünüyor. Darphane sanıyorlar öyle algı var. O da kendi gönderdi yalan söylemiyorum diye.

Ay aslında çıkar şırrak koy masaya tapuları dedim demek isterdim aslında ama işte :cool:

Aslında kontrolcülüğüm işe yaradı. Uzun sürse iyice bağlansam, beraber çok anımız olsa, tam evlenecekken aman ikinci evlilik dese.. damdan düşen eşeğe dönerdim. Gerçi ben sorgulamamıştım, kendi söyledi sağolsun. O kadarını akıl edemedim.

halen "evlenecekken" diyorsunuz ama.

Ben onunla evlenmek isterdim. Çünkü hayatımda ilk defa çocuk sahibi olmak istemiştim. Üzücü ama gerçek.
Böyle şeylerde panik olmadan doğru karar vermek için doktor kontrolünüzü yaptırdınız mi? Ne bileyim yumurta dondurma vs? Yaşınız kaç? Ama olumlu tarafından bakarsak, boşandıktan sonra çok zor süreçler geçirmeden 6 ayda ilişkiyi ciddi zemine taşımışsınız. Daha doğru biriyle yeniden sıfırdan da başlamak çok zor olmayacaktır.

Bu konu beni etkiledi, ben de boşandım ve bir "şahıs" böyle kafamı karıştırıyor. Bana değer verdiğine emin olamıyorum. Bazen bir hareketi ile aa değer veriyor bu bana diyorum ama sonra da tutunacak dal mı arıyosun diyorum. Size ayrılın tavsiyesinde bulunabilirim net şekilde ama dönüp kendime bakınca kolay olmadığını hissediyorum ayrılmanın da.

Böyle şeylerde panik olmadan doğru karar vermek için doktor kontrolünüzü yaptırdınız mi? Ne bileyim yumurta dondurma vs? Yaşınız kaç? Ama olumlu tarafından bakarsak, boşandıktan sonra çok zor süreçler geçirmeden 6 ayda ilişkiyi ciddi zemine taşımışsınız. Daha doğru biriyle yeniden sıfırdan da başlamak çok zor olmayacaktır.
Zemine taşımadık aslında evlenirsek muhabbeti oldu. Sağolsun o söyledi anlattıklarımı. Yok yumurta kontrolü falan yaptırmadım, açıkçası çocuk hiç istemedim. Aşka küsmüş değilim ama bekar yaşamak istiyorum.

Haklısın kesinlikle. Normalde kendini ilk kadınla kıyaslamazdın. Ama nasıl olsa ikinci evlilik diye diye seni bu noktaya getirmişler.
Bence bir kadın ya da adam evliliği 2-3-5-10 olsun önemi yok. Canı ne istiyorsa onu yapmalı. Ve kimse kimsenin adına karar vermemeli. Kilit nokta bu. Sana sormadan senin adına karar vermeleri.
Belki yanlış ama ben maddi manevi yapılan herşeyin değer vermeyle olduğunu düşünüyorum. Bence biraz daha bekle hemen evlenme derim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X